Charles Darwin, "Türlerin Kökeni" adlı kitabının "Teorinin Zorlukları" başlıklı bölümünde göz konusunda şu önemli itirafta bulunmuştur:
"Farklı mesafelerdeki cisimleri benzersiz bir mükemmellikte odaklayan, farklı oranlardaki ışığa göre kendisini uyarlayan göz gibi bir organın doğal seleksiyona dayalı rastlantılarla ortaya çıktığını öne sürmek, itiraf ediyorum ki, OLABİLECEK EN YÜKSEK DÜZEYDE SAÇMALAMAKTIR."
(Charles Darwin, The Origin of Species, First Edition Reprint, New York, Avenel Books, 1979, s. 217)
Meşhur evrimci Dobzhansky, deneyci ilmi metodun evrimci çalışmaya tatbikinin imkansız olduğunu söyledi. Diğer deyişle, evrim teorisi, "bilimsel teori" olarak adlandırılamaz demektedir.
Bazı evrimciler (mesela Harris), evrimin gerçekten yaratılış modelinden daha fazla ilmi olmadığını kabul edecek kadar objektif ve samimi davranmaktadırlar.
Stanford Üniv. den Paul Ehrlich ve Sidney Üniv. den L. C. Birch şunu açıkca itiraf etmektedirler:
"Bizim evrim teorisi, herhangi bir muhtemel gözlemle reddedilemez bir hale getirildi. Her yapılan gözlem evrime monte edilebilir. Bu yüzden evrim teorisi deneyci bilimin dışında kalır ve mecburi olarak yanlışlanamaz. Hiç kimse, evrim teorisini test edecek yolları düşünemez. Birkaç tane son derece basitleştirilmiş sistemlerde icra edilen laboratuvar deneylerine dayandırılmış fikirler ve yorumları geçerliliklerinin çok üstünde hüsnü kabul görmektedirler. Bu fikirler aynı zamanda bizim eğitimimizin bir kısmı olarak EVRİMCİ DOGMANIN bir parçası haline getirilmişlerdir."21 Yorumla
Soran+1 yılYerli yabancı ilim adamlarının katıldığı bir konferansta konuşan Amerikalı biyolog Prof. Dr. Kenneth Cumming dedi ki:
Evrim efsaneye dayanır. Şöyle ki, Enuma Elish destanı Yunan filozoflarını çok etkiledi. Thales, Aristo ve Platon felsefi teorilerini Sümerler’in destanından esinlenerek oluşturmuşlardı. Yunan filozoflarının doktrinleri ise Lamarck’a kadar uzandı. Lamarck ilk defa, canlıların basitten mükemmele doğru değiştiğini söyleyerek konuyu güncelleştirdi. Lamarck, bugünkü zürafaların geçmişte boynunun kısa olduğunu, ancak ağaçların yüksek dallarına uzandıkça boyunlarının da uzadığını iddia etmişti. Genetik biliminden habersizdi. Bugün böyle bir gelişimin, biyolojik olarak imkânsızlığı ispat edilmiştir. Lamarck’tan sonra, bu safsatayı Darwin tekrar gündeme getirdi.
En İyi Cevaplar
+1 yılSenin için üşenmedim, kopyaladım.
Balıktan amfibiyene:
Paleoniscoids, Osteolepis, Acanthostega, Ichthyostega, Eusthenopteron, Tiktaalik, Sterropterygion, Panderichthys, Eryops, Elpistostege, Obruchevichthys, Hynerpeton , Tulerpeton, Labyrinthodonts , Lungfish (ciğer balığı)
Amfibiyenden sürüngene:
Proterogyrinus, Limnoscelis, Tseajaia, Solenodonsaurus, Hylonomus, Paleothyris, Seymouria
Sürüngenden memeliye:
Paleothyris, Protoclepsydrops haplous, Clepsydrops, Archaeothyris, Varanops, Haptodus, Dimetrodon, Sphenacodon, Biarmosuchia, Procynosuchus, Dvinia, Thrinaxodon, Cynognathus, Diademodon, Probelesodon, Probainognathus, Exaeretodon, Oligokyphus, Kayentatherium, Pachygenelus, Diarthrognathus, Adelobasileus cromptoni, Sinoconodon, Kuehneotherium, Morganucodon, Eozostrodon, Morganucodon, Haldanodon, Peramus, Endotherium, Kielantherium, Aegialodon, Steropodon galmani, Vincelestes neuquenianus, Pariadens kirklandi, Kennalestes, Asioryctes, Cimolestes, Procerberus, Gypsonictops
Dinazordan kuşa:
Allosaurus, Coelophysis, Compsognathus, Eoraptor, Epidendrosaurus, Herrerasaurus, Ceratosaurus, Allosaurus, Compsognathus, Sinosauropteryx, Protarchaeopteryx, Caudipteryx, Velociraptor, Deinonychus, Oviraptor, Sinovenator, Beipiaosaurus, Lisboasaurus, Sinornithosaurus, Microraptor , Archaeopteryx , Rahonavis, Confuciusornis, Sinornis, Patagopteryx, Ambiortus, Hesperornis, Apsaravis, Ichthyornis, Columba
en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils22 Yorumla
Soran+1 yılYazanlar da başka sitelerden kopyala yapıştır yapmış. Ya da klasik antibiyotik örneğini veren var. :) Cevap veremeyip engelledi bir arkadaş da :D Akraba olduğu düşünülen türlerden yola çıkılıp öyle bir liste oluşturulmuş. Sahte fosil türetmeye çalışanlar var. İnsan kafasına orangutan çenesi eklemiş bir adam müzeden çıkarılmış daha sonra bu fosil. 300 milyon yıldır değişmemiş balıklar var onlar hep aynı. Çıkarilabilecek bir şeması yok.
- +1 yıl
kanka gidip baktım da sonuç olarak balıklar hala balık ve dinazorlar hala dinazor. bilim bunu gözlemleyemez ağır bir süreç ben senden görünebilir bir kanıt istiyorum. ve bunu dediğimde milyonlarca yıl diye başlıyorsunuz hayır dostum ben görmek dedim sen ben ve diğerleri milyonlarca yıl önce yaşamıyordu ve yaşayanların bilim imkanı bu kadar geniş değildi.
+1 yılEvrim maymundan insana dönmek değildir ornegin önceden her insanın 32 dişi varken şimdi bir çok insan 20 lik dişi bile çıkaran insan sayısı çok az yani çene yapımız gitgide daraliyor önce ki nesil uzunken şimdi kısa olmamız vs hepsi evrim teorisi
14 Yorumla
Soran+1 yılTür içi değişiklikler olabilir bu evrim değildir.
- +1 yıl
Evrim nedir diye yaz bir Google amcaya
Soran+1 yılEvrime göre türler radyasyona uğrar ( yüzde 99'u zararlıdır. ) başka bir türe dönüşür. Yani imkansızların gerçekleşmesi lazım nerdeyse. Senin kastettiğini anladım başka bir şey.
Soran+1 yılEvrim teorisi yalandır.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDr. Albert Fleischman (Zoolog):
Çöküşte olan Darwin'in teorisi doğa aleminde ispatlanması gereken tek gerçek değildir. Bilimsel araştırmaların bir sonucu değildir, ama kesin olarak hayal gücünün bir ürünüdür.21 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılBu konuda çok şey söylendi herkes farklı bir şey söylüyor😊
Açıkcası şöyle etrafıma bakıyorumda gerek ks olsun gerek yaşadığım şehirdeki insanlar.
Tuhaf tuhaf tipler var. Önceleri inanmıyordum bunları görünce evrim diye bir şey olduğuna inanmaya başladım. 😄
Bazı insanlar evrim geçirmiş bence bazı sürüngenler ve maymunlar evrim geçirerek insan olmaya başlamış 😂😂24 Yorumla
Soran+1 yılİnsandan maymuna gidenler var desene :D
Soran+1 yılO altta görüş yorumu yaptığın kişi de engellemiş beni :D
- +1 yıl
Maymundan insana desek daha doğru olur.😂
Engellemiş mi niyee ki 😄 - +1 yıl
Hem oku tartışalım diyor hemde engelliyor ergen işte napıcan 😂
- Diğer konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılEvrim yoktur...
Şimdi bana bilmediğimden böyle bir hataya düştü falan diyebilirler fakat
Hayata kör gözle bakan biri değilim31 Yorumla
Soran+1 yılBeni de cahil ilan ettiler. :D
Kabalaşmaya gerek yok ben senin allahını eleştirmiyorsam şu anda sende bana saygı duyacaksın inanıyorum arkadaşım. Zaten evrim yalan olsa bile illaki bir şey vardır kusura bakmayın bir yaradan olması bana göre mantık işi değil bu benim fikrim fikrinizi saygı çerçevesinde söyleyecekseniz söyleyin yoksa yorum yapmayın
18 Yorumla
Soran+1 yılEvrim yoksa yaratılış vardır. :) Hep siz mi eleştireceksiniz biraz da biz eleştirelim :)
Soran+1 yılHalkımızın yüzde 99'una yobaz diyen, inananlara ve inancına laf söyleyen sen mi saygı bekliyorsun? Kaç tane görüşünü şikayet etmiştim hatırladım. Daha başka şeyler yazardım da neyse.
Soran+1 yılKabalaşmaya gerek yok deyip bunları yazmak :) Saygısızlık edip saygı bekliyorsun. Yarın birgün savaş çıksa ilk sizin gibiler kaçar o halde. :)
Soran+1 yılİnsan hakaret ettiği bir halk uğruna savaşır mı?
Soran+1 yılVatanı vatan yapan da insanlarıdır. :) Böyle atıp tutuyorsunuz da başka ülkelerde böyle samimiyeti bulamazsın. Sizden banane diyorsun da ölen masumlara üzülmüyor musun?
- +1 yıl
şahsen ben görülebilir bir kanıt bile sunulmayan saçma sapan teorilerinizden kusmak üzereyim. sen dinle kesinliği olmayan bir şeyi aynı kefede tutuyorsun kardeşim bana kanıt göster kanıt görülebilir bir kanıt göster türler değişimi evrim değildi gagaların değişmesi bir evrim değildir balıktan amfiyeye demek evrim değildir dinazordan kuşa bir evrim değildir çünkü işin sonunda balık hala balık dinazor hala dinazor tür değişimi tür gelişimi evrim değildir? keza sen evrimi savunamazsın bile evrim çok ağır ve yavaş bir süreç milyonlarca yıl diye başlıyorsunuz milyonlarca yıl önce olan olayları belgelendiremez, kesinleştiremez, kararlaştıramazsın bunu yaparsan tebrikler hem cahil hem tarih yoksulu bir canım demektir 😔✊🏻 milyonlarca yıl önce bile gözle görülen bir kanır yok tekrar söylüyorum tür değişimleri EVRİM DEĞİLDİR?
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. 3 Milton yıldır yaşan insan formları fosilleri bulundu.. Pekin adamı, Habeş adamı, Kromungan insanlar ve Neandertal insanlar.. Homo sapien insan formu yani bizler 400 bin yıl önce birden ortaya çıkmıştır.. Açıklaması şu ki homo sapien insanlar 400 bin yıl önce bu saydığım insan formlarından laboratuvarda üretidiler.. Habeş insanından üretilenler zenciler, pekin adamından üretilenler sarı ırk olarak diyebiliriz.
20 Yorumla
+1 yılTabi konuyu açan arkadaş sanırım bazı bilimsel bulgulardan habersiz. Fakat asıl konu o değil. Ben bir müslümanım ve evrime de inanıyorum. Aslında çelişen tarafları da yok. İnsan türünün evrimi, diğer tüm hayvan ve bitkiler gibi tek hücreli canlılardan türemiştir. Zaten allah bir şeyleri yaratırken havadan paraşütle bırakmadı tabii ki. Evrimin de mimarı allahtır. Maymun yahut fare, milyonlarca yıllık evrim günümüz insanını türetmiştir. Ve bu evrimin bir noktasında allah insana ait ruhu bırakmıştır ilk insanların içine. Bu kadar karmaşık olmasa gerek.
218 Yorumla- +1 yıl
Artı olarak farkettiysen paylaştığın videoda tek bir bilim insanı çıkıp konuşmuyor, tek bir kanıt sunmuyor. Sana tavsiyem bu olayı bir tartışma penceresinden değil de araştırma gibi incelemen. Evrime inanman için dinsiz olmana gerek yok. Bunu böyle gören cahilleri dinlemene de gerek yok. Emin ol inanan cahil de çok inanmayan da. Madem ki meraklısın istersen sana bir sürü gerçek bilim adamının da konuştuğu ve gerçek araştırmalarını da paylaştığı belgeseller tavsiye edebilirim.
- +1 yıl
Videoda konuşan adam zaten adnan oktarın öğrencisi cihat hoca 😂 bunların bilim adamı adnan oktar ne beklersiniz ki
Soran+1 yıl@Objektif-Siyasetçi söyleyenin kim olduğu önemli değil söylenen önemli :)
- +1 yıl
Yani ahmet muhip dranas gelse ananın 3 günlük ömrü kaldı dese söyleyene bakmayacaksın
Yani bir tezgahtar abi sen kansersin dese söyleyene bakmayacaksın
Yani tırcı uçak şimdi düşecek dese söyleyene bakmayacaksın.
Adnan Oktarı önemsemen aşırı normal
Soran+1 yılGörüşüne baktım da insan topraktan yaratılmıştır kardeşim yanlışın var.
Soran+1 yıl@Objektif-Siyasetçi Video'nun o adama ait olduğunu şimdi senden öğrendim zaten. Bu videodan başka bilgi birikimim de var emin ol :)
- +1 yıl
@Match Yani iki cümleyi okuyup her şeyi çok net anladığını düşünüyorsun. Unutma ki müslümanın görevi kuran'da oku ayetiyle başlar. Ve kuran hayatı ve koskoca evreni ufacık bir kitaba sığdırılmış bir dille mucizevi bir şekilde benzetmelerle anlatmıştır. Örneğin Adem aleyhisselamın yediği bahsedilen elma aslında günahı temsil eder. Bizim bildiğimiz elmayı değil. Hatta bazıları bu günahın havva aleyhisselam ile ilişkiye girmesi olabileceğini de düşünürler. Şimdi sen tutar ben biliyorum sadece elma yedi dersen düşünmemiş olursun. Kaldı ki müslümanım diyen birine mürtedsin demek de çok büyük ilim sahibi olduğunu iddia etmektir ki:
Ebû Zer’den (r. a) rivayet edilen hadis-i şerifte Peygamberimiz (s. a. v) Şöyle buyuruyor:
“Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari, Edeb,44) - +1 yıl
Bir kişinin 100 işi %99 kafirliğe işaret etse %1 imana işaret etse o kimse için kafir denemez. Denirse zikrettiğin gibi kafirlik sözün sahibine döner. Ama bu kişinin bir işinin %100 kafirlik olduğu anlaşılınca diğer 99 işi imana işaret ediyor olsa da bir kıymeti yoktur. Kafir olmuştur.
Adem aleyhisselam'ın topraktan yaratıldığı, cennette yaşadığı, dünyaya gönderildiği nasslarda geçiyorken bunun hilafına konuşmak kafirlik oluyor. Çünkü bu konu açıktır. İslam alimlerinin söz birliği vardır. Allah'ın resulü veda hutbesinde yüzbinlerce sahabiye Adem aleyhisselam'ın topraktan yaratıldığını bildiriyor. Kur'an ayetlerini gereksiz tevile kaçmak batıldır. Allah'ın resulünün açıkladığına aykırı açıklamak da kafirliktir. Allah'ın resulü haşa bilmece gibi konuşmuyor. Ben elma dersem, sen armut anla; ben toprak dersem, sen maymun anla buyurmuyor.
Soran+1 yılŞüphesiz senin Rabbin, mağfireti geniş olandır. O, sizi daha iyi bilendir; hem sizi topraktan inşa ettiği (yarattığı) ve siz daha annelerinizin karnında cenin halinde bulunduğunuz zaman da. Öyleyse kendinizi temize çıkarıp-durmayın. O, sakınanı daha iyi bilendir. (Necm Suresi, 32)
- +1 yıl
Harika, işte tam olarak bundan bahsediyorum. Zaten evrenin tamamında bulunan elementler dışında bir şeyden yaratılmış değiliz. Buna ister toprak dersin, ister nitrojen dersin istersen sudaki mineraller dersin. Zaten evrenin kendisini yaratan da o olduğundan sonuç değişmiyor. Sanırım asıl tepki evrimi ortaya koyanların bazılarının ateist olmaları. Ama bunun önemi yok, sonuç bizim inancımızı etkilemiyor. Daha önce söylediğim gibi, yeterince okuyunca gayet açık seçik anlatılıyor zaten. Ama eski kafa cahil din adamları yahut siyasi rant peşindeki din tüccarlarını dinler gerçekleri görmezden gelmeye devam etmek istiyorum dersen tabii ona da diyecek bir laf bulamıyorum.
Ama lütfen artık şu internette dolaşan cahil videolarını izleyip bütün olayı çözmüş gibi davranmayın. - +1 yıl
Sen zındığın önde gidesin. Sözünün kafirlik olduğu açıkken dur hakkı bildirmişler tevbe edip iman edeyim diye düşüneceğine hala bozuk, batıl fikrinin doğruluğunu ispat peşindesin.
O eski kafa cahil din adamları dediğin bize İslamı ulaştıranlardır. İslam dini nakil dinidir. Allah bu dini resulüne indirmiş, O ashabına bildirmiş, Ashabı, talebelerine bildirmiş, talebeleri de kitaplara yazmışlardır. O kitaplarda yazana uymayan hiçbir bilgi, hiç bir buluş doğru değildir.
O alimlerin sözü ortadayken, yerden ot biter gibi biten hocasız, icazetsiz, kendi aklını hüccet gören türedi din adamlarına inanmak ahmaklıktır. Bugünkü türediler ilimlerini nereden aldılar? İslam dini ineli 1400 küsür sene oldu. Eski alimlerin bize ulaştırdıkları olmasa İslam'dan nasıl haberdar olacaktık ey ahmak! Bugünkü sözde alimlerin sözü doğru da, eski alimlerin ki neden yanlış? Bugünküler Kur'an'ı, hadisi doğru anladı da eski alimler neden anlamadı? - +1 yıl
Evrim teorisini ateistler bildirdi diye neden itiraz edilsin. Ateisti bir tek evrim teorisini mi ortaya koydu? Başka buluşu yok mu? Onlara neden itiraz edilmiyor?
Adem aleyhisselam topraktan yaratıldı, cennette yaşadı ve dünyaya gönderildi. Diğer insanlar da nutfeden yaratıldı. Bu da Kur'anda geçiyor. Adem aleyhisselam homosapiens idi. Topraktan yaratıldı. Bunun maymunla, fareyle ne alakası var? Kuru inadından vazgeç. Ahmaklıkta ısrarcı olma. - +1 yıl
Hadis-i şeriflerde, (Kıyamete yakın ilim azalır, cehalet artar), (İlmin azalması âlimlerin azalması ile olur. Cahil din adamları, kendi görüşleri ile fetva vererek fitne çıkarırlar, insanları doğru yoldan sapıtırlar) ve (Her asır, önceki asırdan daha bozuk olur. Böylece kıyamete kadar hep bozulur) buyuruldu. İnsanların en iyileri olan âlimlerin yazdıkları kitapları beğenmeyip, bozuk asırdaki bozuk adamlara ve onların bozuk kitaplarına aldanmaktan sakınmalıdır! (Hadika)
Soran+1 yıl@Match bu ayet her şeyi açıklıyor kardeşim. Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (Al-i İmran Suresi, 78)
- +1 yıl
@Match
Bence şöyle biraz baştan alalım seni. İlk dersimiz A harfi. Hadi şimdi tekrar et
+1 yılevrim bencede yok tamamen genetik mühendislik harikalarıyız insanlar ve hayvanlar birinin birine dönüşmesi saçmalık kertenkele maymuna maymun insana bizde dinazoramı dönüşücez :) herşey yapılmış yaradılmış ve dünyaya bırakılmış ve çok iyi bir işçilikle
20 Yorumla
+1 yılİnanmıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=oaP-qHnjIgs10 Yorumla
+1 yılEvet safsata diyorsun da.
Bildiğin birşey yok!
Madem o kadar çok biliyorsun bu adamlar salak mı?
Neden bu üniversiteler evrimi kabul etmiş?
Her gün evrim teorisine ait daha çok kanıta ulaşmaktayız.
Bu arkadaşa kulak vermeyin, asıl yalancı budur :)
Evrimi Kabul Eden Büyük Üniversiteler Bunlar;
Evrimi Kabul Eden Büyük Üniversiteler
1-Cambridge Üniversitesi
-Evrimsel Biyoloji Bölümü
-Evrimsel Genetik Bölümü
-Evrimsel Ekoloji Bölümü
-Davranış ve Evrim Bölümü
-Evrimsel Psikoloji Bölümü
-Evrimsel Antropoloji Bölümü
-Leverhulme İnsan Evrim Merkezi
2-Harward Üniversitesi
-Organizmik ve Evrimsel Biyoloji Bölümü
-İnsan Evrimsel Biyolojisi Bölümü
-Evrimsel Dinamik Bölümü
3-Yale Üniversitesi
-Ekoloji ve Evrimsel Süreç Bölümü
4-Oxford Üniversitesi
-Evrimsel Biyoloji Bölümü
5-Chicago Üniversitesi
-Evrimsel Biyoloji Fakültesi14 Yorumla
Soran+1 yılYalancı mı :D Üniversite yazacağına görüşünü yazsaydın keşke :)
- +1 yıl
O üniversitedeki adamların yayınladıkları makalelere bak o seni uçurur bile.
Görüşümü yazmadım çünkü senin gibiler anlamaz ne de olsa zaman kaybı iyi akşamlar.. :P
Soran+1 yılKardeşim katrilyonda 1'lere inanıyorsunuz :)
- +1 yıl
Hahahaaah
+1 yılEvrim yoktur Alayına kapisirim bu konuda yiyen gelebilir tartismaya
21 Yorumla
Soran+1 yılGörüşlere yazabilirsin madem :D
Allaha inanmayanlar evrime inansinlar nolcak sanki ezberleyin ateist kizlar evrim teorisiyle ilgili konusmalari sever anlatirsiniz bol bol :D
10 Yorumla
+1 yılKomediden başka bir şey değil bu maymundan geldik biz diyenler...
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılUlan biz İslama inaninca bizi koru korune inanmakla sucluyolar ama kendileri aynisini yapiyor farkinda degil , iki uc biyoloji kitabi okuyup kendini bilimci saniyolar heleki okuduklarinin bilimle alakasi yokken
30 Yorumla
+1 yılyav hayvanlarla ilşki yaşamış eleman onu meşru kılmaya çalışmış aklınca
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnanıyorum hatta kanıtı; Evrime inananlar maymuna gidiyor mesela. 😂
10 Yorumla
+1 yılBiyolojik bilgin cübbeli ahmetin anlattığı kadar sanırım. Tıp fakültesinde okuyorum ve evrime ait birçok şey görüyoruz. Ara türler homo erectus homo habilis neandertal bunlar o zaman sana göre ne iskeleti? Neyse aptallığınla başbaşa bırakıyorum.
16 Yorumla
Soran+1 yılMilyonlarca yıldır değişmeyen canlı türleri var. Hamam böcekleri hep aynı misal. Radyasyonların da yüzde 99'u zararlı yani imkansızların gerçekleşmesi lazım.
- +1 yıl
Hamam böceği milyonlarca yıldır değişmiyor muymuş? Güldürdün jajdja biyoloji bilgisi 0 adamla tartıştığım konuya bak. Os coccyx de şu an işe yaramayan eskiden kuyruklu canlıdayken işlevi olan aksesuar kemiğin neden var veya apandisin neden çalışmıyor artık 20 lik dişler neden eskisi gibi kesin çıkmıyor veya sorunlu çıkıyor mavi gözlü insanlar nasıl ortaya çıktı bunla sadece küçük örnekler
Soran+1 yılEğrelti otu da öyledir. Biyoloji bilgisi 0 olanlar insan kafatasına orangutan çenesi yapıştıranlar. :) Ben de fizikle uğraşıyorum hemen havalara girmeyelim :)
- +1 yıl
Fizikle uğraşıyorsun kesinlikle evrim teorisi ile çok alakalı bir bilim dalı zooloji uzmanlığını nerede yapmıştın ilahiyat fakültesinde?
Soran+1 yılUnutma Newton da ilahiyatçıydı.. Asırlarca Avrupa'da okutulan tıp kitabını da yazan Müslüman'dı. Kozmoloji ile uğraşıyorum evren bilimi ile yani.
Soran+1 yılFizik-kimya-biyoloji-matematik bunları birbirinden ayıramayız.
+1 yılKardeş kusura bakma ama ben artık acıyorum evrimi reddedenlere 😊 soruda yazdığın her şey ama her şey yalan. Git araştır... bu arada kızlar hiç cevap vermemiş onlar daha da kötü durumda 😊
25 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok ben çok araştırdım.
- +1 yıl
Alakasına bak o zaman 😊 zahmet edip okursan tüm sorularına cevap verildiğini göreceksin. Bağnazlığa gerek yok. Oku ve tartışalım
onedio.com/.../evrim-teorisiyle-ilgili-14-yanlis-bilgi-386330 - +1 yıl
@Objektif-Siyasetçi Madem evrim var ve insanlar maymundan evrimleşerek insan oldu. Şimdide maymun var neden insan olmuyorlar diye bir yazı okudum paylaştığın linkte😊
Belki şuda olabilir.
Maymunlar baktı insan olmak sanıldığı kadar pek matah bir şey değil insanlar birbirini yiyor s. kt. r et biz insan olmayak babam maymun olarak kalalım daha iyi demiş olabilirler diye düşünüyorum. 😂😂
+1 yılİnanıyorum elbette.
Evrime inanmayanın beyni ortaçağda kalmıştır.
Evrim teorisini ise kabul etmiyorum.
Sonuç; Evrim var, teorisi muallak.310 Yorumla
Soran+1 yılKesin ispatı olsa kanun olurdu. Ayrıca evrimi reddeden bir sürü bilim adamı var tespitin çok yanlış.
- +1 yıl
Evrimi reddeden hiç bir bilim adamı yok.
Reddedenlerin hepsi Evrim teorisini reddeder.
Bugün genetik bilmi tüm canlıların ortak atadan geldiğini tartışmasız ortaya koyar.
Reddedenler ya bilim adamı değildir ya reddettikleri evrim değil teorisidir.
İslam inancı üzerine olan birinin bunu reddetmesi zaten akılsızlıktır.
Kuranda ayet olarak, Tüm canlıları sudan yarattık diyen Allahtır.
Yani tüm canlılar bir noktadan yaratılmıştır.
Evrimin dediğide tüm canlılar ortak bir yerden olmuştur.
Neye karşı çıkıyor insanlar anlamam.
Soran+1 yılO kastettiğin evrim değil yaratılış kardeşim.
- +1 yıl
Kuşta sudan yaratıldıysa, öküzde sudan yaratıldıysa...
Bu yaratılış suyun değişimidir.
Evrim dediğin şey zaten genetik değişimdir.
Soran+1 yılO Allah'ın yaratma sanatıdır kardeşim
- +1 yıl
Abisi benim yazdığımı okuyor musun sen?
Kuranda yazan; Tüm canlıların sudan yaratıldığı.
Evrim dediğin: Canlıların ortak bir atadan geldiği.
Ortak bir atadan geliyor demek tek bir şeyden bu kadar canlılığın olduğudur.
Kuran dediğide Tüm canlıların tek bir şeyden yaratıldığıdır.
Tartışılan şey ise evrim değil teorisidir.
Yani bunların tesadüfen mi oluştuğu mu yoksa Allahın yarattığı mıdır.
Yaratılış ve Tesadüf mü olduğudur.
Yoksa canlılığın tek bir şeyden başladığı konusunda bir tartışma yok.
Soran+1 yılAllah nezdinde İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona ol dedi ve oluverdi. (Al-i İmran 59)
- +1 yıl
O dediğin bedenin yaratılmasıdır, canlılığın değil.
Ayeti başıyla sonuyla okursan orada bahsedilen bedensel oluşumdur.
Bedenden sonra taştan insanı ayıran can verilir.
Sonra insanı hayvandan ayıran ruh verilir.
Soran+1 yılŞüphesiz senin Rabbin, mağfireti geniş olandır. O, sizi daha iyi bilendir; hem sizi topraktan inşa ettiği (yarattığı) ve siz daha annelerinizin karnında cenin halinde bulunduğunuz zaman da. Öyleyse kendinizi temize çıkarıp-durmayın. O, sakınanı daha iyi bilendir. (Necm Suresi, 32)
Soran+1 yılBu kadar açık bir konuda tartışmak gereksiz :)
Evrimin maymundan gelmek olduğunu sanan cahiller bitmeyecek anlaşılan.
25 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü eksiği var zaten mesele sırf o da değil.
- +1 yıl
Hiçbir eksiği yok. Al sana ara geçiş formları.
https://www.youtube.com/watch?v=gunWaj2FCaU
Soran+1 yılAkademisyen falan diyor da video da araform vardı bir tane insan kafasına orangutan çenesi eklenince sahte diye çıkarıldı müzeden. 300 milyon yıllık amfibiyen fosili günümüzde de aynı. Örnekler çoğaltılabilir tabi.
Soran+1 yılBu sektörde sahtekar çok :)
+1 yılbuna inansa inansa anca Kadir İNANIR
10 Yorumla
+1 yılElhamdülillah Müslümanım ve evrime inanıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvrime göre canlılar tesadüfen cansızlıktan canlılığa geçiş yapmış. Açıklanamıyor bu kısmı. Her şey kendiliğinden gelişmiş daha sonra. Radyasyonların da yüzde 99'u zararlı nasıl mümkün bu?
- +1 yıl
Evrime inanmak: allah a inanmamak
Müslüman olmak: allah a inanmak
+1 yılEvrim vardır (virgül)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben hiç bir zaman inanmadım ki zaten.
10 Yorumla
+1 yılhayir inanmam
10 Yorumla
+1 yılİnanmak kafir eder
20 Yorumlainanmıyorum ben
20 Yorumla
+1 yılEvrim vardır. (Nokta)
431 Yorumla
Soran+1 yılKesin kanıtları yokken nasıl bu kadar eminsin? Radyasyonların yüzde 99'u zararlı.
- +1 yıl
Allah ın varlığına kanıtın ne?
Soran+1 yılBunu sorabilecek bir aklının olması mesela en basitinden.
- +1 yıl
Amiplerde akıl yok, o zaman Allah' ta yok?
- +1 yıl
Evrim yoktur...
Soran+1 yılKendini amiple bir tutmamalısın :) Akıllı canlıları Yaratan, akılsızları da yaratabilir pek ala :)
- +1 yıl
Akıllı bir varlık yaratıcıya ihtiyaç duyuyor senin mantığına göre. O halde akıllı olan Allah'ın yaratıcısı kim?
- +1 yıl
İnsanın aklı bunca şeyin kendi kendine olamayacağını
Bunca şeyi bir ilahın yarattığını bilir
Fakat allahı cc. Kimin yarattığını düşünmek aklın sınırları dışındadır
Çünki insan böyle bir şeyi düşünmeye başladığında eğer gerçektenakıllı bir kimse
İse bunun aklın sınırları dışında bir şey olduğunu anlayabilir
Yoksa dini kavramlara yüzeysel bakıp
Hüküm koyan ateistler gibi allahı kabul etmez - +1 yıl
@keşfedilememiş gerçekten ama gerçekten akıllı olan birisi de göremediği bir varlığa dualar edip, tapmaz. İnsanların hiç birine ihtiyacı yokken neden yarattığına anlam veremez, canı mı sıkılmış boşlukta diye düşünür. Evrende mükemmellik falan da yok. Koskoca sınırsız boşlukta çok çok küçük bir yerde hayat sağlanabilmiş. Geriye kalan %99,9999999... luk yerin yaşama el verişli olmadığını anlayabilir. Bir betonda çiçek çıktığını düşün. O çiçeğin güzelliğini inkar edemezsin ama o betonun çirkinliğini de görmezden gelip mükemmelikten söz edemezsin. Her din kendi dininden olmayanın yanacağını savunurken, kendini cennete gidecekmiş gibi göremezsin. Belki hak din Budizm? O zaman sen de yanacaksın. Sırf etrafınızdaki herkes Müslüman diye Müslümansınız. Japonya da doğsanız b*k Müslüman olurdunuz. Tıpkı Türkiye'de doğup Şintoist olmadığınız gibi.
Soran+1 yılBu dediklerin çok kolay yanlışlanabilir şeyler.
Soran+1 yılTonlarca örnek verebilirim.
Soran+1 yılKendi verdiğin örneği kendin çürütüyorsun. Sen neden Müslüman değilsin o halde? Evrendeki düzeni araştıran bilim dalı var daha ne olsun :D İlk emir okudur.
- +1 yıl
Bir eleştirime bile cevap veremedin.
Soran+1 yılHepsine cevap verebilirim tatmin edici şekilde fakat sen gene başka sorular yöneltceksin ya da umursamıcaksın.
Soran+1 yılO iki cümle bile çok şeyi açıklar. :)
- +1 yıl
Evrenin tesadüfen oluştuğunu ıspatlayabilirim fakat sen gene başka sorular yönelteceksin ya da umursamıcaksın.
Soran+1 yılBilim tesadüfleri incelemez.
- +1 yıl
Bilim tesadüfleri de mantıklı gerekçelere dayandırarak inceler. Pek çok şeyin sebebi tesadüf.
Soran+1 yılİçinde mantık olan şey nasıl tesadüf olabilir ki :D
- +1 yıl
Niye tesadüf mantıksız bir şey mi?
- +1 yıl
Evren nasıl oluştu?
-Pek çok tesadüfler sinsilesi sonucu oluştu.
Evren nasıl oluştu?
-Kimseye kendini göstermeyip inanılıp kendine tapılmasını bekleyen (ego),1500 tane dini inanç varken içlerinden ona göre doğru olanı bulmamızı bekleyip, bulmayanlara sonsuz azap vaat eden ama bağışlayıcı (!), herkesin sınavında farklı soru sorup aynı değerlendirme ölçütü ile değerlendiren (Örn; birisine 2+2 öbürüne çoook ağır bir sınav) ve hatta sınavın sonucunu daha sınavı vermeden bilen ( o zaman bu neyin sınavı doğuştan sonunda cennet ya da cehenneme gideceğin belliyken), kimseye ihtiyacı olmadığı halde canı sıkılan bir varlık yarattı.
Hangi cevabın daha mantıklı ve tutarlı olduğu belli bence. - +1 yıl
Sen sadece müslüman olduğun için kendini bir halt sanıp eleştirilerime cevap vermiş gibi gülücük koyuyorsun. Aklın sıra daha çok bilen sensin. Günlük hayatta karşımda olsan ben de suratına çok güzel bir gülücük yerleştirirdim emin ol. Bir daha silinmezdi o ifade yüzünden.
Soran+1 yılSeviye düştü iyice. :D Doğru ben bir kadına el kaldırmam hele benden 8-9 yaş büyük birine. Evrenin tesadüfen oluştuğuna kanıtın çok bilimselmiş :)
- +1 yıl
7 yaş büyüğüm 8-9 değil matematik zayıf anlaşılan.
Apandisit körelmiş bir kısımdır. Herbivorlarda selüloz sindirimi yapar. İnsanlar selülozu sindiremez bu yüzden apandisit küçülmüş ve işlevsiz haldedir. Apandisit bir zamanlar atalarımızın bitkilerle beslendiğini gösteren somut kanıtlardan biridir. Ancak bugün beslenme alışkanlığımız değiştiği için apandisit yarardan çok zarar sağlamaktadır. Doğal seçilimde bunula sağlanıyor zaten. Apandisti alınmayan hastalar ölecek ve genlerini diğer nesillere aktaramayacak sadece apandisti çok küçük olanlar hayatta kalacak ve onların oluşturduğu kuşaklarla nesil devam edecek.
20 yaş dişleri de otobur bir ataya sahip olduğumuzu destekleyen kanıtlardan biridir. Bir zamanlar faydalıyken şu an tıpkı apandisit gibi yarardan çok zarar sağlıyor.
İnsanın kulağında oynatmaya yarayan 3 tane küçük kas vardır. Bunların hiçbir işlevi yoktur. Diğer memelilerde büyüktür ve önemli bir görevi vardır. Mesela geyikler kulaklarını sesin geldiği yöne doğru çevirir. - +1 yıl
Hatta bazı insanlar kulaklarını hareket ettirebilir.
Bir diğer gereksiz organda erkek meme ucudur. Kadınlarda süt vermeden dolayı hayati bir öneme sahiptir fakat erkeklerde işlevsizdir. Süt vermeyi prolaktin hormonu sağlar. Erkeklere de yüksek miktarda prolaktin verdiğinde süt üretimi olur. Hatta bu Charles Darwin'inde dikkatini çekmiştir. Atalarımızın her iki cinsininde yavrularını emzirmiş olabileceğini düşünmüştür. Hatta bazı meyve yarasalarının erkekleri de emzirir.
Tüm canlılarda benzer solunum enzimlerinin bulunması da tüm canlıların ortak bir atadan geldiğinin önemli bir kanıtıdır.
Sen tabi gene hiç bir söylediğime cevap vermeyecek ( veremeyecek) ve saçma bir şekilde " Hopsonö cevop vorobolorommm :D hihihi" diyip bilgi seviyeni ortaya koyacaksın.
Cebimde kainatı yaratan her şeyi bilen senden üstüm bir elma var diyorsam bunun varlığını elmayı çıkarır ve kanıtlarım. Senden evreni karış karış gezip yokluğunu kanıtlamanı beklemem tabi tam olarak senin yaptığında bu. - +1 yıl
Hiçbir şey tesadüf olmaz herşeyin bir yaratıcısı vardır
Sizin gibilerle ne zaman fikir alış verişi
Yapsam küfür etmeye hakaret etmeye başlıyorlar ben kötü bir şey yazmıyorum
Yinede hakaret ediyorlar
Neden?
Soran+1 yılAynen öyle ya hakarete başlarlar ya engellerler. Aynı adam gözün kendiliğinden meydana gelmesini imkansız bulmuştur. Ne diyelim konuşulacak çok şey var. Fakat böyle asarım keserimlerle olmaz bilmem anlatabiliyor muyum? :)
- +1 yıl
Sonuç: Hiçbir söylediğime yanıt veremediniz.
Bundan sonra yazdığınızı dikkate almıyorum; kendimi cahil, bilgisiz, sorgulamayıp körü körüne inananların yanında boşa harcıyorum. Siz birbirinize gülücük koyun.
Soran+1 yılBaştan önyargılıydın zaten bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
Soran+1 yılGüle güle...
+1 yılAntibiotik kullanmıyorsundur umarım
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır :)
- +1 yıl
Ne güzel, evrim kanunu sayesinde geliştirilen ilaçları kullanmadığın sürece reddediyor olman kimsenin umrunda değil. Müslümanların kanıt eksikliğinden bahsediyor olması dünyanın en büyük ironisi zaten.
Soran+1 yılHep şu klasik örnek :) Bakterilerin gen aktarımı ile de alakalı bir durum. Bilim yöntemi bu kanıt ister. Yoksa herkes bilim adamı olur. :) Kanıt isteyene de kanıt çok tabi.
+1 yılben inanıyom :(
00 Yorumla- Diğer konusunda 19,4b cevap paylaştı.
+1 yılevet var
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne