her gün daha saçma ne duyabilirim diye bekliyorum sadece :D belki de bana saçma geliyordur ama saçma yani :D

her gün daha saçma ne duyabilirim diye bekliyorum sadece :D belki de bana saçma geliyordur ama saçma yani :D

Yahu arkadaş bir alimin görüşünü alıp da diğer alimlerin görüşünü almadan insanlar haram günah diyorsunuz ya sadece kendi görüşünüzü doğru kabul ederek ya da bir aldığınız görüşle insanlara fetva veriyorsunuz ondan sonra insanlar birbirine giriyor, haydi gelin bakalım inceleyelim.
Sakal bırakmanın dini hükmü nedir?
Cevap: Hz. Peygamber (s. a. v.) sakal bırakmayı fıtrata (yaratılış değerlerine) uygun davranışlar arasında saymıştır (Buhari, Libas, 62; Müslim, Tahare, 56; Ebu Davud, Tahare, 29; Nesai, Zîne, 1). Nitekim kendisi de sakal bırakıp bunun güzelce bakımını yapmış ve bir tutamdan fazlasını kesmiştir. Konu hakkındaki hadisler ile sahabe uygulamalarını dikkate alan İslam âlimleri sakal bırakmanın, yerine getirilmesi istenen doğal (fıtrî) bir fiil ve yapılması tavsiye edilen bir sünnet olduğunda ittifak ederken sakalı tıraş etmenin hükmü konusunda ise farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Bazı âlimler bunun haram olduğunu söylerken diğer bazıları ise mekruh görmüşlerdir. Genel olarak benimsenen “bir şeyin haram olması için onunla ilgili yasaklayıcı delilin gerçekleşme ve aracılık açılarından kat’î yani ihtimale kapalı olması gerektiği” yönündeki usûl kuralı, ikinci görüşün daha isabetli olduğu sonucunu vermektedir. Buna göre Hz. Peygamber’e uymak maksadıyla sakal bırakan ve sakalının sünnete uygun bir şekilde bakımını yapan kişinin bu amelinden dolayı sevap alacağını, ancak herhangi bir sebeple buna imkân bulamadıkları için sakalını tıraş edenlerin ise sünnete aykırı düşmekle birlikte bundan dolayı günaha girmeyeceğini söylemek mümkündür. Allah katında ameller niyetlere göre değerlendirildiği için Hz. Peygamber'in sünnetine uyma düşüncesiyle sakal bırakan kişi sakalı bir tutamdan az da olsa niyeti geçeli olur. Hz. Peygamber (s. a. s.) şöyle buyurmuşlardır: "On şey fıtrattandır: Bıyıkları kesmek; sakalı uzatmak; misvak ile ağzı, dişleri temizlemek; su ile burnu temizlemek; tırnakları kesmek; parmak aralarını yıkamak; koltuk altındaki kılları gidermek, kasıkları tıraş etmek; necaset yolunu su ile temizlemek" (Buhari, Libas, 64; Müslim, Taharet, 56; Ebu Davud, Taharet, 29; Nesai, Zinet, I) Hadisten de açıkça anlaşılacağı üzere, Hz. Peygamber (s. a. s.) bıyıkların kısaltılıp sakalın uzatılmasını tavsiye etmiştir.
Netice olarak sakal bırakmayı haram sayan alimler olduğu gibi mekruh sayan alimler de vardır sakal bırakmak farz vacip değildir sünnettir yapılırsa sevabı vardır yapılmazsa günahı yoktur aynı namazın sünnetleri gibi namazın sünnetleri kılınırsa sevabı vardır ama kılınmazsa arz kadar günahı yoktur ama farz namaz kılınmazsa günahı çoktur o yüzden Cübbeli Ahmet hoca ya da bunun gibi insanların ne söylediğine değil gerçek hakiki İslam kaynaklarında ne yazıyor deliller ne gösteriyor önemli olan budur
Keşke insanların sakalıyla bıyığıyla uğraşana kadar biraz da israf eden devlet büyüklerine sesleri çıksa adaletsizlik yapanları sesleri çıksa...
Teşekkür ederim
hiç kesmediğim için beni ilgilendirmiyor bu mesele :D sakalı kazımak büyük günahtır.
Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Cuma günü gusletmek, misvak kullanmak, bıyıkları kısaltmak ve sakalı uzatmak, İslam fıtratındandır! Zira Mecusiler bıyıklarını uzatır ve sakalı keserler! Şu halde onlara muhalefet edin!”
İbni Sad 1/147, Müslim Taharet 55, Beyhaki 1/150, Şafii el-Ümm 1/21, Beyhaki Ma’rife 1/246, Nesei Zinet 2, Ahmed bin Hanbel Müsned 2/52, Buhari Tarihu’l-Kebir 1/140, Taberani Sağir 553, Hatib Tarih 6/247, Deylemi 2570, İbni Hacer Fethu’l-Bari 10/346, Suyuti Esbabı Vurud 212, 214, İbni Kayyım Zadu’l-Mead 1/166
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Bıyıkları kesin ve sakalları salıverin! Mecusilere muhalefet edin!”
Müslim 260/55
Dinen erkeğin sakalı çıkıyorsa ve Peygamber efendimiz gibi bir karış kadar sakal bırakmışsa o sakalı dipten sıfır kesmek haramdır evet bu doğru bir bilgidir hoca yanlış bir şey söylememiş sakal kesilse de dipten kesilmemelidir erkeğin sakalını dipten kesip kızın suratında olduğu gibi yanaklarını cıbış cıbış yapması haramdırr
Çok basit cinsiyet değişiminin ne kadar büyük bir günah olduğundan yola çıkarak düşünebilirsin bunu bunun büyük günahlardan olması kadınla benzeşmekten dolayıdır sadece sakal kısmı da yok bu işin erkeğin kaşlarını aldırması da caiz değildir günahtır
Ekleme yapıyorum erkeğin kadına benzemesi durumundan İslamiyette söz edilir bu bir kıyamet alametidir araştırırsan göreceksindir iyi akşamlar dilerim kardeşim
Erkeği sakalsız olmak "günümüz şartlarında" kadın gibi göstermez, hissettirmez. Ama sakallı Cübbeli.. vs çok dindar bir dış görünüm içinde ses tonu ve beden diliyle tam bir kadın gibi hissettirebilir.
Geçmişte şartlar nasıldı bilmem ama gördüğüm o ki İslami kuralları koyanlar gelecekte olabilecekleri öngörebilmekten çok uzaklarmış.
Bu fikirler günümüzde sadece belli aşırı dindar kesim dışında kabul görmeyeceği gibi, toplumda tepki görür.
Şu gawwata hoca diyerek yerini belli ettin zaten dostum. Zaten sakalı yok diye Bi erkeğe niyeti bozuyorsa/n karakterinde sorun vardır. Dinle alakalı değil bu durum.
Cübbe sarığın ve sakalın kadınsı gösterebileceğini düşünmen çok çok ilginç bir durum hayret ettim doğrusu ben sana İslamiyette günah olan şeyden bahsettim kardeşim ister uy ister uyma seninle Allah arasında diğer bir kardeşimizde bir erkeğin sakalı yok diye niyeti bozuyorsan falan demiş ben o kadar kelime sarf ettim cümle kurdum bir tanesinde erkek sakalını kesince diğer bir erkeği tahrik eder diye bi cümle kurmadım kendi kendine rollenmiş bu kardeşimiz benim demek istediğim şey Allah ın sana verdiği cinsiyeti değiştirmen ya da kendini kadına benzetecek şeyler yapman bu günahtır ben bunu söyledim hangi camii ye girersen gir hangi hocayla konuşursan konuş bu dediklerimin günah olduğunu sana söyler zaten neyse iyi günler arkadaşlar
Denk geldiğimiz döneme bak arkadaş ya. Millet uzaya koloni kurdu biz daha sakalı dipten mi kessek, o buna helal mi bu ona haram mı? Bi salın şu ülkeyi. Ayrıca bu gawwatın ifşası çıkmıştı. Ne yüz varmış kösele gibi yine çıkıp konuşabiliyor
Tamam en Müslüman sensin. İfşası çıktı diyorum. Müslüman diyorsun. Sakalı olmayan erkeğe sarkacak bir zihniyeti destekliyorsun farkında mısın?
İfşayı izlemedim gerçek miydi o ya😂😂
@onlyteenage gerçekti tabi 😂
Cevap
64Cevap
Bunun yapma dediğini yapabilirsin.
Benim sinek kaydının ortama girişi 😎 Harbiden son zamanlarda bu hocalara bir şey oldu, utanmasalar nefes almayı haram kılacaklar arkadaş. İslam’ı bir bırakın da nefes alsın, işiniz gücünüz insanları dinden soğutmak. Ateist adamların bile bunlardan çok dine yararı dokunuyordur, en azından adamlar din ile ilgili sağlam argümanlar peşinde. Bunların işi gücü tutuculuk, yeter garı da
Bu konu hakkında pek bir fikrim yok ama diğer yorumları okudum. Yahu arkadaş ne kadar İlminiz var da hemen adamı eleştirip fetva veriyorsunu. O adam popon kıl sayısından çok kitap okumuş. Yanlış bir şeyi bile bile soyle mi hiç mi akletmiyorsunuz? Islamin, imanın şartlarını say desen tökezleyecek insanlar yorum yapıyor. Az okuyun da yorum yapın.
Bu cemaatçiler sakalsız erkekten tahrik oluyorlarmış. Yüzleri kabak gibi ortaya çıkınca halleniyorlarmış. Memur kesim aman dikkat.
Kendilerine gore Islam dinine yeni bir boyut kazandirma cabasi. Boyle gundemde kaliyorlar ve dini buna alet ediyorlar. Asil gorevleri; birilerinin istegiyle toplumunun yapisini degistirmek, boylece bazi seylere on hazirligini yapiyorlar. Hocalar, hacilar artik youtuber olmus kitleleri etkiliyorlar. Son zamanlarda bazi yerlerde seriat isteyen, muslamlari kategorize etmeye calisan, milli bir devlet degil de cok uluslu bir ummet devleti isteyen hainler soylemler cok fazlalasti.
İslam da en büyük günahlar zina , alkol , kumar , eşcinsellik , ters ilişki , büyü yapmak ve yaptırmak , namuslu bir kadına iftara atmak , savaştan kaçmak , ana baya asi olmak , faiz almak ve yemek ve de kul ve hayvan haklarıdır.
Askerdeyken her gün dipten alıyorduk. şu an almıyorum ama büyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum. İslam dini zorlaştırmaz kolaylaştırır. Herkesin dediğine itibar etmek lazım. Ne kadar doğru ne kadar yanlış araştırmadan inanmamak gerek.
Kul hakkı yemek, yiyenlere taraf olmak, buna suskun kalmak, sakal kesmeye göre, küçük bir günah mı sence cübbeli bey?
Bu sürekli takımdan takıma transfer olur gibi cemaat değiştiren şarlatan değil mi 😂😂😂 bi ara da satranç günah falan diye geziyordu. Royalguard 😂😂😂
Tüh ya ben şimdi sinekkaydı tıraşı olarak kurslarda küçük çocuklara istismarda bulunan tarikat hocalarından daha büyük günaha girdim. Yanacağım kaçış yok.
adam hadislerden ve dini hükümlerden bahsediyor kendine müslümanım diyenlerde dinin hükümlerine saçma diyor asıl saçmalık bu adam o arkadaşlara göre kendi içinde çok daha tutarlı :D
"Kendi yalanlarınızı, Allah'a dayandırarak, dilinize geldiği gibi yalan yanlış, "Şu helaldir, şu haramdır." demeyin. Uydurduğu yalanı Allah'a dayandıranlar, kurtuluşa eremezler" (Nahl - 116)
Adam resmen gençlerin güzel yuz hatları ortaya çıkmasın diye uydurmuş d. Kendi sakalla ancak o kadar kapıyordur.
off yüz hatları belirgin erkekten tahrik olmayalım diye bizi düşünmüş 🥺👉🏻👈🏻
Sıfır kesen makineye çuvalla para döktüm, öyle diyeyim. 😋
Sorsan hangi ayette yaziyor diye gosteremez iste bunun gibi sacma seyleri halka empoze edebilmek icin kurani Turkce okunmasina musade etmiyorlar
Bunu soyluyen zatimuhteremin esler izin vermesse erkekler sakal biyik sac uzatamaz oldugundan bir haber olsa gerek
Tabi hocam kadınlarla zina etmek hoş ama sana göre kaset iftira deyip sıyrıldın ama sen anca kendi koyunalrını kandırırsın o kasetlern birde arka yüzleir var dimi ama?
Evet kadına benzettiği için kadının erkeğe erkeğinde kadına benzemeye çalışması koyametin büyük alametlerinden birisidir ve haramdır bende uzun zamandır jiletle traş olmuyorum genelde uzun tutuyorum
Bak konuyu çarptırıyorsun buradaki bezemekteki detay cinsel benzeme değil kadının yanağı nasıl pürüzsüz kılsız erkeğin kıllı en kötü tüylü olur eğer jilete vurursan kadın cildi gibi olur burada dikkate almamız gereken şey erkeğin kasına benzemesi kıyametin büyük alameti olması kaldıki Müslümansan sünnet sevabı için en az bir tutam olucak şekilde uzatırsın uzatmadığında günah ya da haram denmez ama en kısa kirli sakal bırakırsın yani kadın cildi gibi olmaması için.
Yakın bir fetva da ben vereceğim, tövbe haşa peygamber zamanında din bu kadar zor değildi. Her gün yeni bir şey çıkarıyorlar insanlara dini sevdirmek değil ondan uzaklaştırmak derdindeler
...
Cukkalı ahmet veya herhangi bir cemaatin, tarikatın, diyanetin veya dinci bir kişi veya organizasyonun sözlerini kaale almıyorum.
Tam bir şebek bu adam ya.
madem bu kadar büyük günah bu, neden Allah ın aklına gelip kurana yazmamış :)
ben jilete para vermemek icin makine aldim 0.8 ile aliyorum cildim tahris olmuyor. ara sira jiletlede almak lazim olu deri temizlenir. bu cuppeli muppeli beni ilgilendirmiyor. musluman degilim zaten olsaydim da sie derdim..
Ne saçması bilader erkeğin patlaması haram mı bilmiyorum ama sakal olmalı mekruh ya da haram biomiyorsan araştır
Kafana senin
@1ridvan1mayk benim kafama mı ne anlatıyorsun oğlum sen müslüman isen bu böyle g. zeksli
Muhafazakar değilim ama hayatımda 2-3 kere olmuşumdur sanırım onun dışında hep makina ile kirli sakal veya uzun kullanırım.
Biri de çıkıp nerde yazıyor aç göster demiyor. O zaman da hadisi şerif, sünnet gibi söylemlerin arkasına sığınacak.
Hoca doğru söylüyor haram sifira vurmak sakalı
Uyup uymamak size bize kalmiş bende vuruyorum ama haram yani
Aslında bir kanun çıkartılmalı çalışanların falan sakallarını sinek kaydı kesmemeli istediği gibi yapabilir denmeli
Köse olanlar bu günahtan muaf mı diye soran olmamış.
mükemmel bir yorum ya çok beğendim
Nihat Hatipoğlu kesiyor. Üstelik haram olduğunu söylemedi. Sakal çok çirkin duruyor. Hiç sevmiyorum.
@ZaxraI8 kardeşim Allah senin sakalını napsın.
@ZaxraI8 ama mantıklı
İslamcıların beyni yok ki... Şu delilere prim vermeyin ya
Bu hocalarda her geçen gün yeni yeni yalanlar uyduruyorlar mabatlarından
İyi de bu sakalla ne devlette ne özel sektörde iş bulunabilir 😀
Tabi imam, müezzin filan değilsen. Neyin kafasını yaşıyorlar bunlar. Memlekette açlık, sefalet , kadına çocuğa şiddet arsa ulasmisken onlarla ilgili tek laf etmeyip bunların konuşulması gerçekten üzücü.
Sakal uzattıktan sonra dipten kesmek haram doğru söylemiş
Din tarihine göre tutarlı istikrarlı açıklama ama ne bileyim damakta ucuz koft tad bırakıyo
Din tarihine göre mi 🤦♂️
@bağlaçolandee evet
@ceydayuz ceyda cümleni toparlar mısın anlamadım
@ceydayuz din/dinler tarihi kelimesine yukardaki üyenin sorusuna göre sen de eşlik etmek istedin heralde, din ve dinlerin tarihi aynı sekmede icra etmez bunu açıklamam gerekmiyo gayet net sadece İslamiyette değil tüm din tarihinde kadınlara seksist yaklaşılıp erkekçelerin güçlük simgeleri farklı atfedilir. Mısır da bile kadınlar sözü geçsin diye sakal oymalı maskeler takınırlardı. Aynı şekilde yahudiler arasında aşağılayıcı toplumdan ayrıştırıcı linç edilirdi. Bütün halde konuşulursa, erkeklik simgesini sakal olarak görüyolar, kadınlardan ayrı tutulan özellik
@ceydayuz yani peygamber sünneti olarak biliniyo peygamber sünnetlerinede açıp bakarsın internet çağında elinin altında 10san. sürmez
@ceydayuz Ceyda okuduğunu anladığın gün tekrar yaz beni meşgul etme
Yok ben illa ayet istiyorum kuranı okudum ama anlamadım sen yine gönder dersen Nisa18-19 hayır bu beni kesmez oxford profosör yorumu istiyorum diyosan nicolai sinai key terms of the query qur’an a critical dictionary bible incelemesini okuyacaksın ing ama olsun
Ceydayı logar çukuruna gönderiyoruz hoşt çakal ceyda
Bb kuşum bay bay
Bi de en büyük günah ha ba ba ba ba ba djjsjshdjs
Eee kaynak nerde okumuşta bu kanıya varmış ben kuranı okudum öyle bir şey yazmıyor.
En büyük günahlardan diye vurgulamaları peki tövbe yarabbi 😂
Ee o zaman ben cehennemde yerimi ayarlim şimdiden 🤣
Ben ömrümde 5000 kere sakal tıraşı olmuşumdur. Demekki ben cehenemden çıkamıcam 🤣🤣🤣
Cübbesi yanmaz kefen kesin. 🤣🤣🤣
Hacı hoca takımı boş geçmek lazım bunları.
Şu pedofili neye günah derse sevap gibi geliyor bana. Sapık herif.
Aajahahahahah tavi seks tapelarin cikmasi helal dipten sakal kesmek haram
Saçmalıkta son nokta daha ne kadar absürt şeyler diyecekler bakalım.
Cennetten tapu da veriyordu kendisi nooldu tapulara
Bademlemeye maruz kalmamak için kesmeyin diyor.🤣
Dipten kesmiyorum, kısaltıyorum fakat, bu gibi tipleri ciddiye dahi almanıza gerek yok.
Sakal evet yakışana yakışır ama oldum olası alışamadım o yüzden hep sinek kaydı oluyorum. Şirk olduğunu düşünmüyorum, sadece bir sünnete uymadım ve sünnete uymamak da günah değil. :)
Böyle tiplerin dediklerine inananlara üzülüyorum cidden
ahaha çok iyi cevapladın kanka kız yamuldu :D
@ela_ya boşsun
Temizlik imandandir nekadar temiz olursaniz okadar güzel hoş gozukursunuz erkekler bu hoca bozuntularina inanmayın.
En büyük günahlardan dememiştir emin miyiz söylediğine
En büyük günah demese bile günah yani öyle mi 😃
@sanaNeusta şöyle ki müslüman ile gevurun ayrımı olmalı yani baktığında bu müslüman diceksin hatta bir hadis var kim bir kavme benzerse o onlardandir diye rivayet edilmiş
🤣🤣🤣 Ya tüh yoksa Allah nasil ayrimini yapacak kuranda zekanızı kullanın demiş biraz da kullansan mı
@sanaNeusta sende aklını kullanmalısın Allah istese direk cehenneme cennete gönderebilirdi bu dünyanın imtihan olduğunu anlayasın
Tam da haram dediği gibi kesiyorum işten güçten napalım yani
Uydurmadır sakal tıraşı olmayana adam denmez temizlik imandan gelir
ben ustura ile kesmiyom makineyle kesiyom benim için sorun yok
Ya bi hadi ordan gitsin şerefsiz hiç sevmiyorum bu puştu
Ya bi hadi ordan gitsin şerefsiz hiç sevmiyorum bu puştu
hadi bunlar usenmeyip bunlari cevapliyor peki ya bu sorulari merak edenler?
Rüzgar değse halleniyor bunlarda bu ne mk
Dinden soğuttunuz be adam.
Yanmaz kefen satmak en büyük sevaplardan ama 😂😂
Abi Cübbeli'nin ben var ya ta...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?