Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi. Sizce doğru bir karar mı?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi. Sizce doğru bir karar mı?

Bu tür kararlar, birçok faktöre bağlı olarak değerlendirilmesi gereken karmaşık bir konudur ve birçok ülkede okullar, öğrencilerin ve öğretmenlerin telefon kullanımını düzenlemek veya sınırlamak için farklı yaklaşımlar benimsemektedir. Öğrencilerin daha iyi odaklanmalarına ve derslerine daha fazla konsantre olmalarına yardımcı olmak için bu tür bir politika uygulanabilir. Telefonlar, sınıf içinde dikkati dağıtıcı olabilir ve öğrencilerin öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir. Öğrenciler arasındaki sosyal etkileşimi sınırlayabileceği için bu tür bir politika, öğrenciler arasında tartışmalı olabilir. Telefonlar, arkadaşlarıyla iletişim kurmalarına ve sosyal ilişkiler kurmalarına yardımcı olabilir. Öğrencilerin telefonlarını okul dışında acil durumlar için kullanma ihtiyacı vardır. Bu tür bir politika, acil durumlar için iletişimi zorlaştırabilir. Bu tür bir politikanın uygulanabilirliği, okulun altyapısına, öğretmenlerin ve öğrencilerin işbirliğine ve velilerin desteğine bağlıdır. Politika, okulun özel ihtiyaçlarına uygun olarak uyarlanmalıdır.
Yalnış karar. Öğretmenin tel kullanması yasaklanmamalı. Tekin MHP'li mutlak iteatci yasakçı kafalar bunlar. Her bakan geldiğinde eğitim sistemi değişiyor. Osya eğitim devletin kazandırmak istediği istendik davranışlardır diye tanımlanır. Sürekli değişen eğitim sisteminde ne başarı olacak
Öğretmenin bu konularda örnek olması mı kalmış öğrenci de aaa öğretmenimin yok benim de olmasın diyecek 60-70li yıllarda olsa tutar bu da artık tutmaz
@Vâkıf1358 Bu yasaklanabilirdi. Tespiti halinde öğretmene ceza kesilirdi.
@Vâkıf1358 ha bu arada öğretmenin böyle bir paylaşım yapması halihazırda yasak etik gerekçeler var. Üzerine düşülürse öğretmen ceza da alır. Yani sonuç olarak gereksiz bir karar. Öğretmenin acil bir durumu olabilir. Aniden bir şey olabilir.
@Vâkıf1358 Üstüne düşülse, denetlense yapılamaz. Bir de öğrencinin etrafında çok fazla örnek var. Bu çocuklar bu teknolojinin içinde doğdu. Etrafları hep dijitale dolu. Öğretmen kötü örnek olmasın diyor öğretmenin pek hükmü kalmış değil. Müdürlere talimat verilse öğretmenleri denetleyin diye yasa işler. Bir öğretmenin telle oynayıp dersini ihmal etmesi etik kurallar gereği gene yasak uyarı alır en kötü kademe ilerleme cezası alabilir daha devam ederse. Yasa işletilmek istenirse işler
Benim kimya öğretmenim fotokopi dağıtır bunları yaz der kendi de öğrenci ile sohbet ederdi telle oynamazdi yani icinde kaytarmak varsa kaytarir çözüm müdürün habersizce sınıflara gidip denetlemesi
@Vâkıf1358 Önceden müfettişler yılın belli dönemlerinde teftiş ederdi. Bu kararla öğretmen için önemli acil şeylerde sıkıntı çıkacak.
@Vâkıf1358 bir de olay sadece telefon değil öğretmeni ders anlatır hale getirmek benim kimya öğretmenim hiç ders anlatmadı mesela bize kaytarmanin önüne geçmek öğretmen sadece telle kaytarmiyor
@Vâkıf1358 meslek ahlakı telin nerede kullanacağı için de geçerli değil mi etik zaten meslek ahlakı demek. Müfettiş yok demedim demek istediğim etkinliği eskisi kadar yok. Eğer ortada bir yasa varsa bir etik varsa denetimi de olmak zorunda. Kimi ahlaklı olur kimisi olmaz. Bir yaptırım olmalı. Osmanlı'da narh sistemi vardı mesela şimdi ahlak evrensel gramajı düşük ürünü aynı fiyattan satmayacaksin, kimseyi aldatmayacaksin, doğru olacaksın ama sadcee bunlar söylenip gecilmedi çarşı pazar denetlendi. Yoksa yazılı şeyler zamanla sadece kağıt üstünde kalır. Kanunlara bakınca her şey müthiş ama deriz ülkede şu eksik bu eksik diye denetim yok
Sınıflara kamera koymalılar o zaman o da önemli. Güvenlik açısından. Acil durumlar için hatlı bir telefon ögretmen masasına koyabilirler. Telefon bizim zamanımızda çok sık kullanılmaz dı ve yasaktı biz öğrencilere ancak Öğretmenler konusunda aile ve dostlarına ders saat aralıklarını acil durumlarda okulu aramalarını iletebilmeliler. nasıl doktor polis gibi kutsal bir meslek ise öğretmenlikde o derce önemli. Öğretmen kişisinin önemli bir problemi hastası bebeğı varsa o zaman müdür milli eğitim bakanlıgı bu durumunun sorumluluğunu almış durumda olduğunun farkında olmaları da o derece önemli. Sosyal medya saçmalıkları yine devam eder mi? Eder diye düşünüyorum.
Öğretmenler için saçma olmuş ama öğrenciler için doğru bir karar. Çünkü telefonla oynayıp ders dinlemiyorlar. Öğretmenler için bazı durumlarda gerekli. Çünkü mesela ben staj yaparken arada bir bayılan, psikolojik ilaçlar alan bir öğrenci vardı ve ne yaparsak ayılmadı. En son hastaneyi aradık, doktor çağırmak zorunda kaldık. Yani böyle daha eminim ki rahatsızlığı olan öğrenciler vardır ve olacaktır. Onun için öğretmen kullanmalı.
Cevap
51Cevap
Çok yanlış bir karar, bu devirde hele ki çok çok yanlış bir karar yorumlardaki diğer kızlar da hep canım "derse odaklanacaklar" sanıyorlar, günümüz ergenleri bırak yasağı sıkı yönetime alsan çiğner o kuralı, düşmanlar dost olur yine birbirinin arkasını toplar bu yönden. Yanlış olmasının bir diğer sebebine gelelim, malum her türlü öğretmen, her türlü insan var. Çocuklara okulda yapmadıklarını bırakmıyorlar, herhangi bir şey yapılsa ve o çocuk telefonu kimden ne için aramak istediğini söyleyemez, kendini ifade etmeye kalksa bile rehberlikçi hocalar or... ruhlu olduğu için taraf tutarlar, çocukların elinde mutlaka telefon olmalı. Böyle bir şey kabul edilemez.
Öğrenciler açısından çok doğru bir karar ama öğretmenler için değil. Evinde acil biir şey olsa kimse ona ulaşamayacak ya da sınıfta öğrenciler birisi hastalansa anında ambulansı arayamacak ve belki de istenmeyen bir durumla sonuçlanacak. Öğrenciler için uygulanacak bir karar öğretmenleri etkilememeliydi.
Bu bir kultur aslinda yurt disinda gencler pc, telefon vs. gibi ""EĞİTİM""araclari ile derslere girebiliyor, isterlerse citi citi ders notlarini kaydedip bunun uzerinden de calisabiliyorlar. Serbest yani... Ancak iste gel gelelim ki bizim memlekette olmaz, bence uygulama dogru ancak ogretmenlere serbest olmaliydi... birde sosyal medya cercevesini kisitlamak lazim bencee...
Evet ogretmen oturur kitaptan okurdu biz yazama kadar telefona bakardi bir kere kalkip ders anlatmisligi yoktu, aslinda boyle olmamasi lazim denetlenmesi lazım müdürün arada gezip kontrol etmesi lazim kim ders anlatiyor kim yerinde oturuyor
Bence doğru.. hatta lazım olmadıkça verilmesin. orasi okul. bir yeri aramak gerekirse arar bitti.
Sayın bakanımız ayağının tozuyla ilk icraatını yaptı. Ancak gereksiz bir karar. biraz daha düşünseydi belki telefonun yararlı amaçlarla kullanılacağını bulabilirdi.
Artık okul girişine Türk Silahlı Kuvvetleri diye de yazarlar.
Bu adamlar ellerini neye atıyorsa mahvetip bırakıyorlar. Bu da onlardan birisi olacak.
Benim son lise zamanına denk gelince de öyle olmuştu ama gün boyu alınıyordu sadece çıkarken veriliyordu bu iyi değil bence sadece sınav günlerinde alsalar daha iyi gibi
Öğretmenler zaten sınıfa telefonla girmeme inceliğini kendileri gösteriyorlardı. Bu şekilde emrivaki yapılması çok uyuz ve gıcık bir durum bence.
Öyle şey mi olur , biz yıllarca derste mesajlaşıyorudık , o zaman whatsap falan yoktu sms hakkı yapıyorduk 🤦🏻♂️
Akıllı telefon mu tuşlu telefon mu?
Akıllı telefon mu vardı 🙄 tuşlu kameralı telefonlar vardı e 250 Sony ericson lar.. yeni yeni akıllılar çıkıyordu akıllı dediğim Samsung körbi 🤣
Whatsapp yoktu demişsin akıllı telefon sandım bir an
@TalkingAngelaK-Pop Whatsap yoktu evet
Bence çok doğru bir karar bunu hep söylüyordum... Çünkü bu telefon insan kültürünün içine etti ve saygısızlık had safhaya çıktı.
Ben lisedeyken bu uygulama vardı ve mantıklı bence çünkü lise ortamı ve yeni nesil gerçekten iğrenç şekilde yetişiyor.
Evet bazı hocalarımız sağolsun sınıfta sosyal medya için video hazırlamak moda olmuştu. Böylesi daha iyi
doğru karar. hocaların mini etek giymesini, de yasaklamak lazım. dar kıyafetler, don izi belli olan kıyafetlerden uzak durmalı
Mümkünse öğretmenler gün yapmasın konuları kafada özet geçsin
Ahmak kararlara devam. Teknoloji ile dersi bütünleştirmekle kim uğraşacak? Yasakla geç
Telefonlar yasaklanmalı yeni nesil çok ahlaksız.
saçmalık düzeltilmesi gereken o kadar şey varken buna mı takıldılar yani a. koduklarım
Zaten böyleydi? Telefon kutuları vardı? Hayır tek garezleri bize miydi anlamadım ki
Ben lisedeyken bizim telefonları toplayıp kutulara koyup okul çıkışına kadar da vermiyorlardı zaten.
Bence doğru değil her şekilde o çocuklar o telefonu sokarlar derse
Çok doğru bir karar. Hatta eski resmi kılık kıyafet kanunu da geri gelsin istiyorum.
Zaten öğrenciler kullanamıyordu öğretmenlerin de kullanmaması iyi olur
doğru karar telefonla oynayan öğrencilere kızan öğretmen ders boyu elinden bırakmıyor
Müthiş bir karar. Şimdiki öğretmenler derste story çekip etkilişim alma derdinde ders verme değil.
Doğru, öğrencinin derste telefonla ne işi olur?
Bazı öğretmenler göz yumuyordu telefonşarı alabilirsiniz falan diyordu bence iyi oldu
Bizde yasaktı ama biz sokuyorduk😂 yine yasak ve yine gizli sokacaklar 😂
Yapıyorlar zaten OWHDKCHSKDH
Kesinlikle doğru bir karar öğrenciler derse daha iyi adapte oluyorlar telefon olunca akılları hep orada kalıyor
Çok yanlış bir düşünce tarzı
Hahaha sende okula gidiyorsun o yüzden galiba dldlşwpw
Yok, ama devir gayet belli. Öğrencilere ćöğretmen" denen yaratıklat haksızlık yapsa ve o durumda öğretmenler çocuğa telefon vermez ise bu çocuk kime nereden ulaşacak. Veya benim çocuğum neden birisine ulaşmak istediği için kalkıp da o hiçbir işe yaramayan rehberliğe yalvarsın?
Mükemmel. Tahminime göre bu öngörülülük ve hızla 88 yıl sonra eğitim düzelir.
Doğru bence dersi bile bölüyor bir telefon çalması.
Öğretmenlere yasak değil. Örnek olmaları adına derste telefonla girmeyin önerisi var.
Öğrenciler içinde zaten olan fakat esnetilen bir kararı tekrardan öne sürmüş. Haklı
Video çekiyor tiktoka giriyor sosyal medya bakıyor dikkat dağıtıyor
Eskiden bizim zamanımızda telefon yoktu
Bence değil çünkü lisede telefonla gelip kullanabiliyoruz
Vallahi benim için fark eden bir şey değil ama saçma gibi geldi bana ya bu fabrikada Niye yasaklamadın peki
Çok doğru bir karar 👏👏
Çok doğru bir karar hatta geç bile kalındı.
Çok isabetli bir karar olmuş.
Kesinlikle tartışmasız hatalı
Bence doğru bi karar olmus
Çok doğru bir karar olmuş
aman yapboz a dondu zaten
Bizim zamanımızda zaten yasaktı.
jammer koyacaklar her okula
Geç kalınmış olsada doğru bir uygulama 👏👏
Çok doğru bir karar olmuş
Bir bakima dogru
Çok dogru
Evet doğru bir karar.
Nerden kopya çekecek çocuklar
Bence değil çantada kalsın daha iyidir
Ee tenefüste falan birini nasıl arayacağız?
Evet gayette doğru bir karar olmuş bnc
Ben doğru buluyorum.
Bu muymus tek sorunumuz
Yanlış bir karar acil durumlar olabilir
Bencede
Olması gereken şey, aferin
Öğretmenler için saçma bir uygulama
İyi karar. Çağ atlariz artık
Bir jammer kaç para ya
Bence bi bakıma doğru fakat bi bakıma yanlış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?