Bildiğiniz gibi enflasyon arttı, TL nin değeri düştü her şey zamlandi. millet para yok diye evlilikten soğudu. zenginler yine zengin ama Orta halli veya fakir insanların durumu daha da kötüleşti. bu saçma ülke şartlarında yaşamak zorlaştı.
Ülkemizin gittikçe kötüleşen durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ülkenin durumu gerçekten kötü ama buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteklediğim bazı politikaları var.
İnsanların sorgulamaya başlamaları, Papa ile yapılan sık görüşmeler, Kiliselerin açılması, gençlerin İslam'dan uzaklaştırılması gibi başarıyla sürdürülen politikalar.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
o kisi bu kisi suclu demek yerine sucu kendimizde arasak. (genel soyluyorum kendim de dahil). onlar bi aylik calisma ile 5 tane iphone 15 pro max ultra vs vs alirken biz burada 24 ay calismamiz lazim... Peki? Biz neden onlarin universiteye girerken calistigi sure kadar calismiyoruz? neden biz onlarin universitede ders calistigi kadar calismiyoruz? cok iyi denilecek bir universiteden mezunum bir animi anlatacagim bizim bir hocamiz vardi UCLA'den gelmisti. sinifa sordu, su aralar sinaviniz yok su an gunde kac saat calisiyorsunuz? 8 saat? (parmak kaldiran yok) 7? 6? 5(3 kisi kaldirdi) 4(5-6 kisi kaldirdi) 3(nerdeyse geri kalan kaldirdi) sonra koreli hocamiz kizmaya basladi bize. ben UCLA'deyken kutuphanede bos masa bulamiyordum. burada kutuphaneye gidiyorum aranizdan bir kisi bile goremiyorum. 3 saat calismak ne demek? ucla'de ise yaramaz ogrenciler bile en az 5-6 saat calisiyordu. siz nasil muhendis olmayi dusunuyorsunuz? bu sinifin neredeyse tamami aselsana gitti geri kalanda tusas, tubitak ve diger savunma sanayi firmalarina gitti. simdi mezun olup masterimi yaparken sunu fark ediyorum. ben ne hakla onlar kadar ders calismazken onlarin yasam standartini kendimde hak goruyorum. hocanin dediklerinden sonra hergun kutuphaneye gider oldum. en azindan devletime oy kullanmaktan daha fazla katki saglayabilmek icin neyse beni anlayipda oy kullanmaktan daha fazlasini saglacak arkadaslarima candan selamlar gonderiyorum
tekrardan baskalarini suclayici kelimeler kullaniyorsunuz. o suclu bu suclu degil olay. ben sucluyum siz suclusunuz o suclu ne farkeder? ayni ulkedeyiz. en azindan gunde 1 makale bile, 5 yilda bir oy kullanarak yaptigim katkidan daha fazla katki saglamis olurum.
Kardeşim ne kadar güzel özetledin olayı. Sürekli suçlayan bir toplum haline geldik. Maalesef kimse kabahati kendinde aramıyor. Benim elimden ne gelir demiyor. Sorumluluğunu yerine getirmiyor. Ama iş suçlamaya gelince o kadar çok kişi buluyor ki.
@mehmet0234 surda yorumlari okusak bile yetiyor. ben demiyorum ulkemiz cok guzel ama bos bos oturarak bos siyasi kavgalar yapilarak bir yere varilmiyor. neyse dogru soylemek ise yarasaydi sokrates oldurulmezdi kalin saglicakla
Parası olanın ruh sağlığı yerinde olur olmayanında olmaz bu kadar basit kendimi öldürmeyi düşündüm ben düşünüyorum da zengin oldu fakir fakir iş kurma hayallerimiz vardı ev alma araba alma hayallerimiz artık hayalinide kuramıyorum insanın zoruna gidiyor bakın kimseyi suçlamadan yazdım suçlamak değil bu kimse demesin dört dörtlük diye ekonomiye :D ya vırrığı vırrıktır keyfi keyiftir gitsinde benim gibi tek başına asgari ücret ile işe girsin kimsesi olmasın yanında
6 lı baza ülkeyi bölecekleri için oyumu Cumhurbaşkanı Erdoğana verdim ülkemin bekası için ama ekonomide iyi demesin kimse gelsin yüzüme söylesin elinde arabası olanlar evi yatı katı olanlar rahat tabi onlarda istediği gibi katlıyabiliyor parasını benim gibi sıfırdan başlamış bir insan 12 yaşımdan bu yana çalıştım 1 haftadır psikolojimden dolayı çalışmıyorum gelsinde alsın araba biriktirdim araba için para :D askerden bir döndüm 15 bin tl eksiğim olmuş 70 bin tl her sonra 140 diye gitti. D
Burada asla ve asla suçlama yoktur çünki içimizde öyle insanlar varki dini imanı para ticaretide Allah görüyor tövbe haşa fırsatçı insanlar stokçu insanlar var olan garibana oluyor çabaladıkça yıllarca hayal kurduk dua ettim istedik otobüsle eve gidip geliyorum hayla 1 otobüs 1 tramvay geliştede 1 otobüs 1 tramvay saat olmuş 23 00 sabahta 7 de çıkıyorum İnsanın olmadı nasip demesi zoruna gidiyor
Ekonomik kurallar devre dışı bırakılıp kendini ekonomist zanneden birinin dünyada uygulanan kurallari uyumayıp kafasına göre yatırım yapılır kamuda savurganlik yapılırsa bu hale gelmek tesadüf değil halk cahil karını zararını bilmiyor bilerek ve isteyerek layık olduğu gibi yönetiliyor. Dünyanın en güzel bölgesinde olan bir ülkenin bu durumda olmasının gerçek nedeni iyi yöneticiler seçememektir.