Hakikaten orta doğuyu karıştırmadıklarını mı düşünüyorsunuz?

Yani gerçekten akıllı olduğunu düşündüğüm bazı insanların ortadoğuyu abd ve avrupanın karıştırmadığını düşünmesi beni hayret ettirmiştir

bazı insanların diyorum çünkü islamofobik ve batı hayranı olduğunu düşündüğüm bir çok yazarında avrupa ve abd'nin karıştırdığını kabul ediyor lakin insanlık adınaymış (!)

siyasi olanlarda şunu söylüyor, ortadoğu başlı başına bir maden kaynağı ve müslümanlarla dolu.

Orada oluşacak bir güç israili boğar avrupayı sömürüsüz bırakır ve başlı başına avrupanın değerlerine karşı çıkabilen ve abdnin dünyayı istediği gibi yönetmesine engel olacak bir güç birliği ortaya çıkar.

Bunu istemedikleri gibi bölgede kritik rol oynayan Türkiye Irak gibi ülkeleri de karıştırmak için terör oluşmasını sağlıyor silahlar yığıyor ve toplumun gerilemesini sağlayacak çeşitli ekipler kuruyorlar.

Okuduğum diğer kitaplara göre ise şuanda Rusya Tek süper güç olmak adına, ABD ve Avrupanın birlikte ortadoğuya olan hakimiyetini zorlaştırıyor

Özellikle Ruslar ABD'ye en büyük zararı avrupanın güç kaybetmesini sağlayarak sağlanabileceğini düşünüyor,

Ve avrupayı avuçlarının içine alırsa ABD'nin tek başına kalacağına ve boğulacağını düşünüyor.

Türkiye de bölgede oynanan oyunların farkında olarak Diğer islam ülkeleriyle birlikte dini kardeşliğini kullanarak 2 dev çatışırken bölgede tek söz sahibi olmaya çalışıyormuş.

Yani arkadaşlar istesekte istemesekte Avrupa türkleri bünyesine almayacak, Türklerin yönetimi de Hayal ettiği ortadoğu gücünü kurmaya çalışmak için her türlü fırsatı kullanmaya devam edecek.

Hakikaten orta doğuyu karıştırmadıklarını mı düşünüyorsunuz?
Cevapla