Yani gerçekten akıllı olduğunu düşündüğüm bazı insanların ortadoğuyu abd ve avrupanın karıştırmadığını düşünmesi beni hayret ettirmiştir
bazı insanların diyorum çünkü islamofobik ve batı hayranı olduğunu düşündüğüm bir çok yazarında avrupa ve abd'nin karıştırdığını kabul ediyor lakin insanlık adınaymış (!)
siyasi olanlarda şunu söylüyor, ortadoğu başlı başına bir maden kaynağı ve müslümanlarla dolu.
Orada oluşacak bir güç israili boğar avrupayı sömürüsüz bırakır ve başlı başına avrupanın değerlerine karşı çıkabilen ve abdnin dünyayı istediği gibi yönetmesine engel olacak bir güç birliği ortaya çıkar.
Bunu istemedikleri gibi bölgede kritik rol oynayan Türkiye Irak gibi ülkeleri de karıştırmak için terör oluşmasını sağlıyor silahlar yığıyor ve toplumun gerilemesini sağlayacak çeşitli ekipler kuruyorlar.
Okuduğum diğer kitaplara göre ise şuanda Rusya Tek süper güç olmak adına, ABD ve Avrupanın birlikte ortadoğuya olan hakimiyetini zorlaştırıyor
Özellikle Ruslar ABD'ye en büyük zararı avrupanın güç kaybetmesini sağlayarak sağlanabileceğini düşünüyor,
Ve avrupayı avuçlarının içine alırsa ABD'nin tek başına kalacağına ve boğulacağını düşünüyor.
Türkiye de bölgede oynanan oyunların farkında olarak Diğer islam ülkeleriyle birlikte dini kardeşliğini kullanarak 2 dev çatışırken bölgede tek söz sahibi olmaya çalışıyormuş.
Yani arkadaşlar istesekte istemesekte Avrupa türkleri bünyesine almayacak, Türklerin yönetimi de Hayal ettiği ortadoğu gücünü kurmaya çalışmak için her türlü fırsatı kullanmaya devam edecek.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kimsenin karıştırmasına gerek yok Ortadoğu'yu kendi haline bırak cihat bilmem ne diye birbirlerini kesip öldürürler.
bu sana aksedilen ve sana da uyduğu için sorgusuz kabul ettiğin şey.
peki aslolan ne? sahiden de birbirlerini doğramaya çok mu meraklı insan oğlu?
Bana aksolunan şey değil aç kutsal kitapları bakalım ne yazıyormuş?
tabi hemen açayım.
Bakara 191,, Enfal 60
Bu ayetler savaşın şeklinden bahsetmediği gibi savaşı ancak savunma amaçlı yapılması gerektiğini önceki ve sonraki ayetleriyle özellikle belirtir.
Maide 51 de ise önceki ve sonraki ayetlere baktığınızda belirli gruplardan bahseder.
Paragraftan cümleyi çıkarıp bakın öldürmeyi emrediyor demek işinize gelecek bir anlam olur.
Başka?
Savaşın şeklinden bahsetmemek 😂🤦🏻♂️?
"Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."
Tevbe 5
Tevbe suresinde kimlerden bahsettiğin bilmiyorsunuz işte sadece alıntılıyorsunuz..
5. ayeti, putperest Mekkelilerle yapılan antlaşmayı bozan ve saldırganlığa devam edenlerle savaşılması gerektiğini söyler. Ancak hemen ardından 6. ayette barış ve affedilmeyi seçenlerin korunması gerektiği belirtilir.
"Eğer müşriklerden biri senden eman dilerse, Allah'ın kelamını işitip anlayıncaya kadar ona eman ver. Sonra onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bu, bilmeyen bir kavim içindir.""
Eman vermek, süre ve geçici koruma vermek demektir. Yani sana saldıranlara bile af dileyen varsa Allah hakkı için öldür denmiyor dostum, Onu koru kolla dinini anlat diyor. Zaten sonda da "bilmeyen bir kavim içindir" diye de ekliyor.
Ayetler bağlamından koparılarak yorumlanmamalı.
Konu bundan ibaret.
Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir.
Nisa 84
dostum buna da cevabım değişmez zaten tahmin ediyorsundur, zaten internet çağındayız gayet her şey ayan bayan ortada istesen ulaşırsında,
sadece şunu sormak istiyorum konudan bağımsız,
Kütüphaneye gittin ve bir kitap aldın. Aldığın kitap yaşama dair öğütler veren kişisel gelişim kitabı. İşte toplumda nasıl yaşanması gerektiğine dair bir dizi öneri bulunuyor.
Kitabın ana temasınına baktığında "İyi biri olmak gerektiği ve daima barışçıl yollarla hareket ederek kendini geliştirmeni ister, kimseye zarar vermemeni kimsenin hakkına hukukuna girmemesini, kötü insanlardan uzak durmanı karşılaştığında ise iyi öğütlerinden vazgeçmemeni"
söylüyor sonra oradan biri çıkıp diyor ki sana,
Bu kitap şiddet yanlısı bu kitaba inanan kafa kesiyor kendi düşüncelerine inanmayan herkesi öldürme tavsiyesi veriyor
dese sen derdin?
Dürüst olalım ki : "olm iyi misin sen onlarca sayfa da kitap sana sürekli iyi şeyleri öğütlüyor nasıl olurda kötü şeyleri istediğini düşünebirsin?"
adam çıkıp sana koca koca paragrafların içinden yazıları çıkarıyor ve sunuyor bak burada diyor
sen de şunu dersin : "iyi de hocam adam burada kendini savunmanı istemiş seni kesip biçmeye gelen adama çiçek uzatma kendini savun demiş sen buradan kitabın öldürmeyi tavsiye ettiğini nereden çıkarıyorsun" demez misin?
Kabul edelim bu birazda işinize geliyor sorun değil gelsin. Ama bunun sizi nereye götürdüğüne de tahlil etmek gerek..
Öncelikle İslam'ın bir iyilik kitabı olduğu konusuna katılmıyorum. Dönemin Arap yarimadasina bir duzenleme niyetinde ve belli ölçüde iyi niyetle gelmiş olsa da bir politik çıkar amacı güden bir dindir İslam.
Örneğin Cariyelik hukuku gibi kavramlar bunu ispatlar niteliktedir keza şeriat hukuku da aynı sekilde.
Beni Kurayza katliamı gayet açık değil mi bu konuda?
Bir kaç noktada çarpıtma ve hata yapıyorsunuz bence.
-İslam, evrensel bir din olarak tüm insanlığa gönderilmiştir. Amacı, insanları iyiliğe, erdeme, adalete ve barışa çağırmaktır. Bu nedenle bir "iyilik kitabı" olarak nitelendirilmesi yerindedir.
-İslam, Arap toplumunda önemli reformlar yapmış, cahiliye döneminin birçok zalim geleneğini kaldırmıştır. Kadın haklarını güçlendirmiş, savaş esirlerine insani muamele edilmesini emretmiştir.
-Cariyelik, İslam öncesi Arap toplumunda yaygın olan bir kurumdu. İslam, bu kurumu hemen kaldırmamış ama cariyelere insani haklar tanımış, azat etmeyi teşvik etmiştir. Zamanla da bu kurum kalkmıştır.
-Şeriat, İslam'ın evrensel ilkeleri çerçevesinde zaman ve şartlara göre şekillenen dinamik bir hukuk sistemidir. Zulme ve adaletsizliğe izin vermez.
-Beni Kureyza olayı, Hz. Muhammed döneminde yaşanan tarihsel bir olaydır. Farklı yorumları olsa da bu tek bir olayı genellemek doğru değildir. İslam barışı ve affedici olmayı emreder.
Sonuç olarak, bu tarz önyargılı ve genellemeci yaklaşımlar İslam'ı doğru anlamamıza engel olur. Objektif ve bütüncül bir bakış açıdan bakmak gerekir dostum.
Yalnız varsayımlara dayalı konuşan sizsiniz ben objektif bakıyorum öncelikle bazı noktaları düzeltelim.
-İslam barış dini amaçlı gönderilmiştir diyorsunuz ancak bu İslam'ın sözde olan amacıdır. Pratik ve uygulama tam aksini söylüyor.
-Cahiliye donemindeki bazı kötü uygulamalar kaldırılsa da kadınlara doğru dürüst haklar verildiği şüphelidir.
Kadınlar örtünmek zorunda bırakılmış, hukukta erkekle eşit tutulmamış ve bir erkeğin dördüncü karısı yapılmıştır.
-Cariyeliğin önceden devam etmesi İslam'da devam etmesini hoş gösterecek bir şey değildir. Ölümü gösterip sıtmaya razı etme terimine gayet uyar. Kaldı ki İslam dunyasinda kölelik kendiliğinden degil Batılı devletlerin baskıları sonucu kaldırılmıştır.
- Şeriat zulme izin vermez diyorsunuz ancak zina eden bir kişinin taşlanarak öldürülmesi, tesettürü ihlal eden bir kadının kırbaçlanması, itaatsiz kölelerin cezalandırılması İslam'da vardır.
Ne yazık ki katılmıyorum bu yorumunuz da oldukça ön yargılı ve eksik bilgi içeriyor.
-> İslam'ın ideal olarak barışı ve erdemi amaçladığı, tarihsel gerçekliktir. Uygulamaların her zaman bu ideallere uymadığı doğrudur. Ancak bu İslam'ın kendi özüyle çeliştiği anlamına gelmez.
-> İslam, kadın hakları konusunda köklü reformlar getirmiştir. Miras hakkı, eğitim hakkı, malını yönetme hakkı gibi. Kadınların örtünmesi zorunluluğu tartışmalıdır ve farklı yorumlar vardır.
-> Cariyelik kurumu zaman içinde İslam dünyasında da büyük ölçüde terk edildi. Elbette daha hızlı olabilirdi ama köleliği tamamen yasaklayan ilk din İslam'dır.
-> Şeriat ceza hükümleri o dönemin şartlarına göre konulmuştur ve içtihatlarla güncellenebilir. Recm ve kırbaç gibi cezalar bugün çoğu İslam ülkesinde uygulanmıyor.
Esas olan, İslam'ın evrensel ilkelerine bakmaktır: Adalet, eşitlik, merhamet, barış, affetmek. Bunları göz ardı etmeden eleştiri yapmak daha sağlıklı olacaktır.
Bence yanlış yorumluyorsunuz. İslam köleliği asla yasaklamaz Avrupa'da köleliği son kaldıran ülke Osmanlı İmparatorluğu olmuştur.
İslami hükümlerin güncellenmesine dair bir ifade yoktur. Şeriat uygulayan çoğu ülkede recm ve kırbaç cezaları tatbik edilmeye devam etmektedir.
İslam'ın kadına verdiği haklar ölümü gosterip sıtmaya razı etmektir. Kadın erkek ile hukukta eşit hale getirilmemiştir.
Evet şuralarda anlaşabiliriz;
->İslam köleliği direkt olarak yasaklamamış, zaman içinde kaldırılmıştır.
->Osmanlı'da köleliğin kaldırılması nispeten geç olmuştur.
->Bazı İslam ülkelerinde şeriat cezaları hala uygulanmaktadır.
Fakat yanlışlarınız daha ağır basıyor;
-> İslam, köleliği kademeli olarak kaldırmaya yönelik reformlar getirmiştir.
-> İslam alimlerine göre şeriat hükümleri zamanın şartlarına göre yeniden yorumlanabilir.
-> İslam kadınlara miras, eğitim, mal sahibi olma gibi temel haklar vermiştir. Erkekle tam eşit olmasa da reformsal bir gelişmedir.
-> İslam'ın idealinden uzaklaşıldığı durumların eleştirisi yapılmalıdır ancak bu İslam'ın kendisini eleştiri için yeterli değildir.
İslam'ı eleştirirken makul ve dengeli olmak, genelleme yapmamak gerekir. Tarihsel süreçte reformlar yapılmıştır, daha da yapılabilir.
Özü barış, adalet ve eşitlik olan bir dini radikal uygulamalarıyla özdeşleştirmek doğru değildir.
Neyse benim fikirlerim bu kadardı dinlediğin için sağol fikirlerin için de teşekkür ediyorum 🤝
Ben de teşekkür ediyorum dinlediğiniz için sağolun iyi günler 🤝
Tabi ki karıştırıyorlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!