İran şöyle güçlü, İran böyle kuvvetli diyorlardı. Ne oldu? Sadece iç siyasette halkın gazını almak için yapmış olduğu bir durum. İran ancak taşeron kullanır. Direk doğrudan savaşmaya yemez.

İran şöyle güçlü, İran böyle kuvvetli diyorlardı. Ne oldu? Sadece iç siyasette halkın gazını almak için yapmış olduğu bir durum. İran ancak taşeron kullanır. Direk doğrudan savaşmaya yemez.
Tarih boyunca hangi Arap bir halta yaramış ki İran'ın amacının hâlâ Filistini savunmak olduğunu düşünen varsa bu yaşa bu saflıkla iyi gelmiş tebrikler
BEN TENGİRCİ BİR ATATÜRKÇÜ ZAFER PARTİLİ VE SEÇİMLERDE DE CHP YE MECBUR KALDIĞIMDA OY KULLANAN BİRİ OLARAK :HAMAS, İRAN VE İSRAİLİ DE SEVMİYORUM. BU YÜZDEN , Tarafsız yorum yapıp savaşı değerlendireceğim
Bu savaşın büyüyüp büyümesi, tamamen İsraile bağlı. Çünkü İran'da halk, dinci rejimden bıktığından; heran laik devrim yeniden ateşlenebilir. En son 1.5 sene önce ateşlenmişti ve zor bastırdılar. Böyle bir ülke, halkına güvenip büyük savaşa girmez. İran sadece, misilleme yapmak zorundaydı ki uluslar arası alanda itibarı sarsılmasın. Ama İsrail, İrana karşı yaptığı Suriye benzeri saldırılarına devam ederse İran çok sert cevap vermek zorunda kalacaktır. İlk önce Lübnan Hizbullahı, İsraile taarruza geçecek ve İran balistik uzun menzilli füzeleriyle İsrailin Demir Kubbesini delip geçecektir.
İran, bu teknolojiye ve nükleer silahlara sahip bir ülke. Halkı da çok iyi savaşçı. Her ne kadar halk, rejime öfkeli olsa da İsraili de sevmiyorlar. Yani kesinlikle, kenetlenirler diye düşünüyorum. Lakin İsrail askeri, savaşamıyor. Savaşamadığını, sahada görüyoruz. Şöyle ki Hamas Tanklarınızı mahvediyor. Oysa ki Tankları, askerlerin koruması lazım. Lakin korkudan, çıkamıyorsunuz ve yahudi fırını gibi can veriyorsunuz. Yani Türk askerinin pkkalı şehirlerde, omuz omuza çatıştıp pkkayı imha ettiği gibi; haması omuz omuza savaşarak imha edemiyorsunuz. Bunlar hep gerçekler.. Eski savaşçı yahudiler, artık yok. Tek yaptığınız, Hava kuvvetleriniz ile şehri yok etmek. Tünellere de deniz suyu vererek, Haması bitirmeyi amaçlıyorsunuz. Şehrin, denize yakın olması sizin için büyük şans tabi.. Yoksa, omuz omuza savaşmak yok. Ancak yüz binleri bulan HİZBULLAH, taarruza geçtiğinde ne yapacaksınız acaba?
ŞİMDİ NEDEN HAMASI, İSRAİLİ VE İRANI SEVMİYORUM?
Şimdi Hamas PKKA terör örgütünü destekliyor. Ülkemizde Hamas mensupları da laik cumhuriyeti yıkıp din devleti kurmak için; çok kan dökeceklerdir. Fakat biz Atatürkçüler, izin verir isek...
İran'da Güney Azerbaycan'daki Türk kardeşlerimizin, haklarını yok sayıyor ve pkkayı destekliyor. Sınırımıza, pkkayı getirmiş zaten. Ama henüz bir terör eyleminde, bulunmadılar. Sünni olduklarından, İran bunları silahlandırmamış
İsraili sevmiyorum. Çünkü İsrail, Suriye'deki iç savaşın Amerikayla birlikte ortağı. Sınırımızı AKP ile birlikte MAYINLARDAN temizleyip sığınmacı işgaline açık hale getirdi. Çünkü İsrail ve Amerikanın amacı, Türkiye'nin dört bir tarafına yığılan sığınmacıları kullanıp Türkiye'yi dış işgale hazır hale getirmek ve işgal edip sevri imzalatmak. Ancak buna izin vermeyeceğiz. Eğer Ümit Özdağ'ı 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı olarak seçemez isek; CHP yi seçip sığınmacıları sınır dışı edeceğiz
Yorumlarınin bir çok noktasına katılıyorum. Ama şu var
Sen medyanın sana gösterdiği kadarını biliyorsun. 12000ddn fazla hamas ve Hizbullah uyasi ya yakalandı ya imh@ edildi. Savaşta elbet tank da hasar alır başka araç da. Sizin de ayında kaybettiğiniz ZBT ve personel çok. Bir diğer husus İran daha nükleer silaha tam. Ulaşamadı. Ortadoğuda bu saydığın örgütler iranın taşeronu. Bu yüzden İrana ayar çekilirse bu örgütler ayakta kalamaz.
Yakalananlar silahlı ise , İsrail Savaşabiliyor. Aksi halde, savaşamıyor. Sempatizanı, yakalamak kolay. Önemli olan eğitimli teröristi, çatışmada esir almak
Nasıl imha edildikleri de önemli? Çatışmada mi? Yoksa bombardımanda mi? Benim edindiğim bilgiler, hepsinin bombardımanda can verdiği ve İsrail askerlerinin çalışmaktan korktukları. Gerçekten de bombardımanların verdiği hasar, çok büyük. Bombardımanlar da korkaklık demek. Biz hiç, Güney Doğuyu bombaladık. Azerbaycan da Ermenistan'daki sivil yerleşim yerlerini bombalamadı. Bileğimizin gücüyle, teröristleri yendik. Askerlerinizi, cesaretli yapın. Bir İsrail askeri,10 araba yetmeli. Aksi halde araplar, sonunuzu getirebilir. İran 'a kara harekatı da yapamazsınız. Ben, İranın nükleer silahlara sahip olduğunu düşünüyorum. Rusya, fena destek çıkar bir de..
Burdan gönderemiyorum. Tünellere silahları ile birlikte yakalandılar görüntüler çok. Okları altındaki hastane altındaki siginaklarda silah depoları. Ibadethaneleri depo kullandıkları. Baksınlar mevcut
Bütün devletler önce hava harekatı ile tehlike unsurları ı ortadan kaldırır sonra kara Ordusu girer. Bu olması gerekeni ve hepsi böyle yapar.
Hmm bir de Türkçeyi nasıl böyle iyi biliyorsun? Türkiye'den göç eden mi bir musevisin? Hani Polonya'dan getirilenlerin mi torunlarındansın? Yoksa Azerbaycan'dan mı göç edenlerdensin?
Polontadan Türkiye ordan buraya
orada ticari ilişkilerimiz var
Türkiyenin İsraile sattığı jet yakıtı, acaba F 16 lara da kullanılabiliyor mu? Jet yakıtı da yazıyordu, Ambargo listesinde. Eğer kullanılabiliyorsa, bu akpliler fena rezil oldu 😀
Seni ekledim, sormam gereken sorular olabilir. İsrail 'den Türkçe bilen birisi, iyi olur.
👍
Iran zaten amerikaya calisiyor iranin amaci zaten israilin önünü acmak israilin lübnana girmesi icin. israilin son filistin ile girdikleri savasta filistinide onlar gaza getirdi. Yani tiyatro izledik sadece.
Cevap
4Cevap
Hepsi aynı geliyor gözüme.
Uzakta olunca öyle oluyor
İran zaten müslüman olarak gördüğü bir ülke değil kendi içinde diktatör ve nerde ne yapacağı bilinmez müslüman ülkeler ile bile savaşır
İsrail zaten zamanında bunların hepsini yenmedi mi
Aynen 6 gün savaşlarında. Tarihte, Yehuda Krallığından bu güne kadar ne zaman ısraele saldirildiysa hezinete uğradılar. Ve İsrael topraklarını genişletti
RAB yanıbaşında durup, “Atan İbrahim'in, İshak'ın Tanrısı RAB benim” dedi, “Üzerinde yattığın toprakları sana ve soyuna vereceğim. 14 Yeryüzünün tozu kadar sayısız bir soya sahip olacaksın. Doğuya, batıya, kuzeye, güneye doğru yayılacaksınız. Yeryüzündeki bütün halklar sen ve soyun aracılığıyla kutsanacak. YARATILIŞ 18:13-15
4İsrail'in koruyucusu ne uyur ne uyuklar.
5Senin koruyucun RAB'dir,
O sağ yanında sana gölgedir. Zebur 121:4-5
YARATILIŞ 12:2-3
“Seni büyük bir ulus yapacağım, Seni kutsayacak, sana ün kazandıracağım, Bereket kaynağı olacaksın. Seni kutsayanları kutsayacak, Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki bütün halklar Senin aracılığınla kutsanacak.”
Özetle her saldirriklarinda daha da beter oldular.
Teknolojik üstünlük var, ama Tanrı da destekliyor
İsrail ve İran zaten kapalı kapılar ardında müttefik. Çok büyük oyunlar dönüyor
İran önce kendi ülkesine sahip çıksın 😂
Kime göre neye göre hayırsız. Saygı görmen için saygı göstermen lazım. Biraz da cesur ol gizliden yazma. 😉😉😘
yahudimisin sen
Niye bu kadar destekliyorusn israili
Evet
yahudi asılımısın nasil oluyor türk degilmisin
Yahudi asıllı değilim. Yahudiyim. İsrael vatandaşıyım. Sen desteklemez miydin ülkeni
Türkceyi nerden ögrendin
ama bu yaptı bi katliam iyi düşün iyi bak yaptıklarına
soykirim yapiyorlar ve sen destekliyorsun
Iran İsrael atışması konumuz. Sen nerdesin?
Sende herseyin farkindasin ama kabulenmek istemiyorsun ben türküm
7 ekimde kızlar t*cavuze uğradı diri diri yakıldı. Kolu bacağı krilan kızlar kamyonet kazalarında cplak Gazze sokaklarında gezdirildi. bu arada o sivil dediklerin tükürdü, tcvz etmk istedi ve kutlama yaptılar. Ağlamak yok.
Bunların videoları mevcut bende
Sen de 990 km uzaktan medyanın sana servis ettiği kadarı ile yorum yapıyorsun. Gerçekler başka.
tecavuz etmediler mucahitler yapmaz böyle bisey yanlis algi var desinformation var
bak binlerce bebek binlerce kadin ölduruldu israil tarafindan belkit onlarda tecavuze ugradi
Ben gobegindeyim. Sen kaç km uzaktan konuşuyorsun. bal gibi yaptılar. Görüntü videolar var. Ve şimdi de ağlıyorlar
Cocuklarda ölduruldu gazzeli neden onlara susuyorsun
Sen neden 7 ekimde yapılanlara sessiz kaldın peki.
her gun onlarmi başlataçak bi kere de filistin başlatsın
Filistin 🇵🇸 Osmanlı'ya baş kaldırmanın sembolü olarak tasarlandı. Şerif Hüseyin liderliginde 30.000 Osmanlı Askeri katledildi. Kıbrısi tanımayıp çinin Uygur lara yaptığı soykırımı, ve ermenileri destekleyen Filistinden mi bahsediyorsun.
İran Arap değil Fars
Ümmetin liderliginde soyunmus durumdalar ama.
Tanışıklı dövüş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?