Bugün bizim için çok önemli bir gün. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Sultan Alparslan ve Anadolu'yu yurdumuz yapan tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.

Bugün bizim için çok önemli bir gün. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Sultan Alparslan ve Anadolu'yu yurdumuz yapan tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.

Kore gazisi rahmetli bir büyük babanın torunu 1967 Tuzla Piyade Okulu mezunu emekli bir albayın yegeni yine 1992 İzmir Gaziemir Hava Teknik Okulu mezunu emekli bir astsubaybascavusun yegeni olarak
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke ve bayrağımız için şehit olan Tum kahramanlarımız saygı sevgi ve özlemle anıyorum Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum degerli Galerimize acil şifalar diliyorum
Bu kutlu günde saygılar sevgiler sunuyorum
Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz kutlu olsun
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
malazgirt savaşı abartılıyor ve yanlış anlaşılıyor diye düşünüyorum. savaşın sonunda önemli bir toprak ya da ticari fayda sağlanmıyor fakat önemli bir siyasi zafer kazanılıyor.
ayrıca, anadolunun Türkleştiren bir zafer değil bu yoldaki basamaklardan birisi
Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu gün bende bunun üzerine yazı yazmıştım.
Ne mutlu ki böyle bir ecdadın evladıyım.
Analım anmalıyız da zaten, Tüm şehir olmuş kişilerin mekanı cennet olsun. ( Aslında kemiklerimizin sızlaması lazım onlar ne fedakarlıklar yaptı biz ülkemizi satılık araplara.)
Cevap
20Cevap
Analım
Sultan Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnet ile anıyoruz.
Bu arada Anadolu'nun Türk yurdu olmadığını söyleyip, Türkler sonra geldi diyip, işgalci gösterip, toprakların Rum olduğunu göstermeye çalışanlara, Türkler ilk kez 1071'de gelmemiştir. Son kez gelmiştir. M. ö. de vardık. Bu topraklar bizim.
Mustafa Kemal toprak almadı toprak sattı ama neyse. Gerçek tarihi bir gün elbet öğrenecek bu millet.
Tarikat artıkları bir zahmet benim yorumlarımdan uzak dursun.
Bana sattığı toprağın hangisi olduğunu söyler misin?
@DedektifMinnie
@Heyyoheyyo1 Lozan anlaşmasının 128. Maddesine bakalım:
“Türk hükümeti, Britanya Imparatorluğu, Fransa ve Italya hükümetlerine (düşmanlarımıza) (…) abideleri muhtevi olan arsaları ayrı ayrı ebediyyen terk etmeyi taahhüt eder.”
Ne demek bu toprakları ebediyyen, yani sonsuza kadar, Ingiliz’e, şuna buna vermek?
Soruyorum: Bizim şehitlerimizin de kanlarıyla sulanmış bir toprak parçasını emperyalistlere sonsuza kadar bırakmayı taahhüt etmek de dahil midir Lozan zaferine? Belgelerle tarih okumayı öğrenmeniz dileği ile
Tamam sen haklısın:)
@Heyyoheyyo1 ben değil Lozan haklı ama sen okumayı akıl edemediysen bu senin sorunun
Lozan anlaşmasından bir tane paragraf bulup onu sunuyorsun. Anlaşmalar okunduğunda bir bütündür. Yani bu yqzdığına itibar edilmemesi gerek. Lozan ile bağımsızlığımızı kazandık. Osmanlı'nın imzaladığı Sevr ile bütün toprakları kaybediyorduk. Tarihi gerçekler ortadayken hâlâ algı yapıyorsunuz.
😂😂😂 Yunan bayrağı bu ülke topraklarına ne zaman dikilmiş bir araştır istersen 😂 kendi anlaşma maddelerine bile algı diyen bir insana ne anlatayım ki. Evet bir bütün olduğu için lisanın 58 . Maddesi de tam bir rezalet.
Kabul edilen bu madde ile Türkiye, Osmanlı hükümetince Ingiltere’ye ısmarlanmış olup, Britanya hükümetince 1914 yılında haksız ve hukuksuz bir şekilde el konulan savaş gemileri için ödenmiş bulunan paranın geri verilmesini, ne Britanya hükümetinden, nede onun uyruklarından istemeyi kabul ve bu konuda her türlü isteklerden vazgeçer.
(Istenilmesinden vazgeçilen para bugünkü bütçe açığımızı kapatacak kadar büyük bir meblağdır.)
belgelerlegercektarih.com/.../
belgelerlegercektarih.com/.../ Bana duygularla değil belgelerle gelin. Belgesiz tarih tarih değildir çünkü
Bana önerdiğin site bildiğim kadarıyla fetöcülerin.
Mondros Mütakaresini imzalayan Osmanlıyı hatırlatmak ve Vahdettin'in yabancıların isteği ile verdiği emirleri hatırlatmak isterim.
@DedektifMinnie 😂 sitenin kimin olduğu umrumda değil benim için önemi olan belgedir. Lozanı aç bak aynısı yazıyor bu 1. İkincisi Padişah yetkileri ne zaman kısıtlandı? Dur tarih bilgini tazeleyeyim. 2. Meşrutiyet sonrası artık padişah sadece süstü. Tüm yetkiler mason locası İttihat ve Terakkicilerin eline geçti. Hatta Abdülhamid Han bile kendi isteği ile padişah olmadı. Terakki kafalılar meşruiyeti ilan edersen seni padişah ilan ederiz dediler. Şimdi düşün bakalım Padişahın yetkisini. Kendi bile isteyerek padişah olamayacak durumda ve siz sanıyorsunuz ki Vahdettin üstün yetkilere sahip. Ne derse o olur. Kimse ona karşı gelemez 😂😂 ah ah tarih özürlü olmak böyle bir şey. Vahdettin han hadi Mondrosu imzalamak zorunda bırakıldı diye onu vatan haini ilan ettiniz. Hoş gerçi bugün İlber Ortaylı bile Vahdettin hain değildi diyor. Hain diyen tek bir tarihçi bile yokken siz tarih özürlü Kemalistler nedense onu hain ilan ederken. Mondrosu imzalayan Müstafa kemalin kankası Rauf Orbay'ı görmezden geliyorsunuz😂 ülkemiz onun imzası yüzünden işgal edildi. Kadınlara ulu orta tecavüz edildi ve öldürüldüler. Peki senin atan ne yaptı? Kurtuluş savaşı bittikten sonra aferin kanka diyerek bu adama bu ülkede başbakanlık verdi 😂 onu niye konuşmüyorsunuz? Çünku ya işinize gelmiyor ya da tarihi gerçekten bilmiyorsunuz.
Abdülhamid kendi isteği ile padişah olmadıysa nasıl meclisi kapatıyor? Uzun bir süre meclis kapalıydı. 1908'de tekrar açıldı isteğe bağlı.
Vahdettin haindir. Türk askerlerinin silah bırakmasını istemiştir. Türk kadınlarının tecavüze uğramasına göz yummuştur. Kuvayi Milliye'ye karşı Kuvayi İnzibatiye'yi kurup Milli Mücadele'yi baltalamak istemiştir. Milli Mücadele'yi veren insanları hem vatan haini ilan etmiştir hem de hocalar ile kâfir dedirtmiştir. İngiltere'ye sığınmak istediğine dair belge bile vardır. Ayrıca Türklere küfretmiştir. İlber Oltaylı gibi dönemin tarihçisinden başka verebilecek örnek yok mu?
Osmanlı ailesinde de bir mason var, 5. Murad.
@DedektifMinnie bu dediklerinin neden hiç belgesi yok 🤣🤣🤣 İlber Ortaylı değil tüm tarihçiler hain değil diyor ama siz hâlâ adamı hain ilan ediyorsunuz çok garip 🤣🤣. TÜRKLERE KÜFÜR ETMİŞ 🤣🤣 BELGE NERDE 🤣🤣🤣 BELGE YOK YA BEN ÖYLE DEDİYSEM ÖYLEDİR DİYE TARİH TARTIŞMASINA KAPALIYIM LÜTFEN BELGE İLE YORUM YAPINIZ
Televizyon da gördüğün tarihçilerden bilgi almak yerine ve uydurma sitelerden tarih okumak yerine biraz arşiv oku.
@DedektifMinnie merhaba yorumlarda Vahdettin Han'ın Türklere küfür ettiğini dile getirmişsiniz. Arşiv okumayı seven ve araştıran biriyim. Rica etsem bu söylemiş olduğunuz bilginin kaynak eseri hangisi? Ya da hangi Osmanlı veya Cumhuriyet arşivinde yer alıyor? Bilgi verirseniz sevinirim.
Evet, bütün arşivleri aklımda tutabilecek kadar deha birisiyim ben! Araştır bul arkadaşım.
@DedektifMinnie yanlış anlamayın ama sağdan soldan sosyal medya da her duyduğunuz şeye inanmayınız. Bu söylemiş olduğunuz şey açık ve net iftiraya giriyor. Ben o kadar arşiv okudum böyle bir bilgiye rastlanmadım. Ama sosyal medyada Vahdettin Han ile ilgili sallayan sallayana. Kaynak nedir diye sorduğumda da git araştır diyorlar. Böyle tarih tartışılmaz. Şimdi ben size desem ki Mustafa Kemal Atatürk Yahudi'nin önde gideniydi. Siz de bana deseniz ki neye dayanarak bunu söylüyorsun? Ben de git bütün arşivleri aklımda tutabilecek kadar deha değilim. Araştır ve bul desem. Sizce ne derece mantıklı ve kayda değer bir cevap vermiş olurum? Delilsiz davaya bakılmaz. O yüzden deliliniz yok ise boş yere ölmüş bir insanın arkasından atılan iftiraya ortak olmayınız derim. Bakın sizin için bu söylediğiniz yalanın asılsız olduğunu zaten daha önceden tespit etmişler. Yani millete araştır demeden önce keşke önce siz araştırmış olsaydınız. Buyurun iyi okumalar: www.malumatfurus.org/.../
Vahdettin gibi bir vatan hainine Han diyen birisi ile tartışacak bir şeyim yok. Oyu günler.
@DedektifMinnie elinizde kaynak olmadan herkesi vatan haini ilan etmeniz çok mantıklı gerçekten
Vahdettin ile ilgili bildiklerimi önce ki yorumlar da yazmışım zaten. Benimle tartışmaya daha fazla girmeyiniz. Hoşlanmıyorum.
Uydurma tarih yazılırsa silerim.
Yeter ya belgesiz veya saçma sapan kesinliği olmayan metinlerle savunmayı bırakın artık. Kimin ne bok olduğunu yaşanan şeyler gösterdi zaten.
yani bu tür şeyler kutlamaya değer mi bilmiyorum. Birçok millet ve farklı etnik kökenli/farklı dini ve siyasi ideolojik fikre sahip milyonlarca insan doğru , yüce bir gaye için savaştığına inandı binlerce yıldır. Oysaki birbirlerinin topraklarını işgal etme girişimiydi bu sadece.
Tek söyleyebileceğim etnik köken olarak da Türk olmasamda bugüne kadar Türk ulusunun varlığını sürdürebilmesi sağlayanlara minnettarım.
La ne kahramanı, Doğu Romayı yağmalamaya gelen akıncılardır bunlar.
Tarihi Yüzüklerşn Efendisi gibi bi anlatıya dönüştürmenin anlamı yok.
Romayı o kadar yağmaladılar ki, köle ve mal yükü yüzğnden Romalıların yokstladığı Selçuklu akoncılarından bahsetmezlerm hiç.
S. kko iki dizi yapıyolar bu embesil sürüsü de inanıyor
O kahramanlar sayesinde yurt olan bu topraklar birinci dünya savaşında işgal devletlerinin yapamadığını halkın belli bir kesimi kendi elleriyle başardı ülkeyi yabancılara satmaya devam edenleri desteklediler
1071. Rùm İmparatorluğunu Doğu Anadolu'da yenmiş ve Ortadoğu'da hakimiyeti elinde tutacağını göstermiştir.
1071 Malazgirt zaferi sorsan sokakta kim bilir ama herkes milliyetçi şükür baba
Ne güzel bir tesadüf belki de Allah'ın Türklere hep bir lütfu, Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk ☺️
Rahmetle anıyoruz onlar olmasaydı bizlerde olmazdık Mekanları cennet olsun güzel insanların 🥰❤
Keşke Avrupa'ya gitseydik burada olduğumuzdan beri sorun bitmiyor
Minnettarız kabirleri nur olsun
Anmamak olmaz tabi anıyoruz hemde kıyamete kadar
Allah onlardan razı olsun.
Girdiğimiz yerden çıkmayız usta
Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun 🙏🇹🇷
Ruhları şad olsun. Minnetle anıyoruz
Allah hepsine rahmet eylesin. Şükran borcluyuz
Analım. Mekanları cennet kabirleri nur olsun.
Evet anmak gerekiyor
Bugün yökdil sınavında Malazgirt sorusu vardı
Keşke İngiliz sömürgesi olsaydık
Mustafa'nın neden çocuğu olmamış?
Hayır
Analım.
Amin
Analım
Saygı ve minnetle
101 mi
ruhlari sad olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?