3 Mayıs nedir? Türkiye'nin tozlu sayfalarında damga vurmuş bir davanın günü. Türklüğün sembolü olmuş Hüseyin Nihal Atsız'ın davası.
Dönemin başbakanı Şükrü Saraçoğlu 5 Ağustos 1942'de TBMM'de yaptığı konuşmada şunları söylüyordu:
''Biz Türk'üz, Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız. Bizim için Türkçülük bir kan meselesi olduğu kadar bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan veya azaltan Türkçü değil, çoğalan ve çoğaltan Türkçüyüz. Ve her vakit bu istikamette çalışacağız.''
O dönemin devlet kadrolarına sadece solcular atanmaydı. MEB’e getirilen Hasan Ali Yücel, komünist olduğunu çekinmeden söyleyen arkadaş gurubunu da bakanlığının kadrolarına ve üniversitelere atıyordu. Bu durumdan rahatsız olan Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşları karşıt gösteriler düzenlediler ve dava edildiler.
Dava 3 Mayıs günü görüldü. Alpaslan Türkeş olaylarla ilgili olarak şunları söylüyordu: ''bunlar milli şef ve onun gözde Milli Eğitim Bakanına nasıl gösteri yapabiliyorlardı?'' diyerek dönemin milli eğitim bakanı lehine görüşler bildirmişti.
Milliyetçilik Günü değil, Türklük Gününüz kutlu olsun. Var olun! Hüseyin Nihal Atsız-Mustafa Kemal Atatürk-Ziya Gökalp
Bugün günlerden Türkçülük Günü! Atatürk'ün yolunda Türklük için ne fedakarlıklar yapıyorsunuz?
Türküm demek suç ise Türküm Türküm Türküm ben! Benim yapacaklarım şu an değil ileriye dönük şu an açıklayamam ama gelecekte Türk ırkına dair faydaları bulunan projelerim var. Özellikle askeri alanda
Ben sıradan bir insanım Eğer beni diğerlerinden ayıracak bir üstün özellik varsa o da Türk olarak doğmam ve Türk olarak yaşayamamdır. Ne mutlu Türk'üm diyene
En İyi Cevaplar