Shoplifting. Nedir?

Arkadaslar.. Ben yurt disinda. yasiyorum. Komsumun. buyuk oglu. basliktaki. Suctan. Mahjemedeydi.. babasi arkadasim. Oldugundan. Bende. onlara mahkemeye gittim.."Shoplifting" Usa, da Cok ciddi Bir suc.. komsumun oglu. gizliden. Sadece Bir sakiz almis. Cebinde koymus kameradan market guvenlik gorevlileri. gorup onu takibe almislar. ve tam kapidan. parasini odemeden. cikarken. dur bakalim Sen Bir sakiz aldin raftan ve onun ucreti I odemedin. demisler. ve Polis cagirmislar.. Polis gelince. Poliste guvenlik kameralarini gostermisler.. Poliste. Hemen kelepceleri Takip karakola nezarethaneye goturmusler.. Ve Suctan dolayi mahkeme kagidi vermisler ve 4 gun sonra. Mahkeme gunu. Geldi.. bende. basinizi tanidigim. icin onlara gittim.. Hakim ona. Niye Sakizin ucretini I odemeden caldigini sordu.. oda avukati tutmadigi icin such kabul edip mahkemeye yardimdan cezasini dusurmek istiyordu.." Bir anda oldu odemeden ciktim sucluyum dedi". Hakimde sucunu kabul ediyorsun bu ilk sucun Sana. Sadece bu seferlik az ceza verecegim dedi. Su an $1000. Para cezasi ve yuz. Saat. Sokaklarda gozetim altinda Cop toplamda cezasi veriyorum dedi... Ama ikinci seferde. Alti ay hapis ve $5000. Ceza alirsin dedi.. ve tokmagini vurarak mahkemeye bitirdi..

Shoplifting. Nedir?