Bu konuda niye bu kadar farkındaliksisiz?
Evt çin çok güçlü ama o zulümler hafife alınacak gibi değil çok cok kötü
Evt çin çok güçlü ama o zulümler hafife alınacak gibi değil çok cok kötü
Çünkü Reis öyle istiyor.
Taksim'de zulmü duyurmak için yol yürüdüler Soylu denen adam geri gidin dedi. Kamplarda tecavüz var dendi ATV denen it buradaki halk çok memnun diye yayın yaptı. Dış İşleri Bakanı Çin bizim stratejik ortağımız deyip emrinize amadeyiz dedi.
Hepsi hamaset. Ama Allah var Gâm yok. Hadiseler pek yakında vûkû bulacak ve mazlumun ahı da yerde kalmayacak. Alkış tutanlar, çok yaşa deyenler tarihe kara bir leke olarak geçecekler. Nimeti vereni unutup Kul' a Kul olanlar Pul olacaklar. Tarih yine tekerrür ediyor. İbretlik bir ders yine pek yakında vûkû bulacak. Bu sefer Hz. Musa yok ve durum çok vahim. Bilenler bilir.
Tipik fetöcü ifadeleri :)
Türkiyedeki gazetelerin bu zulmü yazmasıda yasak.
Fakat çininde haklı tarafları var, zülm her yerde zülmdür o ayrı konu siddet ve acize dokunmak ta ahlaki acizliktir.
Fakat devlette ahlak aranmaz makyevelist bir bakışla her sey mubahtır.
Reel siyaset acımasiždir.
Cevap
6Cevap

Mazlum Filistin Çin 'e destek veriyor.
Allah yardimcilari olsun uygur türk kardeşlerimizs hic kolay degil yaşadıkları cok video gördm cok üzüldüm insallah bu durumdan kurtulurlr
Reco otuyor o kadar noldu? Kendisi yahudi oldugu icin normal
Çünkü bizim ülkemizin başındaki dahil, diğer Müslüman ülkelerin başındakiler de, hepsi Türk düşmanı.
Keşke durdurabilecek güçte olanlar bir adim atsa tabi onların öyle bir derdi de yok yani
Bireysel olarak ben sessiz kalmıyorum. Ama bazen tek başına bir şey yapamıyorsun..
Çünkü onlar Türk , artık Türkler ikinci sınıf kendi vatanimizda biz mülteci olduk.
Çıkacak kisiler yok ülkemizde suanki yönetim cikmiyo yıllardır
Çünkü Çin haklı.
Cevapları okuyunca fark ettim ki, toplumun orada neler olduğundan hiç haberi yok.. Sosyal medyadan aldıkları bilgiler ile duyar kasmışlar... Tekrar yazayım. ÇİN HAKLI.
Çin'in kadınları tecavüz ettikleri zorla dinlerine karşı olmasına rağmen hınzır eti yedirdiklerive çeşitli işkencelere maruz bırakıldığı haklılık olayını lütfen anlatır mısın
Çünkü ben soykırım ve katliamdan başka bir şey göremiyorum da
Çin haklı... İpucu.. Rabia Kadeer kimdir? Şimdi git araştır.. Çin haklı.
Abi ne bozuk plak gibi çin haklı haklı yazip duruyorsun aciklayacaksan açıkla
Açıklamamın bir anlamı yok... Anlatsam da.. ama böyle ama şöyle deyip duracaksın... O yüzde sosyal medyadan bilgi sahibi olanları pek umursamıyorum. Ancak birkaç kez açıkla dediğin için özet geçiyorum...
Çin'in hızlı gelişimi karşısından birçok farklı yönden Çin'i baskı altına almak ve iç karışıklıklar çıkarmak amacıyla ABD tarafından para ile satın alınmış Çin vatandaşları bu işi organize etmeye başladı... BU baskı "araçlarından" biride Uygur Türkleri oldu... Yukarıda bahsettiğim Rabia Kadeer ve ailesi de ABD tarafından finanse edilerek, küçük bir market ile başlayan ticaret hayatına, adeta tuttuğu altın olurcasına hızla gelişti, zenginleşti ve Çin'in tamamını kapsayan dev bir marketler zincirine sahip oldular. Çin hükumeti bu ticari başarıyı, Çin'deki olağan büyümeye paralel gördüğü için fark edemedi. Rabia Kadeer, Çin Komünist partisine girdi.. Ödüller aldı... Bir süre sonra Rabia Kadeer'in kazancını Uygur Türklerini kışkırtmak için kullandığı fark edildi... Devasa büyüklüğe ulaşan şirketlerinin hesapları incelemeye alındığında, "kaynağı belli olmayan büyük para girişleri" ile bu zenginliği elde ettiği fark edildi. Rabia Kadeer, tam bu incelemeler sonucu suçlu bulunacağını fark edince Türkiye'ye kaçtı. Türkiye'de oldukça popüler oldu ve TV'lerde her akşam söyleşilere katılmaya başladı. Öte yandan Çin, Rabia Kadeer'in şirketlerini inceledikçe, yasadışı para çıkışlarına da ulaştı.. Bu çıkışların Uygur Türklerini ayaklandırmak ve kışkırtmak amaçlı kullanıldığını fark ettiler. Kısaca, Rabia Kadeer ticaret görünümü altında Çin'in düşmanı ülkelerden gelen paralar ile Uygur Türklerini Çin'e karşı kışkırtıyordu... Yaklaşık 1 ay Türkiye de kalan Kadeer, Türkiye'nin durumu fark etmesi ve rahatsızlığını kapalı kapılar ardında dile getirmesinden sonra ABD ye kaçtı... Halen ABD de yaşamakta ve halen yasadışı yollardan Uygur Türklerini kışkırtmaya devam etmektedir. Türkiye olayın bir ABD oyunu olduğunu fark edince, politikasının Çin'den yana olacağını ilan etti.
Yorum : Yüzyıllardır Çinliler ile birlikte sorunsuz yaşayan Uygur Türklerinin, Çin hızla gelişirken bağımsızlık istemeleri, bölücülük yapmaları pek mantıklı değil.. Öte yandan zaten birçok siyasi sorun ile uğraşan Çin'in en kritik dönemde böyle bir baskıya girişmesi de pek mantıklı değil... Rabia Kadeer'in ABD'de tıpkı Fetö gibi CIA tarafından korunması ise durumu zaten yeterince izah ediyor..
Son olarak, Türkiye de bu konuyu devamlı sosyal medyaya taşıyanlar ise, Türkiye'nin ABD ye "hizmet" amacıyla olaya dahil olmasını isteyen fetöcüler.
Türkiye için Fetö ve PKK ne ise Çin içinde Rabia Kadeer ve bu ayaklanma aynı şeydir.
Uygur Türkleri, oyununu fark edebiliyor musunuz? ↗
Siz halen, New York Times'tan haber mi bekliyorsunuz? ↗
Rabia Kadeer dışında bir aydınlanma yaşayamadım
Böyle bir beklentim olmadığını zaten yazdım... Kafana güneşi tutsam yine aydınlanamazsın.
Sen kendini ne sanıyorsun
Medeni şekilde konuşuyoruz degil mi
Pek zannetmiyorum. Öyle olsa yazdıklarımı kavrayabilirdin..
Yaa bir git işine ya. Açıklama diye Rabia Rabia demişsin. Ben bilgiye ve mantığa ölen bir insanim ama yazdıkların hiç de ikna edici değildi. Okuduktan sonra eee yani oldum
En azından bir şey dedim.. Sen ne dedin... ? Kocaman bir HİÇ.
Koca bir hic olmaktansa. Malum destan yazmışsın ya
Yazdıklarımdan hiç bir şey anlamayan bir kız... Daha kötüsü ise anlamayacağını bile bile yazdım..
Yazmasaydın hiçbir birleşik yazılır bu arada. Benlik bir problem yok ayrıca. Rabia dışında daha ikna edici şeyler bekledim bu kadar
Kafası basmayan bir kıza ne anlatırsam anlatayım fayda etmez.. Haklısın, tüm ısrarlarına rağmen seni insan yerine koyup yazmamam gerekiyordu.
Şu cümlene kedini arşlara çıkarman cok komik duruyor. Beni anlamak yerine canım saçma söylemlerde bulunuyorsun uğraşmak istemiyorsan da bir çılgınlık yapıp yazmayabilirsin
Açıkla açıkla diyerek yazmamı isteyen sendin...
S*l*k kelimesini de düzeltmezsin be kızlar soruyor
Ağzı bozuk sokak kızı... Konuşurken sakız çiğneyen tiplerden..
Hahahahahshxhxhshdhxhx
İlk cirkinlesmeye başlayan kimdi acaba o kelimeyi sana kullanmadım ayrıca soylemlerine aşağılamalarına kullandım
Cahil ile etme sohbet diye bu yüzden söylüyorlar.. Hadi yoluna git..
katılıyorum
Bilmukabele
her koyun kendi bacağından asılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?