+1 yılMüslümanlıkla alakası yok. Biz koruyucu bir ırkız. Tamam bizde bitmiş bir ilişkiden sonra erkeğe bişey olmaz kız yanar adı çıkar vs. derler. Elele tutuşan bir çift gören birisi kızı saf kandırılmış masum, erkeği şeytan pislik tüh tüh tüh kızı kandırmış olarak görürler. Sonra bu gençler bişeyler yaşarsa ve insanlık bu öğrenirse :D kız birden kötü istenmeyen kirlenmiş olur.. Avrupada yani bizim sevmedigimiz kötü gördügümüz o müslüman olmayan (bize göre kötü olan insanlar) bizim aksimize bir çift gördüklerinde birbirlerine yakıştırır, iyi dileklerini iletir, mutluluk dilerler. En önemlisi bekaretini vermiş bir kıza kullanılmış pis bir peçete gözüyle bakmazlar. ama sözde biz iyi onlar kötü.
51 Yorumla- +1 yıl
Dedigine katiliyorum, Emre.
Rusya'dan bahsetsek enteresan olan o da koruyucu bir halktir. Homofobik olmadiklari halde Rusya'da gelenege karsi olan bir yasanin kabul edilmesi zor.
Yani iyi ki Rusya ve Turkiye gibi ulkelerde erkek erkekle evlenemez. Dugun yapabilir, ama resmen evlenemezler yani. Cocuklara da homoseksuel hayat stilini reklam eden faaliyet yasal olarak yasaktir rusya'da. Ruslar 3-4 sene once nasil dayak yediler o yasa yuzunden AB'nin Hollandalilarindan mesela. AB, ABD hemen Ruslar homofobik diye klise yapistirdilar Rusya'ya.
O ulkede hem hurriyet hemde adet-gelenek var yani. Ayni zamanda da 20 milyon kadar kendi muslumani var o ulkenin. Ama dogru, erkekle dolasan bir kiza elestirici bakmaz kimse Rusya'da.
En İyi Cevaplar
Toplum ve aile faktörü yüzünden. Kültürel bazın etkisi olduğu gibi, dini inançlarında bu konuda etkisi oluyor. Ve tarz olgular ayıplanıyor. ''Bunlar gayet normal, doğanın içinde var bu tarz şeyler'' diyen birey'e ''Senin kız kardeşin böyle birşey yapsa hoşuna gidermi'' diye sorulduğunda. Cinayet sebebi olduğunun farkındayızdır, binevi aşağılamadır bu soru. O yüzden herşey gizli kapaklı :) Ahiretten sonra yaşama inanmama rağmen, herkesin yaptığı bu tarz fiilli zevkler, aslında günah dolu eylemlerdir. Nefis ne ruh hep savaş halindedir, zaman zaman nefis zaman zaman ruh kazanır bu savaşı.. Ne edebiyat parçaladım hee :)
10 Yorumla
+1 yılkisinin secimine saygi duyuyorlar.
hristiysnlikta da cinsel iliski yasaktir evlilik öncesi. acik sacik giyinmek yasaktir.
ama kimse bir digerini hristiyanlik böyle degil diye elestirmez cünkü herkesin ibadeti de inanci da kendisi ile tanrisi arasindadir.
hesap verilecek bir durum varsa konu komduya elaleme degil tanrilarina verirler.
dolayisiyla kimse kimseye karismaz, ahlak bekciligini yapan ayiplanir kendi halinde kendi hayatini yasayan degil.
onlardaki ahlak kavrami farklidir misal vergi kaciriyorsan ahlaksizsindir cünkü ülkenin ve milletin hakkini yiyorsun, sevisen kisinin ne ülkeye ne de millete zarari yoktur.23 Yorumla- +1 yıl
müslümanlarda olmayan hosgörü hristiyanlarda var.
bizimkiler kendi rizasiyla nikahsiz birlikte yasayani mahallede barindirmazlar ahlak elden gidiyor diye de, karisini gece gündüz döven adama giklarini cikarmaz "kari koca arasina girilmez" diye.
müslümanlarda ahlak kavrami cok farkli. - +1 yıl
Kesinlikle çok haklısın, zira ülkemizin en büyük sorunlarından biri de şu ahlak bekçileri bir bitmediler gitti.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu müslüman-hristiyan olarak olaya bakanlar için cidden çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. ilber ortaylı kesilicem burada şimdi
HRİSTİYANLIKTA EVLİLİK ÖNCESİ İLİŞKİ YASAKTIR.
bunun din ile alakası yok. o ülkeler artık seçimleri konusunda kendilerini özgür bırakmışlar. bizde bir çekememe durumu var. hayır herkes herkesi bıraksa kim ne, ne değil anlayacakken bir ton ikiyüzlülükle uğraşıyoruz.
yanıt kendinin değil başkalarının düşüncelerine sahip olmak, başkalarının düşünceleri tarafından baskılanmak, baskılanırken de baskılarını kıranları çekememek31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılYa sen şimdi Rusya ile Türkiye'yi mi kıyaslıyorsun? Kusura bakma da, bizim geleneklerimiz farklı, kültürümüz farklı, toplum yapımız farklı. Her şeyi bir kenara bırak, dinimizin etkisi toplumumuzda çok büyük. Rusya'da gençlerin bir sorumluluğu yok Türkiye'deki kadar. Bizde;ilköğretimden sonra liseye geçiş sınavı, lisede geçme-kalma için savaşılan sınavlar, sonra üniversite sınavı, dershane sınavları, sonra bir iş bulmaydı derken zaten adam geliyor;30 yaşına. Ne ara bunları düşünecek de, ne ara birini sevecek de, sevse bile nasıl baskı görmeden biriyle birlikte olacak? Kıyaslama yaparken her şeyi gözden geçirin, sorunuzun cevabı oradadır.
20 Yorumla
+1 yılerken ilişkiye girmek birçok hastalığı beraberinde getirir. bu bir çok güzel olan bir rus kadını yaşı geçtikçe gereğinden fazla çöker nedenide herkesle erken yaşta yatmalarıdır. sen bir kadınsın kadınlıkta önemli olan emanet olan birincisi vucudun ikincisi namusun üçünüüsü gururun. burada biriyle erken yaşta yatsan yarı yolda kalma ihtimalin çok yüksek farkındamıısn? biz bir dindar ülkeyiz. bence herşeyin bir zaamanı var. herşeyin bir adabı ozaman gerdek gecesinin sevdiğin adamın ilk kez seninle beraber olmasının ne önemi kalıyor?
10 YorumlaRus kadınları Türk kadınları gibi, evlilik cüzdanı ve dayalı döşeli bir eve sahip olana kadar sadece bekaretini koruyup, ''girişimcilik'' ruhu sergilemeye tenezzül etmez ve maske takmazlar..
Bir erkeği bir kadına bağlı kılan şeyler duygusal şeylerdir çünkü, vajinadaki zar değil..
Bu da bekaretin beyinde olduğunun apaçık kanıtıdır..20 Yorumla
+1 yıltükiye biraz geri kafalı aslında cinsellik normal herkes yapıyor ayıp değil yemek yemek kadar doğal ama bunu anlamıyorlar
34 Yorumla- +1 yıl
ve sadece rusya değil her avrupa ülkesi öyle
- +1 yıl
vermem ama sorun o değil sorun ayıplanması
+1 yılmusluman bir ulkede yasadigindan dolayi olabilir mi acaba? ve tabiki kulturumuz farkli sen Rusya ve Turkiye'yi nasil karsilastirabilirsin ki? Bir kere ayni dine inan bir Ulkeler degiliz ikincisi kulturlerimiz cok farkli.
36 Yorumla- +1 yıl
muslumanlikta iliski yasak diye birsey demedim. ama muslumanliga gore yasadiklari icin daha farkli kulturlere sahiptir turk insanlari bunu biliyorsundur herhalde anlatmama gerek yok sanirim? bu sordugun soru cok sacma zaten. ayrica baslikta yer alan soruda ruyada boyle neden turkiyede ayiplaniyor diye sormussun ozaman tabiki Rusyayi ele alirim. Ayirca baska Ulkeler dersen bende ozaman sana Fas'i ornek veririm ordada mi serbest ya da Dubai'da mesela.. Farkli kulturlere sahip oldugumuz icin cogu sey fartkli nedenlerida ortada neden sordugunuda anlamadim ya neyse
- +1 yıl
bencede Aysenut
Öpüsmek bile cok kötü bişey gibi? Öpüşmek zaten haram -helal olmayan kişiler dışında- zaten kötü bir şey? Öyle bir ülke vatandaşı olmayıp, öyle bir ahlakla yaşamadığım için binbir kere şükürler olsun..
32 Yorumla
+1 yılbunun nedenini s*klemicem. ama rusya gibi bir ülke daha yoktur sanırım. burada erkekleri damsız almıyolar orda hatunları. düşünebiliyor musun? ortamda aynı öyle. burada erkekler sırnaşmaya çalışırken orda hatunlar sırnaşıyo. çok özlemişim ya. bu sene gene bir gideyim ben en iyisi :)
00 Yorumla
+1 yılcok eski zamanlardan bu yana dininde etkisiyle oturmus olan gelenek ve gorenekler ve bunlarla beraber insanlarin hayatina direk etki eden namus, ar gibi kavramlar. daha cocuklarimiza bile nasil dunyaya geldigini anlatamiyor, seni leylekler getirdi diyoruz. cinselligi bu kadar ayip ve utanc verici olan bu yapi varken, o saydigin ulkelerdeki gibi olmak imkansiz.
00 Yorumla
+1 yılislamda bunların yasak olmadığını iddia etmişsin kjsfskfj ben o yüzden karşı değilim yani din yüzünden değil de cinsel ilişki gibi özel bir anın özel kişilerle yaşanması gerektiğini düşünüyorum 1 hafta sonra sevişip sonra da beni kandırdı demek hikayedir. ha burada erkekler de aynı şekilde sorumlu bana göre kimse kendi kızkardeşinin evlenmeden biriyle yatmasını istemez ama başkasının kızı olunca ''ucuz'' gelir
08 Yorumla- +1 yıl
şahsen ben herkes istediği gibi yaşasın diyenlerdenim de benim sevgilim eşim kardeşim falan öyle olsun istemem yani dolaysıyla olamaz da ama kimseye müdahale hakkı yok kimsenin elbette. bunu doğru anlarsın umarım yine olmazsa saç rengini değiştirip dene sdkjfksf
- +1 yıl
zoruna gitti galiba
- +1 yıl
hadi ya sen mi karar veriyorsun sürelere
+1 yılToplumun kaliplasmis bir bakis acisi var. At gözüyle bakan insanlar bu şekilde düşünüyor genelde. Ama hayat da kararlar da insanin Tui
İnsan sadece kendisinden sorumludur10 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. sen bunun hangisini normal görüyorsun? öyle bir söyledinki her önüne gelen erkekle olmak çok normal evlendikten sonra ne yapıyorlar aynen devam nasılsa normal birşey , aile olmak ve mahremiyet türkiyede kuvvetli bir yapıdır , rusyada yaptıklarına ne derler burada bilirsin , sana hangisi doğru geliyorsa onu yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de normal olan şeyler neden İran'da ayıplanıyor?
Her toplumun kültürü farklıdır. Ayrıca arkadaşlar sadece ön tahmin yapıyorlar veya sadece Moskova'yı gördüler. Batı Sibirya'yı da tatmalarını tavsiye ederim.10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOradaki kilise bile kısa etek giymelerini istemiyor sen cinsellikten bahsediyorsun
30 yaşına gelince güzsel gorunen kac ukraynalı var?
30 yaşına gelen Türkler le kıyaslasana
genc yasta o işi yapan erkenden yaslanıyor
ha oradakiler 1 erkekle degil kac erkekle takıldıgı belirsiz.
biriyle cıkar sonra bırakır baskasıyla sonra bidah10 YorumlaÜlkemizde yeterince ilerlemiş durumda bu olaylar. Herkes her yerde öpüşüyor kimse kalkıp ne yapıyorsunuz demiyor bunun dışında cinsellik de artık 14-15 yaşında çocukların erişebildiği bir noktaya geldi merak ettiğim daha ne beklentin var ki? ya da sen fatih 'de falan mı yaşıyorsun? Bir bak bakalım bu sitede cinsellik yaşamamış kaç insan var. İlla birileri ile sidik yarıştırıcaz değil mi?
22 Yorumla- +1 yıl
bu yorumun üstüne daha yorum mu olur.
Gerçekten inanilmaz fark var orada ayaküstü adamlar neler döndürüyo burada da kız arkadaşını koluna takıp gezdiginde dahi herif armut gibi bakiyo
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılToplum baskısı - Dini konular (Sonuçta burası müslüman bir ülke).
10 Yorumla 1 Muslumaniz
2 onlar hristiyanlar
Rusyada bakire olmayan kizlarla evlenilmez. Neden cunku bakire oldugunu bildiklerinde boyle duusunurler. Sen ya hastasin ya da sende bir problem var ki seninle hic kimse birlikte olmuyo. Iste bu kadar00 Yorumla
+1 yılturkiye toplumu onceden bu durumlarda gayet normal di ama son zamanlarda boyle bir durum var ne yazıkkı turkıye den tası taragı toplamak icin mantıklı bir sebep
01 Yorumla- +1 yıl
yani rahat bir insanım bana karısan olmadı olursa cevabını yapıstırırm kımınle ne bok yicegim bana kalmıs kımseye alakadar etmez edene de manı olurum
+1 yılGüzelim iyiki de gelenekler var turkiye de. Olmasina ragmen bu şekilde ya olmasa düşünemiyorum karımıza kızımıza nasıl sahip çıkıcaz nasıl gerekli ahlaki eğitimi vericez
00 YorumlaBirçok ülkede dudaktan buse alarak selamlaşma olur bu da dipnot
10 Yorumlagel senle rusyada yaşayak diyecem rusyada sana bakmam :D o nasıl olacak :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü biz müslümanız canımm.. o kadar meraklısan yap sen boşver ayıplanmayıı yapan yine yapıoooo
13 YorumlaMüslüman bir ülkeyiz dinimizin getirdiği sorumluluklar var. Hemde (bence yanlış ama) biz Türklerin rusları nasıl gördüğünü hepimiz biliyoruz
00 Yorumla
+1 yıldini nedenler zina sayılıyor burada hoş karsılanmıyor o yüzden ama bana kalırsa herkes kendinden sorumludur
10 Yorumla
+1 yılBiz doguyla batinin ortasinda kalmis bir milletiz... dogunun tutuculugunu ve batinin (modern) hayatini hayatimiza sokmaya cakisuyoruz... ama ikisini de beceremiyoruz... izmirde İstanbul'da bekarete bakis acisiyla agrida sivasta cok fark var
00 Yorumlaşahsım adıma cinselliğimi yaşıyorum kimsede bana birşey demedi daha sıkıntı yaşamadım..
00 YorumlaBizde namus denen bişey var dinimiz buna müsaade etmiyor müslüman ülkede yaşıyoruz onlar müslüman değil a cahil dostum.
11 Yorumla
+1 yılrus kizlarina sorsan ilk ne zaman milli oldular 15-16 yasinda derler. bizimkiler ise milli olmamakta direniyorlar asfgdhgkljh
00 Yorumla
+1 yılRusyada namus kavrami yok erkekleri kiskanmaz aile kavrami yok.. istersen uyabilirsin onlara ilk bana ugra. privet kak dela :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmüslümanlıkta yoktur öyle bişey. ülkenin çoğu müslüman olduğu için öyle şeyler bize ayıp günah geliyor. evlenmeden el ele tutuşmak günahtır mesela. evlenmeden cinsel ilişkiye girmekte büyük günahtır. öpüşmekte aynı.
00 Yorumla
+1 yılonlar ilişkiye giriyolar bir tarafları göğe eriyor sanki ilişkiye girmek marifetmiş gibi konuşma dünyada aids en yaygın rus coğrafyasında
00 Yorumla
+1 yılYapacak birşey yok rusya ya taşın :D Ben öyle yapmayı düşünüyorum rusya olmasa da başka bir ülkeye taşınıcam :D
00 Yorumla
+1 yılbizim insanımız edebli gençler istiyor ondandır sende birgün anlarsın çoluk çocugunun edebsiz gezmesı ne kadar zor oldugunu..
02 Yorumla- +1 yıl
iyi kızın sevgilisiyle öpüşssün sonra baska sevgılısyle sonra baska sonra baska.. ama sonunda damadınla evlensın sende yüzüne bak ki bakablırsen , bu dunyayı gectım otekı tarafta da sorarlar nasıl evlat yetiştırdın dıye
+1 yılseni oturup sabahlara kadar dinlerim çok konu vardır sende :)
01 Yorumla- +1 yıl
Onu ben dinliyorum kanks başka kapiya :-)
müslüman bir ülkeyiz de onun için. onlar müslüman değil
00 YorumlaYaşayış tarzı, dinin gerektirdikleri, anlayışlar falan...
00 Yorumlatoplumsal ahlaka aykırı 13 yaşında bekaretin kaybolsun sonra
00 YorumlaKültürel farklılık bizlerdede aynısı oluyor ama gizli oluyor o kadar rahat olamıyoruz.
00 Yorumlaorf ve adetlerimden dolayı duygularımız bastırıldı rahat rahat yasayamadık
00 Yorumla
+1 yılÖrf ve adetlerimizde Olmadığı için Kankaa
10 YorumlaTebrikler güzel bir soru ^^
10 Yorumla
+1 yılcinsel devrimini yapamamış bir ülke burası beyb.
00 Yorumla
+1 yılBu yüzden saygıyı hak eden bir toplumuz.
00 Yorumla
+1 yılBakireler değeri bilinsin bence.
00 Yorumla
+1 yılen basit cevap din meselesi.
00 YorumlaGelenek görenek farki
00 YorumlaYetiştirilme kulturu yaşam tarzları ondan dolayı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı. Sence ruslar mı doğru yapıyor?:D
04 Yorumlasiz turkler ne diyor, ben anlamiyor :)
10 Yorumla
+1 yılhımm sen türkiye de yaşamıyosun belli.
02 Yorumla- +1 yıl
şimdi bizde dinen yapmak iyi değil. ayrıca bizdeki kurallara göre evleneceğimiz kız ilişkiye girmemiş saf temiz olsun isteriz. bu yüzden de kızlar evlenemem korkusu yaşıyor.
bukdar kafaya takma gel ver bana rusyadan soğursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılönemli olan cinsellik değil bence öylede olmalı
00 Yorumla
+1 yılnası neden dinler farklı
00 Yorumla
+1 yılOna bakarsan rusyada eşde değiştiriyolar. s
00 Yorumla
+1 yılGerikalmışlık.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka ülkede de zina yapanı öldürüyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMüslüman ülke olduğumuz içindir...
00 Yorumladin ve gelenekler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu işler böyle
00 Yorumla müslümanız ya
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler