Güncellemeler
+1 yıl
reformist modernist müşlüman nedir
Güncellemeler
+1 yıl
reformist modernist nedir
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Serihat Allahın kanunları olduğunu kabul reformist modernist müşlüman olmama engelmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Müslüman reformist olamaz zira Dinde reform olmaz. Bu tıpkı Hristiyanların dinini tahrip etmesine benzer Bunu yaptığında artık O Allahın indirdiği din değil senin icat ettiğin bir din olur yani Beşer ürünü Ha ama günümüze adapte etme uyarlama başkadır. Şeriatse evet islam kendi başına bir kanun namedir. Şeriat dediğimiz düzense hükümleri burdan alır. Şeriati reddetmek Allahın kanunlarını reddetmek anlamına gelir buda seni dinden çıkarır. İmanım şartlarından Kitaba iman şartının ihlaline girer Kabul etmek mecburiyettir. Ama yaşamak ve uygulamak bu fasılda durum özgürdür O sana kalmış bir şey ama hüküm neyse bunu kabul etmek şarttır. Modern Müslümanlıkda tam olarak doğru bir tabir değildir. İslam bir müslüman için zaten zirveyi teşkil eder. Fakat müslüman çağın şartları gereği kural usul nizamdan taviz vermeden kendini adepte edebilir sisteme
Serihat Allahın kanunları olduğunu kabul ediyorum ama serihatı uygulayan ülkelere bakınca kendi menfatlerine göre uyguluyorlar onun için Serihat Allahın kanunları olduğunu kabul ediyorum ama devlet ve dün islerini birlikte yürütülmesini doğru bulmuyorum uyarlama baska
Evet şeriati doğruya en yakın uygulayan Osmanlıydı zaten şimdikiler yamalı bohca gibi bir sistemi var. Devlet din meselesine gelirsek buda basit aslında devlet din aleyhi hamlelerde bulunamaz Mesela savas olsa soykırım yapmak gibi
serihatın simdi devlet içinde uygulanmasını doğru bulmuyorum
O ayrı bir konu mesele herseyden once kabul etmek etmemek olayı
Engeldir.
Neden engel
@NeolitikHaber bunuda sile biliyorum
@NeolitikHaber 2 xper puğanın var hesabınmı kapandı yoksa mileti fiseklemek için yan hesapmı herkeze farklı konusuyorsun seni dah önce gördüğüm için yazdıkların yarısını okumadım
@NeolitikHaber tabi tabi netsin
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!