Antalya'da 2022 yılında SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız G.'nin ölümünden sonra yasal olmayan yollardan toplanan yardım paralarını şahsi hesaplara yatıran anne Didem Ayşe G. tutuklandı. Ne düşünüyorsunuz, kime güveneceğimizi şaşırdık değil mi?

Antalya'da 2022 yılında SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız G.'nin ölümünden sonra yasal olmayan yollardan toplanan yardım paralarını şahsi hesaplara yatıran anne Didem Ayşe G. tutuklandı. Ne düşünüyorsunuz, kime güveneceğimizi şaşırdık değil mi?

Bu konu artık öyle bir boyuta ulaştı ki, acı ve üzüntü duymadan önce sürekli bir sorgulama ve gerçeklik sıkıntısı ortaya çıktı.
Bu üzücü örnek gibi bir tane daha vardı diye hatırlıyorum.
Öte yandan muhteşem ve dünyanın en iyisi olan ülkemiz kendi çocuklarına bakamıyor. Bu da ayrı bir konu.
Böyle suçlarda dolandırıcılıktan 5 yıl ceza oluyorsa, toplumda güven duygusunu yıkmak, yardımlaşma olgusuna ihanet etmek suçundan da 50 yıl ceza olmalı!
Cevap
25Cevap
Maalesef kimseye güven olmaz ben de bu hayatta en çok kendime güveniyorum zaten
Sma konusuna ben farklı bakıyorum. Öncelikle bu önceden tespit edilebilecek bir şey sadece yapması gereken bir sağlık kuruluşuna gitmektir. Bunu yapmaktan aciz insanlarımız sonra sma diye ağlıyor. Senin hatan bu, bu çocuk öyle doğmayı seçmedin bunun sorumlusu anne ve babasıdır. Kendi beceriksizliğinizin çözümünü başka insanların yardımlarından bekleme. Çocuk tedavi edilse bile bu çocuk böyle bir bilinçsiz anne ve babaya katiyen verillmemeli esirgemeye hemen. Böyle bir hata yapan daha çocuk nasıl yetiştirmeyi becersin.
Yardım konusu ben artık yardımlarımı sadece sokak hayvanlarına yapıyorum. Alıyorum mama onlara mama dağıtıyorum yemek veriyorum. En azından kandırmıyorlar.
Bu tarz haber çok çıktı, dilenciler senden benden zengin, sma dolandırıcıları, yardım kuruluşu adı altında dolandırıcılık vs.
Yanlış iş yapılıyor yanlışın sonucu yanlıştır doğru olamaz zaten yanlış oldugumuz için bu haldeyiz bu millet kalkipta biz yanlış oldugumuz için bu haldeyiz demiyorlar kendilerini dogru bulup baskalarini yanlis buluyorlar yanlışın taaa kendisi sensin başkası değil önce kendini düzelteceksin düzeltmezsen hiç bir şey düzelmez kimse de düzeltmez her zaman diyorum bu millet ben yanlış olacam gelsin biri beni düzeltsin ama ortamı düzeltsin beni düzeltmesin bana ellemesin diyor böyle olduğu sürece bu millet hiç bir zaman düzelmez
Hiç iyilik yapmam. Ülke insanının tercihleri ve hayat tarzı bakımından iyilik yapılmaya uygun olmadığını düşünüyorum ve beni de hiç yanıltmıyorlar.
bu sma kampanyalarında beni hep rahatsız eden bir şey vardı o da kampanyaları her ailenin denetimsizce yürütmesi. Bakanlık sorumluluk almıyorsa bile bir dernek kurulsa ve her cocuk için kaynak oraya toplansa, cocuk maalesef kaybedilse bile toplanan kaynak başka bir sma’lı cocuga aktarılsa ve bu denetlense bu kampanyalara saygı duyar ve destek olurdum. Bunu yapmak çok mu zor?
Amerika’ya taşınmadan önce, bağdat caddesine yakın bir yerde yaşıyordum. orada da bir aile her köşede yardım topluyordu. Ve insanlar sorgulamadan yardım ediyordu. O kadar yapay ve inandırıcı gelmiyordu ki herkese ne yapıyorsunuz durum diyesim geliyordu.
Bırakın bir anneyi bir insana yakışırmı çocuğunun tedavi yardım paralarını şahsına kullanmak? ↗
biraz yaratıcı olabilrisiniz
Yine de yardım yapardım. Dilenci elinde altın kase ile para istese yine veririm.
Onun yediği haram, benim verdiğim sevaptır. Ben kazanmış o kaybetmiş olur. Duruşum budur.
Şimdi birileri gelip bana akıl verecek, cevabınız peşindir :)) kaybedilen para, kendi kişiliğim ve fikrimle kıyas edilmeyecek kadar değersizdir.
Devlet SMA hastalarına sahip çıkmalı..
İlaçları ve ve tüm tedavi masraflarını karşılamalı..
Bu sayede yasal olmayan yollarla bağış yardım adı altında ur. toplanan para kaynaklarının da önüne bir set çekmiş olur.
O parayı bi başka SMA lı anneye vermesi lazımdı … örnek olurdu. Empatiyi geçtim yaşadığı bi şey yaşamayan için empati kurun deriz ama buna diyecek bi kelime yok bencillik diyorum
Yardım yapmayı keseli çok oldu artık istisnasız güvenmiyorum insanlara herkes kendi zorluğuyla mücadele etmeyi öğrensin dolandırıcı çoğu.
Yazıklar olsun gerçekten. Çocuğunun katili bir anne.
Yasa dışı topladığı parayla da oto galeri açmış kadın haberiniz var mı
bunu devlet karşılaması lazım ki
böyle şeyler olmasın.
Türkiye de yaşıyoruz bu nedenle bu sorguya her saniye ihtiyaç duyuyoruz
Bu haberi okudum öncesinde de ben para toplayanlarin iyiniyetli olduklarına inanmıyordum
İnşallah müebbet hapis yatar, insanlar da vicdan merhamet kalmamış. cocuga Allah rahmet etsin, nasıl boğazından geçti o para vay be
İşte bunun gibi zâtlardan dolayı, yardım etmekten soğuyorum. Soğutuyorlar insanı. Allahından bulsun o kadın.
Bu devirde kimseye güvenilmez insanlar gerçekten çok kötü
İyi yapmış kadın ne yani hep milletmi Yicek l birazda o kadın yesin
Yardim yapmiyormm kendi elimle ulastiririm
İşte bir yerden çıkar o paralar
Bu milleti kandırmayan kaldımı ki 🤔
yuh ya doğurmakla anne olunmuyor cidden
Insanları artik vicdanıyla baş başa bırakıyorum.
herkes anne olamaz. çocuk yapmak özgürlük olmasın.
aw karısı bunu zencilere s... ceksin
hep sorguluyorum ki zaten
İyilik yapmaktan da korkar hale geldik.
Oylemiymis yaziklar olsun
Cidden kime güvenecez ya
İnsanoğlu çiğ süt emmiş diye boşuna demiyorlar
Karaktersiz
Yazik yazik
Ahlaksis
Şeytan oldular başımıza
Ah bu insanlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?