Bu seçimlerden sonra CHP'ye asla oy vermem diye kaç kişiyiz?

Seçimler 2. tura kaldığında 2 hafta boyunca Twitter sohbet odalarına katıldım. Twitter'daki kitle neler diyor diye öğrenmek ve kendi düşüncelerimden bahsettim.

Muhalefetin seçmen kitlesi akp'den de problemli olduğuna ve CHP'nin ciddi sorunları olduğuna parti içine girmesem bile oradaki odadakileri dinleyince kanaat getirdim.

Muhalif olanların bir kısmı seçimi sadece adamlar üzerinden götürüp sohbet odalarında Kılıçdaroğluyla İnceyi karşılaştırıp iki taraf da birbirine kızgın olduğunu söyledi. Memleket yangın yeri olmuş, dolar euro almış başını gitmiş, kriz işsizlik var tüm bunların üstüne milyonlarca sığınmacı var. Kendi ülkesinde seçimin, oy kullanmanın ne olduğunu bilmeyenlere oy kullanmayı öğreterek oy kullandırıldı. Türkçesi olmayan, Türkiye'ye hiç gelmemiş posta yoluyla vatandaşlık alan adamlara kendi ülkelerinde seçim sandıklarında oy kullandırıldı. Muhalif seçmen bunu unutmuş Kemal Kılıçdaroğlu/chp İnceye şunu dedi. İnce şunu yaptı/yapmadı olayına giriyorlar. Aslında Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmeni birlikte hareket edebilmeliydi.

Yine sohbet odalarında bir grup insan var ki asla Kemal Kılıçdaroğlu'na, Canan Kaftancoğlu'na, Sezgin Tanrıkulu'na laf ettirmiyor. Babala TV'ye katılsın diye sohbet odalarında konuşuldu. Ben katılmasın isterdim ama katıldı. Tahmin ettiğim gibi Canan Kaftancıoğlu'na Sakina Cansız tweeti hakkında soru geldi. Canan Kaftancıya kadar Kemal Kılıçdaroğlu iyi idare etse de Kaftancıoğlu'nun Sakine Cansız'ın ölümünü feminizm perspektifinden açıklayıp kadına şiddet kadın cinayeti dairesine çekmesi Kaybedilme sebeplerinden biri. Ben bu sitede kadın haklarını destekleyen ve muhalif yorumlar yapan biri olarak bu bile beni delirtti. Bir akpli nasıl delirmesin? Aynı şekilde Halk Tv'de Aayşenur Aslan'ın halkın sandığa gitme sebebini "SELAHATTİN DEMİRTAŞI ve OSMAN KAVALAYI ÇIKARMAK İÇİN" olarak açıklaması da bilinçli oy kaybettirme çalışmasıydı.

Yine Zafer Partisi elindeki yok imkanlarla sığınmacı konusunda bilinç oluşturmaya çalışıp CHP ve Millet İttifakına Akp'nin vatandaşlık sattığı ya da sığınmacı olup vatandaşlık alarak oy kullanacaklar itiraz edelim çıkışına "Seçimin kaderini belirleyecek kadar fazla değil." diyerek umursamaz davranıldı. Mevcut dolar/euro kurundan dolayı gurbetçilerin ve akp'den yardım alan İç Anadolu seçmeninin oyunu asla değiştiremeyecek olan CHP bunu nasıl umursamadı bir oy bile önemli olan seçimde?

Tüm bunlara chp'li/muhalif sandık odalarında bile itiraz, muhalefet ettirilmedi. İstifa da etmeyeceklerini söylediler. Ben artık asla CHP'ye oy falan vermeyeceğim. Üyesi değilim CHP'nin. 2012'den beri her seçimde CHP'ye oy verdim ama artık oy vermeyeceğim.

Ben Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresindekilere rağmen oy veririm
Ben oy vermeyeceğim asla
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Yine Mansur Yavaş da benim için bitmiştir. Bu adama da halk, CHP'liler defalarca aday ol dedi. Hiç kılını dahi kıpırdatmadı. KK'nun siyaset dilini ben seviyorum. İnsanları aşağılayıp linç ettirmiyor. Ama Ortadoğu bok çukuru bu ülkeye böyle adam başkan olamaz. Olamadı da zaten. Biz hayvanlar gibi eli sopalılar tarafından terbiye edilmek istiyoruz. Yine CHP içine alınan Gelecek-Deva Partileri de olmamalıydı. Onların hepsi akpye geçecek mecliste.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu seçimlerden sonra CHP'ye asla oy vermem diye kaç kişiyiz?