İnsanlar neden CHP'ye oy vermek istemiyor?

YANLIŞ düşünüyorsun. İnsanlar CHP ye din düşmanlığı nedeniyle oy vermiyor değil. CHP nin iki yüzlü bir siyaset izlediğini görüyorlar. Bugünkü Türkiye nin temellerini CHP attı. Her ne kadar sağ partiler, uzun süredir hükmet gözükseler de, perde arkasında hep CHP nin siyasi düşünce tarzı hakimdi. Zaten cumhuriyet tarihi boyunca ortalama her 10 yılda bir darbe yapılan ülkede, siyasetçiler sembolikti. Ülkeyi yöneten derin devlet gerçekte askerlerden ve onların sivil uzantılarından ibaretti. Kimdi bunlar? Ak Parti iktidar olduktan sonra sık sık duyduğumuz "Ülkenin eğitimli kesimi Ak Partiye oy vermiyor" ifadesinde saklı... Doğru idi bu söz. Ancak altında gizlenen başka gerçek vardı. Ülkedeki "eğitimli" kesim, halkı küçümseyen, bir taraftan demokrasi, özgürlük medeniyet laflarını ağızlarından düşürmeyen, aynı zamanda çocuklarına eğitim dahil tüm imkanları yaratan rantçı "Feodal" kesimdi. İçinde askerler, bürokratlar, TÜSİAD'çılar ve onların çanak yalayıcıları vardı. Feodaller, tıpkı "cambaza bak" oyunu gibi, köy ağalarını filmlerle, parmakla gösterirken, ülkenin kaymağını kendi aralarında bölüşür, halka yedirmezlerdi. Askerin çocuğu asker, gazetecinin çocuğu gazeteci, siyasetçinin çocuğu siyasetçi vs. olurdu. Bu halen devam etmekle, etkileri azaldı. Sağ hükumetler ellerinde oyuncaktı. İstediklerinin tersi olduğu anda, MGK toplantılarında silahlar masaya konur ve talimatlar verilir. Yetmez ise darbe yapılırdı. Bu yüzden, İbrahim Tatlıses, Özal döneminde (Ak Parti, Özal'ın siyasi mirasını almıştır) "Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık?" sözünü kullandı.
Özetle, CHP bugün de aynı iki yüzlülüğünü devam ettirmekte, sözde medeniyetten bahsederken, perde arkasında feodalizmi desteklemekte ve halkı cehaletle suçlayıp, başörtüsü, din, fakirlik, tasarruf etmek v. s. gibi sahte klişelerle baskı altında tutmayı hedeflemektedir. Halkta bunu farkındadır. Bugün tek şansları, boyun eğmeyen bir hükumete sahip oluşlardır. O yüzden, 15 Temmuz gecesi "yedirmeyiz" ifadesini kullandılar.
Gerçekten söylediklerinin bir çoğunda haklısın aynı zamanda geçmişte askeriye rejiminin durmadan yönetimleri ve hükümetleri tehdit etmesi de bunun cabası
İşte bu yüzden Ak Partiyi destekliyorum. İşte bu yüzden fakir halk, Ak Partiyi destekliyor. Ancak tehlike geçmiş değil.
Çok farklı ve hedef gösterici bir soru olmuş..
Geçmişte bir çok yaşanmış bu topraklarda..
Öyle ya da böyle bu günlere gelinmiş..
şu an ise toplumumuzun en müzdarip olduğu konunun başında "Siyasal İslam" var..
Siyaset ve yönetim ve devlet idaresinin farklı olması gerektiğini bu millet ger gün daha iyi anlıyor..
Öyle ya; siyasetçileri veya devlet büyüklerimizi seçerken din alimi seçmiyoruz, iyi bir yönetici olup olmadığına bakarak seçimler yapıyoruz..
O sebeple bugün bir çok şey eskisi gibi değil..
Ne diyecek olursanız; en basit bir örnek, bugün sağcı solcu, alevi, çerkez, laz, sünni, türk diye ötekileştiren bir kavram yok..
Herkes bu vatanın evladı, herkes söz hakkı sahibi, herkesle de kol kola yaşamaya mecbur olduğumuz gibi de ayrımcılık yapanlara da asla fırsat vermemeliyiz..
Bu millet ayrımcılık yapmak isteyenlerin oyununa gelip, bunu da faturasını ödedi..
Rahmetli Süleyman Demirel'e başörtüsüyle ilgili bir soru sorulduğu zaman, kendisi şu cevabı vermişti..
"Burası Müslüman devleti değil, burası laiklikle yönetilen, Cumhuriyet devletidir..
Bunu ben söylemiyorum, bunu 1980 de halkın oylarıyla kabul edilen Anayasa söylüyor" ifadelerini kullanmıştı..
şu an bakıyorum..
Siyasal İslam gerçekten de dine zarar verir mi?
Evet...
Verdiğini gördük..
Rahmetli Necmettin Erbakan hoca zamanında bile böyle değildi..
şu an iktidarda olanlar her ne kadar aynı yolun yolcusu, ve Necmettin hocanın talebesi olsa bile, öğreten hoca böyle öğretmemişti..
Kısacası; şu an seçim olsa ben o dinli parti, bu dinsiz parti, e işte efenim CHP şöyle diye bakmam..
Adaya bakarım, ortaya koyduğuna bakarım, hedefine bakarım, vaadine bakarım..
Kalben de hangisine kanaat getirirsem gider ona oyumu veririm..
Tamam kabul ediyorum din ve devlet işlerinin ayrı olması lazım ama şurayı da es geçmeyin Şimdi ben evlendim Benim eşim tesettürlü beş vakit namaz kılan insanlarız Benim eşim devlet memuru olacak devlet dairesine girmek için benim eşime diyecekler ya kafanı aç ee benim eşimin tesettürlü olmasını size ne zararı var? Senin devleti'ni hakaret mi ediyor anayasal düzenini mi bozuyor bugün affedersiniz memesi ortada kıçı ortada fiziği ortada gezen kadınlar kızlar ülkeyi mi kurtarıyor Amerika gibi ülke mi oluyoruz böyle giyinince hala aynı kafada ve aynı zihniyetli devam ediyorsunuz işte insanlar bu yüzden oy vermiyor Evet ben de Parti'nin belki dinine bakmam hizmetine bakarım ama başörtülü adama da sen git başını aç Parti'ye de kimse oy vermez kusura bakmayın yani ben nasıl kaçıp gezene bir şeydi yemezsem içki içene karışamaz sam kendi günahı ise benim eşimin ya da ailemden birinin başörtülü olması ya da devlet dairesine girmesine de kimse karışamaz, millet ağızlarına laiklik kelimesini alıyor milletin başörtüsüne karışıyor halbuki laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir peki bir kadın başörtülü olunca devlet işine karışmış mı oluyor Atatürk mü demiş insanların başörtüsünü çıkartın diye işte yıllardır bu zihniyet bu ülkeyi yönettiği için insanlar şu anda CHP'ye oy vermiyor ve önyargı ile yaklaşıyor
Güzel kardeşim..
28 Şubat sürecini çok iyi biliyorum ve de yaşayanlardan biriyim..
Kılık kıyafet meselesine şu an kimse bir şey diyemez..
28 Şubat döneminde de provoke edildi..
Yemi yutan bu oyunun bir parçası oldu ve meseleler saman alevi gibi yükseldi...
Burada perdenin görülmeyen bir yüzü vardı..
Açık kapalı gibi bir ayrım ortaya çıkarmak..
Bu yeni değil ki kardeşim, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu güne kadar hep açık da oldu, tesettürlü de oldu, çarşaflı da oldu..
Mes'ele böyle bir ayrım yapmadan herkesi kucaklamak, fitne tohumu serpmek isteyenlerin oyununa ise gelmemek..
Böyle olursak bizi kimse yıkamaz..
Fitne ve fesat tohumları her zaman olmadı mı bu topraklarda..
Dışarıdan hep müdahale olmadı mı bu topraklarda..
Peki ya bugün zannediyor musun ki dış müdahale yok..
Hep vardı ve varlar..
Benim ailem de müteassip insanlar.. Aksini asla düşünme..
Mini etek giyermiş, çarşaf giyermiş..
Yahu biz kimiz ki ayrım yapıyoruz..
Kim ne yaparsa Rabbime hesabını verir (Nokta)
Memleketi kurtaran derken "memesi kıçı ortada fiziği ortada kadınlar kızlar mı ülkeyi kurtarıyor" diye düşünme..
Ne dedim? Üst baş değil mes'ele.. Düşünce, beyin ve yönetim..
Karnı aç gezenden evet sen mes'ulsün.. Ama içki içene içme demeye mes'ul değilsin..
Meseleleri birbirine karıştırmayalım..
(Kur'an-ı Kerim'in türkçe mealini kesinlikle baştan sona, anlayarak okumanı tavsiye ederim kardeşim)
Ben şu kadarını söyleyeyim; AKP nin siyasal İslam yapması neticesinde, insanlar bazı şeylerden soğudu ve soğumaya da devam ediyor..
Bir mini etekli bira içerse normal der geçersin..
Ama bir tesettürlü bacım bira içerse bu dikkat çeker ve ayıplanır..
Kapalı olup başını açan da yine hep şu an ki iktidarda oldu dikkat et..
Bunu Akp de de, MHP de de yaşadık Fetö durumunda da..
E hadi bunu da geç "Bakara" suresiyle alay eden "Makara mukara" diyen bir bakanın yargılanmadığı, ciddi rüşvertler alarak almadım diyen / diyenler (Egemen bağışlar, Zafer çağlayanlar vs.) bunlar madem öyle neden yargılanmadı?
Akp birde ödül verdi bunlara makedonya da konsolos oldu egemen bağış..
Adalet bunun neresinde?
Rıza zerraf meselesi neden ucu iktidar partiye gittiği için üzeri kapatıldı..
Bu ve bunlar gibi neler neler...
Hani SOL diye ayırdığımız kesim var ya..
Ecevit zamanında bile inan hiç yolsuzluk olmadı, şimdiki gibi kimse bu ülkeyi soymadı..
şu an ki durum da bu..
İsraf, soygun, hırsızlığı kimse tasvip etmez, ama bunu siyasal İslam adı altında yaparsa, sonuç ve fatura, partiye değil, İslama kesilir..
(Tesettürlü birinin bira örneği gibi, Aaa işte Müslümanlar böyle) vs. vs..
Müslüman yönde örnek olmalı..
Ailesiyle, yaşantısıyla, kazancıyla ve her şeyiyle..
Sen kendinden ve ailenden mes'ulsün..
Kısacası mes'eleleri birbirine karıştırmamak lazım..
Bak sana son örneği vererek sohbetimizi sonlandırayım..
Ben Ankara 'dayım..
Senelerce hep M. G. Kazandı..
Tüm seçimlerde insanlar dedi ki "Yaw "M" yi sevmiyoruz ama ona oy vermezsek, oylar bölünecek ve CHP kazanacakmış" diye diye millet istemeyerek "M" ye oy verdi..
"M" ise günahı kendi boynuna, Ankarayı soydu soğana çevirdi..
şu an ki başkan önceki seçimde de kazandı, hakkını gaspettiler ve sen kazanmadın dediler..
Masur başkan bu sefer kazandı..
Kimse de itiraz edemedi..
şu an Ankara da mansura oy vermeyen, emin ol fanatik olmayan ve dar çerçeveden bakmayan, adil olan herkes ne diyor biliyor musun?
Mansura oy vermediğim için utanıyorum diyor..
"Adam ne dedi biliyormusun? Bir gün kızımla caddede yürüyerek gezerken, bana hiç bir iş yapmadı desinler, ama soydu demesinler" dedi..
Devlet AKP haricindeki bütün belediyelerde ödeneği kesti.. (Adil olmayan bir durum)
Buna rağmen adam elinden geleni inan yaptı..
Güzel kardeşim, geçmiş ile bugün arasında çok fark var..
Hakkaniyetle davran, adil ol, ve tek pencereden bakma..
Ona ver buna ver demiyorum sana..
Her oyun bile bir hesabı olacak ama dünya da ama mahşerde..
Bunu asla unutma..
CHP li vekiller ne söylerse söylesinler, misyonları İslam ile bağdaşmıyor.
Hâl böyleyken insanlar oy vermek istemiyor.
Türkiye de çeşit çeşit insanlar var, her partiden insanlar var.
Türk milletinin özünde iman var. Herkes Namaz kılmayabilir, günah işleyebilir fakat dinini de görmezden gelmez, kırmızı çizgileridir.
CHP nin bu yönde büyük oy kaybettiğini düşünüyorum.
Kesinlikle böyle düşünüyorum Kardeşim zaten hiçbirimiz dört dörtlük Müslüman değiliz günahlarımız var ama açık ve seçik bir şekilde böyle dini aşağılayıcı yorumlara yapmalarından kaynaklanıyor mesela Özgür özel'in kur'an-ı Kerim kursları için Ortaca zihniyeti demesi gibi
Yalan söylüyorlar 2 yüzlülük yapıyorlar Bi öyle Bi böyle konuşuyorlar terörle birlikte iş birliği yapıyorlar insanları öldürmeye çalışıyorlar yıkmaya bolmeye çalışıyorlar bütün olanlara seslerini çıkarmıyorlar CHP zamanında insanların kapanmalarına izin verilmiyordu Allahın emrini çiğniyorlar dinden hiç bahsetmiyorlar hersey belli yani kafalarına göre iş yapıyorlar ama AKP öyle mi hep yardım etti hep para verdi millete kuyruk sırası vardi onu kaldırdı hastane yaptı artık herkes randevu alıp öyle gidiyor önceden böyle bisey yoktu o kadar yardım etti ki millete Allah razı olsun ben Sayın Cumhurbaşkanimızda gördüğümü diğerlerinde görmedim. Kimseyi kotuleyemem falat görünen köy kılavuz istemiyor
Doğruyu söylemek gerekirse hdp iyi parti CHP hepsi bir arada sanki üşüsüyorlar milletin üzerine kedi köpek gibi hiç bir desteği yok onların
Baksana hala başörtüsüne ya da İslamiyet'e gericilik söylemleri yapan tipler var
Allah herkesin kalbini en iyi bilendir. İnsanın içindeki kötülük dışına yansır daima keşke diyorum hepsi birlik olup AKP ye oy verseler de türkiyemiz daha da güçlense Allahın izniyle gerçekten mantıklı düşünseler çok iyi olur
İslama düşman olan laf atan bizden değildir ben İslam dinim için savaşır o yolda ölürüm gözüm görmez kimseyi
Ben bir hata işlemişsem o benimdir fakat kimseye konusturmam
Hayır zaten İslamiyet insanlara çalışmasını dürüst olmasına ilim Çin'de bile olsa öğrenilmesi gerektiğini Peygamber efendimiz söylüyor buna rağmen Ben insanları anlamıyorum hala Avrupa'yı örnek veriyorlar ya sizin Avrupa dediğiniz ülke zina ahlaksızlık her türlü pisliğin olduğu bir yer neyine örneğini veriyorsunuz Evet o adamlar çalışıyor kazanıyor üretiyor ama nasıl yapıyor adamlar İslamiyetin aslında söylediği şekilde çalışarak dürüstlük ile yapıyorlar, bizim insanımız çalışmıyor tüm ahlaksızlık ondan sonra nereden bakarsan bütün ahlaksızlıkları yapıyorlar ondan sonra suçu İslamiyeti atıyorlar
Aynen öyle içimizde cok hain var
Müslüman gibi görünen aslında komple kuran kişiler var
İnsanların aklı olsa İslamiyetle uğraşmaz çünkü tek din İslam dinidir Rabbimiz bizi daha ne içi yaratmış beyinlerini hep kötülüklerle dolduruyorlar yazık akıl beyin olsa kendi beyinlerini düzeltmeye çalışırlardı ben be yapıyorum demeliler ama inançsız bazıları inançsız insana da oy verilmez millet gözünü açmalı bence musluman olan bunlara oy vermez her oy verdiklerinde bunlardan olurlar işleri rast gitmez böylelerinin Allah izin vermez kazanmalarına devam etsinler
Allah sonumuzu hayır etsin ahir zamandayız hersey kötüleşiyor
Televizyon dizileri ve filmleri sağ olsun dün akşam babamı anlattı bir Japon bilim insanı araştırmacı bilim insanı bak Japon diyorum ha başka bir şey değil adamlar düşün bak putperest Müslüman değil ama araştırma yap yapmış Türk toplumunda Türk toplumun örf adet ve dinine uygun olmayacak şekilde dizi ve filmleri yapıldığını ama aynı zamanda bu dizide filmleri büyük ilgili ne oldu reyting rekorları kırdığını webo'nun da çok ilginç olduğunu söylemiş
Yani düşün Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve insanlar televizyonlarla bütün ahlaksızlıklar uyku dinimize uygun olmayan davranışlar her şey yapılıyor ama insanlar bunu severek ve beğenerek izliyor aynı zamanda bunu gerçek hayatı mı uyguluyor yani bunu bir Japon araştırıp gördüğü halde bizim toplum bunu görmüyor Ama suç islamiyette bulmayı biliyor
Allah akıl vermiş irade vermiş ama insanlar boş işlerle uğraşıyor akli olan laf atmaz uğraşmaz islamiyetle bana çok saçma geliyor yani hakaret etmeleri ana sessiz kalmayacağız bütün bunlara kötü söz edenleri asmaları şart kuduruyorlar millette bakıyor alkışlıyor yazık gerçekten
İslamiyete düşman olacak kadar nasıl kafirleştiler ya Kurban olduğum Rabbim bütün bunlara rağmen başından yağdırıyor yine ceza vermiyor ☹🥺😭
Büyük bir imtihandayiz
Aynen öyle Gerçekten ben de anlam veremiyorum
Nasıl olacak işte Yahudi ve Siyonizm lobisi televizyonlara bunları normal kabul ettirdi televizyon dizilerini görmüyor musun onunla birlikte bu bununla birlikte zinalar birlikte olmalar yani toplum artık bu noktaya getirdiler RTÜK diye bir kurulumuz var ama hiçbir işe yaramıyor
Ben dizi izlemiyorum cizgiflm kanalı İslam kanalları haberler dışında başka yok
İzlememek lazım işte gözümüz görüyor sonuçta akıl var
Bu sadece bizimle ilgili olan bir durumda değil ailelere bir şey diyemiyoruz
Biz izlemiyoruz sıkıntı yok
İşte herkes senin ailen gibi olamıyor ama tarihi dizileri izliyoruz
Ben internetten eski dizilere bakıyorum 😂😂
Bilmem ki nasip hersey
Bende şu anda Ezel dizisini izliyorum
Hz. yusufa bakıyorum bide cizgifilmlere Bi De sadakatsiz
Anladım iyi yapıyorsun
Ama boş durmuyorum tabiki sürekli izlemem insan farklı şeylerle ugrasmalı namazlarımızı kılalım kuran okuyalım daha iyi
Çok haklısın Ben de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine gittiğim için bu aralar bayağı yoğun oldu o yüzden namaz kılamadım ama azalmaya başladı azaldığı zaman devam edeceğim inşallah
Mazeretliyse sorun yok Allah affeder ama insan sağlıkliyken birakmamali
Cevap
32Cevap
Geçmişte Atatürk ün çizgisini bırakıp işi abartmış bir chp olduğu birgerçek üstünede darbe hükümetlerinin baskısıda eklenince muhafazakar kesim için ciddi bir maduriyet olduğu da bir gerçek
Lakin ortada bir gerçek daha varki şimdiki iktidar ülke kasalarını boşaltıp harvurup harman savururken 7 sülalesini uçsuz bucaksız zengin etmiş torunu tosunu yurt dışında hıristiyan okullarında iyi eğitim alıp refah içerisinde yaşamaktadır bu da bir gerçektir ve iktidarı bunca yıl iktidar eden argüman muhafazakarların geçmişte yaşadığı maduriyettir eğer bu ipe sarılmasalardı bunca yıl bu kötü yönetimle kalmaları mümkün değildi
Kesinlikle öyle kardeşim ama bak halen memnun insan çok ama evine baksan ışık yakmaz kombi yakmaz ama Tayyip Erdoğan der
Terör örgütü ile ortak ittifak kurduğundan dolayı. CHP'nin yaptığını cahilce buluyorum. Bu yüzden tercihimde değil. Eskişehir'de CHP'li Tepebaşı Belediyesi, diğer belediyelere göre çok çalışkan. Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyeleri CHP'li olmalarına rağmen işlerini doğru düzgün yapmıyor. Bunlar ortalığı iyice mahvetti. Hiç heykel dikerek belediyecilik mi olurmuş? Karla mücadeleyi yapmasını beceriyor, şu yol işinde komple sınıfta kaldı. Alpu-Mihalıççık, Eskişehir-Seyitgazi yollarında tek adım yok. Oralar ölüm yolu ve her gün ölümlü, maddi hasarlı ve yaralanmalı kaza oluyor.
Chp Türkiyenin ilk partisidir Atatürk 'ün izniyle kurulan parti kendini yenilemek yerine hızlı geri adımlarla giden bir parti oldu Alevi ve kürt kardeşleriniz chp nin etrafında güç oldu bu gücü yanlış yere kullanan kılıçdaroğluna rağmen chp yi insanların oy verip İstanbul Ankara gibi büyükşehir leri almasını sağladı ben İstanbul avcılarda yaşıyorum 15 yıl oldu burada göçmen oyları secimi belirliyor chp nin kalesi gibi önceki başkan sağlam götürdü şimdiki başkandan hiç bir şey göremedik avcılar için her platformdan mesaj yolladık eksikleri söyledik değişen hiç bir şey yok iste bunun gibi sözde çalışan CHP Seçmenin oyunu hakediyormu
Chpye aklı ve vicdanı temiz hiç bir insan oy vermez
CHP döneminde kötüleyen kardeşim sorum? Atatürk' ün partisi olan CHP dini nerde yasaklamış? Atatürk kuranı Kerim bizzat Türkçe mealini kendi parasıyla elmalı Hamdi yazira emir vermiş Türkçe meali için millet okusun anlasin diye. Ben CHP iktidar olmasını istiyorum artık akp den bıktım. 20 sene iktidar da millete gelmeyen eziyet kalmadı. Cumhurbaşkanı olarak da CHP üyesinden biri olur.
Ben de AK Parti'nin artık ülke başında olmasını istemiyorum kabul ediyorum şu anki ekonomik kriz ve ülkede tek adam rejimi nin olması sonucu hoş şeyler olmuyor, Ama sana şöyle bir şey söylemek isterim kur'an-ı Kerim Türkçe meali olunca insanlar anladığını mı sanıyorsunuz?
İslam alimleri ehli sünnet alimleri zaten kur'an-ı Kerim'i evvela sevgili peygamber efendimiz Muhammed Mustafa sayesinde çok güzel bir şekilde açıklamışlar şimdi kur'an-ı Kerim Türkçe olacak diye önüne gelen kafasına göre hüküm çıkarmaya kalkıyor. Bence o da yanlış, aynı şekilde zamanında ezanın Türkçe okunması bütün din kitapları bunun uygun olmadığını söyler. Aynı zamanda geçmişte başörtülü kadınların üniversiteye alınmaması devlet dairelerinde alınmaması bunların da çok normal şeyler olduğunu düşünmüyorum. Tamam şu anki dönemde bunu CHP yapmaz belki ama geçmiş dönemde Bu hataları olduğu için insanların çoğu uzak durmayı tercih ediyor bana göre, geçen Özgür Özel çıkmış kur'an-ı Kerim eğitimi verilmesine Ortaca zihniyeti diyor ne alakası var kardeşim isteyen alır isteyen almaz eyvallah Ama ortaçağ zihniyeti dersen sen sana da CHP zihniyeti diyerek kimse oy vermez
Üstad haklı olduğun yerler var katılıyorum. Bazı yerler de yanlis yapıyor evet. İsteyen alır isteyen kuranı Kerim eğitimi almaz. Bu başörtüsü problemi niye karşı çıktı CHP bende anlamış değilim ama hayırlısı ülke ve millet hakkında teşekkür ederim kardeşim bilgi için Allah'a emanet ol 🙏
Aynen öyle kardeşim hayırlısı olsun
Eyvallah kardeşim
2 sebebi var:
1- Özellikle 15 Temmuz olayından sonra bir algı ortaya çıktı, CHP nin Fetö ile ilişkisi olduğuna dair ve yobazlar arsında bu muhabbet fena yayıldı. O nedenle vermiyorlar.
2- Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar iyi biri olsa da bazen bazı sözleriyle sçıp sıvıyor. Bu da insanlara CHP konusunda olumsuz izlenim bırakıyor.
Olay bundan ibaret aslında. Daha bir sürü sebebi vardır da bence başlıcaları şu ikisi.
Birde geçmiş dönemlerde din düşmanlığı falan yapıyorlar diyorlar
Kanka yaptıklarını pek görmedim. Halk TV de bile CHPli milletvekili ile beraber Müslümanlık konusunda bilgi birikimine sahip Müslüman bir kadını bir programa almışlardı. Gayet de medenice konuşuyorlardı. Ben herhangi bir din düşmanlığı göremedim.
Anladım kardeşim
Su yüzden CHP ye karşı bi duruş var çünkü bu ülke en yok zamanlarında başında CHP vardı evet dolar 1 liraydı ama millet açtı sonra bi yönetim değişti lira değer kaybetti ülke borçlandı ama millet daha az ac kaldı bu yüzden CHP gelirse açlık gelir düşüncesi var ve evet şimdi CHP gelirse açlık gelir yine ülkeye gerçi gelmese de gelecek gibi ya o ayrı bi konu
Kardeşim şu anda da durum farklı değil, şimdi de insanlar alacak para bulamıyor
Hiç sanmıyorum 1950 de değiliz
Ya artık eskisi gibi olmaz hiç bir şey
1950 lerce olsan en azından traktör olmasa öküzle yine tarlayı sürersin gübre atmasan bile azda olsa düzgün bi hasat alirsin simdi mazot alamayınca traktoru neyle çalıştırcan arızası tamiri yedek parçası olayına hiç girmiyorum zaten gübre olmayınca şimdiki tohumlarla doğru düzgün bi ürün alamazsın hastalığı ilacı saymadım
Eee yani CHP kazanırsa böyle mi olacak 😂
Açıkçası ben siyasi partilerin hiçbirine güvenmiyorum sadece vatandaş olarak mecbur kalıp oy kullanıyoruz ama bugün seçim olsa AK parti vermeyeceğim kesin,
Beceriksiz dinsiz pkkcular ondan hdpyi destekleyen askerlerimizş öldüren PKK yu destekleyen bu gevşeklere oy mu verelim
Verelimde yine okullara kapalı türbanlı kadınlar yasaklansın
Dinsiz bir toplum yetişssin
Tayip ülkenin änasını sksede yinede ona oy veririm
Gerçekten geçen Özgür özel'in dediğini duyduktan sonra bazen insanlar hak vermeye başladım
CHP ni aldıgı yerler CHP yi tutam insanlara bi bak dinden haberleri var mı insanları kötülemekten kendi düşüncelerinin dışındaki insanlara yobaz demekten başka bir boka yaramıyorlae
Tayini sevmesemde oy veririm
Haklısın
Çünkü araştırmıyorlar ve bilmiyorlar. Baştan reddettikleri için okumuyor ve takip etmiyorlar. Bir insan eğer bir şeyi reddediyorsa önce bunu tanıyıp öğrenmelidir. Nasyonal Sosyalizmi reddetmek için önce araştırmak lazım, tarihini okumak ve örneklerini ve sonuçlarını incelemek lazım. Düşmanını bile tanıması lazım insanın.
Hiçbir şey yapmıyor CHP diyen var. İşte yaptığı şeyleri bilmiyor da ondan, araştırmıyor da. Doğuştan reddediyor.
CHP 50 yıldır iktidara gelemiyor ama öyle bir propaganda varki her dönem sanki CHP yönetmiş gibi algı var ülkede şuda var CHP atağa kalkacağı zaman içindeki bazı kriptolar harekete geçiyor aşağıya çakiyor CHP yi
Zaten kesinlikle CHP'nin içindeki adamlar partiye zarar veriyor Özgür Özel gibi adamlar, dine laf atıyorlar ona buna bir şey söylüyorlar sonra mevcut olan iktidarda bunları kullanıyor halk da oy vermiyor her şeyden önce kendi içindeki adamları temizlenmesi gerekir
Kemal bey siyasi bir devlet adamı kimliğinin uzağında kalıyor Mansur yavaş gerçek bir sosyal demokrat kişiliğe sahip. koltuk sevdasını birakmalilar ülkenin durumu çok kötü kibirle gururla zaman kaybedilecek durumda değil öyle bir lüks yok benim gözlemleri bunlar
CHP'de laf var icraat yok. Anca Atatürk 'ü karıştırsınlar, heykel diksinler, HDPKK ile iş birliği yapsınlar, 128 Milyar Dolar meselesini çözseler 40 sene. Bunca sene AKP boşuna mı yönetti?
Zaten bunlara kalırsa bu ülkede AK parti hiçbir şey yapmadı Tamam kabul ediyorum son dönemlerde Ben de memnun değilim gelen zamlar şu bu her neyse biraz da insanları kutuplaştırıcı konuşma şekilleri uygun değil ama yani girme yılda hiçbir şey yapmadı demekte nankörlük olur
Çok doğru. Hele ki benim kuşağımın görüşleri , rezalet
Aynen öyle
Partilerin isimleri ile yaptıkları ters. Demokrasiyi savunan bir partide bir lider bu kadar seçim kaybedip koltukta oturmaz. Koltuk sevdasına iktidarı partisine kaybettirmez. Benden bu kadar yorumlara cevap vermem teşekkürler.
Kesinlikle öyle adam partinin başına geleli 11 yıl oldu 11 yılda dünya kadar seçim kaybetti hala oturuyor
Mansur Yavaş bugün aday olsa ve Kılıçdaroğlu gitse %70 oyla başa gelir buna inanıyorum.
Kesinlikle öyle
Siyasetin dinle işi olmamalı dinin yeri orası değil dini kullanıp ülkenin içine edenleri zaten görüyoruz.
CHP ye gelince de şuanda başındaki Kılıçdaroğlu giderse kan kazanacağı kesin insanlar artık yaşı daha genç güçlü birisini istiyor.
geliyor gelmekte olan .
kafaya vura vura o zihniyetı degıstırecegız yargılayacagız . sus otur simdı yerıne ızle.
Oğlum sen neyin kafasını yaşıyorsun Ben sadece soru soruyorum bana ne kim gelirse gelsin Allah Allah
senide arada kaynatacağız.
CHP ye oy vermeyenler, tarikat ve cemaat kulu sarıklı şeytan tutuklusu... Siyonizmi köpeği olmuş Atatrük ilkelerie bağlı bir bağımsız ülke istemedikleri için.. Mesela geberen bir deyyus oğlu deyysu var fesli köpek keşke Yunan kazansaydı diyen..
CHP nin içinde deniz baykal milletvekilliği yaptığı sürece zor oy alır RTE onun sayesinde iktidarda , Atatürk düşmanları bile çok partide
sayın soran bir tane hanfendi beni engellemişte AKP para veriyo yine diyor bu hizmet mi şimdi zaten senin paranı sana veriyor :) akp nin çözüm sürecini hatırlatalım o ablaya biz , sedat peker iddalarına ne diyormuş işte ak partililer gerçeklerden kacıyorlar :) chp ile akp zaten birbirine benziyo ona lafım yok :D
https://www.youtube.com/watch?v=eGdYsIiRFDw hatırlatma 1 :)
Kardeşim adam ak partiyi destekliyor zaten bunu biliyorum o yorum yapan kişiyi ama ben de sana şunu söylemek isterim Evet AK parti belki senin paranı veriyor olabilir kabul edelim devlet bazı şeyleri yapmak zorunda Ama şu gerçeği de bir konuşalım 20 yılda bu adamlar hiç mi bir şey yapmadı bu ülkede gerçekten hiçbir şey hiçbir değişiklik olmadı, Ben bedensel engelliyim açıköğretim fakültesi okudum 6 sene okudum kuruş para ödemedim yatılı okulda kaldım kuruş para ödemedim kıyafetim her şeye kadar verildi vermezse vermez
Ben AK partili değilim ama bazı şeyleri de görmek gerektiğini düşünüyorum bazen muhalefeti destekleyen insanlarda at gözlüğü ile bakmayı tercih ediyor
senin benim ve bu halkın paralarıyla iktidar geliştirdi ama bizim halkın vergileriyle tabiki bu işi yapacak hizmet görecek ama ülkeyi senelerdir chp yönetmiyor ak parti seçmenlerinde erdoğandan önce chp yönetiyodu algısı var bu ülkeyi sağ partililer yönetti hep ben akp hizmet yapmadı demiyorum hanfendi para verdi diyo halka zaten halkın parası yani kendi paranı sana veriyo hizmet anlayışı bu olmaz onu eleştirdim chp akp nin çözüm sürecinde yapmış olduğu hataları yapıyo yani zaten chp akp birbirine benziyo dedim senin siyasi görüşüne yorum yapmadım engelleyen hanfendiye dedim :D
Kusura bakma Ben kimsenin arasında aracılık yapamam adam seni engellediyse engellemiştir boş ver takma kafana, Ama artık siz de şu zihniyeti bir bırakın yani yapıyorsa benim paramla yapıyor yapmazsa ne yapacaksınız hadi yapmadı Tamam senin paranı alıyor ama yapmıyor O zaman ne olacak bir de bunu düşünün bak AK parti'yi sevdiğimden ya da savunduğum için demiyorum adaletli bir şekilde düşünmek gerekir, Ankara 'ya Ankara ankapark yapıldı Melih Gökçek zamanında sonra Sincan belediye başkanı geçici olarak belediye başkan oldu o dönem adam gece seferleri açtı Mansur Yavaş geldi gece seferlerini kapattı daha ankaparkı kullanıma geçmeden yani halkı açmadan dahi yıktı peki ben sana şöyle bir şey sorayım Bu parkı açsaydı halk burayı kullanmaya başlasaydı sonradan herhangi bir getir sağlamıyorsa tamam kapatabilir ama sırf Melih Gökçek yaptı diye yıktı Kılıçdaroğlu şimdi diyor ki ben gelirsem sarayı kapatacağım uçaklar satılsın bilmem ne olsun ya böyle bir şey var mı sonuçta kabul ederiz etmeyiz o sarayı yapılmış niye kapatacaksın Çankaya köşkünün zamanı mı kalmış artık, koskoca Cumhurbaşkanı olacaksın Bir tane uçakla mı gideceksin hadi bozuldu yani bazı şeylerde mantıksız kusura bakmayın ama
kardeş sana diyorum ki chp de aynı akp de aynı bu ülkede erdoğanın tek rakibi kılıçdaroğlu mu? eski yol arkadaşları bile ona rakip oldu belli ak partilisin sende :) böyle düşüncelerle böyle yönetilmeye mahkumuz padişahım yeter ki saraylarda yaşasın devam devam fakir halkı düşünmek yok orman yangınlarında gördük tedbirsizliklerini
her yer suriyeli afganlı dolmuş sokaklarda bir tane Türk halkım kalmamış savunulan politikaya bakın yahu dini siyasete karıştırıyorlar böyle düşünün siz düşünün iyi günlerimiz bunlar bizim aç kaldıklarında yapılan köprüleri kemirirler :)
Kulaktan dolma birilerinin yaptıkları yorumlarla kendi görüşünüzi oluşturduğunuz için değişmez bu.
Aynen öyle bu ülkede yaşanan herşeyi sebebi kılıçdaroğlu ve chp.
Bütün zamlar yaşanan ekonomik sıkıntıların en büyük sebebi onlar.
Cahape halk arasında beyaz Türklerin partisi gibi görünüyor. Garibanı ezen, halkın yanında olmayan, din düşmanı, her gün parti kongrelerinde grup seks partisi düzenleyen, insanları aşağılayan bir topluluk olarak kabul ediliyor.
Cahape bu ülkede daima öcü görülmüştür..
Görülmedi; öyle zaten
Çünkü hiç bir şey yapmıyorlar sade lafta kaliyir dedikleri ve tutarlı cümleler kurmuyorlar
Halk zam yapanı seviyi demekki ondan başkasına fırsat vermiyor
Türkiye de herhangi bir sol veya sola yakın parti destek görmez (di) gençlerin bunu değiştirip değiştirmeyeceğini göreceğiz.
Kemal bey hep başkasının aklı ile hareket ediyor
Saf olduğunu düşünüyorum
Pkk ve sol çomar seviciligini partiden atsa
Oyumu basarim
@IIBarlasII tamam en büyük bilge sensin
CHP kadar at gözlüklü ve bağnaz başka bir seçmen türü yoktur! CHP, pkkyı destekliyor yetmiyor vatanaı satıyor. Yetmiyor 100 boyunca kendi milletine düşmanlık ve zulüm yapmış, yetmemiş zenginlerin partisi olmuş... CHP Türkiyenin habis urudur ve milli güvenlik sorunudur.
@IIBarlasII aynı şey diğer partiler içinde geçerli
Osman öcalanı chp zihtineyi çıkardı ekrana haklısın
Aynı cehabe zihniyeti bu soruşturmayı da baltaladı
Sen haber duyuyormusun bu baka ile ilgili
Başkanin neden susuyor?
😂😂😂😂
Cunki trt ye emir veren o cehabeli yi affetti demi 😂😂😂😂
o da hatalıydı. Ama Osman Öcalını eleştiren zihniyet nedense milletvekili sayısının yarısı pkklı olan veya dhkpcli olan ve canhıraş hdp ve pkk yı savunana, amerilkda temsilcilik açan chp yi eleştiremiyorn Neden? Sebep basit: Gavurluk. Zihinleri satılmış
@IIBarlasII boş konuşma popondan okuduğundan yazımı görmemişsin
Ben zaten partinin içinden bu zihniyetin ayrılması gerektiğini söylüyorum
Sense osman öcalan olayını basitlestirip hata diyebiliyorum
Ne hatası vatana ihanet
Partide aklı başında olan Baykal vardı oda uçkur kurbanı oldu. Bu kılıçoğlu ülkeyi bırak bir okulu yönetemez
Kılıçdaroğlunun yayınını izledim de hiç bir şey vaat etmiyor sadece yapıcaz edicez diyor plan proje sıfır adamlarda
valla ben veriyorum siyasal islamın karsısında pet şişe olsa veririm oyumu.
İnsanlar CHP'ye değil Kılıçtaroğluna oy vermek istemiyor
KK en masum hain. Bi de ağa babaları var: şeddeli hsinler
Solcular bu ülkede hicbir zaman sevilmedi bu yüzden oyları artmaz kolay kolay
verdikleri daha iyi yoldugu icin herkrs kendi gibi olana veriyo
Şu anda RTE'den memnun olan insan sayısı çok olduğu için.
devletçi oldukları için, chp akpye göre çok daha katı kuralcı ve devletçi politikalar izleyecek bence bu yüzden oy vermek istemiyorum
not:akpli de değilim
Seküler görülmeleri ve Marksizme kayan politikaları
Çoğunluğu SGK yi batırdı saçmalığı yüzünden kimi de cahilliginden sebep bulup vermiyor
Denize düşen yılana sarıl misali gibi
Ne oldukları belli değil çünkü
Heryerde Oy Kullanıyor
İstiyorum
İnandırıcı gelmiyo insanlara
Bu Kemal yüzünden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?