AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Recoya vericem. Mondros mütarekesinde istiklal caddesinde itilaf devletlerine balkonlardan alkış çalan hoş geldiniz deyip çiçekler atan Ermeni Rum yahudi entelijansiyasilerinin adayı olan klitoya vermem
bak bu iyiydi
Koyar geçerim
sandıkta da koyalım sonra RTE kareli gömlek ile balkon konuşması
Reis s23r atar o devşirme klitorisi
sakin jhefjkehflkje
Ya şu halimize bak bi süt bi yumurta 100 tl yapıyor hala şu adamı neden savunuyosunuz delircem memnunsanız okey
Boş ver anlamaz bunlar.
@Tintantini Yemin ederim hastalar bunlar ya başka açıklaması olamaz!
İsterse 3000 tl olsun kardeşim. Erdoğan adamdır. KK madamdır
Nesi adam ya cinsiyet olarak mı 😂
Erdoğana hastayız. Aynen bilader
Ya güldürme beni adam 22 yıldır enfes yönetiyor mülkünü
KSDIQOSOKWIDOWIWIWKSJDKWND kahkaha attım
@Tintantini Savunma Sanayii, Milli Güvenlik, Türk Birliği, Libya, Suriye, Irak ve Doğu Akdeniz politikaları, Karabag Zaferi, Milyarlarca m3 dogalgaz, Gabar dağında petrol, Doğuda terör temizlendi, Yerli araba Togg, Milli silahlar adama bak neler yapmış. Dünya lideri yahu.
1923 den beri Kemalistler ne yaptı haa. Anca heykel dikiyorlar. Az insaf nankör olma
Türkiye ye bence bir nükleer bomba atılmalı ben rahat geçiniyorum ama geçinemeyen birilerini tanıyorum sırf geçinebilmek için günde 16 saat çalışan biri bile Erdoğan diyor
1-Ankara Fişek Fabrikası (1924)
2-Gölcük Tersanesi (1924)
3- Şakir Zümre Fabrikası (1925)
4-Eskişehir Hava Tamirhanesi (1925)
5-Alpullu Şeker Fabrikası (1926)
7-Uşak Şeker Fabrikası (1926)
8-Kırıkkale Mühimmat Fabrikası (1926)
9-Bünyan Dokuma Fabrikası (1927)
10-Eskişehir Kiremit Fabrikası (1927)
11-Kırıkkale Elektrik Santrali Ve Çelik Fabrikası (1928)
12- Ankara Çimento Fabrikası (1928)
13-Ankara Havagazı Fabrikası (1929)
14-İstanbul Otomobil Montaj Fabrikası (1929)
15-Kayaş Kapsül Fabrikası (1930)
16-Nuri Killigil Tabanca, Havan Ve Mühimmat Fabrikası (1930)
17-Kırıkkale Elektrik Santrali Ve Çelik Fabrikası (1931- Genişletildi)
18-Eskişehir Şeker Fabrikası (1934)
19-Turhal Şeker Fabrikaları (1934)
Aynen bir şey yapmamışız. Şu an bana cevap verdiğin dili bile Atatürk resmi yaptı yani Kemalistler diye aşağılıyorsun ya. Senin o haklarını her şeyini veren biziz
@QUECHUAı Hiç etik değil çünkü şiddetle değil sevgiyle seçim kazanılır. Bak 16 saat çalışan adam bile ölümüne Reis Erdoğan diyorsa bu Reisin millyonların kalbinde ki sevigisidir.
Biz aşkı da sevgiye de Reisten ögrendik
Kk ne yapabilir? Cumhurbaşkanı mı? Yetkisi mi var
Satılanları da yazsana
@Tintantini ne dili kardeşim Türkçe çoktan var. Hem bu fabrikalar iki baraka çatılı bir yerden ibaret. Reis Erdoğan Kemal paşadan daha büyüktür sebebi adam Türkiyeyi kurdu yani imar etti
ADÜAŞ – Ataköy Hidroelektrik Santrali
ADÜAŞ – Beyköy Hidroelektrik Santrali
ADÜAŞ – Çıldır Hidroelektrik Santrali
ADÜAŞ – Denizli Jeotermal Santrali
ADÜAŞ – Engil Gaz Türbinleri Santrali
ADÜAŞ – İkizdere Hidroelektrik Santrali
ADÜAŞ – Kuzgun Hidroelektrik Santrali
ADÜAŞ – Mercan Hidroelektrik Santrali
ADÜAŞ – Tercan Hidroelektrik Santrali
Afyon Çimento Sanayii T. A. Ş.
Akdeniz Elektrik Dağıtım A. Ş.
Akdeniz Elektrik Perakende Satış A. Ş.
Alkollü İçkiler Pazarlama ve Dağıtım A. Ş.
Alkollü İçkiler Sanayii ve Ticaret A. Ş.
Amasya Şeker Fabrikası A. Ş.
Aras Elektrik Dağıtım A. Ş.
Aras Elektrik Perakende Satış A. Ş.
Arçelik A. Ş.
ASBAŞ Antalya Serbest Bölge İşleticisi A. Ş.
ASELSAN Askeri Elektronik Sanayi ve Ticaret A. Ş.
ASELSAN Askeri Elektronik Sanayi ve Ticaret A. Ş.
Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A. Ş.
Ataköy Otelcilik A. Ş.
Ataköy Turizm Tesisleri ve Ticaret A. Ş.
Baha Esat Tekand Kütahya Şeker Fabrikası A. Ş.
Başak Emeklilik A. Ş.
Başak Sigorta A. Ş.
Başkent Doğalgaz Dağıtım A. Ş.
Başkent Elektrik Dağıtım A. Ş.
Batı Söke Çimento Sanayi T. A. Ş.
Bayındırlık Bakanlığı – Erciyes Sosyal Tesisleri
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A. Ş.
Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A. Ş.
Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A. Ş.
BUMAS Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret A. Ş.
BURSAGAZ Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Tic. Taahhüt A. Ş.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A. Ş.
Çayeli Bakır İşletmeleri A. Ş. (ÇBİ)
Çoruh Elektrik Dağıtım A. Ş.
Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş.
Dicle Elektrik Perakende Satış A. Ş.
Divriği-Hekimhan Madenleri Sanayi ve Ticaret A. Ş. (DİVHAN)
DSİ – Erciyes Sosyal Tesisleri
EBK – Manisa Kombinası
Emekli Sandığı – Büyük Ankara Oteli
Emekli Sandığı – Büyük Efes Oteli
Emekli Sandığı – Büyük Tarabya Oteli
Emekli Sandığı – Çelik Palas Oteli
Emekli Sandığı – İstanbul Hilton Oteli
Emekli Sandığı – Kuşadası Tatil Köyü
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T. A. Ş. (ERDEMİR)
ERYAĞ Erciyes Yağ Sanayii A. Ş.
ESGAZ Eskişehir Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Tic. Taahüt A. Ş.
Eti Alüminyum A. Ş.
Eti Bakır A.
Türkçe çoktandır var mı? ŞEĞWĞDOAPPWLLSLSLQLDLE ALLAHIM SANA GELİYORUM
Erdoğan için Atatürk’ten daha büyüktür diyor vay be
Gerizek. alıktan başka bir şey değil insam kendisine acımaz çocuklarına da mı acımaz
Ayrıca cumhurbaşkanı ise o yazdıklarını yapacak! Aman aman bir şey yapmamış ! Savunma
Soran aşırı doğru!! İşte bunlar göz ardı ediliyor
@Tintantini Evet Selçuklu, Osmanlı, Göktürk Hun hepsi Türkçenin farklı lehçelerini konuşurdu.
Türkçe nerde çoktan var git bir tarih öğren 1923 öncesi Türkçe diye bir dil bile yoktu
Öz Türkçe Türkmenistan ve kırgısiztan da konuşulur. Aynı dili mi konuşuyoruz?
Türkiye Türkçesi diye bir şey var
Salam kandaysıŋ?
@Tintantini Adam heykel dikmek yerine icraat yaptı. Bugün başına bomba yagmıyorsa Reis sayesinde bacım. Bak şöyle düşün Erdoğan gibi babayigit güçlü bir lider olmasa sen sokaklarda yatardın. O yüzden kıymetini bil
Al bak öz Türkçe hunların konuştuğu aynı mı
Ben sokakta yatmıyorsam bu Atatürk sayesindedir. Erdoğan benim paramla benim ülkemi rezil eden patates kafanın teki
Salam ýagdaýlaryň nähili
Al bak Buda öz Türkçe aynı mı?
😃😃😃😃
İşte böyle yorumumu kaldırırsınız ağır mı geldi doğrular
@Tintantini İkiside Türkçe kabul edilir. Lakin bizim ki Oğuz Türkçesidir ordanda Osmanlıcadır. Ayık ol az Türkoloji okumadık
Fikri yok zikri var
Oğuz Türkleri bile farklı mk Türkiye Azerbaycan ve Türkmenler aynı dil ailesine mensup ancak aynı dil eklerine sahip değiller
@Tintantini Kardeş fikrimiz belli ztn. Osmanlıcı ve Erdoğan taraftarlıgı. Sen nasıl kemalist ve avrupaperest isen bizde böyleyiz.
Saygı duy yani böyle çıkmaza girersin yoksa.
Osmanlıca Arapça iran dili vb içerir. Bayağı Türkoloji okumuşsun aynen
Hiçbir argümanın yok ki senin. Ben veriyorum ama sen vermiyorsun. Bol keseden at anca
Ben zaten yunanistanlıyım. Senden çok türkiyeyi seviyorum. Yazık kendi ırkına bile sahip çıkmıyorsun
@QUECHUAı Şemsedddin Sami 1880 lerde Kamus-ı Türki diye kitap yazmıi Türkçe sözlük demek.
1901
@Tintantini Al Osmanlıca. Türkçe konuşuyor adamlar. Sadece Arapça ve Farsça kelimeler şimdiki bozuk Türkçeye nazaran daha fazla
Bak bir misal
Lugat kitabı bir lisânın hızânesi hükmündedir. Lisân kelimelerden mürekkebdir, ki bu kelimeler dahî, her lisânın kendine mahsûs birtakım kavâide tevfîkan, tasrîf ve terkîb edilerek, insanın ifâde-i merâm etmesine yararlar. İmdi lisânın sermâyesi kelimelerle kavâid-i sarfiyye ve nahviyyesinden ibârettir
Ayrıca açıp okusaydın. Eski öz Türkçe ile yazılmış
Bu öz Türkçe yalnız
@Tintantini Knk aciz misin ne küfür ediyorsun. Fikrin yok diye küfür etmen seni aciz gösterir yapma.
Dil eklerinde farklılık olması onların farklı dil mi yapar ne saçmalık bu.
Arabistan Arapçası ile Mısır Arapçasıda birbirinden farklı ama Arapça her ikiside.
Küfür nerede? Osmanlıca Arapça değil Farsça gibi dillerden geçme bir sürü kelime vardı
@Tintantini Vay yunan vay. Belli ztn Yunanlar Osmanlı düşmanı olur. Anlamalıydım. Ben Yörüğüm nasıl sürdük sizi anadoludan hahahha
Arabistan arapçası ne KAPSĞDOAKCKSLDLDKALFLAOCF
Osmanlı düşmanı mı? 😃 Yunanistan asıl Osmanlı’ya bağlıydı lan tarihten mi kaldın sen. Atatürk bunu değiştirince Yunanlılar köpürdü
@Tintantini İnim Kül Tigin kergek boltı. Körür közüm körmez teg bilir biligim bilmez teg boltı.
Bu da Göktürkçe.
Türkçe çok büyük bir dil o yüzden farklı dalları var
Bana küfür etme diyen şahıs ırkıma laf edip ırkçılık yapıyor 😍
Hayır bak Türkçe çok uluslu bir dil olmuştur. Bundaki en büyük faktör göçebe olmaktan.
Farklı dalları ne meslek mi bu. Sen daha konuştuğun dili bilmiyorsun.
Gedin bir az elm öyrənin.
сен тым ақымақсың ahhshdf
@Tintantini Ne güzel işte lakin en ulu dalı Osmanlı Türkçesidir. Namık Kemal ne güzel yazmış Osmanlıca şiiri
Âmâlimiz efkârımız ikbâl-i vatandır
Serhadimize kal’a bizim hâk-i bedendir
Osmanlılarız ziynetimiz kanlı kefendir
Gavgâda şehâdetle bütün kâm alırız biz
Osmanlılarız, cân veririz, nâm alırız biz.
Osmanlı adı her duyana lerze-resândır;
Ecdâdımızın heybeti ma'rûf-ı cihândır
Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır
Azerice ve Kazakça bu da
Sen atalarının değerlerine sahip çıkmayan, Ortadoğulu bir anmaksın. Üzgünüm. O küçümsediğin Avrupa türkiyeyi fakir ülke konumuna koydu.
@Tintantini Yunanlılar 1820lerden beri Devlet-i Aliyyeye karşı ayaklanıyorlardı. Mora yarımadasında.
Kemal Paşa yunanlılara Asil yunan milleti diye hitap ediyor. Belgeleri var. https://belgelerlegercektarih. com/2021/12/17/ataturk-yunan-dostlugu-1-asil-yunan-milleti/
kopyala yapıştır. bir sürü belge var
Anadolu’dan sürdük demişsin bir de hala Balkan ülkesiyiz Edirne’den Yunanistan’a gidip geldiğim oluyor:d ayrıca iyi ki sürmüşsünüz. Avrupa kıtasında çok daha gelişik bir ülke olduk.
@Tintantini yunanlıların zulumlerinden ötürü öyle dedim yoksa ırkların üstülüğü gibi bir şey söz konusu değil.
@Tintantini Kanka Göktürkçe Osmanlıca yazıp çiziyorum kafayı mı yedin. Evimde Abdülhamid Han ve Bilge Kağanın resimleri var. Harbi kafayı yemişsin.
Hele bir Yunan gelmişte benim gibi Oğuz Türkmenine Türklük öğretecek bak hele.
Ben mi zulüm ettim? Kıvırma. Atatürk ırkçı bir adam değildi. Sakarya meydan muharebesinde cezalarını verdi zaten..
@Tintantini ablacım böyleleri ile tartışma ne anlatsan boş girmez o kafaya boş ver cevap bile verme
Bak Osmanlıca farklı bir dildi. Türkçe demen için 40 fırın ekmek yemiş olmalısın. İtalyanca Fransızca gibi dillerden çok kelime o zaman da geçmişti. Yazım biçimi Arapçaydı
@Tintantini Anadoludan Sürdü Alparslan Başbugumuz. Sonra Fatih geldi Yunanistanı fethetti Türk oldu Yunana efendi.
Oğuz türkmeniyim demen için Aşkabat da doğmuş olman gerekiyor. Türkiyede doğmuş birisi için fazla yürek yemişsin
@Tintantini
Hangi kelime avrupa lisanından geçme söyle bakalım oku metni
Lisânları bu inhitâttan vikâye edecek ancak edebiyattır; edebiyatın yani üdebânın bu bâbda edecekleri hizmetin ilk hatvesi ise lisânın mükemmelliyyetini teşkîl eden kelimelerini fesâhatini mu’cib olan kavâidini hüsn-i muhâfaza etmekten ibârettir. Bu iki şıkkın birincisi lisânın kâffe-i lugatını hâvî mükemmel bir kâmûs, ve ikincisi kavâid-i sarfiyye ve nahviyyesini cami’ muntazam bir sarf ve nahiv kitabı vücûda getirmekle hâsıl ve mümkin olabilir. Bunun içindir ki tahrirî ve edebî hâline geçirilmesi merâm olunan her bir lisânın en evvel kelimeleri cem’ ile bir lugat, ve kavâidi zabt ile bir sarf ve nahiv kitabları tedvîn edilmek eskiden beri bir kanûn-ı umûmî hükmüne geçip, hattâ bugün kürre-i arzın en mehcûr taraflarında da sakin en vahşî akvâmın bile söyledikleri lisânları öğrenmek isteyen Avrupalılar o lisânların lugat ve sarf ve nahiv kitablarını zabt ve tahrîr etmekten işe girişirler.
Sen bayağı sahip çıkıyorsun zaten ülkeni içten yiyen birisine ver oyunu :d evet senden daha türküm
Sen Türk mü zannediyorsun kendini?
@Tintantini 𐰑𐰢:𐰴𐰔𐰦𐰃:𐰚𐰠𐰀:𐰾𐰤:𐰑𐰴𐰀:𐰤𐰀:𐰓𐰼𐰾𐰤
oku bakalım Türk isen seni Yunan hele hahah
@Tintantini He verdi ztn. Herif Venozilos ile parti yapıyordu Kemal
Allahım ya sabır ver. Bu cehalet çok fazla.
https://resm.im/album/fxZ7tCw al bak burada beyinsiz misin?
Osmanlıcaya geçen batı kökenli kelimeler
Pdf atayım da oku
@Tintantini Göktürkçe yazıyor işte oku da hangimiz cahil görelim. Hangimizi daha Türk görelim.
https://resm.im/album/iyH2Qq0 al bu da Göktürkçe çevirisi hwhehehehhehe
Şimdi naş
Göktürkçe bilmiyorum ama en azından alfabesine hakimim. Sende copy paste yap anca.
Yunanistanlı diye küçümediğin insan bile senden daha Türk çıktı. Zaten 19 yaşındasın. Ne beklenir senden
@Tintantini adam kazandı hele sen daha ne dersin yazıyor.
göktürkçe de her harf kullanılmaz. kalın ince harfler var.
senin ataların atinada yarı çıplak yatarken bizim atalar Çini yagmalıyordu kımız içiyordu
𐰾𐰤𐰭:𐰏𐰃𐰋𐰃:𐱃𐰆𐰺𐰣:𐰯𐱃𐰞
Aynen baya bilmiyormuşum. Yazdığına karşılık bu da cevabım. Sende biliyorsan çevir hadi :3
@Tintantini Senin gibi torun aptal niye yazdın
Sıkıntı yok şu anda yunan halkı senin yoğurt diye bildiğin yiyeceği diğer Avrupa ülkelerine ihracat ediyor PUHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Bu kadar çabuk çevirmen komik. Hangi translate
@Tintantini Knk biliyorum diyorum harbiden inanmıyon mu Göktürkçe dersi aldım ben jkfejkfjkef
Osmanlı kendi kendini bitirdi 😌 zaten çöküşe girdi. Yalanım yok kanuniye kadar güzel yönetildi. Sonrası rezalet
Kiminle konuşacaksın peki 😄 Göktürkçe konuşan mı kaldı hahshshdjs
nipote senza cervello. Ci sono molte parole dall'italiano in turco.
İtalyanca desen yok ingilizce yok. İş görüşmesine gidince Göktürkçe konuşursun artık Sjwpdpkeksmf
Ha bak Göktürk kağanlarına saygım sonsuzdur. Senin gibi aptal torunları var sadece
@Tintantini discordda arklar var baya yazışıyoruz daha sonra, günlük tutuyorum Göktürkçe daha sonra ders notlarını alıyorum Göktürkçe ve Osmanlıca olarak
Göktürkçe Yaay uygulamasında twettlerimde var arşiv niyetine
Şaşırmadım desem yeridir. Tüm gün discorrda takılıp sümük yiyen bebeden ne beklenir. Obez de olmuşsundur. Neyse karşındakini küçümsemeyeceksin. Böyle cevabını alırsın.
Hadi iyi günler şimdi. Daha da yazmam sana
@Tintantini Bilge Kağanda saltanatçı yahu neyin kafasındasın sen. Adam Kağanlık için savaştım diyor Orhun yazıtlarında.
Cumhuriyetçi mi sanıyon Türk Bilge Kağanı hjefekhffke
@Tintantini Yok Arapça ve Korece öğreniyorum beraber götürecem.
En azından erdoğanı destekleyeceğime onu destekliyorum. Vizyonsuz şahıs
@Tintantini Lan ne alaka 72 kiloyum 181 boy fjkekjfe akşamları takılıyorum dcde
Koreceyi zor öğrenirsin sen. Ural Altay dil ailesine sahip olması bunu kolay yapmıyor
Korece de kalın ince ve irregular mıydı öyle olmak üzerine bildiğim kadarıyla harfler var. 3 renk ile gösterilir.
@Tintantini Asiology diye bir kanal var aşırı iyi anlatıyor. Kolay ya.
Koreli bir kızla nikah için şart ondan. Hem tatlı insanlar. Çekik gözlü bir oglum olsun fena mı
Türkçe de Ural Altay dil ailesine mensup ancak Korecenin romanizasyonu vardır
@Tintantini 24 harf ile 12 bin karakter yapılıyor mükemmel Osmanlıca gibi zengin bir dil. Kral Sejong bulmuş harfleri çizmiş
Kızla Göktürkçe mi konuşacaksın NDKWPSPDOWODODOSOOCC
Farklı dillerden geçmiş kelimeler o dili zengin yapmıyor ☺️
Tarih öğren ama nolursun Google’dan değil. Hadi şimdi git uyu
@Tintantini evet çeviriyorsun zamanla alışacagız artık
@Tintantini knk trollüyor belli ki :D neden trolü besliyorsun
@efrefesfes defol susun bi gidin özelden konuşun
oylar kemal e
kk….
kandilden geliyor füzeler
öyleyse kk gel canlı yayında kanıtlayacam deyince tayyip kabul edip herkese gösterseydi ya?
twitter.com/.../1661755602425507840?s=46
Erdoğanın 3-5 veletin oyuna ihtiyacı yok ki xd
Erdoğan o programa çıkarsa KKnin ve diğerlerinin seviyesine düşer. O yüzden çıkmıyor.
Gerçi tüm Türkiye Erdoğanın mülkü iken ne gerek var
Recep Tayyip Erdoğan sonuna kadar
helal be
Trrolll kendine değer veren insan helede kadınlar buna oy vermez
O sırada kadınlar RTE ölümüne.
kılıçdaroğlu kazanacak
ilk turda 44,5 zort
ilk turda 59 dan 49.5 a ağlaya ağlaya
0,5 olum ne var kii
bu seçim Sinan Abide bizden ya rahat alırız ya
Çok şey yazardım da neyse
yaz kardeşim silivride rutubetli bir oda ayarlarım ben sana
Durumu bildiğin halde erdoğan diyebiliyorsun. Aşırı komik ama bunu deme amacım anlamayacağını düşündüğüm içindi. Yanılmamışım
Kardeşim değilim
kardeşim benim sen anlamadın galiba. doğalgazı bedava yaptık bak sen de faydalanıyorsun. Erdoğan ülkenin başında olmasa sen şimdi evsiz kalacaktın değil mi
😃😃 aynen beni de hatta annem ile babam değil erdoğan yaptı
Doğalgaz seçime 1 ay kala ücretsiz oldu o da bitti ayrıca ihtiyacım yok ev demişsin zaten biz bu evi çook önceden Ortaköy’den aldığımız evi satıp aldık 😃 Erdoğan’ın bir katkısı yok. Ayrıca ülkesiz veya evsiz kalmamışsam bu Atatürk ün sayesindedir. Haklarımı yediğimi içtiğimi hepsinin fabrikasını o kurdu veya yaptı
knk kemal paşanın modası geçti ya. baksana Reis Başkomutan oldu. Hem Erdoğan siyaseti çok iyi biliyor baksana hep kazanıyor. Millet adamı seviyor knk yapacak bir şey yok yani anladın mı
Senin gibiler yüzünden 😃
Benim milyonlar seviyor oy veriyor Reis yapıyor 22 yıldır heyt be nasıl bir dehadır bu Erdoğan
Kılıçdaroğlu
Başörtüsü zulmunü destekleyen adama oy veriyorsun demek. Yazık be ablam sana. Adam senin başörtünü elinden almak için çabalıyor.
Kemal kılıçdaroğluna
Kandildekilerle kol kola olmaz be kardeş
Defol kandilmiş böyle giderse Türkiye batacak gelmiş kandil diyor kandilin Türkiye ele geçirmesine gerek yok Türkiye zaten işgal edildi etrafına bi bak tek gördüğün şey bayrak artık devletler bayrakları umursamıyor
Ne işgali polis, asker var kardeş. Korkma Reisin gölgesinde sana da yer var sana da.
Yeise düşme be bacım
Artık devletler polis asker savaş bayrak indirme ile işgal edilmiyor ekonomi ile işgal ediliyor büyük şehirlere bi gel bak en lüks yerlerde yabancı markalar dükkanlar altü üstü bir kahve dükkanı vs onu da geçtim o bölgelerde Türkçe bile bilmiyen insanlar oralarda herşeye sahipler mülk bile onların
Knk Twitterdan gündem takip etme.
Twitter takip etsem ne olur bey. siz gel gör kendi kültürünü yayıyorlar Türkçe bile biri bile yok aralarında kendi dillerini konuşuyorlar türkleri ordan çıkarıyorlar artık bayrakların bir önemi yok tabelalar yabancı her şey yabancı çalışan bile onlar aynı dili konuşuyor o da Türk ben gördüğüm için içinde olduğum için söylüyorum
Knk algıya kapılmışsın herkes hala Türkçe konuşuyor. Onlar kandırmaca seçim arefesi kkye oy toplamak için
Senin insanın orayı terk etmek zorunda kalıyor işgal den bir farkı var mı sence
Sen nerde yaşıyorsun köyde mi küçük bir il ilçe de mi ondan göremiyorsun galiba
İstanbul Fatih xd
Bende inandım iyi o zaman senin gibiler yüzünden inşallah işgal edilir diyorum
Niye knk Türk değil misin sen
Kk veririm
Yok knk alamaz ama sen bilirsin be ya
Tayyip Erdoğan'a.
helal be gardaş
Kazanana
İsme bak be heyt yiğidim Namık Kemalden bir dörtlük gelsin sana
Âmâlimiz efkârımız ikbâl-i vatandır
Serhadimize kal’a bizim hâk-i bedendir
Osmanlılarız ziynetimiz kanlı kefendir
Kılıçdaroğluu
erdogan
kılıçdar