Güncellemeler
+1 yıl
Baraj olmadigini bilmiyordum bazi geriii zekalilar akli sıra dalga geciyor o aklinizi alir bi taraginiza monte ederim
Güncellemeler
+1 yıl
He amak bi siz matematik biliyorsunuz ne uzattiniz ya yok matematik mi bilmiyon falan sorduguma bin pisman oldum mkk ulan bi sürü gecersiz oy kullanilmayan oy falan var baraj OLMDIGINI BİLMİYORUM Dedimmmm
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
en yüksek oy alan kazanacak bu defa
yüzde elli+bir şartı yok
Bunu biliyordum teşekkürler
yüzde 50 sınırı yok 48 49 bile olsa alan kazanıyor
Ok bunu bilmiyordum ben yine %50lik baraj var sanıyordum
1 turdaydı o
Bu defa en çok oyu alan kazanacak
Artık % 50 yok çok alan var.
Hile hurdayla tayyip alacak gibi duruyor
2. Turda baraj olmayacak ki
2 aday var nasıl geçemeyecek
Ne fark eder bos oy var bir sürü gecersiz oylar vs ama baraj yokmus bunu bilmiyordum
Evet onlar etki etmiyor
5 kişi oy kullansa bile seçim yapılır
Geçer bu sefer
O nasıl olacak
%100 luk olarak hesaplanmiyor mu diyorum ikisi de
Yani mantıken seçmen sayısına göre değil katılım sayısına göre hesaplanıyor o yüzde illaki biri % 50 i geçecek ( berabere kalma ihtimali yok denecek kadar az)
Ya zaten onu diyorum abicim soruyu mu anlamıyorsunuz gecenki %50i gecemedi ikinsinde de %100lik oranla hesaplanmiyor mu bu oylar onu diyorum ama baraj yokmus bunu bilmiyordum millette kendini cok zeki sanıyor
Evet ona göre hesaplanıyor bende onu dedim zaten
Tamam 😂
Yani şimdi af buyur seçim arefesi kafalar karışık birde gece yarısı millette kafa kalmadı anlamamamız normal
Ya millet nasil anladiysa birde alay ediyor hasbalar ben ne biliyim ikinci turda barajin olmadigini kendileri bi book gibi dedim yine ikisi de %50lik orani gecemezse sonucta bos oylar kullanilmayan oylar vs var yine mi secim olur dedim
Öyle tabi de boş oy geçersiz bildiğim kadarıyla o yüzde ye dahil değil bazende böyle trol sorular oluyor ya bende biraz öyle sandım kusura bakma yani