Evet arkadaşlar cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanamamasına rağmen yüzde 49 oyun üzerinde alarak yine açık ara ilk turu önde kapattı. Peki ülkenin geneli ekonomi ve sığınmacı politikalarından memnun mu? Ne düşünüyorsunuz?

Evet arkadaşlar cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanamamasına rağmen yüzde 49 oyun üzerinde alarak yine açık ara ilk turu önde kapattı. Peki ülkenin geneli ekonomi ve sığınmacı politikalarından memnun mu? Ne düşünüyorsunuz?

Evet ülkemin yönetiminden memnunum. Allah devletimizin başına, hayırlı idarecileri getirsin her daim. İlk fırsatta terör örgütü ile iş birliği yapıp, iki kuruş dünya menfaati için vatanını hiçe sayabilecek insanlardan korusun hepimizi.
@reykart2
bu seçimde de hüdapar ı unutmuşsun, hiçbir farkı yok hdp den
@tt_Escape_tt Hüda par'ı da unutmadım, benim demek istediğim bu hdp akp'yi destekleyince neden terörist olmuyor yaptığım eleştiri bu. Yoksa akp kazanmış chp kazanmış sonuçta bu kararı halk veriyor o na lafım yok.
Hüda par?
kılıçdaroğlu doğru adaydı ama bizim halkımız sömürülmeye hırsızlığa alıştığı için erdoğanı seçtiler önceden acıyodum ama acımıyorum bundan sonra erdogana oy verenler daha beter yaşamı hak ediyolar umarım 5 senede bu milletin anasından emdiği sütü burnundan getirir erdogana güveniyorum yapacaktır
Milletin zekasından zaten şüpheliyim 20 yılda ülkeyi bka çeviren birinin bu kadar oy alması şüphemi ortadan kaldırdı artık eminim. Milletimiz g. Erizekalı. Bende hırsızlık yapıp bi sonraki seçime aday olucam bu ülke sever bunu.
Cevap
9Cevap
Erdoğan elbette önde ama 48-46.5 ile 49-45 arasında epeyce fark var.
Biz Kürtler Atatürk'ü sevmeyiz ben de dahil. Ona rağmen KK Kürtlerden epeyce yüksek oranda oy aldı ama Türklerden alamadı. Özellikle de Karadeniz ve İç Anadolu-İç Ege Türklerinden.
Kemal kılıçdaroğlu'nun alevi olması iç anadolu'dan oy aldırmaz ve beklenen oldu. Benim anlamadığım deprem bölgelerinde bile akp önde bitirdi. E peki o zaman bu yükselen feryatlar hepsi yalanmıydı? Demek ki millet bu adamı gerçekten sevip tutuyor. Gaziantep, adiyaman, kilis gibi kürt seçmenlerin olduğu yerlerde erdoğan uzak ara önde. Diğer illerde ise yeşil sol'un hemen arkasında ikinci sırada, yani kemal kılıçdaroğlu'na diyarbakır dışında kürt seçmenden oy gelmemiş.
Gaziantep Kürt değildir, Türk'tür çoğunlukla. Kilis de öyle. Adıyaman'da ise İslami kimlik daha baskındır. Türk milleti oy verirken mezhebe ve etnik kökene bakıyor.
Biz Kürtler zaten cahiliz diğerlerine göre. Asıl sorun Türklerin de bizden farkının olmaması.
Evet çoğunluk memnun gerçekten, bunun tek sorumlusu dindir, kimse bana hikaye anlatmasin
5 yıl daha reis var 2028 tekrar seçim olacak
Gerçek şu millet kılıçdaroğlundan daha çok erdoğana güveniyor, kılıçdaroğlu oyları yükselmemiş bile
Evet kılıçdaroğlu yanlış bi adaydı her gönderinin altına kk aday olmasın diye yazan gençleri dinlemediler
Artık kimse bağırıp çağırıp sokak röpötajlarında ağlamasın, ülke seçimini yaptı ve erdoğan dedi. Kemal kılıçdaroğlu iyi veya kötü demiyorum ama bir alternatif sundu ama millet erdoğan dedi. Onun için herkes istemesede saygı göstermek zorunda ve beğenmeyen gençlerde sandığa gitseydi ne yapalım...
Namuslu siyaset diye hdp ile ittifak yapan masaya bi baksın millet bence ikinci turda oylarını ona göre kullansın
Memmun değil de hdp e vermez kimse
Hayır katılmıyorum sana. 2014'te aday ekmeleddin denen bir adamdı ve 2018'te muharrem ince kaybetti, bu seçim ise kemal kılıçdaroğlu. Türkiye karizmatik liderleri seviyor, ülkeyi iyi yönetip yönetmemesine bakmıyor artık bu kesinleşti. Bu saatten sonra akp türkiye'de seçim kaybetmez çünkü sistemde yüzde 50 oy mecburiyetini değiştirmeyi gündeme alacaklar. Ve akp yüzde 35'in üstünde oy ile türkiye'de hep uzak ara birinci parti olur.
Pkk kim ya? Hdp dediğin terör partisi ise neden kapatılmadı? Şimdi beni eskiye götürme bunlar hep bahane. Artı bu hdp 2018 seçimlerinde erdoğan'ı destekledi o zaman neden kimse terörist demedi? Osman öcalan'ı kim trt'ye çıkarttı? Onun için konuşmaların manasız ve hdp bahane. Adamı bu ülke seviyor ve geneli gidişattan memnun.
Arkadaşlar herkes hdp diye tutturmuş ama herkes biliyor ki türkiye bölünmez ve bölünemez! Yani herkes hdp'ye konsantre olmuşken gözden kaçan bir detay var, bu ülkede 5-10 yıl içinde suriye partisi kurulacak ve kimse bunu görmüyor. Akp'nin suriyelileri geri gönderme politikası olmadığı gibi sayılarıda artarak devam edecektir.
aslında tam memnun değil ama karşısına cıkarılan adaya güvenilmiyor. zaten bircoguda taraftarları.
Bence bahane bunlar, sonuçta bu adam hiç denenmedi ve olmasa 5 yıl sonra değiştirelebilirdi. Ama şimdi bile bile iyi yönetemeyene vermekte ne kadar doğru bir karar o da tartışalması gereken bir konu. Zaten akp tavanı rezalet ekonomi ve sığınmacı politikasına rağmen çok güçlü, inşallah ilerleyen yıllarda ekonomi bittikten ve suriyeliler bizi yerlerimizden ettikten sonra akıllanmayız ki o saatten sonra çok geç olur. Bunun en güzel örneği fransa, ve orada ki fransızlar şu anda mülteci durumunda.
KK seçmek kumar oynamak. sinan ile denenmeliydi. Kemal'i geçmişi zihniyetini ve yandaşlarını herkes biliyor o yüzden denemek için seçmiyor kimse. Aynı parti başka adaylar olsa daha çok oy alırdı
Yanlış düşünüyorsun nedeni ise herkesin ağzında bu adamın 2 trilyon tl sgk müdürüyken yaptığı borç, ama kimse mevcut hükümetin yaptığı inanılmaz hataları konuşmuyor veya işlerine gelmiyor. Bizim milletimiz ne yazık ki çoğunlukta din, ırk ve mezhepe göre oy veriyor. Chp'de ki en doğru aday bence ekrem imamoğlu'ydu ama onun da mahkemesi olduğu için kazandığı taktirde siyasi yasak geleceği için ciddi riskti. Mansur yavaş ise doğru isim olmasına rağmen kürt seçmenin oy vermeyeceği bir isim olduğu için tercih edilmedi. Kemal kılıçdaroğlu iyidir demiyorum ama sırf ekonomi ve bu suriyelilerden kurtulmak için verdiği sözler için denemeliydi. Şimdi hem ekonomimiz çok kötü hemde her geçen gün artan suriyeliler ülkeyi yaşanmaz hâle getirecek, inşallah yanılırım ama tablo bu!
Sadece o değil KK nin adamlarının inanç ile uğraşması. SGK olayı zaten etmen kim idare edemeyen birine oy verirki kemal güven sarstı. Başka isim aday olmalıydı belki Mansur olsa one bile geçerdi. Vede HDP etkisi milliyetçi kısım bu yüzden vermedi.
Adam sgk'da borç yaptı evet ama bunlar ülkeyi batırdı. Yap işlet devret modeli altında yapılan inanılmaz israflardan kimse konuşmuyorum, hayretler içindeyim! Kemal kılıçdaroğlu veya başkası türkiye'de artık kimsenin inancıyla siyaset yapabilecek sol görüşlü bir adam yok çünkü herkes asıl ülke sorunun ekonomi adalet ve sığınmacı olduğunu anladı! Hdp'ye gelince bunlara herkes devamlı terörist diyor, ama aynı kişiler 2018'de akp'ye destek verirken kimse hdp'ye terörist demedi! Veya osman öcalan'ı trt'ye çıkartınca en ufak bir eleştiri yapılmadı yani herkes işine gelince kürt seçmen gelmeyince terörist yaftalaması yapıyor. Ben yine tekrarlıyorum maalesef ülkemizde din, ırk ve mezhepe göre oy veriliyor. Yani millet alevi bir adama iyi olsa bile oy vereceğine kendi mezhep'inden olan birine aç kalma veya kötü ekonomi ve sığınmacı politikasına rağmen oy vermeyi tercih ediyor.
Akp Atatürkcu bir parti değil laiklik Milliyetçilik vs benimseyen bir parti değil. Ama CHP lâik bir parti ama şeriatçı saadet ile aynı masada altı oktan bir tanesi milliyetçilik ama HDP ile aynı kafada CHP kuruluş ve kendi amacı dışında herşeyi yapıyor. Bir kere yapılan şey hatadır dersin ama CHP her seçimde HDP ile çünkü HDP li oyları olmadan yüksek oy alamıyor. Ülkemizde dediğin gibi kimse ekonomi için gelecek için oy vermiyor. Ekonomi düşünen adam tayyip gitsin kim gelirse gelsin demez. Şu adam kalkindiracak ona verelim der. Akp ye verende Allah diyor diye verir. CHP veren yallah diyor diye verir inanca göre vs oy verilir
Işte bu kafa yapısı yüzünden maalesef hiç bir zaman ileri gidemeyiz ve hala patates soğan ve cep telefonu üzerinden ülke ekonomisini ölçmeye devam ederiz! Dün haberlerde belçika almanya'da falan erdoğan'ın galibiyetini kutlayanları izledim, neden olduğunu biliyormusun? Çünkü bunlar istiyor ki türk parası değer kaybetmeye devam etsin ki bunlar her geldiğinde krallar gibi yaşamaya devam etsin ve burada ki insanlar zerre umurlarında değil. Ve bu adamların çoğunun altında bmw, mercedes ve audi marka arabalar var sen öyle bir arabayı türkiye'de alabilirmisin? Kesinlikle zengin değilsen alamazsın. Bu ülkede tartışmalar devamlı terör örgütleri ve hdp üzerinden dönüyor, ve işine gelenler kürt seçmen gelmeyince terörist deniyor ama kimse gerçek tehlikeyi göremiyor! Bu ülkede 5-10 sene içinde suriye partisi kurulunca iş işten geçmiş olacak, inşallah bu büyük değişim fırsatını kaçırmayız.
Endişeye mahal yok.. İkinci turda biter bu iş..
Kesin..
Hırsızlık yapsam bende birinci olurdum ülke akillanmiyor ya 20 senedir yetmedi mi çektiklerimiz
Ben kendim adına tayibi sevdiğim için değil ekonomi iyi değil ama Kemal ve hdp kazanmasın diye verdim
Hdp kazansa ne olacak ki? Sonuçta bu parti terör partisiyse neden kapatılmıyor? Ve bu partinin seçmeninin büyük bölümü kürt kökenli onlarda terörist olmadığına göre yanlış mantık yürütüyorsun. Akp'ye de oy verdiğine göre yönetimden memnun olduğunu anlıyorum, bence kemal kılıçdaroğlu veya hdp veya diğer şeyler bahane milletin geneli mevcut yönetiminden memnun.
Kazansa ne olcak şehitlere saygısızlık olacak doğu bölünecek
Kardeşim herkes tuturmuş hdp diyor, bende diyorum ki bu hdp 2018'de akp'yi destekledi ve kimse o zaman bunlar terörist demedi, osman öcalan trt'ye bile çıktı. O zaman konuşmayanlar şimdi bunlar terörist diyor yani bahane üretiyor. Adamı beğensekte beğenmesekte halkın geneli memnun.
Ben memnunum evet djdjf
Sıkıntı yok
Kim doğuyu bölecek? Biz Kürtler batıya göçerken doğuyu neden bölelim?
sanırım memnun
ne diyim aç kalsınlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?