Amerika Birleşik Devletleri gerek askeri gerek ekonomik gerek teknoloji vs. alanlarında liderlik vasfını uzun süredir koruyor. Sizce bunun sebepleri nelerdir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Amerika Birleşik Devletleri gerek askeri gerek ekonomik gerek teknoloji vs. alanlarında liderlik vasfını uzun süredir koruyor. Sizce bunun sebepleri nelerdir?

Öncelikle dünyadan uzak olarak kıta devleti diğer devletler savaşmak isterse koca okyanus var ve amerikayı işgal edemezsin. Erken dönemde nükleer gucu elde ettiler kimse kafasına atom bombası yemek istemez. 2. dünya savasından beridir dünyadaki tum buyuk devletlere borç verdiler ve kendilerine bağladılar , dünyaya petrodolar diye birşeyi kabul ettirdiler. Diğer devletleri sömürerek ve bölgesel karışıklık çıkartarak kendilerine gelir oluşturmaya devam ettiler. Ekonomik olarak şu anda o kadarda iyi değiller tüm dünyaya aşırı borçları var ve ekonomik krizdeler petrole olan ihtiyacın düşmesi ve artık sömürülecek ülkelerin sömürecek bir şeyleri kalmaması. Aynı zamanda doğu bloğunun güçlenip ekonomisini toplaması sebebi ile harbiden zor durumdalar. Daha bir çok şey var ama yazarak saatlerimizi alır.
ABD, dünyanın en büyük ekonomisine sahiptir ve önde gelen şirketleri ve endüstrileri bünyesinde barındırır. Ayrıca, inovasyona ve teknolojik gelişmelere yatırım yapar ve dünyanın en büyük ihracatçılarından biridir. Askeri Güç: ABD, dünyanın en büyük askeri güçlerinden biridir ve modern silah teknolojisi ile donatılmıştır. Ayrıca, ABD askeri güçlerinin dünya genelinde birçok ülkede üsleri bulunmaktadır. Kültürel Etki: ABD, popüler kültürün birçok yönünde dünya genelinde etki sahibidir. Hollywood filmleri, televizyon şovları, müzik endüstrisi ve diğer kültürel ürünler ABD'ye olan ilgiyi artırmaktadır. Diplomatik Rol: ABD, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarda liderlik rolü üstlenmiştir. Ayrıca, dünya genelinde birçok ülkeye yardım etmek için fon sağlamaktadır. Yüksek Eğitim: ABD, dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapar ve uluslararası öğrenciler için cazip bir eğitim destinasyonudur. Bu da ABD'nin akademik liderliğine ve uluslararası saygınlığına katkıda bulunur. Bu faktörlerin yanı sıra, ABD'nin tarihi, coğrafi konumu ve diğer pek çok faktörü de ülkenin gücünü etkilemektedir. Ancak, bu faktörlerin her biri ayrıntılı şekilde incelenmelidir.
Kan emici bir millet oldukları için güçlüler çoğu savaşı onlar çıkarıyor onlar destekliyor silah satıyor teknolojik alet satıyor ve daha bir çok şeyin ihracatını yapıyorlar haliyle ülkeye para geliyor jeopolitik konumlarından dolayı da savaş yüzü görmüyorlar
Cevap
3Cevap
Bütün dünyayı sömürüyor. Üstüne üstlük parası rezerv para ve enerjiyi limanları dolaylısıyla da dünya ticaretini kontrol ediyor.
Coğrafi konumu bide sistemleri
Doların sahiperinin evi olduğu için
Allah vergisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?