Sizce Anadolu'nun çoğunda neden sevilmiyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu?

Bana kalırsa bu durumun cevabı CHP'nin tarihindedir. CHP, tarihsel olarak İslam karşıtlığıyla özdeşleşmiş bir partidir. Meşhur bir söylem olan ''CHP zihniyeti'' de aslında bunu ifade ediyor. Anadolu insanının hassasiyetlerinin tam karşısında konumlanmış olarak görülüyor. Aslında çok da haksız değil Anadolu insanı ama asıl karşı olacakları kişiye karşı olmuyorlar ya da olmaya cesaret edemiyorlar.

Şöyle ki bugünkü CHP, aynı 2002'deki AK Parti gibi Anadolu halkının hassasiyetlerini benimsemiş bir partidir. Bugünkü CHP, yalnızca sahilde gitar çalanların partisi olmaktan çıkıp kitleselleşmiştir ve kapsayıcılık noktasında AK Parti'den bir farkı yoktur. Fakat tarihsel ünü sebebiyle bu partiye tepkiler halen mevcuttur. İşte bunun sebebini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nda arayanlar hata etmektedirler zira Anadolu halkının hassasiyetlerine karşı olan kişi Bay Kemal değildir, Mustafa Kemal'dir. Mustafa Kemal'i ve kurduğu rejimi eleştirmeye cesaret edemeyenler ise tepkiyi daha az tehlikeli olan bir hedefe yani Bay Kemal'e yönlendirmektedirler.

Çok şükür benim gibilerin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yani Bay Kemal'e karşı bir ön yargısı söz konusu değildir zira Anadolu halkının hassasiyetlerine karşı olan kişi o değildir. Bay Kemal'e atıp tutanlar o kadar cesaretlilerse Mustafa Kemal'e laf söylesinler. Yine çok şükür ki benim gibiler cesurca Mustafa Kemal'i ve kurduğu rejimi eleştirmeye cesaret edebiliyor.

Sizce Anadolunun çoğunda neden sevilmiyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu?
Sizce Anadolu'nun çoğunda neden sevilmiyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu?