Gizli Üye(30-35)+1 yılEvim arabam var eşim ve ben calisiyoruz aylık gelirimiz toplam 25 bin lira kırmızı etin pastırmanın balıgın nasıl bir şey olduğunu unuttuk. Yaz geliyor en kıytırık yere ancak paramız yetecek tatil yapmak için. Biz ev araba sahibi çift maaşlı bir aile olarak bu haldeyiz. İkinci çocuğu yapsak masrafları ne halde olacak sağlıklı bir gelecek tayin edecek miyiz belli değil. O yüzden ben çocuğumun geleceğini düşünerek mevcut olana oy vermem.
511 Yorumla- +1 yıl
gayet rahat yaşıyorsun
- +1 yıl
@Venetor ya her halta şikayet edin aman o zaman avrupaya kardeşim hadi
ben hayatımdan memnunum şahsen, sen memnun değilsen amerika vatandaşı ol - +1 yıl
@Venetor yok knk 19 yaşındayım adımda Can, ben Reisi seviyorum 2003 te doğdum ve doğdugumdan beri hep bu adamı gördüm
o yüzden baba - ogul hissiyatı var Erdoğana karşı. Ama yeniden refaha üye olacağım
Cevap sahibi+1 yılTuzun kuru olduğu için seviyor olabilirsin bisey diyemem ama kiralar olmuş 15 bin lira evler olmuş 3-4 milyon lira arabalar olmuş 600-700 bin lira bu şartlar altında tuzu kuru olmayan gençlerin sevmesi için bir neden yok. Hiç mi sormuyorsun kendine 3-4 sene önce 40-50 bin liraya satılan bir renault clio neden 500-600 bin lira oldu diye hiç sormuyor musun kendine 2 sene önce 2 bin lira olan ev kirası neden 15 bin lira oldu 2 sene önce kolisi 25 lira olan yumurta neden 100 lira oldu hiç merak etmiyorsun. Hiç mi düşünmüyorsun bir genç nasıl gelecek kuracak ayrı eve çıkacak nasıl bir hayat yaşayacak diye hiç mi merak etmiyorsun çok merak ediyorum?
- +1 yıl
25 bin lira neyinize yetmiyor ya oha cidden abi
Cevap sahibi+1 yıl@Yamahamotocross kardeşim sizi anlıyorum yaşınız genç anne baba yanında yaşıyorsunuz. Temizlik malzemesi fiyatlarından gıda fiyatlarından faturalardan çocuğun masrafindan evin günlük harcamalarından taksitlerden kredi kartlarından arabanın LPG si benzini sigortası bakımı yedek parçasından giyim kusam fiyatlarindan vs gibi şeylerden bir habersiniz. Örnek Geçen ay kombi bozuldu 6 bin lira verdim parça ve işçiliğe. Şunu net olarak soyleyim ben aç değilim karnım doyuyor bir şekilde ama biz gelişmiş ve zengin bir ülke olduğumuzu iddia ediyorsak vatandaşın da bundan haberinin olması gerekir. İnsanlar et yiyebilmeli gezebilmeli sosyal bir varlık olduğunu da hatirlayabilmeli.
- +1 yıl
Gelişmiş ülke falan değiliz ama 25 binle geçinemeyecek kadar da fakir değiliz bence ya
- +1 yıl
@Yamahamotocross adam kitabın ortasından konuşmuş helal olsun. 25 bine geçinirsin
- +1 yıl
Benim ailem de hemen hemen o kadar kazanıyor annem de babam da 13 15 bin civarı aliyor ikisinin toplamı 25 30 civarı yapıyor biz aç değiliz bize yetiyor demek ki her insan tasarruflu değilmiş
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılÜlkeyi parsel parsel satmayan, ülkeye yabancıları doldurmayan, vatandaşlığı para ile satmayan, bir yüzükle gelip karun kadar zengin olmayan, ülkeyi aile ve yandaş şirketine çevirmeyen, yapmam deyip sonradan hepsini yapan, muhalefetin vaadlerini çalan ve 21 yıldır ülkeyi soyanlara oy yok.
20 Yorumla
Gündem konusunda 755 cevap paylaştı. Sabah sabah aktroll mesaisine mi basladin.😃
Aksam 5 e kadar bu tip soruları görürüz artık.
Abicim herkesin oyu kendine.20 senedir mülakatla yandaşları ise alıp durdular. Genclerin geleceğini çaldılar. Şimdi diyor Mülakat kalkacakmış..20 senedir aklınız neredeydi?313 Yorumla- +1 yıl
Solcuların bize taktıkları lakaplar vol 1
koyun meeee, yobaz, gerici, aktroll, makarna yer misin, kafana çay atalım
knk 20 yıldır gericilere yeniliyorsunuz yalnız bu utanç veriyor olmalı xd - +1 yıl
İtiraf videosu da geldi zaten 😡
www.instagram.com/.../?igshid=YmMyMTA2M2Y= - +1 yıl
@wkertenkele abla sakin ya
- +1 yıl
Sabah sabah cosan sensin dostum 🤣🤣
- +1 yıl
@wkertenkele Reis süüüüüüüüüü
- +1 yıl
Allah akil fikir verecek elbet bi gun sana da, ama korkum o ki, is isten gecmis olacak 😏🙁
- +1 yıl
@wkertenkele oyyy
- +1 yıl
aga Adam kazandı kazandı ver reise oy
- +1 yıl
Ne kullanion aga sen, makarna yerine baska bisiler dagitmislar size belli 🤣🤣
- +1 yıl
@wkertenkele çay içerim ablam, yanına da pisküvit
- +1 yıl
@wkertenkele 👍👍👍Herşey ortada.. Torpili yakınen biliyorum. Çalıştığım işyerinde fazlasıyla dönüyor.
- +1 yıl
Hep iste vitaminsizlikten bunlar yawrum 🥹🥹
Neyse senin yasin daha ufak, biraz daha buyu sen, bu ulkenin sikintilarini cekmeye basla, evde coluk cocuk acken is kapilarinda dolan, calissan bile aldigin paranin hicbirseye yetmedigi gercegi ile yuzles snr gel. bi daha konusalim kardes. Yani bikac firin ekmek daha yemen lazim 😏
+1 yılBirinci tur Ogan veya İnce
İkinci tur Kemal kalırsa Tayyibe vericem mecburrr02 Yorumla- +1 yıl
Çok yaşa Führerim
- +1 yıl
Eyvallah Hocam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Gündem konusunda 27,2b cevap paylaştı.
u +1 yılKılıçdar
10 Yorumla Çok üzülüyorum ya böyle insanlara.. kendi düşünceniz yok. kendinizi birey olarak bile görecek aklınız yok. Anne baba ne derse o. Bi de ppdeye popcorn koymuş... akıl fikir diliyorum sana
15 Yorumla- +1 yıl
Fikir dileyen birisinin Kadir Mısıroğluna hakaret etmesi. Ne büyük tezatlık.
Ben neysem oyum. Sizin yargılarınız ve milyonlarca adamın yargıları beni enterese etmiyor.
Osmanlıcıyım, Şeriatçıyım, İmparatorluk sistemin savunuyorum ve Kemal Paşayı sevmiyorum..
Yargılardan korkupta kendimi, hissiyatımı ve fikirlerimi ifadeden kaçacak değilim. - +1 yıl
Sen ve senin gibilerin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Aşağılık kompleksi kaynaklı farklı olma çabası içerisindesiniz. aklınızdan tarih uydurup ona inanmaya çalışıyorsunuz. Kendi düşüncen gibi konuşuyosun da sen de biliyorsun içten içe hiç bir şey bilmediğini 😊
Şeriatçıymış ahaha afganistana turistik bir gezi yap bakalım bir. Ne nedir ne değildir bilmeden milletin sözlerini taklit etme. Araştır, düşün biraz. Tiktoktan popcorn editleriyle kafanı doldurma - +1 yıl
Fesimi takayım ve birde sigara yakayım ondan muhabbete devam ederiz
- +1 yıl
uyardığın için saol az daha 61 boyluyorduk insanlık hali işte. Ne de olsa Kemal Paşa gibi putlaştırılmadık ya hatamız oluyor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılreisin, sadullah ergin'le ses kayıtları çıkınca aktrolleri acil göreve çağırmışlar. bu vesileyle hala duymayanlara da duyuralım. yorumu komple silerler diye link atmadım. ama hepiniz okumuş çocuklarsınız youtube' dan bulursunuz.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsabah sabah trollendim olay 2014'te olmuş. özür dilerim. ne kadar sövseniz haklısınız.
İlk oyumu kullanmayacağım. Birbirinden berbat siyasileri ve partileri savunmak için kırk takla atmama gerek yok. Huzurluyum o yüzden.
113 Yorumla- +1 yıl
Kullanılmayan oy dolaylı olarak Erdoğana kazandırıyor. Çünkü kkye verilmeyen her oy kknin gücünü düşürür ve buda Erdoğana yarar
- +1 yıl
Verilmeyen her oy malum partinin hanesine yazılıyor.
- +1 yıl
@Slalombebeğim xd evet öyle
- +1 yıl
erdoğana vermiyeceksen kimseye verme kardeşim. boş ver sen direniş gösterisi olarak kimseye oy atma seni kutluyorum
- +1 yıl
Siz biz meselesi yok. Neden ayrıştırma yapıyorsun ki. Ülke geleceğini belirleyecek bir seçim bu. İstediğine oy vermekte özgürsün. Buna kimse karışamaz. Ancak bizzat gördüğüm bir durumdan dolayı bunu söyledim. Oy vermeye gitmezsen kullanmışsın gibi oy kullanacaklar adına. Daha önceki seçimde gördüm bizzat. Yani oy kullanmayacağım diyerek aslında malum partiye destek vermiş oluyorsun. Yoksa istersen tuvalet terliğine oy ver buna karışmak benim haddim değil.
- +1 yıl
@Slalombebeğim Tuvalet terligi muhabeti jfekjfejf
- +1 yıl
@Slalombebeğim 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 59,354,840 kişi oy kullanma hakkına sahipmiş. 50,059,249 oy kullanmış. %84.3 kışisi oy kullanmış %15.7 kişi oy kullanmamış. Sağlamasını yaptım. %15.66104971 kişi oy kullanmamış. Yani o durum genel ülkede olması pek olası değil. Yapanlar suç işliyor ve bu suçu her parti işleyebilir. Yani pek iyi bir sebep olmamakla birlikte sandıkların adaletli kişilere teslim edilmesi önemli.
- +1 yıl
Yani geleceğine cahiller ordusu karar verecek öyle mi? Geleceğinin tamamen karanlığa girmemesi için oyunu Kemal Kılıçdaroğlunna at
- +1 yıl
@kralkobrax21 adama bak bedava seçim kampanyası yapıyor fkjefkjef
- +1 yıl
Tarihi fesliden öğrenmiş kıt zekalı biri daha
- +1 yıl
@kralkobrax21 Ben de fes takıyorum ztn. yav nefret etmek kıt zekalılıkmış arkadaş IQ ölçer
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Adam ne diyorsa tersini yapıyor fakat millet oy veriyor bende Reise vereceğim bu millet bunları hakediyor
03 Yorumla- +1 yıl
İsrailli biriyle görüştü diye onların adamı aynen kardeşim algına tüküreyim
Cevap sahibi+1 yılİsrail'e her milyar dolarlar kazandırılmasına izin veriyor Amerika'nın Irak işgali sırasında Amerika ve İsrail'in kendini savunma hakkı var dedi Filistin'i veya Irak'ı böyle destekliyorsa desteklemesin
Cevap sahibi+1 yılVideo ve haberleri atabilirim benim için sorun yok
allaha şükür ben şimdiye kadar öyle bir hata yapmadım. yapmamda. çünkü bütün milletin günahını almaktan korkarım
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖmür boyu çile cekmeye raziyim diyosun 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
420 Yorumla- +1 yıl
Savunma Sanayiide ki gelişmeleri takip et anam
Cevap sahibi+1 yılKarinini savunma sanayi mi doyuruo gardas? Sana is alani savunma sanayi mi sagliyor?😡
Cevap sahibi+1 yıl@mrfatbee eeee yani? Sana faydasi ne?
- +1 yıl
abla sen kafayı mı yedin savunma olmasa teröristler İstanbul'a kadar gelirler amerika ananı beller ne diyon
- +1 yıl
Kardeşim eminim ki savunma sanayi hakkındaki bilgilerin de yarım yumalaktır. Ekonomi de savunma sanayisini son derece etkiliyor. Bir ülkenin barış zamanındaki ekonomisi mevcut teknoloji kabiliyetlerinin ve ürünlerinin savaş zamanına kadar olan üretim ve envanterdeki adedini, sayısını belirler. A 400-m nakliye uçaklarında diğer ortak üreticilere nazaran 3-4 kat daha az yani 10 adetlik bir sipariş vermemiz bir örnek. Akıncı tihadan envanterde 2.5 yıllık süreçte 12-15 adet olması bir örnek. Taktik tekerlekli zırhlı araçlar bünyesinde fnss'in pars III 6x6, pars IV 6x6 , fnss 8x8 zırhlı araçlarından eser miktarda sipariş verilmesi bir örnek. Şuana kadar 4 ada sınıfı korvet donanma bünyesinde. 1 adette aynı platform üzerinden geliştirilmiş eğitim ve istihbarat gemisi tcg ufuk var. Ada sınıfı korvetler gayet isterleri karşılayabiliyor. Güzel platform. Bayrak sallamak için tasarlanan ve gerekli zamanda bir ada sinifi korvet seviyesine yükseltilebilecek (tahrik sistemi hariç) olan açık deniz karakol gemi sınıfı olan hisar sınıfı da ekonominin etkisine bir örnek. Bmc'nin ayda 8 adetlik altay üretim kapasitesini arttırmaması ve tsk'nın altayları üretimini yıllara yayması da bir örnek. Aynı şu ana kadar 73 tane üretilen atak helikopterini uzun yıllara yayması gibi tsk'nın.
- +1 yıl
@Venetor bilgilisin bro ama hiç tartışamayacagım hadi ben kaçar
Cevap sahibi+1 yılEmin ol reisinden once cok daha savunuyordu bu ulke kendini!!! Yabancilara satilan topraklarimiz yoktu, simdi en buyuk firmalar sirketler bile yabancilara satildi haberin var mi? İst'a terorist
gelmedi diye seviniyorsun ama bak bi etrafina, her yer suriyeli, afgan, multeci dolu 😡😡 bu mu senin rahatlik dedigin, savunmak dedigin 🤦🏻♀️ eskiden kendi uretimini kendi yapiyordu bu millet, simdiki gibi disariya bagimli degildi 😡 sen bilmezsin belki yerli mali haftasi diye birsey vardi, simdi koy bakalim sofraya ne kalmis yerli 😡😡😡😡😡😡
Ahh cocukkk ahhh!!
Daha cook yasayip coook goreceksin ve gun gelecek elbet senin de kafana dank edecek!!!- +1 yıl
abla ben Osmanlıcıyım yahu cumhuriyetçi değilim ki böyle şeyleri dert edeyim
Babam ztn varlıklı yeter bana o
Cevap sahibi+1 yılHicbiseyin umurunda olmadigi burdan belli zaten. Tok acin halinden ne anlar? Sen de reisin gibi sarayina oturmus salliyorsun "aclik yok bu ulkede, kim diyorsa yalan soyluyor" diye 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Cevap sahibi+1 yılOna bakarsan ben de Avrupada yasiyorum tuzum kuru, ama hala daha icim sizliyor ordaki halkin yasadigi hayati, cektiklerini gordukce 🥹 cunku 30 sene ben de aynilarini yasadim. Ama dedigim gibi yasamayan bilemez. O yuzden bence sen hic yorum yapma burada bosuna, uza kardes!!!
- +1 yıl
Ak partili arkadaşa katılmadığım gibi size de katılmıyorum.(Tek katıldığım mülteci sorunu) 2002'de ak parti geldiği yıl ülkemizin ihracatı 35.080.700.000$ civarında ülkemiz ihracat yapabilme kapasitesine sahipti. 2022 yılında ülkemizin ihracat kapasitesi 254.172.000.000$ civarında seyretti. 7 katının biraz fazlası. Ak parti organize sanayi bolgeleri açarak illere ve ilçelere özel sektörün binlerce fabrika açmasına kolaylık sağladı. Ama buna rağmen ülkemiz 254.172.000.000$ ile dünya ihracat sıralamasında ilk 20-25 ülkenin içinde dahi değil. Yani akp doğru bir politika izlese de yetersiz ve çok eksikti. Berbat muhalefet partilerinin rasyonaliteden uzak argümanlarını berbat iktidar partisi için kullanmanız sadece sığ bir siyaset yapmanıza sebep olur. Ayrica Ismet Inönü ve Adnan menderes ile alakalı 1-2 şey söylemek isterim. İsmet inönü hükümeti Nuri Demirağın uçak atölyesini ve uçuş okulunu kapatarak ( uçakların yurt dışına satılmasını yasaklayıp iflas ettirip istimlak etmek) ülkemizin havacılık geleceğini baltaladı. Marshall planı bünyesine sokarak ülkemizi de yerli üretimi minimize etti ve abd'ye bağımlılığın başlangıcını attı. Adnan Menderes ise ikili anlaşmalar ile ismet inönünün açtığı bu bağımlı olma durumunu layıkıyla devam ettirdi. Yani geçmişteki Türkiyenin bir farkı yok.
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor ak parti ile birlikte ekonomimiz kalkindi, ihracat artti, is gucu artti diyoransan senle konusacak tek bi kelimem yok kardes 🤦🏻♀️
Cevap sahibi+1 yıl@Venetor bu ulkede istedigiini iste, ama artik aglayana bile meme yok!! Ancak arks gibi babadan zengin olursan rahat edersin 😏😏
- +1 yıl
bu ne lan yazılan şeylere bak aaa yeter ama kfeklfe
- +1 yıl
Ak parti gelmeden önce turkiyenin ekonomisi daha mı iyiydi şimdiden pembeli üye?
+1 yılErdoğana atcam sebebim ise muhalefete inat olsun diye
00 YorumlaDemokrasi ile şeriat arasında tercih yapacağız bu kadar basit.
00 YorumlaReis bu ülkenin sigortasıdır
02 Yorumla- +1 yıl
T*ssagını kemirem onun
Vermedim vermemde
20 Yorumlahizbullahcılarsoruyo
04 Yorumla- +1 yıl
Hüdapar adamdır
- +1 yıl
Hizbullahçılar > Kemalistler
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?