Gerçekten ülkeyi Rte 'nin yönetebildiğini düşünüyor musunuz?
Artık bu düzene bi dur demenin zamanı gelmedi mi sizce?
Gerçekten ülkeyi Rte 'nin yönetebildiğini düşünüyor musunuz?
Artık bu düzene bi dur demenin zamanı gelmedi mi sizce?
Döviz ve emtialar sadece seninle ilgili değil. Abd 'de banka iflasları dolar ve euro ya güveni sarstığından , yatırımcılar altına yöneldi. altının ons değeri yükseldikçe gram değeri de yükseliyor. sorunumuz sadece döviz ya da altın ile çözülecek bir sorun değil. Tüketim mikatarımız üretim miktarından kat be kat fazladır. Üretmeyen bir millet ekonomik olarak çökmeye mahkumdur. Suç tek taraflı değil çift taraflıdır. biz halk olarak üretmezsek devlet zorla kimseye ektiremez. devlet arz ve talep dengesini sağlamak adına ithalat yapar. Değil AKP bütün partiler bir araya gelsin üretmezsen doğrulamazsın. köylere yabancılaşan halk ile bu işler olmuyor işte. koop. ya da şirketleşmeler gerekiyor tarım ve hayvancılık alanında. Bir ülkenin temel kalkınma aracı bu ikisine bağlıdır.
Tamam bende sizinle aynı düşüncedeyim... Fakat şöyle de bir gerçek var. Üretimi desteklemeyen bir devlet, halkına teşvikler sunmayan bir devlet halktan ne bekleyebilir ki...
Sen üretim yapan çiftçinin mazotundan, tohumundan tamamen vergi alıp, Gemisi Yatı olan insandan mazottan vergi almazsan, üretim yapan insanlarda isyan etmekte haklı değil mi... İnsanlar bu sebeplerden ötürü köylerden kaçıyor, uzaklaşıyor, üretim yapamıyorlar...
Ben çiftçilikle uğraşan birisiyim kardeş. şahsi 300 dönüm arazi , kiralamalar ile birlikte 1300 dönümü buluyor. Aldığım destek üretim masraflarımın yarısına yakınını karşılıyor. diğer yarısını da ben tamamlıyorum. 2022 yılında 8.25 tl den 900 ton buğday,400 ton mısır silajı hasat ettim. Şu an bütün ödemelerim tamam borç yok. şu an mevcut masrafları karşılamak için ambarda 300 ton buğday tutuyorum. Hedefimde 2025 yılında büyükbaş hayvancılığı var. Oraya da atılım yapmam gerekiyor. Şu an temellerini attım. parça parça 2 yılda tamamlarım. İsteyen her insan her şeyi yapabilir. Ben babamdan 120 dönüm tarla devir alarak başladım bu çiftçiliğe. yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyorum. çalışmayı sevmeyen bir millet olduğumuzu kabullenmemiz gerekiyor.
6 lı masa ve 7 cumhurbaşkanı yardımcısının daha iyi yönetebileceğini mi düşünüyorsun peki? 3 ay sonra anlaşamayıp ülkeyi kaosa süreklerlerse peki? Zaten örnekleri çok bu ülke hiçbir zaman koalisyon hükümetiyle yürüyemedi. Ve şu an da bu koalisyonda fikirleri zıt, ve hdp ile bir aradayken altın, dolar, enflasyon gram umrumda değil.
Tek adam rejimi ülkeyi kaosa sürüklemiyor zaten :D
Hdp bu kadar destek veren hangi hükümet acaba :D :D
Körü körüne konuşmaya devam edin..
Cevap
3Cevap
CHP gelirse düşer evet libyadan çekiliriz ihaları sihaları iptal eder toprağa gömeriz nuri demirağ ve vecihiye yaptıkları gibi. Akdenizden çekiliriz suriyeden çekiliriz kürdistanı kurmalarına izin veririz İstanbul havalimanını iptal ederiz TOGG fabrikasını kapatırız doğalgaz aramaktan vazgeçeriz. Rusyayla savaşırız yani amerikanın köpekliğini yapar ne istiyorlarsa veririz onlarda doları düşürür. Dolar yüksek kalsın Ama chp gibi bir parti bir daha bu ülkenin başına gelmesin.
Bilip bilmeden kendi kafanızda kuruyorsunuz. Yok şurdan çekiliriz, şunu yapmayız buna yaltaklanırız...
Chp veya başka bir parti seçimi kazanırsa olacağı bu mu yani !!
Akp dışında herkes ülkeyi satma düşüncesinde zaten demi... Körü körüne konuşmaya devam edin böyle. Hükümet karış karış toprakları satıyor haberiniz yok! böyle uyumaya devam edin, harika ;)
Biz 1923ten 70 lere kadar hep gördük chpnin g*tünü. Tek derdi milletin sakalı başörtüsü ezanı dini diyaneti oldu. Başka derdi olmadı. Afet inanın medeni bilgiler kitabında atatürkün bile dine ne kadar karşı olduğunu açık açık yazdı. Yutmuyoruz biz bunları.
Neyse seçimi sizin Akp dışında bi hükümet kazanırsa o zaman görüşürüz... Artık bu kadar laftan sonra popon popon kaçarsınız... Ya da geçmişte yaptığınız gibi, o partiden o partiye geçersiniz hemen dönekler...
Rüyanızda bile göremeyeceksiniz iktidar olmayı. Kaybedince ananızın donuna saklanıp oyumuzu çalıyorlar diye da ciyak ciyak edersiniz. sizinde g*tünüzü göreceğim 15 Mayıs sabahı
İstanbul ve Ankara seçimlerinde gördük... Kim ciyak ciyaklıyordu :D İtiraz ede ede bi hal oldunuz be :D
15 mayısı bekle sen o gün göreceğim seni
Noldu İstanbul ve Ankara deyince bi kurudun kaldın :D :D
Acı gerçekler işte...
Yoo sadece bekle dedim İstanbul ve Ankara 'nın it gibi pişman olduğunu biliyorum bekle göreceksin sonucu
Dostum ne cahil insanın ya akpnin suçu yok bu zamları allah belirliyor anlayın artık!
Rte belirlemiyor arkadaş dünya merkez bankası belirliyor kafanız mı güzel, bilgisizlik de ne acı bee
Ha haaa çok bilgilisin belli belli :D
Dünya Merkez bankası doları yükseltelim TL değer mi kaybetsin diyor... :D :D :D bi tarafımla gülüyorum, çok bilgili arkadaşımıza...
Okulunu okudum bre cahil. Evet öyle dediler çünkü başka çıkarları var, arkada dönenleri bilmeden konuşmak cahil işi. Git işine
Biz zaten eğitim görmemiş zır cahiliz... Onun için seçim ve ekonomi durumunda konu açıyoruz. Eğitimsiz cahiliz ya !!
Gerçekten okuduğun çok belli oluyor... Türkiye'nin politik konumunu biliyor musun peki? Madem o kadar okumuşsun bunun okulunu...
Biraz anlatsana?
Parayla politik konum ne alaka ordan oraya atlaman komik hahahqhqhq git işine ya sanki desem anlayacak ötekini dedim anladın bunu da anlarsın yaa tabi tabiii
HA haa :D güldürdün beni ezik ya...
Daha para ile politik konumun bağlantısını bilmeyen bir insan, kendince bunun okulunu okumuş oluyor işte :D :D :D
dolarla akpnin alakası yok kim gelirse gelsin düşmicek
Sen kendi ülkendeki fabrikaları satıp özelleştirirsen, dışarıya bağımlı olursun...
İhracatı artırmak gerekiyor. Ama bu hükümet napıyor peki sence?
sanırsın araba beyaz eşya bilmem ne fabrikaları sattı. ecevit doları bir gecede 2 katı yapmasaydı senin doların şimdi bu kadar olmazdı. ecevit zamanında aldığın dolar şimdiki asgari ücretle aldıgından daha az. Asil bey aşağıda yazmış zaten Amerikaya peşpeş çekersen köpeklik edersen ihalarını sihalarını herşeyini iptal edip borç alırsan dolar düşer. chp napıcaktı ne yaptı ya da ? sizin umudunuz kemal bile değil siz sadece tayyip gitisin derdindesiniz. herkes biliyor kemalin kapasitesini. akp chp bilmem ne hepsi aynı kim gelse bu ekonomi böyle gider.
dolara 2 lira zam geliyor esşyaya 10 lira zammı yapan kim senin çakal esnafın. avrupa insanı senin gibi çakal değil. deprem olur 2 bin liralık kira 10 bine çıkar akp mi çıkardı?
akpden önce satılmamıştı o zaman ekonomi şaha mı kalkmıştı? niye ecevit 2 katına cıkardı madem
ben düşünüyorum
Düşünmeye devam et...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?