Gündem konusunda 543 cevap paylaştı. Yürüyen merdivene ters binen istiklal marşını kağıttan okuyamayan Kağıthaneye kağıttepe diyen kendine dahi oy kullanmayı beceremeyen Kendi adamlarının bile KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAAAAA! diye itiraz ettiği birisinin Hdpkk ile işbirliği yapıp istediğin kadar alakası yok de inkar et Biz bizzat canlı yayında izledik gördük desteğini Selhattin demirtaşın kavalanın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız dediğini Van mitinginde dişe diş kana kan seninleyiz öcalan diyenlerle bir araya geldiğini Güneydoğuya özerklik vereceğim dediğini Defalarca gördük Ama Siz ya bile bile yalanlıyorsunuz ya da o sıra sadece Halk tv Fox tv ve türevi sosyal medya kanallarından başınızı kaldırmadığınız için görmüyordunuz bunları Ha şu işin geçmisine akp nin çozüm sureci olaylarına gelirsek Biz o zaman desteklemedik Zaten seçimin kualisyona kaldığı akp tek başına iktidar çıkamayıp oylarını kaybettiği seçim Bu süreci yürüttüğü Ve taviz verdiği seçimdir. Süreklo bunu öne sürüp dursanızda soyleyecegimiz şey şudur Bu gün yine aynısını yapsın biz yine oy vermeyiz. Ama bu gün mucadele ediyor dogru olani yapıyor. Fakat bu sefer muhalefet sahipleniyor. Ve tabi kendi givi dusunemeyeni dişlama hakaret kucumseme Farkındamısınız bilmiyorum Bu taraf oyunu korusa yeter. Ama oya ihtiyacı olan taraf sizsiniz hal boyleyken karşı takımın adamına Gerici cahil yobaz , a, hmak diyorsun ve hakaret ettiğin adamdan oy bekliyorsun san bu oy gokten gelmeyecek isinlanmayacak karsidan alacaksin kufrettigin adamdan oy bekleme Ekonomiye gelirsek Sizde şikayet var çözüm yok Adam patatesin kilosu şu kadar oldu diyo Vatandaş diyo Tamam çözüm be cevap veriyor Soğanın kilosu şu kadar oldu bi daha soruyo Karpuzun kilosu 20 tl Ulan * , k ben sana onu sormuyorum Nasıl çözeceksin onu soruyorum. Yani alternatif olma yok
018 Yorumla- +1 yıl
Şu pkk ve fetö mevzunu bırakın artık allaşkına. Çözüm süreci yapyı akp, fetönün ortağıydı. Gene oy verdiniz. Olay demek ki bu değil.
O zamanlarda da medya ve devlet aygıtı akp-fetö koalisyonunun elinde olduğu için ne dedilerse inandınız, şimdi de akpnin elinde olduğu için ne diyorlarsa inanıyorsunuz.
Halk tv, nin foxun beceriksizliği çarpıtmaları da ya da umut satmaları da değil, akpnin yaptığı gibi devlet aygıtıyla sağladığı gücğn olmamasında.
Şimdi, bana şunu söyle. Bu kadar yolsuzluk iddiaları varken, neden yargı sorulturma başlatmıyor?
Ha şunu dersen tamam "sana ne lan, devlet bizde güç bizde, çalarız istediğimiz şekilde kullanırız, hukuk falan dinlemeyiz", evet. Bir şey diyemem. - +1 yıl
Uzun uzun acikladım 1 dk okuyup cevap vermissin dedim akpnin ilk kez iktidar olamadigi secimdi bi dusun diye tam tersi siz ne derse ona inanıyorsunuz 128 dolar ne a, mk kız kulesi kaçırıldı ne a, mk inanları görüyorum birisi itiraf edildi zaten diğer idda baya sacma papagan gibi tekrar edenleriniz var goruyoruz Hdp pkk işbirliğini gorduk kardeşim adam canlı yayında çıktı çatır çatır söyledi. Bu dediklerimi Yolsuzluğa gelirsek ben bi noktada cepcilik yapmayan hicbir siyasi parti olduğuna inanmıyorum En başta chp de dahil buna
- +1 yıl
128 milyar dolar meselesi çok isabetliydi. Merkez Bankası rezervdeki doları kuru sabit tutmak için piyasaya sürdü. Bütün ülkenin varlığıdır rezervler. Ne oldu peki, 6,80de tutmaya çalışırken 2 senede 20 lira oldu dolar. Bunun hesabını kimden soracaz?
Hırsızlık ve yolsuzluk normal yani? Hiç utanma da yok sizde. Ben rüşvet yiyebileceğim bir pozisyondayım, ihaleler yapıyorum. Tek kuruş yemedim, çünkü kamu demek senin vergilerin, senin emeğin. Ama yiyenlere engel olamıyorum, çünkü "yukarıdan" geliyor emir. Sen gelmişsin "herles cepcilik yapar" diyosun. Lan bir milyar dolara çökmek nedir? - +1 yıl
Hülooo alooo olum itiraf ettiler dedim sana yalan olduğunu hala 128 milyar dolar diyo 🤣 ya idda başından kusurlu zaten devlet rezervini boşa çıkarsa savunmasız kalıyordu zaten yabancı kaynaklı odemeyi tl ile yapmak zorunda kalıyorsun Bunu kafayı sıyırmış bir hukumetsen yaparsın ortaya birsey atiliyorsa insan mantigini bir sorgular. Bu sorular gelince malum elemanlar yalan oldugunu ifade etti Utanmaymış her türlü haltı ye karşıya čamur at bide utanmakdan bahset bak bugun deprem zedelere oy vermedinis diye küfür ediyor senin zihniyetin Lafa gelince erdoğana sunu oy icin yapti diye sallayan sizler Yaptığınız insanlığı oy karşılığında satmışsınız anlaşılan Daha kendi ilkelerize saygı duyduğunuz Atatürkü bile hdp li vekilin ağsına sakız etmişsiniz Adam siz kemalin itlerisiniz dedi şu an chp kolkola Evet şimdi avukatı sen bana utanmakdan bahset 🤣🤣🤣👏👍 bravo kardeşim cidden bravo çünkü resmen ironi tarihine gectin Şu an
- +1 yıl
Ben iktidarın yaptıklarından bahsediyom, sen 3-5 tipin depremzedelere sallamasından bahsediyon.
CHP ya da KK iktidar değil dimi. Yani bir etkisi var mı ğlke yönetimine olumlu ya da olumsuz? Yok. O zaman niye sallıyoruz ki? İktidara gelsin, o zaman istediğini de.
Kamu kaynaklarının satılıp, yolsuzluklarla cebe indirilmesi, ihale vurguncularına pay edilmesi, bugünğ kurtarmak için MB rezervlerini ertiriken ülkenin 20-30 yıllık geleceğini buhrana sürüklemekten bajsediyorum ben. Ve evet kafayı soyırmış bi hğkğmet var zaten.
- +1 yıl
Bu gördüğüm en sık ve en etkisiz argüman iktidarda değil ki bir partiden icraat yapmasını beklemek veya o partiyi yargılamak için iktidar olması gibi bir şart aranmaz. Erdoğan popileritesini ilk artırdığı zamanı İstanbul belediye başkanlığına borçludur. Öyle olmasa millet nerden tanıyacaktı bilecekti Erdoğan diye birisi olduğunu o zamanlar İstanbul çöp dağları su sorunu alt yapı gibi sorunlarla boğuşurken o gelip bu sorunları çözdü. Bunu gördüğü için millet güvenip oy verdi. Bakalım Ekreme dediki her şey süper olcak her şey güzel olacak felan hani nerde bi söz var Yaptıklarım yapacaklarımın temınatıdır. Chp nin elinde onca yerel yönetim belediye var. Hani bir performans gösteriyorlar mı hayır Heykel dikmeleri gördüğümüz tek şey sözler vaadlerde tutulmuş değil millet buna bakar Şimdiye belediyelerde kendini gösterseydi şayet tablo farklı olackatı. O yüzden ne birşeyler yapmak için iktidarlık şart değil ne bir parti ve onun eylemlerini yargılamak için böyle bir şart söz konusu olabilir. Sen parti olarak gelince onu asacağız onu keseceğiz onu yargılayacaağız sihalara dokunacağız projeleri yıkacağız güney doğuya özgürlük selo melo dersen daha gelmeden millet bunlardan bizi Allah korusun der
- +1 yıl
Abicim, bu lar AKPnin anlatısı. Tayyip Erdoğan'ı ABD iktidara getirdi. Yerleştirdi. Bu kadar basit.
Aynı ABD şimdi 2002 AKPsi olarak CHP ve şürekasını iktidara getirmeye çalışıyor. Ancak şu anda "stalemate" dediğimiz bir durum var. ABD AKPnin pozisyonundan çok da rahatsız değil, ama doğrudan kontrol mekanizması elinde değil. KKnın yanına Davut ve Babacanın serpiştirilmesinin nedeni de bu.
Yok pkkymış, yok popülariteymiş, yok halkın seçimiymiş, bunlar palavra. Demokrasi dediğin anglo-sakson işidir, Doğu devletlerine uymaz. Zaten öyle bir şey de yok. Öyle sandık seçim de değildir demokrasi. Birbirini denetleyen kurumlarla, egemen sınıf içerisindeki çekişmenin sisteme zarar vermeyecek şekilde sürdürülmesidir.
Şu anda Türkşye'de iki kesşm var. AKPnin başını çektiği hukuk yargı, demokratik hakları hiçe sayan (grev, sendikalaşma, toplu gösteri vs), ihalelerle kendine bağlı, haracını veren sermaye odakları yaratmaya çalışan mafyatik parti-devleti ile, küresel mali-sermayeye eklemlenmiş köklü burjuvazi arasında bir çekişme.
Benim derdim laiklik karşıtı, dinci-gerici politikalar yürüten AKP iktidarıdır. Türkiyedeki en büyük tehsit dinci gericiliktir. Ekonomi, terör sonra gelir. - +1 yıl
Abd akp pozisyonundan çokda rahatsız değil mi? :D indirmek için elinden geleni yapıyor resmen sırf fetoya dokunmaması başta olmak üzere ben senin bu idda üzerinde güzel güzel tepinirim yani olaylara daha geniş ve kapsayıcı açıdan bakamıyorsun anlaşılan fanatik düşüncelerle haraket etme derim Bariz şekilde erdoğanı destekleyenlerin bunca zamandır yaptığı icraatlere vurgu yaptığını herkes bilir. Bunu ifade etmelerine rağmen bunlarla alakalı değil abd getirdi deyip hatta abd akpden rahatsız değil demek Bunca şey olmuşken abeslikten başka bir şey olamaz. Dinci gerici politikalar buda senin bunca zamandır kafanda oluşturduğun kalıplaşmış Ön yargıdan ibaret abertinde dediği gibi parçalaması atoımdan zor olan şey ön yargıdır. Kendini laik çağdaş seküler tanımlayanların sürek bilimden sanattan sanayıden bahsedip sürekli batının kültürünü yaşam tarzını alması Bu öne sürdüğü gelişmişlik bilim adına bir çivi çakmaması anca heykel dikip durması Gerici dinci diye Yaftaladığı Anlayışında Başta bunca projeler olmak üzere özelliklede Kendi teknolojisini üretmesi Gemi helikopter tank uçak siha ve nicesini üretmesi bariz şekilde Bu argümanı çöpe atar.
- +1 yıl
Laikliğe gelirsek Biz laikliğe karşı değiliz dinlere eşit derece yaklaşma olarak bakarız bunun yanında Laiklik taraftarıda değiliz. Nötr bir kavram bizim için fakat din ve devlet ayrı olacak diye Şahıs ve Din ayrı olacak değil Laik adı altında yıllarca bu ülkenin müslümanına zulmedilmiş Dinini öğrenmesine engel olunmuştur. Ve şunuda eklemek isterim ki Laiklik Halk nezlinde onay almış bir şey değildir. Ne bir referandum nede bir onay söz konusu baya bildiğin ben yaptım oldu bitti anlayışıyla ilan edilmiştir. Ki bunca zamandır verilen kavganın kaynağıda bundan kaynaklanır. Adama biz laik bir devletin baş örütülü öğrenci okula giremeyecek dersen Adamda sana ben sana laikliği ilan et ben dinimden değerlerimden ayır diye onay verdim mi ezanımı kafana göre sustur camimi ahıra çevir köy kasaba bas kuran eğitimine mani ol sana bunu dedim mi ben Bu baya bildiğin laiklik adı altında dayatma olur Din ve Devlet Ayrıdır Şahıs DEĞİL !
- +1 yıl
Ben çovuğumun, din dersleriyle, kuranla zehirlenmesini istemem. Dinden arınmış, nilimsel laik eğitim almasını istiyorum. Diyanet işleri başkanı bana ve benim gibilere sövüp dururken bu nasıl olacak? Bira alacam cizye ödüyorum resmen. İçmeli festivallere gitmek isterim yasaklanıyor. Bira reklamı yapılamıyor, tvlarda buzlanıyor.
Ayrıca kamuda tğrban yasağı olmalı. Devlet vatandaşının dini inancına karşı nötr olmalı. Ben türbanlı hakimenin kararına güvenmem.
Laiklik geri bir halka sorularak yerleşmez. Bütün devrimler tepeden inmedir. Din seçilmez öğrenilmez, çevresi ailesi tarafından dayatılır. Dayatılmazsa kimse dinle upraşıp vakşt kaybetmez. Yani devlet upraşmasa kimsenin sallayacağı yok dini.
Ğlkenin çoğunluğu müslğman diye ben sela dinlemek zorunda mıyım? - +1 yıl
Eğer bir ülke oluşturan kemik unsur Milletiyse doğal olarak milletin yapısına ve değerlerine göre şekillenmelidir.%90 kadarı müslümansa o zaman devlette buna iştirak eder. Çıkıpda büyük çoğunluğun kimliğini görmezden gelip Küçük bir azınlığa göre davranamaz. Devletin temel unsuru millet Müslüman çoğunluktadır çünkü Din dersleri bir zehirleme aracı değildir. İlber ortaylı bile söyledi dinle alakan olmasa bile bu derslerin verilmesi gerek bu batılı devletlerde de var. Sen bu gün dini anlamassan tarihi anlayamassın milletleri anlayamassın oluşan gelişen hadiseleri anlamassın Din tarih boyunca ve bu günde İnsanların hayatlarını yaşayışlarını ve anlayışlarını şekillendirmiş. Büyük bir unsurdur. Senin dine hasmane tutumun bu gerçeği değiştirmiyor. Özetle din dersinin laiklikle alakası yok Öğrenilmesi zaruri olan birşeydir. Eğitim açısından Diyorsun ki içmeli festivale gitmek istiyorum yasaklanıyor bira bulurlanıyor. Bu dini gerekçelerle yapılmıyor benzer yasaklar ve kimi ülkede daha fazla biçimde uygulanır. Gerek alkol gerek eğlence sektörü batılı devletlerde bile belli başlı kanunlarla kısıtlanmıştır Araştırabilirsin. Bu yasakların sebebiyse oluşabiliecek olumsuzluklara mani olmaktır Geçe içip sarhoş olup saldırganlığı engellemek gibi veya yüksek sesle müzik dinleyip Çevrede ki insanları rahatsız etmek gibi Anlayacağın burada Kendi özgürlük anlayışını dayatmak var. Özgürlük bir diğer insanın alanına temas ettiğinde biter. Bu yüzden batılı ülkelerde bile benzer yasaklar uygulanır. Sadece laiklik değil devlet ve içinde ki kemik unsur milletin hayatını temelli şekilde etkileyecek olan köklü tüm değişiklikler Referandumsuz kimsenin kafasına göre yapılamaz
- +1 yıl
İlber Ortaylı fethullahçıların kştabına önsöz yazmış adam bu arada. Nabza göre şerbet verir o.
Batılı ülkelerde festival falan yasaklanmaz, sallama. Türkşye'de alkol bir sorun değil. İstatistiklere bak, Mısır'la galan aynı kategorideyiz bu konuda. Bu tamamen dinci gerici bedenlerden dolayı.
21. yyda, devlet elini atmazsa, kimse dinle öyle çok ilgşlenmez. Çok dincilerse, ellerini ceplerşne koysunlar cami yaptırsınlar. Kimse yaptırmaz devlet işini içine girmese.
Zaten sorun müslüman çoğunluk. Ortaçağdan arındırmazsan nasıl çağdaş olacaksın? Evrim teorisini mğfredattan dini gerekçelerle kısan bir ülkede bilim olabilir mi? İmam hatiplerle bilim olabilir mi? Olmuyor, ki veriler ortada. Eğitim ölçütlerinde Türkiye boktan afrika ülkeleriyle aynı sıralarda..
Din, tarihin konusudur. Din tarihsel perspektiften anlatılır. İslam propagandası değil. İnsanlar dinini seçmez. Dayatmadır din.
- +1 yıl
Dine karşı ön yargın realitik bariz bir gerçeği görmezden gelmene engel oluyor. Sen çocuğumun dinle zehirlenmesi diyorsun Senin çocuğun yarın öbürgün ben diplomat olucam dış işleri bakanım olcam dese Öğrenmesi elzem bir unsurdan onu mahrum bırakırsın Dinler tüm dünya topluluklarının yaşayış biçimlerini hayata bakış açılarını kanun ve hukukunu etkilemiş bir unsurdur. Dinden bağımsız değildir. Bu ugandada böyledir İngilterede de böyledir. Yani kendi toplumu başta olmak üzere diğer milletlerin dinamiklerinden bi haber Diplomat olmak isteyen bir evladın olacak Artık mesele anlarsan Festival yasağından bahsetmiyorum ki bazen bunlarında yasaklandığı oldu. Daha çok alkole yönelik yasaklardan bahsettim bu tür kısıtlama ve yasaklar dini gerekcelerle uygulanmaz Sen bu gün vatikanın göbeğinde İçmeli yüksek müzikli bir eğlence düzenlemeye kalk bakalım ne oluyor veya git israile ağlama duvarının orada yap bak ne oluyor dini merkezleri boş ver Kalabalık ortamlarda mahalle arasında festival yap buna izin verili mi Senin eğlence özgürlüğün bir başka unsura dokunmaması gerekir veya eğlence anlayışın birtakım taşkınlıklara sebep olmaması gerekir bu dünyanın her yerinde böyle Sorun çoğunluğu görmezden gelip azınlığı çoğunluğa dayatmaktır. Sana daha öncede söyledim bu ülkede şu an gerici dediğin adamlar Teknoloji üretiyor selçuk bayraktar başta olmak üzere bütün bilimsel çalışmalarda ki insanlarınımızın yine Çoğu müslüman Evrimsiz bilim olmazmış :D bu adamlar evrimle mi yetişmiş şu an dünyanın en etkili sihalarını üreten adam bizzat müslüman Çocukluğundan beri Din = gericilik propagandasına o kadar çok mağruz kalmışsın ki bu gerçeği görmezden geliyorsun Sanırım asıl zehrin kaynağı belli Son dediklerine gelirsek Ben islam propagansıdır demedim bu senin saman adam safsatası manupilasyonundan öteye geçmez Söylemlerimi çarpıtıp bana geri satma Din dayatma olsa şu an seni döve söve müslüman veya hristiyan yaparlardı emin ol
- +1 yıl
Diplomasiyle dinin falan hiç bir ilgisi yok. İlber Ortaylının saçmalıkları bunlar. Dinin, sıradan insanın üretim sürecinde tek bir kullanım alanını göster bana.
Dinciler sürekli hassastır. Etek giyen kadın da rahatsız eder, içki içen adam da rahatsız eder, ezan okunurken müzik dinleyen de rahatsız eder,, yani hassasiyetleriniz tek başlarına dinci olmayanların yaşam alanlarına midahale üzerine kurulu.
Batı ğlkelerini geç, Rusya'da, Çin'de de böyle saçma sapan yasaklar yok. Festivallerin engellenmesini isteyenler tarikatlar mesela. Bu ğlkelerin hiç birinde tarikatların lafına tamah edilmez, çoğunda da yasaktır böyle örgütlenmeler.
20 yıl önce daha ö, gür bir ortam varken bu konuda kimse rahatsız değildi, farkında bile değildiler. Şimdi içkili iş yeri için ruhsat alamıyorsun. Yok okula 100 metre, yok camiye. Sürekli de cami basıyorlar her yere.
Çoğunluğun hassasiyeti, "özgürlüğün" tanımlı bile olmadığı, oetaçağdan kalma bir yaşam pratiğine dayanır. "Mürted oldu diye öldürğlmesini istiyorum ben, dinimde böyle" dese bu hassasiyete de mi göz yumacaz? Dinsel yaşayış toplumsal alana giremez. Demokrasi, ayrıcalıklıl bir çoğunluğun tahakkümü değil, her vatandaşın yaşan alanının korunmasıdır. O zaman engelliler de azınlık, çoğunluk öyle değil diye yürüme yolları, rampalar da yapmayalım?
Ben nşye ötv ödeyeyim abi bira için? Sana giren çıkan ne bubdan? Tamamen dini nedenlerden, cizye alıyorlar. Faiz artırmıyorlar nass diyorlar. Ortaçağa göre yaşanır mı 22. yyda
Selçuk Bayraktar deme bana. Savaş işportacılığı yapıyorlar. ABDnin adamı. Ayrıca bu teknolojiyi ğreten mühendisler vs hepsi ODTÜden, İTÜden ve hepsi Atatürkçü. Bütğn askeri sanayide öyle. Bayraktar, ihale vurguncularında zenginleşenlerden aktarılan haraçlarla sermaye sahibi oldu.
Evrimsiz bilim olmaz. Olmuyor da. Türkiye'nin lisans ve lisans öncesi eğitimde Dünya'da nerede olduğuna bak bir istersen.
- +1 yıl
Ben söyleyeceğimi söyledim bundan sonra yok böyle hayır yalan tarzı Reddedişlerle gidecek buyur devam et Din mutlaka mensubu olmayan olsa bile öğrenilmesi gereken önemli bir eğitim materyalidir. Evet bu yasakların türevleri uygulanmıştır hala aratırmadan yoktur deyip dur. Hayır Bizim rahatsızlığımız camiye mini etekle gelende açıklığı bikini girme noktasına getirende Ha bu arada bundan rahatsız olan yine sadece biz değiliz Çok istersen linkini atarım İngilterede metroya koymuşlar Öpüşmek yasaktır diye Mürted meselesi şeriatte şafi mezhebini içerir oda şeriate tabi olanla alakalı tabi değilse ilgilendiren bir şey yok Ötv şu an ki iktidardan öncede alınıyordu sen şimdi ötv ödemiyorsun ondan öncede biradan ötv alınıyordu bunun dinle alakası yok Ve bira satışından Cizye alınmaz böyle bi saçmalık mı var Satışı ve Tüketilmesi Haram olan birşeyden ne hayır yapılır ne zekat alınır nede cizye bu dediğin baya saçma bilmediğin bir din hakkında konuşuyorsun Aha işte sana din eğitimi neden verilmelidir bir örnek daha Selçuk bayrakçı için dediğin üzerine konuşmaya gerek dahi olmadığüı Halk tv benzeri g, ötten uydurulmuş sallamalar micheal robin Türk ihalarının satışı yasaklansın diye kongreye şikayette bulunmuş :D Sen abd adamı diyorsun Tamam knk sıkıntı yok inandım Baya bariz şekilde olur bu adamlar evrime inanarak bu teknolojileri üretmedi kaldı ki bu biyolojinin konusu :D Bence eğer için boş dayanaksız söylemleri saçacaksan hiç uğraşmayalım derim İki saat gerekce yazıyorum Aldığım cevap öyle değil şu böyle bu böyle neden niçin nasıl soruları havada kalıyor :D
- +1 yıl
Din olmayınca millet gotğ başı açık mı gezyior? Bu mu yani vizyonun? Çin'de ya da eski SSCB'de devlet din ile tamamen ilişkisini kesmişti. Noldu, millet birbirini mi s.. kti ortalık yerde?
Elbette cizye ile ötv aynı şey değil. Ama alkollü içeceklere %68 ötv almak, bunun kullanımını azaltmak için değil mi? Peki neden azaltacak? Türkşye'de alkolizm sorunu mu var? Hayır. Peki gerekçe ney, tamamen din. Diğer ülkelerde bira meşrufat gibi bir şey, alkol oranı yükseldikçe ötv artar, bunu da dengeli yaparlar. AKP, tamamen dini nedenlerden dolayı bunu yapıyorö
Ayrıca hiç haram maram deme, milyar dolarları cebe indiren çete gibi iktidar var, sen haram diyorsun.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSiyasi tarihi boyunca hiç bir başarısı, tecrübesi olmayan kasetle iş başına gelip, tabanını dinlemeyen KK yerine tanıdığı ve güvendiği birine oy veriyor insanlar.
İktidar seçmenine koyun diyenler, sevmediği ve istemediği halde gidip tıpış tıpış KK oy veriyor bugün. RTE oy verenler severek ve güvenerek oy veriyor, KKya ise mecburiyetten oy veriyorlar insanlar.
Kendisi gibi düşünmeyen, iktidara oy verenleri aşağılayan, depremzedelere bile küfür edecek kadar alçalmış insanlara değil, ilk günden itibaren deprem bölgesine yardıma gelen jandarma, polis, halk dayanışmasını oy veriyor insanlar.
Henüz seçilmeden, seçildiği takdirde Rusyaya karşı olacağını söyleyip Amerikaya, İngiltereye yeşil ışık yakan birine değil, hem Amerika hem Rusya ile denge politikası yürüten birine oy veriyor insanlar.
Hesap uzmanı olduğunu söyleyip millet ittifağına %0.1 bile oy kazandırmağı halde 37 vekillik vererek hesap hatası yapan birine değil, ekonomiyi nasıl batırdıysa öyle de mecburen çıkaracağına güvendiği birine oy veriyor insanlar.
Ayrıca geçersiz sayılan 1 milyon oyun sadece 260 bini RTEye çıksaydı bugün CB olmuştu. Diğeri ise 2.5 milyon eksik oy aldığı halde kazanıyoruz diyor.
Artık ayrışmak değil birleşmek istiyoruz. Artık bölünmek değil birlik olmak istiyoruz. Depremzede olduğum ve siyasi tercihim yüzünden küfür yemiş olsam bile, o seviyesiz insanın da idrak etmesini, siyasetin gelip geçici olduğunu bilmesini istiyoruz. Onunla da kucaklaşmak istiyoruz.
Oylar çalınıyor diyenlerin, büyük şehirlerin çoğunluğunu alırken oyların çalınmamasını açıklayamıyorlar. İstediği sonuç çıkınca sesi çıkmayan, istemediği sonuç çıkınca hırsız diyenlere oy vermiyor insanlar.
32 Yorumla- +1 yıl
Şimdi güzel bir tomda yazmışsın ama, çarpık aktarmışsın.
"Tecrübesi" olmayan diye bir şey yok. RTEnin de tecrübesi yoktu. Devlet yönetmeyi "tek adam" işi sandığınızdan, güçler ayrılığı gibi demokratik denge kurumlarını tasfiye ettiğinizden, olayı kişiye indirgemeniz anlaşılır elbet. Ama bu yanlış. Devşet, tek adamın iki dudağına bırakılamaz.
AKP son 10 yıldır "bunlar" ,"çapulcu" ,"*" diyerek o ayrıltırmayı yapıyor. Bunu peşindeki %50nin diğer 50ye tahakküm kurdurarak yapıyor. Hiç bitmeyen bir "muhafazakar hassasiyet" var ve bunun üzerinden her türlü demokratik hakkı ortadan kaldırıyor. Bir tane savcı çıkıp, yolsuzluk iddialarını araştırabilir mi mesela? Ki görevleri budur. Yargı görevini yapamıyor korkudan.
Depremzedeler için, bugün KKya oy veren insanlar sadece üst baş göndermedi, bizatihi olay yerinde gönüllü olarak çalıştılar, koştular. Askerin olay yerine geç gidişini eleştirdiler, AFADın Kızılayın sahtekarlıklarını eleştirdiler. Ve tek adamın ağzından çıkana kadar hiç bir şey yapılmadı.
Rusua konusunda haklısın ama eksiksin. Bir yandan Rusya'ya olumsuz yaklaşmıyprlar, öte yandan Ukraynadaki nazi rejimine araç gereç satıyorlar. Bu "denge" falan değil. Türkşye'nin pozisyonunu ABD de bu şekilde tercih ediyor merak etme. Bu konuda doğrudan Rusyacıyım. KK tamam, saçmaladı.
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal bir durum
ben hiç şaşırmıyorum artık
Geri kalmış ülkeler de iki şey çok satar, din ve milliyetçilik
Kimse kusura bakmasın mitinglere kuran-ı kerimle çıkanlar var, yetmezmiş gibi ekonomik krizde porsiyonları küçültün deyip sarayda yaşayanlar var
Bir de hdp var mesela iktidarın yanında olduğunu çözüm süreci olan, karşısında olduğunda (gerçekte olduğu gibi) pkk lı olan
Ve Chp ye oy veren biri olarak çok net söylüyorum kılıçdaroğlu gitmediği sürece iktidara gelemezler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCahil diye beğenmediğiniz toplum her seçimi kazanan kişiye oy veriyor. Aydın olarak gördüğünüz toplumda her seçimi kaybetmiş birine. Bu terslikte bi işlik var ama hadi hayırlısı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMaalesef halk yüzünden
00 Yorumla
+1 yılçünkü bu ülkenin yüzde 70 inin milliyetçi bir kesim olduğuunu ve o oy verenlerin cahil olmadıklarını aksine ülkeyi o adamdan başka şuanda yönetebilecek kapasite sahibi birini göremedikleri için ve sizinde 11 seçim kaybetmiş bi adama hala güvenip peşinden gittiğiniz için olabilirmi
13 Yorumla- +1 yıl
genco işte bakıyolar bakıyolar diyolarki bunlar gelse bunlardan daha beter oluruz diyolar o yüzdende cahil diyene inat açlar diyene inat çoban diyenlere inat vermiyolar ki ikinci turda alacağınındansen bi kaç puan daha aşağı düş k. k nin aklında olsun o adam gitmedikce chp düzelmez chp düzelmedikçede başta kalır tayyıp
- +1 yıl
Ülkenin siyasi durumunu, çocuk gibi "inat"la, yok efendim "çok kibirliler" gibi saçma sapanduygularşa yprumlamayın.
Geleceğiniz söz konusu çocuklarımızongeşeceği. Daha şimdiden önümüzdeki 20 yıllık süreç ipotek edildi bu iktidar yüzünden. Çoluğunun, çocuğunun geleceği inatla mı belşrlenşyor?
+1 yılİkna edemeyeceğimiz bir kitle var, toplumsal histeri yaşanıyor adeta. Karşı tarafa gerçekleri ne kadar göstermeye çalışsan da boş. Onu görmek yerine karşı tarafa saldırmak daha kolay geliyor. Yoksa bugün hdp=pkk diyenler dün peşmerge sınırdan davul zurnayla girerken megri megri diyerek ağlıyordu. Velhasılı lidere körü körüne inanıp karşıya siz vatan hainisiniz demekten başka hiçbir kabiliyeti olmayan güruh.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılChpliler hiçbir şey yapmasa çenelerini tutup otursa akpnin kaybettiği oylar ile kazanırlar. Ama bu kibirleriyle sivri dilleriyle her geçen gün halkı kendilerinden uzaklaştırıyorlar. Akpnin mitinglerine bakın hep sevgi sözcükleriyle yapılıyor birde chpnin mitinglerine bakın sanki savaşa gidiyorlar sürekli tehditler sizi bitireceğiz gideceksiniz yargılanacaksınız. Akp ye oy verdiğinize pişman olacaksınız bilmem ne. Bu kafayla giderlerse nah kazanırlar o seçimi
20 Yorumla
+1 yılÜlkede eğitimsiz ve cahil çok olduğu için. Akpye oy verenler dünyadan haberi olmayan siyasetten anlamayan aptal insanlar zaten.
14 Yorumla- +1 yıl
80 yıl önce okuma yazma oranı %20 CHP'nin aldigi oy %80 şimdi okuma yazma oranı %95 CHP'nin aldığı oy %30 yani demek istediğim CHPye oy verilmeyince eğitimsiz mi oluyoruz yazık... sana istatik ile açıkladım senin dediğine bakarsak 80 yıl önce egitimsizler tarafından seçilen sizinkilermiş
- +1 yıl
Hadi onlar aptal diyelim. E sosyal medyada her halta inanan KK tayfa çok mu akıllı? Bakın ortada somut kanıtlar olmadan, "çaldı çorptı" diye yayrigara koptu dün.
20 yıldır bu teraneyi döndğrdü muhalefet. Çaldıkları da oldubu arada. Ama organize bir süreç mi, bunun kanıtı yok. - +1 yıl
Ülkenin yaşlı ve cahil nüfusu genç ve eğitimli nüfustan daha fazla olduğu için kazanmış olabilir mi?:)
Şimdi Tekirdağ belediyesi otelde kalan depremzedeleri boşaltmaya başlamış şükr soylu ve AFAD sahip çıktı yani bir depremzede neden CHP'ye oy versin adam gibi ya cevapla ya da sus
10 Yorumla
+1 yılBenim bilmediğim çok şey var. Başlığı atmalıymışsın. Sübliminali iyi kullanıyorsunuz, sende iyi çalışıyorsun ama milletin , senin bu dediklerine karnı dayalı çok oldu.
00 YorumlaAkp oylari baya düştü ama artik umrumda degil. Halk olarak daha beter oluruz inş. Bunlara oy verenler birgun suriyeli afgan belasiyla buluşur umarim. O zaman agladiklarinda zerre acimicam
00 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. tayyip sayesinde adam peygamberleri oldu ali yeşildaği2ın dediği gibi adam sizin paranızı çalar ve size kendini alkışlattırır
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMilliyetçi ve muhafazakar bir halk sahibiz. Sebebi bu.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBurası özgür ülke değil miydi ya herkes istediğine oy verir sana ne
21 YorumlaNeyse bir şey derdim konuşma özgürlüğümüz yok.
00 YorumlaDediklerin doğru ve benim tek diyeceğim Türk siyasetinden ve seçmeninden bir halt olmaz.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü boş oy basıp duruyorlar yani adamlar birden çok oy kullandı apkye
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılCahil kesimi kandırmak kolay bir de sığınmacı olayı var onlar olmasa bu iş bitmişti.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArtık ben de oy vereceğim. Ülke ne oluyorsa olsun.
00 Yorumla
+1 yılAzcik twetter a bak 2 bin sandıktan fazlasında hile tespit edilmiş resmi.
Gerisini sen düşün
Kılıçdaroğlu geliyor04 Yorumla- +1 yıl
2 . Ci tür var
- +1 yıl
Dolar 21 TL daha ne olsun 😂
+1 yılCahil insan çoook. Ayrıca hile yapıyorlar pislikler
03 Yorumla- +1 yıl
Ne tespiti arkadaşım adamlar chp gelse camiler yıkılacak din elden gidecek bilmem neler neler diyor anca. Bu zihniyete ne diyelim? Ülkenin %40 ı bu zihniyete sahip ne edebilirsin işte hiçbir şey.
- +1 yıl
Birincisi adam hasta zaten dikkat edersen. Şu bir senedir başka bir şey var bilmiyorum ama eskisi gibi asla değil. Ben KK tayfada var veya yok demedim sadece ölene kadar Erdoğan diyen tiplerden ben bir şey beklemiyorum artık. Benim umurumda da değil. Gerekirse artık çekip giderim ama bu ne arkadaş bu zihniyet pes gerçekten
Akp nin bu kadar uzun süre iktidarda kalmasi vasifsiz muhalefetin suçu
00 YorumlaNe diyorsun sen?
Boş konusmussun01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bi ara cimerlik olmuştum. Osmanlı, balkan vs anlattığım için. O işte.
00 Yorumla
+1 yılÇalınmış oylar olabilir
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler