Bir sosyal medya paylaşımında görmüştüm, oy verme kriterlerini ve hoşuma gitmişti ve hemen akabinde paylaşmak istedim. Oy verme kriterleri getirilmeli. Hatta 25'e çıkarılmalı. 60 yaşından büyükler de oy kullanamamalı. Ayrıca oy verebilme belgesi almak zaruri olmalı, tıpkı araba kullanabilmek için alınan ehliyet gibi. Kişi genel kültür ve gündem hakimiyeti sonavına girmeli. 100 üzerinden miminum 70 alamayanlar da oy kullanmamalı.
Oy vermeyi küçümsüyorlar ama gerçekten çok ciddi bir konu.
YSK'dan oy kullanma ehliyeti alınması sağlanmalı mı?
Yani bence de getirilmeli mesela benim vesayet kararım var benim üzerime engelli arabası var ondan dolayı bağım kullanıyor ve babamın mahkeme vasiyeti tayin etti o yüzden mesela ben kısıtlıyım ve seçimlerde oy kullanamıyorum, hayır ben şunu hiç anlamıyorum ev satışı yaparken herhangi bir şey yaparken noterden sağlık raporu isteyen devlet oy kullanmak önemli bir durum söz konusu olduğu zaman her insana oy kullanma hakkı veriyor adam CD'ye de oy kullanıyor şimdi beni seyyar sandık çıkarttılar evleri sandık götürüyorlar bence açıkçası ben doğru bir mantıklı bulmuyorum
60 yaş üstü kullanmasını açıkçası bende saçma buluyorum. Bunların çoğu yaşlılıktan kaynaklı bunama, agresifleşme ve sağlıklı düşünememe gibi sorunlar yaşıyor. Ülkemizde ki kötü eğitim sistemini düşünürsek oy verme yaşının 18 değil 25 olması gerektiğini düşünüyorum bende.
Belli sorular ve testler yapılmalı her seçimde çünkü kişinin akli dengesi yerinde mi bu test edilmeli gerçekten.