Bence kesinlikle evet zaten onlar malum partiye veriyor %98 i bilerek.
Kesinlikle kalkmalı ne gerek var
Onların da oy hakkı olmalı burada yaşamasalar bile
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle kaldırılmalı. Zira çoğu akpye oy veriyor. Avrupa'da mal mülk sahibi oluyorlar, paraları değerli , Türkiye'de yaşamıyorlar ve bu yüzden de Türkiye, batarsa batsın diyorlar. Ayrıca Eğitimli insanın oyu, bir cahille aynı olmamalıdır. Ayrıca kaçaklara, vatdandaşlık da verilmemelidir Aksi halde ülkemizde seçimi, Türkiye'de yaşamayan gurbetçiler ve yaşayan kaçaklar belirleyecektir.
2023 'de akp kazansın istemiyorsanız, yorumu sonuna kadar okuyun!
Bir zafer partili olarak, üzülerek AKP kazanacak dedim. Neden peki? Çünkü, altılı masa seçmeni; altılı masanın akp ye hizmet eden muhalefetini göremiyor ve şu an Zafer partisine yeterli desteği vermiyor. Ama altılı masa seçmeni Ümit Özdağ DERSE; Ümit ÖZDAĞ, ikinci turda Cumhurbaşkanı olur. şu an %8 oyu var. Seçime kadar, %15 olur. Diğer partilerden de %15 gelmeli ki ikinci tura kalsın. Ancak altılı masa seçmeni gerekli desteği vermez ve Mansur YAVAŞ da altılı masanın adayı olmazsa ( aday yapma niyetleri yok) 2023 seçimlerinde, gerçekleşecek felaketi anlatayım
Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu veya beceriksiz birisi altılı masa ittifakı olacak ve Mansur Yavaş, aday gösterilmeyecek. Malum, (sarı muhalifet). Sonuçlar şöyle olacak: Chpli ve akpli partizanlar , ÜMİT Özdağ 'ya oy vermeyecek. Mhp ve iyi parti seçmeni ise, gerekli desteği verecek ama yetmeyecek
Böylece Zafer partisi, üçüncü parti olacak. MHP ve iyi parti ise baraj altı. Altılı masanın cb adayı, %35 lerde alacak ve ikinci tura kalacak. Akp ise, ikinci turda ise kesin iktidar olacak. 2028 seçimlerine kadar ise; on milyonu aşkın kaçak, vatandaş yapılıp oy kullanacak ve akp yine gitmeyecek. 2033-2038 seçimleri de böyle olacak ve Suriyeliler akp den cumhurbaşkanı çıkarıp iktidara gelip laik cumhuriyeti yıkacak. Ayrıca, hdplilerin nüfusu da Türkleri geçecek. Azıcık matematik hesabı yapan, bunları görür. Bir de Daha ortada, emperyalist işgal yok! Bunu katsam, kalp krizi geçirirsiniz zaten.. Bu yüzden; akp gitsin, kürdüstan kurulmasın, kaçaklar gitsin , ülke bölünmesin ve on sene içinde büyük ekonomik güç olalım diyorsanız ; oyları Zafer partisine verin.
Ama akp gitsin ve ne olursa olsun diyorsanız: oylar altılı masaya
malum parti ne acaba anlamadım. oy hakkı kaldırılamaz bence. sen tabi kendi kalbinde kaldırabilirsin. ama realitede sende yetki olsa bile ona göre konjenktür yok. belki oylar kategorize ediliebilir. hani ülkede yasayanın oyu daha degerli olur gibi. bu bence mantıklı ama gelde bunu deklare et:D oy hakkı konusunda bende madem soru var fikirlerimi ifade edeyim. bence oy hakkı alt yaş limiti yükseltilmeli. 18 az. bi de üst limit olmalı. misal 70. 80 vs. düşünülür üzerine. ya hepimiz biliyoruz ki ergen cocuk idrak kapasitesi bakımından zayıf. hangisi cici gelirse sempatik onu seçer. kaliteli secim yapmaz. yine keza yası ilerlemiş kişilerde artık fikren kalıplasıyorlar. artık ölüm yaklasmıs ve dertleri baska. ama bu işte ince çizgi. kimiside ilgili bu konulara. bilinci acık. vs. neyse zor iş yani. ama bence ehliyet konusunda üst yas kesinlikle olmalı.
zaten bunların fikriyatına göre ellerinden gelse AK PARTİ'ye oy verdiğini düşündükleri kim varsa nefes alıp verme haklarını ellerinden alacaklar.
Kesinlikle kaldırılmalı ki cumhurbaşkanı adayı olsam ilk icraatlerimden biri bu olurdu kazansaydım nett. Burada yaşamayan kişilerin oy vermesini doğru bulmuyorum o kadar. Bence yaş limiti gayet normal ama hadi ne olur olsa olsa en fazla 20 olmalı bence ki bu da normal. Tam tersine o yaştaki gençler düşünme ve akıl yürütme açısından çok daha iyi oluyorlar o yüzden bence hiçbir mahsuru yok. Tam tersine bence öyle ki şu anki gençler eskisi gibi değil ve bilgisayar falan her türlü araç ellerinin altında olduğu için gayet de güzel araştırıyorlar da. hadi 18 olmaz 20 olur ama gerisi fazla bence. Yaşlılar konusunda da evet katılıyorum.
Ben şu kadarını söyleyeyim; Bunun başka bir örneği yok..
Ülkemizde yaşayan bir Amerikan veya Alman vatandaşı (Çifte vatandaş olsun yabancı olsun) gidip de büyük elçilikde oy kullanamaz..
Oy kullanması için, seçimin yapıldığı ülkede olmadı..
Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, bu böyledir..
Cevap
19Cevap
Kaldırılmalı
Adam ülkeden gideli 30 yıl olmuş ama ülke seçimlerinde oy hakkı var. "gurulu" düzenimiz olmasa yeğenim " diyen bir eli yağda bir eli balda cahil tiplerin sırf milliyetçilik güdüleriyle ülkenin kaderinde söz sahibi olmaları çok anlamsız.
O kadar güzel dediniz ki bende öyle düşünüyorum. Yani ona ne oluyor sonuçta ha A kazandı ha B işte saçmaa
Evet. Hatta onların çifte vatandaşlık hakları da kaldırılmalı. Bir tarafı seçip oranın vatandaşı olacaklar. Eminim ki %100 ü Türk vatandaşlığını reddeder.
Hmm mantıklı aslında.
Yurt dışında sefa sürenler ülkenin geleceğini belirlemeli. Hatta çifte vatandaşlığı bile elinden alınmalı
Çok doğru dediniz
olmadıkları ülkede oy kullanmak saçmalık zaten..
bu ülkenin cefasını biz çekiyoruz, doğal olarak yılın 365 gününü burada yaşayan ile senede bir hafta gelenin oyu bir değil..
Kesinlikle öyle abim ama halan bunlar anlamıyor bunu olayı nereye çekiyorlar işte. Olay şu bak onlar A ya verse ne B ye verse ne farkeder? Sonuçta burada yaşamıyorlar onlara ne yani işte
Burada yaşamayan buranın yönetimine mudahele edemez kardeşim kaldirilsin
Kesinlikle öyle ama mesela üstteki birine bak ne demiş. Sinir oluyorum şunlara euro yüksek ya ohh burası cennet onlara
Valla öyle benciller
Aynen öyle vallahi boğasım geliyor onları
Of Allah'ım of ülkemin haline ağlıyorum ya
Ben cidden ağır depresyon gibi bir şey yaşıyorum zaten.
Yani burada yaşamıyorlar sonuçta ne diye kullanırlar anlamadımm
Kesinlikle öyle. Çok haklısın
Bu vatanın evlatları askerlik yapanlar var akpye veriyorlar evet 2. Olarakta hdp ye ama bu onları tc vatandaşından cikarmaz
Şu an ne alaka anlamadım
Tc vatandaşı olan 18 yaşını doldurmuş herkes oy kullanabilir bunu anladin mi
Tamam da burada yaşamayan kimse oy kullanmamalı ne hakkı var kullanmaya?
Iyi de bunlar hapiste degil ki bütün hakları elinden alınsın zamanında burada olanlar askerliğini parasını verip de olsa yapanlar var yakınları burada olanlar var bu milletin evlatlari oy verme haklarini ellerinden almak için vatandasliktan çıkarmak lazim. almanyada 1 parti ak 2. hdp çıkıyor 3 chp 4 mhp ama ne olursa olsun böyle bişey istemeye hakkımız yok z kuşağında oy kullanmasın tartışması çıktı ne yapalım şimdi kullanmasinlar mi
Yaa z kuşağı neden kullanmıyormuş? Adam bu ülkede yaşıyor mu yaşıyor eeee? Kullanabilir gayet çünkü adam burada yaşıyor ama sen mesela yaa ben Almanya'da yaşıyorum ama dur Türkiye'nin de kaderinde bir payım olsun oy vereyim ohhhh. Ben cumhurbaşkanı olsaydım aynı saniye kaldırırım çünkü saçma net. Zaten karşılaştırdığın şeyden bile belli zihniyetin ama ne diyelim...
Çocuksunuz
Diyene bak sanki 70 yaşında. En azından kör değilim ayrıca çocuk da değilim ben gayet senden de iyi görüyorum çoğu şeyi ve çok şükür ülkemi de çok seviyorum
300 bin dolara vatandaşlık neden veriliyor desen hak vericem de yurt dışında bizden fazla kazananlara karşı bu çekememezlik nedir anlamadim. genclerimizin yüzde 45 ı yurt dışı hayali kuruyor bir çoğu kaçıyor bunlar ne olacak bunları düşün konuşacasan bunları konuş
O zaten ayrı bir saçmalık. O vatandaşlık şeyine girmiyorum bile cidden berbat. Bir çekemezlik yok onlara karşı ama o gurbetçiler geliyorlar buraya ve Türkiye cennet falan ama tabi euro kaç TL 18 ohh. 100 euro boz 1800 TL daha ne olsun. Bir de üstüne Almanya berbat diyip yaşamadığın ülkenin siyasetine karış miss ne alaka memleket. Tabi onlara cennet burası tabi ne de olsa euro yüksek aaa pardon euro yüksek değil TL'nin değeri düşük diyecektim aslında ama onun da sebepleri ve kişileri belli tabi anlayana... Gençler konusuna çok güzel dedin madem öyle aç bak ne kadar üniversite mezunu boşta kişi var? Hadi onu da geçtim okumak bile öğrenciye eziyet bu ülkede çünkü eskiden tam olarak öğrenci yemeği dediğin tavuk dürümler bile 30 TL olmuş en ucuzu. Ayranla falan 50 TL e bu çocuk nasıl bıkmasın bu ülkeden? Sadece yemeğe 1500 TL gidiyor ayda ki o da bir öğünle hesaplarsan. Gençliğini yaşayamıyor hiçbir genç ayrıca mezun olsa bile o aldığı para hiçbir şeyine yetmiyor bile ki o da iş bulsa hadi çünkü her şey ateş pahası. Neden insanlar gitmek istesin bence sen bir düşün kendi vatanında kalmak varken? Bu şartlarda yaşama kim yaşam diyebilir cidden? Adamlar orada bir saate kolaylıkla 1 kilo et alabiliyor ve biz ise asgari ücretle diyorum onu anca bir günde alabiliyoruz o da sadece et alırsın anca başka bir şey alamazsın ama adamlar her şeyini alır bir günde. Ben niye gitmek istemeyeyim heh? Daha iyisi varken neden burada yaşayayım madem? Ben gençliğimi yaşamayı cidden geçtim artık sadece yaşamak istiyorum yaa ama bu ülkede olmuyor. Bu insanlar bu kadar bağnazken olmuyor işte. Umarım anlatabilmişimdir
Anlattıklarının hepsine eyvallah ama gurbetçiler oy kullansın yarın sende gidebilirsin bak demedi deme😂
Keşke gidebilsem ahh ahh.
Kısmet 2010 imkanım vardı rusyaya gitmedim istemedim şimdi pismanim
Yaaa yaaaaa işteeee
Şöyle olabilir, ülkeye gelip 1 ay yaşama şartı konmalı. 1 ay içinde ülke içinde bulunan kişi oy kullansın.
E zaten 1 ay kalıyorlar ama ne için bizim asla gidemediğimiz tatillerini burada yapıyorlar en güzel yerlerde.
Her Türk vatandaşı oy kullanmalı ama ülkesine gelip yaşayıp görüp kullanmalı. Seçime 1 ay kala gelip oyunu kullanacak ve oyunu kullanıp gidecek. O atmosferi burada yaşayacak.
Ben 1 ayla bu işin olacağını sanmıyorum kusura bakma. Ben 12 ay yılın her günü burada yaşayayım o da tatil gibi gelsin buraya euro desen 18 bir ay cennet gibi yaşayıp malum partiye verip gitsin benim için saçma
Evet dediğin gibi yapan insanlar çok ama konu eşitlik ve adalet ise her Türk vatandaşı oyunu kullanacak. Sonuçta hepsi malum partiye vermiyor. Ama evet bende karşıyım gelip 18 ile çarpıp paralarını harcayıp Türkiye çok iyi, şükür edin demelerine
Onlar da bu vatanın evladı sonuçta, tabi ki oy verecekler
Ben evlatları değiller mi dedim? Ayrıca olay o değil işte. Burada yaşamayan biri kendisi ile zerre alakası olmayan bir olaya karışması doğru değil. Tamam geri dönsünler versinler ama o türlü hayır
Kesinlikle kalkmalı hatta çifte vatandaşlık hakları alınmalı
Euro yükselsin diye oy veriyorlar s. rfsizler
Bir de neymiş Türkiye cennet Almanya'da yaşanmıyor. E gel kardeşim madem. Ben öyle olsa madem bir saniye durmam gelirdim ama geçin şu yalanları geçinnn
Kurulu düzenimiz var yiğenim
Yaaa dimi işte biri daha dedi aynısını
oy vereme hakları elinden alınsa gurbetçilerin birde şu mültecilere verilmese ne kadar iyi olur
Mülteciler direkt yollanmalı ama gurbetçiler kısmında kesinlikle katılıyorum
O zaman diğer Ak Parti'ye verenlerin oy hakkını da iptal edin tespit edip. Böyle saçma sapan şey mi olur.
Yav şu an AKP ne alaka? Adamlar dolar ve euroyu yükselttiği için bilerek onlara veriyorlar ülkeyle dalga geçiyorlar basbaya Almanya kötü diyorlar üstüne. Zaten hakları olmamalı. Burada yaşamıyor kardeşim kime verirse versin
Adamların çoğu buraya gelmiyorlar, gelen oran çok az. Euro kazanıyorsa yüzde 99unu orada harcıyor. Saçma sapan şeyler
Nerede gelmiyor? Ne kadar tatile buraya gelen Almancı var bir kere ucuz diye. O da sadece tatil için
Dünyada 7 milyon gurbetçi var, elinde bir belge var mı kaç tanesi Türkiye'de para harcıyor? Ezbere konuşmayalım
Ben gördüğümü diyorum sadece anlayana diycem artık
Yok işte soruyorum kaç almancı gelip ne kadar para harcıyor?
Ne bileyim ben istatiğini
işte ezbere konuşuyorsun. neyse kolay gelsin.
Asıl sen öylesin keşke gelsen şurada 1 yıl kalsan da görürdüm de neyse amann
Arkadaşım ben oran olarak sordum bilmiyorsun, para olarak sordum bilmiyorsun, istatistik sordum bilmiyorsun. Tipik araştırmadan sosyal medyadan gördüğünle burada yorum yapıyorsun
Yalnız oran veren sendin ben demedim. Yav ne kadar bildiğim almancı var yazın keyif yapıyorlar burada basbaya. Sen sayı istemiştin dimi heh 2021 yılında sene boyunca toplam gelen gurbetçi sayısı 2 milyon 800 bin. Sadece bak Haziran sonu Temmuz başı gelen gurbetçi sayısı 1.5 milyon daha ne diyeyim madem öyle heh al sana istatistik
Şu anda toplam 1 milyon tatilci geldi. Ve para getiriyorlar daha ne istiyorsun? Başka iktidar olsa para getirmeyecekler mi. Zihniyetiniz nasıl bir şey anlamadım ki
Yaa sen sorunlu musun? Yaa sabır hakketen çıldırıcam. Sen bana dedin biraz önce basbaya sayı sordun sayı sosyal medya şu bu dedin hatta bana gurbetçi falan yok burada para harcamıyorlar demek istedin şu an ise ne diyorsun hakketen hepiniz aynı zihniyettensiniz. Yaa sabır hakketen ya sabır
Bence Gurbetçi diye birşeyde kalmasın
O nasıl olacak
Ait oldukları ülkede yaşasınlar. Çok istiyorlarsa gelip burada yaşasınlar
Bizde turkuz sonucta. Hangi partiye oy verersek verelim bizim vatanimiz burasi
Evet de burada yaşamıyorsunuz. Yaşamadığınız yerin yöneticisine karar vermek sizin haddinize değil.
Yasamasak da disarda neler oldugunu goruyoruz o yuzden begenmedigin malum partiye oy veriyoruz bencede cok dogru yapiyoruz
Heh işte sanki bilmiyoruz amacınızı hepiniz aynısınız
Bu ayrimcilik niye? Hepimiz turk degil miyiz? Kime oy verecegimi sana mi sorucam?
İşte sorun şu ki oy verme hakkınız olmamalı sizin. Asıl mesele bu
Surda deniz kenarinda dinleniyordum bu yaziyi gordum sinirlerimi bozdun sen. Bizde turkuz ve bizde o begenmedigin o partiye oy verecegiz bizim de hakkimiz var!
Madem öyle gel vatanına yaşa. O zaman okk
Sen yasadigin sehri terk ede bilir misin? Benim de isim, evim orada oldugu icin gelemiyorum yoksa coktan turkiyede yasardim ki zaten Şu an antalyada tatildeyim yani kendi ulkem kazansin diyorum
Bu arada bu soruyu sikayet ediyorum!
Ederim gayet en azından ülkemde yaşardım madem öyle. Tamam ben şuna şey demiyorum orada yaşıyorsun ki burada oy kullanmaya hakkın yok. Olan bu tamamen.
Ne yaparsan yap
Amacımız belli sizin
Git ozaman sehrini degis bakalim nasil degiseceksin. Bu isler sandigin gibi kolay degil, ben Şu an is bulsam dusunmeden gelir turkiyede yasarim, almanyada 5-6 ay kaliyorum hep turkiyeyi ozluyorum ve bende turk oldugum icin oy kullanma hakkim var
Değişirim de senin anlamadığın olay şu ki bir şey farketmiyor burada. Oraynan bura aynı değil ama siz asla anlayamazsınız
Orayla*
Degil zaten ayni diyen mi var? Almanyada Şu an benzin kac para biliyor musun sen? Turkiyede 2 euro aldigin urunu almanyada 7-8 euro aliyorsun neyini begenmiyorsun bu ulkenin?
Hahahaha sen net komedisin yaaa😂. Vallahi bana kafayı da yedirtirsiniz siz. Tamam madem öyle gel burası daha güzel hadi bekliyorum
Sen anlamiyorsun galiba. Diyorum ki kolay degil ulke degistirmek tamam ozaman sen gel almanyaya o kadar seviyorsan niye gelmiyorsun? Senin gibi karim olsa kafayi yerdim herhalde allah sahibine sabir versin ne diyim
Sen olayı anlamazsın ama neyse... Öncelikle ben niye geleyim almanyaya ülkem varken bu bir ama ki gelmek isterdim ki o da kolay değil. Maalesef imkanlarımız sizinki gibi değil beyefendi. Tanıdıklarım falan da yok ama keşke olsaydı bir saniye bile durmazdım
Ozaman turkiyeye gel falan demeyeceksin. Gordun mu kolay degil bu isler o yuzden biz gurbetcilerinde turk oldugumuz icin oy vermemiz kadar dogal bir sey yok
Yaa sen hakketen sorunlusun yaa sabırr
Sen sorunlusun. Niye ayrimcilik yapiyorsun sen? Yok oy vermesinler falan o din dusmani sol partiye oy versek verin dersin ama dimi?
Anladık abicim hangi partiye verdiğini ve zihniyetini. Sadece şu dediklerinden bile belli yani
O begenmedigin parti geldikden sonra rusvet ve yolsuzluk bitti ulkede. Eskiden anlatiyorlardi ekmek kuyrugu vardi diye tabi sen gormemissindir herhalde o gunleri? Senin yasin kac bu arada? 14-15 yasin var galiba
Sen pislik bir insansın kesinlikle. Şu an basbaya dalga geçiyorsun. Umarım bu Türkiyeye muhtaç kaldığın günleri de görürüm
Tanimadigin bir insana nasil pislik diye bilirsin? Bizde bu ulkenin bir parcasiyiz ama sen bizi asagiliyorsun utan yaptigindan!
Üff sen trolsün yaa amacım sadece beni sinir etmek off daha yeni çaktım
Senin bu sorun o kadar sinir etti ki, beni intikam almadan dayanamazdim bende boyle aldim senden! Puhahahah
Almancı mısın cidden
Evet belli olmuyor mu
İyi o zaman bu ülkeye gelip sürünme şerefini de tadarsın umarım 🙏🏻
Bak simdi insan boyle bir beddua soyler mi? Senin yasin kac? Ben Şu an ulkemdeyim ve tatil yapiyorum kendi ulkemi seviyorum yani
Birincisi evet senin gibilere söyler. İkincisi ise sanane. Üçüncüsü de lütfen ülkem deme git Almanyana da sana orada ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya devam etsinler umarım sürünürsünüz sizin gibi iğrenç zihniyet yoksunları
Sen cok ve bos konustun. Hadi isine
Yaa zoruna gider işte anca bu ülkede sizi adam yerine koyarlar o da pardon paranız sayesinde yoksa ben pek öyle bir şey görmüyorum 😊
Şu an sana cikma teklifi etsem hemen kanul edersin param icin sanki sen farklisin😅
Asla etmem. Senin gibilerle olana acırım sadece. Herkesi kendin gibi pislik olarak gördüğün dünyanda mutluluklar
Hadi kizim isine, tatilimi zehir etme hadi
Zoruna mı gitti vatansız hadi git ne edersen et
Bak kizim beni sinir etme doverim seni. Sen kac yasindasin?
Ooo kadına da şiddet he tam magandasın ya sen. Avrupa yaramıyor demek bazılarına işte ne kadar iyi olsa da. 20 yaşındayım rahatladın mı?
Aklin ama 10-12 yasinda. Allah senin sahibine sabir versin adami deli edersin sen
Hahaha zoruna gitti dediklerim😂 anca öyle kurtarmaya çalış vatansız. Gördük biraz önce daha kadına saygıyı bilmeyen biri nelerden bahsediyor geç işine. Parana güvenen birisin o da anca Türkiye gibi bir yer için. Sen hiçbir şeysin cidden bak. Parasıyla övünmeye çalışan onsuz da bir hiç. Karakter olmadıktan sonra paran olsa neye yarar? Ki paran da yok aslında Türkiye cidden kötü halde yoksa zengin falan da değilsin kendini kandırmaya devam et.
Aylik 8bin euro kazaniyorum kotu mu? Sen vatansiz falan diyorsun da ben vatansiz degilim benim ulkem var turkiye gibi sen once agzini topla surekli benle ugrasiyorsun bir dus yakamdan almayacagim seni istemiyorum zorla mi?
Yoo değil. Vatanın nereydi kusura bakma da😂? Benim ağzımda bir sıkıntı yokki. Sadece olanları söyledim sana. Bana dünyaları verseler senin gibi bir karaktersizle olmam. En azından iki yüzlü değilim çok şükür ve bende öğrenciyim ki şu an bile gayet iyiyim ben zaten sen rahat ol ayrıca da defol sorundan
Sorumdan*
burada olsan agzinin ortasina bir cakardim da neyse dua et kizsin
İşte bak öküzsün hatta sen ş**refsiz türünde erkeklerdensin. Şu dediğin bile yeter bunları demem için. Umarım sevgilin olmaz acırım sadece ona
Benim 6 sevgilim oldu senin eminim 2 tane sevgilin bile olmamistir ahahahah😂 ayrica srfsiz falan agzini topla biz serefimize, adamligimiza laf ettirmeyiz!
Hmm sevgili olmasını üstünlük sanıyor ayy yazık cahillik de var. Nesin sen uyuşturucu satıcısı falansındır kesin olsa olsa. Haa kusura bakma ama vatanına bunu yapana o dediğim iltifat bile oluyor inan bana.
Kendi ozel mekanim var almanyada sen napiyorsun? Baban herhalde fabrika iscisi falandir. Sen niye bana saldiriyorsun sanki yabanciyim gibi erkek olsan coktan numarani alip agzini burnunu kirmistim
Heh işte en fazla zaten böyle bir şey beklenirdi. Ben okuyorum ki dediğim gibi gelirim şu an bile var gayet yazılım mühendisliği ve senin gibi tiplere asla boyun eğecek biri de değilim çok şükür. Ayrıca babam öğretmen ve ne kadar anlaşamasam bile onla en azından senden daha kültürlü ve kanka değil. Ben sana saldırmıyorum ki sen olanları dedin başta ve bende senin için senin hakkında olan şeyleri diyorum basbaya
Hahahaha noldu zoruna gitti herhalde 😂. Oyy acıdı dimiii. Anca kaba kuvvetle çözmeye çalış sen tek bildiği o dağ ayısı.
Ogretmen mi😂 ayrica anlasamaman normal cunku sen kendin anormalsin! Senin gibi karim olsa ya dovup hastanelik ederdim ya da bosardim ne dir dir eden birisin ya
Bencede normal çünkü istesem bile senin seviyene inemem o yüzden anlaşamazdık. Senin gibilerini aslında hapse atıp g*tüne beyzbol sopası sokacaklar da neysee ağzımı daha fazla bozmak istemiyorum.
İyide neden naptim? Sen merak etme seni coktan birileri sikip atmistir ahahaha😂
Hahaha yokk sen beni eski kız arkadaşlarınla karıştırdın. Normal ne kadar Almanya da da yaşayan kafa boş
Senin memleket neresi? Diyarbakir falan mi? Kurt musun
Değilim ayrıca cidden sanane hakketen. Zerre umurumda olmayan tipin birisin
Ulan seni zaten gurbetciler 100 euro verseler hemen gotunu basini acarsin, bir 100 daha verseler nefessiz verirsin hala konusuyorsun ahahhaha😂 ama ben senin gibi birini * icin para bile vermem
Üff bak işte şeyiyle düşünen biri daha. İşte abazalaştı yok ben gider katlanamam da şunları diycem. Sakinim neyse. Ben senin gibi para için ne bir yerimi satarım ne de karakterimden taviz veririm. Param da var çok şükür dediğim gibi ama madem sen öyle para için birilerinin bunu yapacağını düşünüyorsun ama demekki sen o iğrenç alçak zihniyetdesin. Sen varya önüne gitseler çok çok yüklü miktar koysalar götten bile verirsin kesin o***ç. Şeref denen şey cidden yok sizde zaten. Bu diyeceklerim de inan ciddiyim hepsinde ama sen dalgasına dedim sandın ve kadınların hepsini öyle gören kendini avrupalı hisseden sözde ama iki kelimeyi bile daha doğru düzgün bir araya getiremeyen vatanım bile diyebileceğin bir yeri olmayan bir itsin. Karaktersizin tekisin ve Allah belanızı versin sizin gibi sapıkların
Noldu lan guruna mi dokundu. Saygili olucaksin yoksa boyle skilirsin😂 haddini bil bilmezsen boyle bildirirler ogretmen cocuguna boyle konusmak yakisiyor mu ahahahhaa
Abi adam gülüyor kabullenmiş ne olduğunu basbaya p**ç işte ne edersen et senin gibileri ne Avrupa ne de başka bir yer temizler o****ç. Ayrıca dediğim gibi zerre zamanıma değmezsin daha fazla yazmıyorum senin gibi birine ne desem boşş kafa boşş zaten. S*kyle düşünüyor sonuçta neyse hadi şimdi sq ama gitmiyorsan da bu mesajdan sonra cevap alamayacaksın bil
Yazma zaten yeteri kadar ezildin kahbe😂 sen boylesin iste kufrle basladin rezil oldun😅 sen nerenle dusunuyorsun gotunle mi ahahahaha hadi sq burdan
Kesinlikle kalkmalı burada yaşamıyorsun etmiyorsun sana mı kaldı yani bu ülkenin geleceği
burada yasamayanlarin oy hakkı olmamali
Gurbetçilerin oy hakkı kaldırılmalı
Kesinlikle evet buna hakları olmamalı
Kalksın.
Türkiye dışına yerleşenler oy kullanamamalı.
Evet bence.
Evet
Kaldırılmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?