Gizli Üye(30-35)+1 yılpkk Li hdpkk yi meclise secme hakki ile sokuyorsa, gurbette yasayan Türklerin secme HAKKI 100 kati vardir.
Bak o tugce serefsizi kesinlikle Berlinde yasamamis, dogup büyümemis, GURBETCILERDEN nefret eden bir serefsiz. Sadece algi icin, fake bir kisilikle Gurbetciler adina ALGI yaratan sahtekar.
Türkiyenin gerceklerini, gelismesini, avrupayla en iyi kiyaslayabilen Gurbetciler. Türkiyedekiler tek tarafli herseyi görüyor, Avrupa ile kiyasliyor ama Avrupadan Türkiyede yasayanin haberi yok, ama Türkiyeden haberleri var.
Bir yakinim diyorki, 1995 de, akrabaya bir tane cikolata, bir gömlek hediye götürürdük, dünyalar onun olurdu diyor, simdi cikolata hediyeye ters bakiyor diyor.
Birde Türkiye ekonomisin ayakta tutan , her yil milyarlaca döviz tasiyan Türkler, neden oy kullanmasin?
Ekonomiye böyle katkisi olan insanlarin, secme hakkida olmali, onlar GURBETCI degil, öncleikle cogu Türkiyede yasayan Türkten daha Türk.

https://www.borsagundem.com/haber/yurtdisindaki-7-milyon-turkten-ekonomiye-buyuk-destek/1454071
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKahpenin biri eksilemis
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tabikide kullanmamalılar, zaten o kişiler gurbetçi değiller. Örnek Almanya’da yaşayanlar “Türk kökenli Alman vatandaşı” ama gurbetçi değiller.
Gurbetçi dediğimiz iş için gider belli süre kalır para biriktirip döner.
Öyle 40 sene orda yaşa torunların bile oranın vatandaşı olsun, orda çalış orda harca, orda ev araba Sahibi ol, çalış asan bile hükümeti seni yedirsin içindin. Sonradan utanmadan benim yaşadığım ülkenin kaderi için oy kullan UTANMAZ!!!20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır kullanmamalı. öyle avrupara yaşayıp oranın nimetlerinden faydalanıp ben ülkemi seviyorum akp çalıştı diyerek TL den 10 kat değerli EURO ile tatile gelmekle ülke sevilmiyor. madem çok seviyorlar çok oy kullanmak istiyorlar bu ülkeye yerleşsinler.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Evet bence de kullanmamalı.
Örnek kendi ülkemiz için. Mesela Aile büyüklerinin çoğunun Kütüğü memleketlerindedir. Ama her nedense başka şehirlerde yaşıyorlar.
Özellikle de Muhtar seçimleri. Yılın bir kaç haftası köye gidiyor geri kalan kısmında da çalıştığı ya da oturdu yere geri dönüyor. Bu kişilerin dahi oy kullanmamaları gerekir. Belirleyici olmamaları gerekir. Otur kendi yaşadığın bölgende oyunu kullan. Başkalarının kararlarına, geleceğini etkilemek çok yanlış. Orada yaşayanlar geleceklerine dair kararlarını kendileri versin10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Bugün Twitter'da, Fransa'da yaşayan bir abimiz vatan, millet, sakarya diyordu. Ülke mükemmel diyordu, hiç sorun yok diyordu, sonrasında ise biz nankörmüşüz diyordu. Bunları da Fransa'dan yazıyordu. Gel buradan yaz dedik dayı'ya, cevap veremedi. Kullanmasınlar bir zahmet. Kullananlar tatile gelen tayfadır.
10 Yorumla
+1 yılBence de olmamalı. Ülkemizde siyaset demek her şey demek. Verilen siyasi kararlara göre yaşamlarımız, eğitimimiz, aldığımız, verdiğimiz, gördüğümüz her şey şekilleniyor. Ve bizim bu siyasi koşulları değiştirmek için tek hakkımız oy kullanmak. Lakin oy kullanan kişi ülkede yaşamalı ve günlük durumların, yaşamın, ekonominin, eğitimin, refah seviyesinin, yapılan işlerin ve verilen kararların hakkında yakından bilgi sahibi olmalı diye düşünüyorum.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu ülke de yaşamayan birinin yaşayanlar adına karar vermesi aşırı saçma değil mi?
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHollandada dogup buyuyup yasayan bir turk olarak soyluyorum, burda dogmayi kendimiz secmedik ama her ne kadar burda yasiyor olsakta Turkiye bizimde vatanimiz❤ mesela burda yasiyoruz ama bizimde dedelerimiz babalarimiz abilerimiz kardeslerimiz Turkiye de askerligini yapiyorlar, burda dogmus olsan bile turk vatandasligin oldugu icin askerlige cagiriliyorsan vatanin icin oy neden kullanamayasin? Ama ben Turkiye icin de Hollanda icin de kullanmiyorum😌
021 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTurk vatandasiysan tabi ki var. Ya askerligini yaparsin ya parasini odersin yoksa ulkeye giris yapamazsin
Cevap sahibi+1 yılBen ev alıp kimseye kiraya vermedim bana niye laf sokma geregi duydun anlamadım🙄 kendi evim bile yok kiradayim.
Cevap sahibi+1 yılIyi, bi kac gurbetcinin yaptigi seyleri ben yapmisim gibi bana saldirma ozaman. Ve dogup buyudugum ulkeden neden kovulayim ki bu nasil bi kafa🤦🏻♀️
Cevap sahibi+1 yılHollandada yasam dort dortluk ya zaten🙄 dedigim gibi ben oy bile kullanmiyorum, ve hayir oylarin alayi akpye akmiyor diger partilere oy veren birsuru vatandas var.
Cevap sahibi+1 yılSeni yetistirenlerde pek bi terbiyeli yetistirmis masallah diyelim. Ordan buraya gelince iyi sorun yok burda dogup yasayinca kotu oluyoruz, mis gibi kafa ya gule gule kullan. Benimde tanidiklarim var turkiyeden hollandaya gelip daha fazla dayanamayip geri donen. Hee kesin akpye oy vermeyenlerin hepsi alevidir zaten mutlaka🤪
Cevap sahibi+1 yılGelmiyorum abi napacan? Cocukken İstanbul'da yasamak en buyuk hayalimdi ama dogruyu soylemem gerekiyorsa Şu an turkiyede yasamak istemememin tek sebebi her allahin gunu kadin cinayetleri/taciz/tecavuz olaylarinin cok fazla olmasi ve ataerkil zihniyetinin hala devam ediyor olmasi.
Cevap sahibi+1 yılIstedigim edebiyati yaparim ya sana mi soracaktim? Sen kabul etsende etmesende vatan benimde vatanim, o kadar sikayetciysen sen kendin gel ozaman bu tarafa😉 tatilede 3 4 yilda 1 gelebiliyorum ama tabi sen o kafanda olusturdugun gurbetci modelinin hirsini benden cikar rahatlayacaksan😂
Cevap sahibi+1 yılIyi ne mutlu bana ikitane vatanim var o zaman😊 yani cok cok ozurdilerim ya keske bu ulke yerine kendi memleketimde dogmayi secseydim benim hatam gercekten kusura bakma🙄
Cevap sahibi+1 yılInsallah bir gun🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılTamam.
Bir ülkenin kaderini/yönetimini...
Ayak takımına/halka...
Seçtirmezler...
Demokrasi/seçim...
Koca bir masal
Büyük bir illüzyondur...
Yilan görünümlü ingilizin
Dünyaya kakaladığı...10 Yorumla
+1 yılkullanmamalıı ideolojik açıdan bir şeye fanatizm besliyorlar sonra da çifte vatandaşlıkla oy kullanma hakkına sahip oluyorlarr eşit değiliz şartlarımız aynı değill neden benim geleceğime karar veriyorlarr bence kullanmamalılarr
00 Yorumla
+1 yılBen gurbetçiyim ama türk vatandaş değilim.
Bence oy kullanma imkanı saçma; sonunda biz oy verilen ülkede yaşamıyoruz ve ordaki durumu tam olarak anlayamayız.10 YorumlaHayır. Gurbetçiler parazittir. Hem Avrupa'da yaşadıkları ğlkeye, hem de buraya.
En doğrusu yaşadıkları ğlkenin bunları kovmasıdır. Gelsinler burada yaşasınlar216 Yorumla- +1 yıl
sana ne soktuk da çıkaramadın p uşt
- +1 yıl
ne gelicez burda sefiller gibi yaşamak sana yakışır bize değil
- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
yo kullanırız git ağla
- +1 yıl
Türkiye Kanser hücresi gibi kendi vücuduna saldiran irkcilar yüzünden bu halde, Gurbetcilerin getirdigi döviz ile Türkiye ayakta, esnaf ayakta, seninde karnin doyuyor. Onalrin vatan millet sevgisi sende olsa, Trüklere karsi böyle bir irkci yaorumda bulunmazdin. Ama Parazit dedigin insanlarin yerinde olamadigin icin nefret ediyorsun, kiskanclik kötü. irkclilarin genelide zaten kiskanc, egoist olur, senin gibi.
- +1 yıl
İnsan gibi yaşamanızo sağlayan, inde yaşadığınız devlet ve o kültürdür. Almanya olsun mesela, Almanya için parazitsiniz mesela. Orada işsizlik ödeneği alıp biriktirip burada ev arsa alıyonuz, ya da tatile geliyonuz. Hadi boktan bi dönerci dükkanınız oksun, oranın kaynakları, oranın imkanlarıyla yaşayıp burada harcayınca vatan kurtarmuş sanıyorsunuz. Allahınızı severseniz, Dünyada "para harcayarak vatanıma hizmet ediyorum" diye utanmadan övünen başka bir sosyal grup gösterin bana.
Lan elin Çinlisi ABD'den teknoloji çalıyor getiriyor ülkesine hiç olmazsa. Ya da ğlkesşnde üretim merkezi kuruyor, fabrika kuruyor, yatırım yapıyor.
Bir tane gurbetçi firması söyleyin Türkiye'ye katma değer üreten bi yatırım yapmış olsun.
Zaten artık yasa geliyor. Almanya'da beleşe yaşayıp buradan mal mülk almanızı yasaklayacaklar. Malını mğlkinüz varsa işsizlik maaşı, ya da yardım alamayacaksınız. Almanya geç bile kaldı. - +1 yıl
senden ancak Dümdük irkci olur, Türk olamazsin, Türk Türke karsi irkcilik yapmaz, Türk zaten irkci olmaz, senden olsa olsa ancak Türk maskesi takan bir Türk düsmani olur. O gurbetciler vatan sevgisi, Türkiye sevgisi Türkiyeyi ayakta tutuyor, ama senin bir faydan yok, Türkiyeye bir katkin yok, pararizit gibi üretmeden yiyorsun, vergini dahi ödemiyorsun, cünkü 24 saat burdasin.
- +1 yıl
Boş hamaset yapma. Beni de boş ver. Güneydoğu hariç Anadolu'nun her yerinde çalıştım ben, hem işçi hem de mühendis olarak.
Bana bir tane gurbetçinin, bu ülkeye katma değer üreten bir yatırımını göster.
Öyle boş vatan millet sakarya edebiyatı, Türklük hamaseti yapma. Somut şeyler göster. - +1 yıl
Kendini aklamak icin birak mühendisligi orda burda calistigim hikayelerini.
Sadece en basit anlayabilecegin sekilde basit bir örnek vereyim, 1970 lerde baslayan, Türkiyeyi zamaninda ac kalmamak icin gurbetlere dagilan erkekler, kadinlar, Türk Vatandasi kalmak icin, bedelli askerlik yaptilar. 4 dönem Burdurda her seferinde 10 bine yakin Gurbetci zaman zaman 15 bin DM cikan Bedel ödeyerek askerlik yapti. Su an 6 bin Euro civari.
Simdi sen sadece simdiki bedeli hesapla 6 bin Euro X 40 Bin bedelli = 240 Milyon Euro eder.
Bu sadece Vatan sevgisi icin ödenen bedel, Türk Vatandaslaigindan ciksa bu parayi ödemeyecek ama ödüyor, bu paralar senin onlara parazit diyenlere hediye gidiyor.
Her gurbetci aile her yil sadece izinde Türkiye ekonomisine yaptiklar en az 5 bin REuro harcamalarla katkida bulunuyor, esnaf ekmek yiyor, bu arada vergisini ödemis oluyor.
Daha onlarca sebep sayarim ama senin bu cekememezlik, icindeki kiskanclik bunlari göremen engel olacaktir.
Simdi soruyorum, PARAZIT kim?
+1 yılSüper soru kanka yaa.
Aklına nerden geliyor böyle sorular 😂
Kullanmasınlar gitsinler yaşadıkları ülkede kullansınlar.01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır kullanmamalı. Hakları da yok. Yaşamadıkları bir ülkenin şartlarından haberleri bile olmayan bir ülkenin yönetiminde söz hakkı olamaz hiç birinin.
00 Yorumla
+1 yılhayır tabiki de neye oy veriyorlar gitsin oturdukları ülkede oy versinler saçmalığa bak yaşamıyor benim ülkeme karışıyor
10 Yorumla
+1 yılÇakallar dolar euro yükselsinde paramızın değeri yükselsin diye oy veriyor bu Türkiye'de yaşayan herkese ihanettir
00 YorumlaKULLANMAMALI. 40 yıl boyunca Türkiye’de yaşayan birisinin hayatını, hiç Türkiye’ye gelmeyen Almanya’da oy kullanan birisinin belirlemeye hakkı yok.
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı. Oranın vatandaşlığını almış gittiği ülkenin tüm haklarına sahip, süresiz oturum iznine sahip olan Türkler oy vermemeli.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle kullanmamalı. Almanya'da, Hollanda'da yaşayan aşağılık kompleksli işçiler burada benim kaderimde söz sahibi olamazsın bir zahmet.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kim hangi ülkede yaşıyorsa sadece orada kullanmalı bence.
Ulkede kriz çıktığında doviz fırlayınca en çok gurbetçilere yarıyor.00 YorumlaBence kullanmamalılar. Sonuçta kendileri yaşamıyor bu topraklarda bizler yaşıyoruz. Onların keyfiyetinin çilesini biz çekmek mecburiyetinde değiliz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşamadığı yerdeki yöneticiyi seçme haklarının olmasını aşırı saçma buluyorum. Ancak halen vatandaş olduklarından dolayı geri dönüş ve buradaki mal varlıkları açısından halen yönetim ile ilgililer. Düzenleme getirilmesi gerekiyor.
00 YorumlaEvet kullanmalı adamlar öyle veya bu ülkenin bağrından kopmuş veya kopmuş olan bir ailenin çocukları adamlar
00 Yorumla
+1 yılKullanmalı. Sonuçta bu ülke onların da büyüklerinden miras kaldı.
10 Yorumla
+1 yılTabi ki de hayır onlar yaşamıyor ve onlar yüzünden bizler mutsuz oluyoruz.
10 YorumlaHayır kullanmamalılar benim ülkemde yaşamıyorlar ki benim kaderimi belirlesinler!
10 YorumlaHayır kesinlikle kullanmamalı saçmalıktan saygısızlıktan başka birşey değil
22 Yorumla- +1 yıl
Bu faşist ve cahil düşünceden dolayı seni kınıyorum
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKullanmamalı kesinlikle. Bunlara göre burada yaşam harika dışardan.
00 Yorumla
+1 yılElbette yaşamadıkları ülkede bir söz hakları yok!! Oy hakları olmamalı
00 Yorumla
+1 yılYa şimdi çok ağır küfredicem olmicak.. Yanlış anlama, sana değil
00 Yorumla
+1 yılÇok zor soru. Kimsenin hakkını yemek istemiyorum. Ama Almancılar kullanmasalar daha iyi sanki.
00 Yorumla
+1 yılHayır kullanmamalı kim nerede kimin yönetiminde yaşıyorsa oyunu orda vermeli
00 Yorumla
+1 yılKullanmamalı kesinlikle. Ben almanyada yaşıyorum ve oy kullanmıyorum turkiyeye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGurbetçiyim kullanmıyorum. Yaşamadığım ülkenin kaderi üzerinde payım olsun istemem. Sanki kul hakkına girermişim gibi hissediyorum.
20 YorumlaHayır, çünkü yurtdışından konuştuğum hiç kimse buradaki ekonomik sıkıntıyı bilmiyor, bilse de çekmediği için hissedemiyor anlayamıyor.
00 YorumlaAsla oy kullanmasınlar vergimi ödeyen ben yokluğu çeken ben kısıtlamayı yaşayan ben hakkım olan oyu benim gibi çeken vatandaşım kullansın
00 Yorumla
+1 yılHayır kullanmamali ülkedeki dert sıkıntıyi onlar cekmiyor Türkiye cennet cennet demeyle olmuyor o isler
00 Yorumla
+1 yılÜlkemizle bağini koparanlar kullanmamalı son 3 yılda
en az 1 ay türkiyede bulunma zorunluluğu getirilmeli00 Yorumla
+1 yılDemokratik hakkı kullanmamalı tam tersini demek fasizim
01 Yorumla- +1 yıl
Kullanmali*
+1 yılKeyiflerine kalmış ister kullansınlar ister kullanmasınlqr zorunlu değil yanii
00 YorumlaHakları var kullanmalı
10 YorumlaOnlar bizden daha bilinçli
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılKullanmali tabiki türk vatandaşı ise
00 Yorumla
+1 yılNe alaka onlar bu ülkede yaşamıyor ise onlara nee
00 Yorumla
+1 yılEtik değil.
00 Yorumlakesinlikle hayırrrrrrrrr
00 Yorumla
+1 yılA*pli olanlar kullanmasin
00 YorumlaKesinlikle yaşamadığı ülke için oy kullanmasınlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 808 cevap paylaştı.
+1 yılBir zahmet kullanmasın
00 Yorumla
+1 yılevet kullanmalı, vatandaşı oldu ülke sonuçta
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. Aslında kullanmamalı burada yaşamıyorsa.
00 YorumlaMilli yerli olanlar evet
00 Yorumla
+1 yılKullanmamalılar bencede
00 Yorumla
+1 yılHayır kullanmamalılar
00 Yorumlakarşıyım. hakları yok.
00 Yorumla
+1 yılKullanmalı
10 Yorumla
+1 yılKullanmamalı.
00 Yorumla
+1 yılEzin gurbetçileri
00 Yorumla
+1 yılHayir
00 YorumlaYok bence
00 Yorumla
+1 yılKullanmamalı
00 YorumlaOlmamalı.
00 Yorumla
+1 yılGurbetçi anıtkabiri satın alır
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

