Değişim mi istiyorsunuz, yoksa mevcut Cumhurbaşkanının göreve devamını mı.
Erdoğan
Kılıçdaroğlu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
13. Cumhurbaşkanı kim olmalı, hangi aday size güven veriyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kılıçdaroğlu diyenler sanırım onun gibi bilgisiz cahil ki kılıçdaroğlu diyor. Yaşı 20'yi geçmeyen ekonomi nedir, siyaset nedir bilmeyen gelmiş 20 yıldır o malum şahıs diye adlandırıp ayrıştırıp kötülüyor. acıyorum halinize.. 2 yıldır dünya ekonomik olarak krizde.. bizde de var. daha önce dolar 3 tl iken gezi kalkışması yapıldı ne çabuk unuttunuz geçmişi? o zaman her günlük gülistanlıktı? neden kalkışma yapıldı? neden darbe yapıldı? uyanın uyanık olun. kılıçdaroğlu gelirse siz o zaman gerçek krizleri görür yaşarsınız. ülke bile elden gider. suriye gibi oluruz.
@Yaso9597 bizim gibi cahiller bitmez.!! herkes kendine yakışanı seçer. kendi lideriniz çok akıllı ya siz de onun peşinde gidenler kim bilir nasıl akıllısınızdır düşünemiyorum bile.. zaten lideriniz gibi sizde hakaret etmekten başka bir b. k bildiğiniz yok. cahillik nasıl olunuyor bir liderinize, birde aynaya bakın görürsünüz.
Bir düşünün neden Millet İttifakı içindeki Karamollaoğlu, Babacan, Davutoğlu ve Uysal en başından beri hep Kılıçdaroğlu aday olsun istediler? Bu ucube tek adam sisteminde seçilen kişi eğer isterse seçildikten sonra her şeyi yapar, ittifak içinde olduklarına sırtını dönebilir, tüm güç onda oluyor çünkü, kim engel olabilir ki buna? İşte bu yüzden seçilecek kişinin gerçekten dürüst ve güvenilir olması gerekiyor ki seçimi kazandıktan sonra bu ucube sistemden çıkıp parlamenter demokrasiye geçelim, hukuk devleti olalım, kuvvetler ayrılığı olsun, yargı bağımsızlığı olsun.
İttifaktaki bu saydığım isimler, siyasi zihniyet ve yapı olarak Kılıçdaroğluyla tamamen zıt olmalarına rağmen onu desteklemelerinin tek nedeni dürüst ve güvenilir olması, seçimi kazandıktan sonra parlamenter demokrasiye geçecek olmamızdır. Çünkü gerçekten demokrat olan, adam satmayacak, iki yüzlü olmayan, dürüst ve güvenilir olan tek liderdir Kılıçdaroğlu
Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu hiç bir kişisel hırsı ve hevesi olmadan ülkesini düşünen bir insandır. Bunun ıspatları ortada.
1- Daha önce cb seçimlerinde kendisi aday olmak yerine o dönemki mhp yi kırmamak için uyumlu davranıp ekmelettini aday göstermişlerdi. Kişisel hırsı falan olsa mhp ye hadi ordan diyip kendisi aday olurdu.
2- Bundan önceki partili cb seçiminde, kendisi aday olmak yerine büyük bir mütevazilik gösterip kendisi yerine, Muharrem İnceyi aday olarak göstermişti
3- 7 Haziran 2015 genel seçiminde "gel hükümeti kurup meclisi çalıştıralım" diyerek bahçeli' ye başbakanlık önermişti.
Ayrıca şu var; Kılıçdaroğlu dışında ki adayların amacı tayyibin yerine geçmek ve şahsın devletinin sahibi olmak. Oysaki Kılıçdaroğlunun amacı bu ucube sistemi kaldırıp parlamenter demokratik sisteme geçmek. Kemal Kılıçdaroğlu zaten bu yüzden Millet İttifakını kurdu ve başvuru yaparken parlamenter sisteme geçmekle ilgili yaptıkları protokolü YSK ye sundu.
Ülkemizin yeni tayyiplere değil, parlamenter demokrasiye ihtiyacı var. Bu ucube sistem değişmezse hiç bir şey düzelmez. O yüzden Millet İttifakından başkasına oy vermek, ülkemize ihanet etmek olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ümit Özdağ'a Kemal KILIÇDAROĞLU kazanırsa ne olur? diye soruldu. Verdiği cevaplar dehşete düşürücü. Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü tehlikeye sokacak kimlerse onlara verilmemeli. Ayrıca sadece bunlar aday değil ki başka adaylarda var. Neden insanları iki tercih arasında bırakıyorsunuz? Bu memleketin akıllı düşmandan medet duymayan insana ihtiyacı var. İnşaAllah bir gün doğar. Erdoğan çözüm süreci dönemi hdp ile masaya oturduğu zaman nasıl öfkelendiysem Kılıçdaroğluna da aynı derecede öfkeliyim. Türkiye toprağını bölmek isteyen kimse kim böyle bir talepte bulunuyorsa halk bunu yanlarına bırakmaz. Tabii toprak bütünlüğümüzü dert edinenler halen varsa. Kimse bu gerçeği görmüyor ayrı. Herkes tutmuş gidiyor bir partinin peşine ALLAH sonumuzu hayır eylesin.
Bunların içinde tek güven duyduğum kişi Kılıçdaroğlu.
Allah'ın izniyle bu kez oyum Kemal Kılıçdaroğluna olacak inşAllah. Ben çok dikkatli takip ediyorum olan biteni, çok büyük bir oyun oynanıyor. Şunu söyleyim, bu seçimde gerçekte iki taraf var, biri Kılıçdaroğlu diğeri ise malum kişi. Kılıçdaroğlundan başka oy verilecek hiç kimse yok. Diğer her seçenek malum kişiye hizmet etmektir.
alım gücümüz iyice düştü. 1 tane dandik ürün 300 400 tlden başlıyor. yahu portakalın kilosu 15tl olur mu? acil değişim şart. Erdoğan diyenlerin ya bir menfaati vardır ya da durumundan memnun olanlardır. işlerine geldiği için erdoğan diyorlardır. Yoksa erdoğan demek akıl işi değil. 2 yılda bir ülke bu hale geliyorsa bunun tek sorumlusu tek adam rejimiyle yönetilen ülkenin başkanıdır NOKTA
Tabii ki değişim, hiç bir devlet adamı karun gibi zengin olmamamalı. Görevi bittikten sonra ticaret mi yatırım mı ne isterse yasal yapabilir. Devlet içinde yönetimde böyle adam olmamalı. Yalanların doğru, doğruların yalan olduğu bir ülkenin nereye gittiği apaçık ortada..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kılıçdaroğlunu Mansur yavas ile karıştıran enayiler var. Kk ne anlar ülke yönetmekten. Bu kk diyenler aday ilan edilmeden önce kkyi kötüleyen Mansur Yavaşı destekleyen kişiler olduğuna adım gibi eminim. Aklı olan düşünür sırf hükümetin değişmesi uğruna ne yaptığını bilmeyen kkye oy verilmez. Muharreme verilmeli oylar
Ben istikrar ve güvenlikten yana tercih kullanıyorum. ERDOĞAN seçilemezse 20 yıllık kazanımlar heba olur. kk ülkeyi pkkya, abye, abdye, israile, yunanitana, ermenistana teslim eder. çünkü söylemlerinden hep onlar memnun oluyor.
Kızları dağa kaçırıp taciz tecavüz her melaneti yapıp fetöcüleri ve teröristleri afvedecez belediyelere özerklik adı altında ülkeyi kaosa sokmak isteyenlerle işbirliği yapanlarımı destekleyeceğiz, bize uçak satmayan teknolojimizi baltalamaya çalışanlarla işbirliği yapanlarımı destekleyeceğiz.
Bay kemal olmalı çünkü hem değişim şart hem de başarısız olursa Erdoğan gibi 20 sene bekletmez halk çabuk degistirir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sonuna kadar arkandayız reis!💪 RTE forever tabii ki de
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu Kılıçdaroğlundaki ısrar nedir anlamıyorum. Herkes Mansur Yavaş'ı isterken adam yine kendini aday yaptı. amacı herhalde muhalefette kalmak yine başka bir şey değil.
Bunu söylemek bana düşmez. Herkes potansiyeli ölçüsünde karar verir. Ama sana şunu söyleyeyim, bazı yerlerden olanları iyi tanıdığım için onlara asla oy vermem. Ulkeyi soyan çeteler umumiyetle oralardandir.
@aerolite Kılıçdaroğlu diyeceğin çok belli, öyle tarafsızmışsın gibi lafı söyleyip çekilme. Bence de herkes potansiyeli ölçüsünde karar verir, gaf uzmanı Kılıçdaroğluna oy veriyorsan bunu teyit eder. İnsanları da belli başlı kalıplara göre yargılama. Çok güzel ahlaklı tanıdığım Rizeli insanlar var mesela.
Elbette tarafım. Ama taraf olmam seçimlerimde duygularıma yenik düşmemi gerektirmez. Secim yaparken etraflıca düşünüp taktiksel davranmak gerekir. Bu taktikler bazen istemediklerimize de destek vermemizi gerektirebilir. Normalde 6 lı masaya ben de destek vermezdim. Ama şu anki durum onu gerektiriyor gibi duruyor. İnce ise bana göre kişilik olarakta son derece olumsuz bir insan. Detaylara girip uzatmayacagim mevzuyu. Ayrıca benim de o çok sevdiğim Rizeli arkadaşlarım var.
@aerolite Mentalite yanlış. Erdoğan gitsin derken HDP iktidara gelmemeli. O kapalı kapılar arasında nelerden taviz verildiğini biliyor muyuz? Ha şimdi diyeceksin ki HDP'nin %10 oyu var, onsuz iktidara gelemeyiz; Kılıçdaroğlu çok vatanseverse, Akp gitsin istiyorsa Mansur Yavaş'ı aday yapacaktı. İnan HDPKK'ya da hiç ihtiyacı olmazdı 6'lı masanın, Cumhur İttifakından bile oy alırdı çünkü.
Demokrasi hakkının olduğu her ülkede istenilen adaya oy verebilme hakkı vardır. Kılıçdaroğlu aklınca bizi kendine oy vermeye mecbur bırakıyor; çok cesursa 2018'de de aday olsaydı ya. Ekonomi kötüyken mülteci vb. problemler varken bende aday olurum. Bide o da yetmezmiş gibi Davutoğlu çıkmış %1 lik bile oyu olmadan, imza vermeden cumhurbaşkanı hareket edemez diyor, sen kimsin de Cumhurbaşkanı senden imza alarak hareket edecek.
6'lı masa Erdoğan'dan daha kötü yönetecek ülkeyi. Bu yüzden aklınızı başınıza alın. Muharrem İnce oy çalmıyor, 6'lı masa denen Komedi Filmi oy çalıyor.
Muharrem İnce'yi de sol kanallardan değil, nesnel araştırmanı; projelerini stratejilerini incelemeni öneririm. Depremi de seneler önce uyardı, su problemini hatta gıda problemini bile uyardı.