+1 yılLaiklik, bir toplumun devlet yönetimindeki din ile ilişkisini düzenleyen anlayıştır. Bu anlayışa göre, devlet yönetimi ve din işleri ayrı tutulur ve herhangi bir dini inancı benimseyen bireylerin kendilerine özgü bir din yaşantısı sürdürmeleri sağlanır.
Bu ilke, herkesin inanç ve düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiği düşüncesine dayanır. Bu nedenle, laiklik elden gitmemelidir. Laiklik, toplumun özgürlük, eşitlik ve adalet gibi temel değerlerini korur ve bireylerin farklı inançlarına sahip olmalarına rağmen bir arada yaşamalarını mümkün kılar.
Ancak, laiklik kavramı içinde, laikliğin aşırı yorumlandığı ve bu yüzden de bireylerin dini inancının baskı altına alındığı durumlar olabilir. Bu tür durumlarda, laiklik ilkesinin doğru anlaşılması ve uygulanması gerekir.
Sonuç olarak, laiklik ilkesi, toplumsal barış ve düzenin korunması için çok önemlidir ve elden gitmesi söz konusu olamaz, ancak bu prensibin doğru yorumlanması ve uygulanması, toplumun refahı için ayrıca önemlidir.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılGiderse en çok inananlar zarar görür çünkü kendi aralarında çatışırlar tıpkı İran, Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve bazı Afrika ülkelerinde olduğu gibi...
19 Yorumla
Soran+1 yılBelki katar Suudi Arabistan Singapur gibi de olabiliriz
- +1 yıl
Mümkün değil
Soran+1 yılNiye laik oldukta fransa gibi mi olduk
- +1 yıl
1950 den beri dinci zihniyet iktidarda
Soran+1 yılEcevit ve demirel dinci mi?
- +1 yıl
Demirel'de menderes gibi sermayeye hizmet ediyordu Evevit tek başına iktidar olmadı hiç, Kıbrıs'ı Ecevit kurtardı biraz gerçek tarihi okuyun.
Soran+1 yılEcevit kıbrısı kurtardı mı bence erbakan sayesinde oldu yanlış biliyorsun tarih oku biraz
Soran+1 yılDemirel neticede dinci değil darbeci Kenan Evrende dinci değildi.
- +1 yıl
Tarihi kimden öğrendin, iyice bir araştır bir de savunduğun şeyleri gizliden çıkarak savunma bakalım yapamazsın çünkü sen bile bunu yapacak cesarete sahip değilsin
+1 yılİk elden gidiyaahhh
00 Yorumla
+1 yılMilleti yemeyin! Bende müslümanım ve şeriatı (Arabın kanunu) Allah'ın kanunu diye yutturuyorlar millete bunu her türlü ispatlarım hemde kuran ayetleriyle!
079 Yorumla
Soran+1 yılKim diyor bunu
- +1 yıl
İlahiyatçı yazar, Yunus Emre, ve Kuranın ayetleri
- +1 yıl
Osmanlı veya büyük İslam devletleri (Selçuklu vb) hiçbiri Emevi Kanunlan ile hükmetmedi. Halifelik ile yönetilen Osmanlı dahi hiçbir zaman Şeriat geçerli olmadı. Şeriat Arapça da kanun anlamına gelmektedir. Kur'an geçen şeriat (kanunu) uygulayın ifadesi yasaları uygulayın anlamındadır, Kur'an da Emevi yasalarını uygulamanıza dahil ifade var midir? Şuanda Arap devleri de kendi Anayasalarına şeriat demektedir. Bizim halkımız Arapça bilmediği ve Emevi yasalan cemaat gibi kurumların işine geldiği için İstenmektedir.
"... Her zamanın bir hükmü vardır." (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
*Sizden her biriniz için bir şeriat / yol ve yöntem koyduk. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı..."
Sofra Bölümü / Maide Suresi 48. Ayette şir'a sözünün yasa, yol ve yöntem anlamında kullanıldığını görüyoruz. Ama durun bir dakika! Ayette tek bir yasa, yol ve yöntemden bahsedilmiyor. Tam tersine her topluluk / toplum /ummet için yasa, yol ve yöntemlerin olduğu ifade ediliyor. Yani bu ayetin bize öğrettiği, Allah tarafından bütün toplumları kapsayan tek bir şerlatını mevcut olmadığı, farklı farkli şeriatların söz konusu olduğudur.
"Ezmanın tegayyürü ile ahkamin tegayyürü İnkar olunamaz!" / "Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar edilemez!"
Allahin dedikleri değişilmez denirken, Allah yasalar döneme değişir diye buyurması ve her kavmin kendi şeriati (kanunu vardır) demesi bile yeterli bir kanıttır. Zira eğer yasaları o belirleseydi değişmez olması gerekirdi.
"Ve len tecide lisünnetillahi tebdila!" / "Sen, Allah'ın kanununda bir değişme bulmazsın!"
Allah'ın bütün evrene ve toplumlara egemen olan değişmez
yasaları vardır. Kuran, Allah'ın işte bu gerçek yasalarına "Sünnetullah" diyor.
Bu noktada büyük Sufi ozan Yunus Emre'nin: "Seriat oğlanları nice yol keser bana. Hakikat denizinde bahri oldum yüzerim." sözünü anımsatmak fayda görüyorum.
- +1 yıl
Yani anlayacağın millete Arabın saçma kanunlarını İslam hükümleri diye yutturuyorlar! İran, Afganistan, Pakistan gibi ülkeler de neden zulüm var? Allahın kanunları zulümlemi yönetin diyor sözde dinciler toplumu istediği gibi yönetmekte Arabın kanunu İslam kanunu diye yutturuyorlar.
Soran+1 yılTamam kardeşim o zaman sizde kuran gibi yönetin tabi yönetebilirseniz, zulüm diyorsun ne gibi zulümler var mesela
- +1 yıl
Daha dün izledim kadın başörtüsü takmadı diye kadına bakkalda bir şey satılmadı birde üstune kafasından aşağı yoğurt döktü alçaklar! ayrı bir konu şeriatta birine taciz, tecavüzde 4 şahit getirmezse dövmek var kadın biri tam da bu olayı yaşadı tecavüze uğradığı halde 4 şahit getiremediği için polisler kadinı morartana kadar dövdüler bu daha en basitleri şimdi Allah bunu mu emrediyor?
- +1 yıl
Biri haklı olduğu halde bumudur adalet haksız durumamı düşmektir?
Soran+1 yılTamam diyorum bende sizde doğrusu uygulayın görelim hani İslamı şeriatı çok biliyorsunuz ya uygalayında öğretin millete.
- +1 yıl
Hı aynen aynen bende Cumhurbaşkanı adayıydım, hâlâ İslam şeriatı diyorsun biz ona şeriat değil "sünnetullah" diyoruz. Elimde imkan olsa zaten uygulardım.
Soran+1 yılPeygambere recm uygulamıştır ve dört kadınla evlilik vardır İslamda madem sünnete uyuyorsun kabul et o zaman bunları
- +1 yıl
Kuran'da Nisa suresi 3. ayette "haksızlık yapmaktan korkarsanız 1 tane alın" demiştir.
Diğer bir tarafta Nisa suresi 124. ayette de "ne kadar uğraşırsanız uğraşın kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz" buyurmuştur.
Görüldüğü gibi İslam aslında 1 eşi temel olarak kabul ediyordur şunu da hatırlatmak isterim cahiliye devrinde herkes istediği gibi 30-40 tane kadınla evlenebiliyordu Kuran bunu 4 olarak sınırlamıştır yani nankörlük etmeye lüzum görmüyorum İslam geldikten sonra kadınların toplumda yer almaya başladığını da gayet iyi biliyoruz.
Soran+1 yılBoş konuşma başladın İslam 4 kadınla evlilik vardır ve eşinden izin almadan gidip evlenebilir bu dinen böyledir ve kuranda asla çelişki olmaz , eğer dört evliliğe izin veriyorsa , bir yerde de evlenmeyin demez , ha adaletli davranamazsa o onunla Allahın arasında kimse karışamaz, erkek dört kadınla evlenebilir bunu kabullenmek zorundasınız eğer müslümansanız.
- +1 yıl
Biliyoruz zaten 😂 evet evlenebilir ve Kur'an ayetinde de geçtiği gibi
... Her zamanın bir hükmü vardır." (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
şu an ki günümüz İslam'da da resmi nikahsız birliktelik yaşamanın haram olduğunu biliyormusun? Dini nikahlı kadınlarla beraberlik yaşamak haramsa eee Resmi nikah gerekecek ve Resmi nikahı olan biri de 2'yi 3'ü 4'ü nasıl nasıl alacak? İslam eskiden öyle olabilirdi ve artık zamanın değişmesiyle hükümlerde değişiyodur. Bence benimle kapışma derim bir halt bildiğin yok çünkü! - +1 yıl
Ezmanın tegayyürü ile ahkamin tegayyürü İnkar olunamaz!" / "Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar edilemez!"
Soran+1 yılValla evlenen evleniyor bal resmi nikaha gerek imam nikahı yeter , imam nikahıyla dört tane alabilirsin , imam nikahı haram değil, asıl senin bildiğin bir şey yok sorularıma cevap veremiyorsun , ve yazdıklarının bir çoğu boş bilmediğin o kadar şey var ki git öğren gel.
- +1 yıl
😂😂😂 dini nikah haram demedim sadece dini nikahlı beraberlik haram dedim lafı nerenden anladın? Kuranın ayetleriyle cevap yazıyorum sen kendi boş laflarınla cevap veriyorsun bence sus daha fazla komik olma 😂😂😂
Soran+1 yılSen diyorsun çelişkili ama değil peygamber efendimizde çok evlilik yapmıştır, ve bir erkek dört kadınla evlenebilir ve şimdi öğren gel boş konuşma benim dediklerim daha doğru, sen kendini bir şey zannediyorsun bir halttan anladığın yok.
- +1 yıl
Yemin ediyorum çıldıracağım ya mal kafa! Allahın belası! Ben peygamber efendimiz çok evlilik yapmadı diye birşeymi dedim? Şunu düzgünce anla artık Her zamanın bir hükmü vardır." (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
şu an ki günümüz İslam'da da resmi nikahsız birliktelik yaşamanın haram olduğunu biliyormusun? Dini nikahlı kadınlarla beraberlik yaşamak haramsa eee Resmi nikah gerekecek ve Resmi nikahı olan biri de 2'yi 3'ü 4'ü nasıl nasıl alacak? "İslam eskiden öyle olabilirdi ve artık zamanın değişmesiyle hükümlerde değişiyodur" - +1 yıl
Eskinin hükmüyle şimdinin hükmü bir değil akılsız Kuran'da var bu Kuran'da!!!
Soran+1 yılKuranı keşke tam okusaydın , kuran kerim sadece o döneme değil bütün hükmünü ait daha bunu bile bilmiyorsun çok boş konuştun.
Soran+1 yılDini nikah zaten imam nikahı ve haram değildir Allah katında resmi nikaha gerek laik bir nikah değil yani, hani biz sünnete gidiyoruz onun için dört evlilikte olmalı dimi yani yargılanmamalı.
- +1 yıl
Beyinsiz, mal, s*lak , g*rizekalı, ahmak, moron, Allahın belası bir insanın bu kadar mı beyin yoksunu olur Ya Rabbi!
"... Her zamanın bir hükmü vardır." (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
Bu da kuran ayeti gordüğün gibi o değismeyen kanunlar "sünnetullah" kanunlarıdır! Şunu anla artık! - +1 yıl
Lan beni deli etme adam! Dini nikah haram demedim zaten günümüz İslam'da beraberlik haram dedim!
Soran+1 yılDört evlilik sünnet işte anlamıyorsun dimi kendi kafana göre kuranı yorumla sen , sonra gelip millete din öğret.
Soran+1 yılZinanın haram olduğunu herkes bilir , ben zinayı kastetmiyorum, ve senin söylediğin o ayet başka bir aynı değil , ona bakarsak allahın hüküm etmeyenler kafirlerin ta kendisidir diyor, kuranın hükmü değişme saçmalama.
- +1 yıl
Kendi kafama göre mı yorumladım s*lak! İslam âlimlerinin kabul gordüğü budur ben onların söylediklerini söylüyorum sana ahmak kafa!
- +1 yıl
Sen böyle diyerek kuranı yalanlamış oluyorsun zaten
... Her zamanın bir hükmü vardır." (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
Ezmanın tegayyürü ile ahkamin tegayyürü İnkar olunamaz!" / "Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar edilemez!"
Bunlar kuran ayeti değil mi?
O değişmeyeck olanlar sünnetullah'tır! Anla artık şunu Lan!
- +1 yıl
Zinayla benim dediğmin ne ilgisi var tövbe Estağfurullah ya sabır!
- +1 yıl
Bir defol git artık 1 delille 40 âlimi yendim ama 40 delille 1 cahili yenemedim yol al şimdi! Cevap yazma !
Soran+1 yılŞimdi birisi dört kadınla nikah yapsa dini nikahla haram oluyor mu
Soran+1 yılBoş versen kafan almaz böyle şeylere işinize gelmedi mi işte kıvırıyorsunuz , defol git.
- +1 yıl
Hahha hiç güleceğim yoktu 😂😂😂 kafam almazmış kuranın ayetleriyle konuşuyorum kafan almaz diyor
Soran+1 yılKonuşmayı herkes konuşur ateisti konuşur ama iş anlamakta.
- +1 yıl
Haklısın iş anlamakta senin yapamadığın bir şey oda
Soran+1 yılAnlıyorumda ama sen anlamıyorum kuranı o kafadan okuyorsun ona şaşırıyorum
- +1 yıl
Kuranın ayetiyle konuşuyorum, İslam alimlerinin kabul ettiği şeyleri söylüyorum onun için bir yol al şimdi Allahın belası!
Soran+1 yılİslam alimleri değil Türk alimleri ve onlar daha bilmiyorlar daha dini ve o alimleri benim kadar bilmez.
- +1 yıl
Lan bak küfür etmeye başlamadan kaybol!
Soran+1 yılEziksin.
- +1 yıl
Senin kadar değilim en azından evet eziğim ama fıstık ezmesi olan eziklerden 🥜
Soran+1 yılTabi tabi kesin öylesindir , bi daha boş konuşma.
- +1 yıl
Boşu dolduran benim hayırdır?
Soran+1 yılboş konuşma diyorum
- +1 yıl
S alak
Soran+1 yılMemnun oldum bende mustafa
- +1 yıl
Beyinsiz bir defol git !
Soran+1 yılSen git öğren araştır gel.
- +1 yıl
😂😂😂
Soran+1 yılSana büyük kötülük yapacağım.
- +1 yıl
Aman Tanrım çok korktum klavye delikanlılığı yapmada uzaaaa!
Soran+1 yılSeninle evlenip üzerine kuma getirecem
- +1 yıl
Ş*refsizsin işte!
Soran+1 yılHer birinizden 5er tane çocuk
- +1 yıl
İt herif
Soran+1 yılSeni bir koltuğa bağlayıp senin gözün önünde diğer karımı öpicem, ben zevk alırken sen deli olacaksın.
- +1 yıl
Ş erefsiz ş erefsiz konuşma utanmadan bir de kuran okuyor !!! 😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠
Soran+1 yılKızınca daha tatlı oluyorsun lan
Soran+1 yılDeli edeceğim seni
- +1 yıl
Erkek milleti ne kadar ş*refsiz sen de onların yüz karasısın! İt, domuz, adi, ş*refsiz!!😠😠😠
Soran+1 yılKıskanma senide ihmal etmem yani 🤣🤣
- +1 yıl
Allahın belası düzgün konuş benimle kapat artık şu iğrenç konuyu!!! 😠😠😠
Soran+1 yılTamam şeker kız üzülme sen , şişmansan almam seni
- +1 yıl
Tam bir "picsin"
Soran+1 yılŞişman mısın yoksa
- +1 yıl
Değilim ne alaka şişmanlık?
Soran+1 yılŞişman kadın istemem malum taşıması zor olur.
- +1 yıl
Kardeşim bir titre kendine gel nerden geliyor bu genişlik? Ayıp denen bir şey var YUH!
Soran+1 yılİki saattir bana hakaret ediyorsun şimdi mi ayıp oldu
Soran+1 yılAyrıca kardeşim deme lazım olur
- +1 yıl
Böyle bir Ş*REFSİZLİĞE nasıl konusmamı bekliyorsun?
Soran+1 yılBeyaz tenli misin
- +1 yıl
İt
Soran+1 yılKurdum evet parçalarım
- +1 yıl
"İt" kurt demek mi s alak?
Soran+1 yılBen öyle Anlıyorum 🐺, sertim baya
- +1 yıl
Bak kendinde diyorsun anlamak istediğin gibi anlıyorsun işte
Soran+1 yılBen seni karım olarak görüyorum doğru mu
- +1 yıl
Hay Allah senin bin türlü belanı versin
Soran+1 yılSeninde versin canım benim meleğim yerim seni
+1 yılAsla gidemez?
22 Yorumla- +1 yıl
Gittiğinde görürsün
Soran+1 yılİnşallah gider
gidecekse nereye gitmeli
00 Yorumla
+1 yılHayır, Siyasal islam gitmeli..
00 YorumlaKesinlikle hayır
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle gitmemeli
10 Yorumla
+1 yılGitmemeli
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer