Gizli Üye(18-24)+1 yılŞeffaf bir şekilde bakıldığı zaman 18 yaşın bazı şeyler için geç olduğunu düşünüyorum. Mesela araba ehliyeti almak ve oy kullanmak gibi. 16 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum her ikisi için de.
Seçime gelirseeek, muharrem incenin kazanma olasılığı çok düşük. Türk olup da solcu olan kesim inceye oy vermek isteyecek, kimisi verecek, kimisi de oylar bölünmesin diye kazanma olasılığı daha fazla olan kişiye yanii kılıçdaroğluna oy verecekler. Az bi olasılık da olsa türk olup solcu olan kesimlerden de Erdoğan'a oy verecek olabilir.
İncenin dediği gibii oy kullanma yaşı düşürülürse incenin kazanma olasılığı çok çok yüksek. Ama yaş düşürülmeyeceği için ince kazanamaz diye düşünüyorum.
Sağ veya sol kazansın benim için fark etmez. Yeter ki ülkenin yararına olacak şeyler yapılsın. Görmek istemeyen görmeyecek yapılanları da yapılmayanları da. Umarım kim kazanırsa kazansın hepimiz şeffaf bir şekilde bakabiliriz yaşananlara. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun
03 Yorumla- +1 yıl
Bu yaş öyle haybeye oturtulmuş bir yaş değil. Vücudun temel fonksiyonlarının oturmaya başladığı, beynin oto kontrol bölümünün büyük oranda geliştiği, kişinin sosyal normları benimseyecek yaşa geldiği fanatize halden daha uzak bri kimliğe bürünebildiği bir yaş
16 yaşındaki birisi bildiğin dümdüz ergendir. Hala hormonlarının güdümündedir vesaire.
Muharrem de seçmen yaşı 15 olsa da kazanamaz. Çünkü gerikalan herkesin gözünde ''Ergenlerin önderi'' olur, Jahrein seviyesine düşer.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok ergenlerin önderi demeleri bir şeyi değiştirmiyor. Her türlü cumhurbaşkanı oluyor, söylemek isteyen her şeye laf söyler. Erdoğanı da cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyor çoğu sol kesim. İlla ki kabul etmeyenler olacak
- +1 yıl
Hesap yaptınız mı? 15 yaş grubu ülkede bir anda çoğunluk falan olmuyor. Siyaset böyle bir şey değil. Muharrem İnce deprem zamanı öne çıktı sosyal medyada, Meral Akşener'in adaylık konusunda rest çekip, sonra partisinin zan altında kalacağını anlamasıyla geri dönmesi üzerine birden ''Lan büyük tepki oyu var galiba, ben atlayayım ortalığa'' diye fırsatçılık yapma peşinde.
Adamın cumhurbaşkanı seçilse kabine kurabileceği bir partisi bile yok yine gidip Chp'nin kapısında bakan toplamaya çalışacak ne cumhurbaşkanı?
Ayrıca insanların gözünde ergenleri arkasına almış biri olursan itibarın sıfırlanır. Alay konusu olursun ''Çoluk çocuğu kandırıp tepemize çıkmaya çalışıyor'' derler anında Doğu Perinçek seviyesine inersin. Koca bir ülkenin gözünde bu duruma düşmek öyle ''bir şey değiştirmiyor'' diye geçiştireceğin bir şey değil
O kadar zayıf bir iktidar kurulur ki böyle, ilk sıkıntıda güvenoyu gideceği için 2 seneyi çıkaramaz Muharrem İnce.
En İyi Cevaplar
+1 yılYahu ben ben bu adamı anlamıyorum bu adam ne yapmaya çalışıyor? Hadi bu adam mantıksız konuşuyor da bizim medya niye bu adamı Kale alıp da bunları haberi yapıyor ya da medyanın önüne çıkarıp bir haber değeri varmış gibi sunuyor? Muharrem İnce dediğiniz adam 2018 yılında cumhurbaşkanı adayı olmuş o kadar partinin desteği olmasına rağmen %30 oy almış bir adam, üstelik bu da yetmez gibi seçim akşamı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmiş bir adam, bununla da kalmamış birkaç ay sonra Cumhurbaşkanlığı sarayı'na giderek görüştüğünü söyleyen ya da böyle söylemene çıkmış bir adam, dolayısıyla ben bu adamdan bu kadar ciddi alınmasına anlam veremiyorum bu adamın tek yaptığı evet AK Parti ile ittifak kurmamış olabilir Cumhur ittifakı içinde olmamış olabilir, ama bu adam atatürkçüyüm diyerek yıllarca ekmek yedi partiye düşmanlık yapıyor sağda solda olur olmaz konuşuyor kendisi yüzde kaç oy alabilecekti bu kadar konuşuyor?
Mesela Sinan Oğan da cumhurbaşkanı adayı oldu ama kimse onu tartışmıyor çünkü Muharrem İnce gibi tutup da hedef tahtası yapmıyor millet ittifak hanım adam kendi adı altında siyasetini yapıyor kazanır ya da kazanmaz ama Muharrem ince'nin yaptığı tek şey Cumhur ittifakına oy sağlamak başka kendi genel başkanına bile abi dediği insana bile hoş geldiniz güle güle kelimesini kullanıp göndermiş bir adam, şimdi de neymiş efendim seçim yerine 15'i düşüreceklermiş, buluğ çağına yeni gelmiş bebe ülkeden haberi olmayan bebe gidecek oy kullanacak zaten o insanların kendi oy kullanmayacak ki annesi babası şunu oy ver diyecekler ona oy verecek yani, oldu olacak milletvekili sayısı 15'i düşürelim de ondan sonra artık meclisin içinde uzun eşek oynarız.
Bu adamın dinlenilecek de ciddi alınacak da hiçbir tarafı yok bunu hala dinleyip de medyada haber değeri yapmak gerçekten boş bir zaman kaybı... Bir de çıkmış seçim akşamı bana sahip çıkmadılar diyor sanki %49'da seçimi kaybetti de,213 Yorumla- +1 yıl
Bir kere seçim kaybetmiş birine bu kadar saydırıp Kılıçdaroğluna oy verirsen çok gülerim 😂
- +1 yıl
O beni ilgilendirir sonuçta sahtekar Recebe verecek halim yok 😂
- +1 yıl
Seni ilgilendirir tabi. Desteklediğim için söylemiyorum ama senin sahtekar Recep Kılıçdaroğlunu çok mağlup etti. Bence bu adam bundan zevk alıyor zaten 😂 Şaka gibi ama ya hepsi bireysel partiyken birinin 3 lü diğerinin 6 lı kualisyon yapması 🤣🤣 Artık ağlanacak halimize gülüyoruz... Üzülüyorum bu ülkenin haline de insanlarına da.
- +1 yıl
Sende haklısın ne diyeyim ama cezasını bizler çekiyoruz
- +1 yıl
@XxHepSonradanxX Yaş kaç?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ne görüyorsan o neden?
- +1 yıl
Abi dediği adam da Muharrem gel bakalım buraya demisti
- +1 yıl
@XxHepSonradanxX 12 yaşından büyük olduğunu düşünmüyordum da ondan.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok haklısın herkes kendini siyasetçi sandığı ve fanatik olduğu için benim düşüncelerimi garipsemen normal oku tekrar tekrar açılırsın 😏 Siz fanatikliğe devam akp chp sağcı solcu nereye çekerlerse 😂
- +1 yıl
@XxHepSonradanxX Politik görüş sahibi olmak: Fanatizm
Mal gibi kendini zeki addetmek: Siyasi vizyon
Evet! - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Aynen mantıksız seçeneklere yapışıp AKP olmasın diye CHP ye, CHP olmasın diye AKP ye oy vermek mükemmel bir politik görüş 😂 Hiçbiri sizin için gelmeyecek cebini doldurmaya gelecek. Kime neyi savunuyorsun?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Siyasi partiler onlara doğrusu yanlışı ile sülük gibi yapışın diye yok. Yönetim için seçenekleriniz olsun doğruyu demokratik bir şekilde seçim yapın diye var. Oy sandıkta kalıyor sizin gibiler de herkesi gerip huzursuzluk çıkarmaktan başka bir halt yapmıyor. Çok mu umurlarındasınız? Adamlar keyfinde. Çok rahatlar milletimiz sayesinde.
- +1 yıl
bre bacım evladi kk kac secim kaybetti bre amin oglu iki yuzlu occ
10 sene önceki 15 yaş ile şu an ki 15 yaş arasında sayamayacağım kadar fark var. Bir kere nesilller ilerledikçe zeka artıyor. İki bilgiye ulaşmak çok daha kolay. Üç 10 sene önce 15 yaşındakinin siyasete bulaşma gibi bir gereği yoktu fakat günümüzde siyaset 15 yaşında çocuğa bulaşıyor. Doğru karar vermez diyenler için söyledim. Yine de zaten Mİ böyle olsun demiyor. Sadece böyle olsa kazanırım diyor. 15 yaşa inerse bencede mantıksız olur. Ne kadar hak versem de öyle.
01 Yorumla- +1 yıl
Nesiller ilerledikçe zeka artmaz. Bunun araştırması bile var tarih önceki tarım devrimi zamanında dahi insanların zekası aşağı yukarı şimdikinin aynıydı.
Bilgiye ulaşmak kolay ama dezenformasyon ve manipülasyon da çok daha kolay. Önemli olan bilgiye ulaşmak değil bilgiyi yorumlayabilme becerisine sahip olmak, hele ki bu çağda. Yoksa Jahrein gibi yarım yamalak, bağlamını bilmediğin şeylerle her konuda atar gider yaptığınla kalırsın.
Siyaset tarihin her döneminde 15 yaşında çocuğa bulaşıyordu. Bundan 100 yıl kadar önce İngiltere'de 5 yaşında çocuklar baca temizleyicisi olarak çalıştırılıyor, 15 yaşına gelmeden ölüyorlardı para kazanmak uğruna. Siyasetin herkese dokunmadığı tek bir dönem olmadı. Şu an devlet beceriksizlikte çığır açtığında gençlere daha çok dokunmuyor
Bundan 10 yıl önce de Türkiye kötüydü, o sıralarda anası babası ''Türkiye yine iyi bakma sen'' edebiyatındaydı çoğunuzun.
+1 yılAynı zamanda fakir kesimden gelen 18 yaşındaki kişilerin milletvekili olması iyi değil dedi, daha sonra iş bulmakta zorlanırlar o yüzden zengin olan 18 yaşındakilerin olması daha doğru olur dedi. Bu durumda, zengin olan 18 yaşındaki bir genç hangi kesimi temsil edecek? Fakir halk yine kendini temsil eden birini bulamayacak mı?
02 Yorumla- +1 yıl
Fakir halkın temsil edilebilmesi için fukara birileri lazım değil. Buna tokenizm deniyor. Sen mecliste kendini görmek zorunda değilsin, senin çıkarına politikalar savunan, senin sınıfının ekonomideki payını savunan birilerini oraya çıkarmak zorundasın.
Fakir adam haliyle eğitimi eksik, imkansızlık içinde büyümüş olur. Gidip mecliste seni temsil edemez zaten.
Erkan Baş diye bir adam var, sence fakirleri temsil etmiyor mu? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Fakir olup bu ülkede eğitimin tüm aşamalarından geçmiş, bir sürü zorlukla karşılaşmış, zengin insanlara ardı ardına burs çıkarken KYK kredisi ile hayatta kalmaya çalışan bir sürü öğrenci de var. Neden sadece eğitimsiz insanlar aklınıza geliyor fakir denilince?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
157Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBence düşebilir.
00 Yorumla - Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSiyaseti iyice oyuncak ettiler gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurada amacı oy kullanma yaşını düşürmek değil. "Ben geçlere hitap ettiğim için oy kullanma yaşını düşürürsek ilk turda alırım" dedi. Neden sadece söylenenlerin bir kısmını alarak paylaşım yapıyorsunuz.
Muharrem İnce o programda, "Gençlerden büyük ilgi görüyorum. Seçmen yaşını 15'e düşürsek birinci turda kazanırım" dedi. Muharrem İnce o programda, "Gençlerden büyük ilgi görüyorum. Seçmen yaşını 15'e düşürsek birinci turda kazanırım" dedi.
"Birinci turda almanın bir tane yolu var, tek bir yolu var. Seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben 1. turda alırım. Ama 18'de kaldığı sürece alamam, kimse alamıyor zaten. Yaş grubu aşağıya doğru düştükçe destek oranım artıyor. Çünkü onlar da beni anlıyor. O çocuklar dış dünyaya açıklar"
https://onedio.com/haber/muharrem-ince-secmen-yasini-15-e-dusursek-birinci-turda-kazanirim-1138680
70 Yorumla
+1 yılNe düşmesi ya bence oy kullanmak için bir sınava bile sokulmalı insanlar 😂
Türk siyaseti komediden ibaret bu kişilere oy verip bunu ölümüne savunan insanların aklından şüphe ediyorum.
Ne Erdoğan'a ne de bir adamla baş edemedikleri için 6 partinin aday gösterdiği Kılıçdaroğlu'na oy vermem. Her parti kendine ait aday çıkarmalı bu ne saçmalıktır 6 parti bir aday mı çıkarır. O zaman tek parti olsunlar ne gerek var yani kirliliğe? Kualisyondan hangi ülkeye ne fayda gelmiş de biz böyle saçmalıklara destek çıkar olduk.
Kimin ne oy verdiği beni ilgilendirmez ama fanatik siyasetçiler sıktınız artık. Sizin yüzünüzden insanlar inat olsun diye desteklemedikleri partilere oy veriyor. Oyunuz sandıkta kalsın ortalıkta sizi dinlemek zorunda değiliz. Fikirlerinizi merak etmiyorum. Herkes başımıza siyaset uzmanı kesildi. Kulaktan dolma bilgilerle siyaset yapıyorsunuz birde sazan gibi.
Böyle insanlar olduğu sürece bu ülke asla kalkınamayacak. O saçma sapan Z kuşağı muhabbeti de sıktı. Ben de o belirtilen kuşağın içinde olan biri olarak söylüyorum boş hava çoğu. Yeni sağcı solcu yobazlar yetişiyor işte çok da kurcalamayın. Maksimum Türk siyaseti bundan ibaret olabilirdi zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOy kullanmak için ülke hakkinda ve kulturel bilgi duzeyindd yeterlilik sınavi yapılsın belirli araliklarla. Sınavdan 70 ve üzeri alamayan oy kullanmasın. 90 ve uzeri alamayan da aday olmasın. Okuduğunu anlamayan, mantık ve akıldan yoksun kişiler oy da kullanamasin, aday da olmasın. Belirli bir yeterlilige sahip olunsun. Günümüz Türkiye sinde maalesef oyun oynamasi gereken, hayal kurmasi gereken çocuklar ekonomi ve siyaset tartışıyor. Araştırıyor okuyor. Yaşı 18 üzeri olup ülke hakkinda hicbir sey bilmeyen, iç ve dış siyasrtten anlamayan, ülkenin tarihi kültürel degerlerini bilmeyen oy verecegi kisiyi konusmasina bakarak mensup oldugu partiye bakarak degerlendiren, oyunun yonunu tv kanalı degistirebilen iradesiz kişiler seçmen olmasin. Oy kullanma hakki da verilmesin. Zira siyasetten anlamaz onlar çocuk, onlar ergen denilen bireylerin adina verilen kararda onlara söz hakki sunulmuyor olmasi büyük haksızlık. Kriter yaş değil, Seçmen Yeterlilik Sınavı olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Helal kız
Gizli Üye(18-24)+1 yılMoruk a kplilerden iyidir yurtdışıda reşit olma yaşı 15-16 ztn neyin kafasını yaşıyorsunuz yA şu Türk insanı 20 yaşındaki insanlara bile bilmiş gibi daha çocuk diyo ya kendilerini b bok sanıyorlar utanmanız olmasa 30 yaşındaki kocaman insanlara bile daha çocuk dersiniz. Allah size akıl versin ne zaman çağdaş kafaya sahip olacaksınız. 16 yaşındaki kızlar evlendirilrken ya da hastane tuvaletlerinde doğum yaparken neden bu yaş mevzuunun açmıyorsunuz da Muharrem incenin dedigi seyi prove amaçlı başlık açıp soruyorsunuz sabahtan beri bi bura bi instagram adamı rahat bırakın da gidin akp nin cürüttügü beyninizi temizleyin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani ben ancak çoluk çocuğu kandırabilirim demek istemiş herhalde :)
Ayrıca bazıları farkında değil ama Kılıçdaroğlu dışında ki adayların amacı tayyibin yerine geçmek ve şahsın devletinin sahibi olmak. Oysaki Kılıçdaroğlunun amacı bu ucube sistemi terkedip parlamenter demokratik sisteme geçmek. Ya zaten Kılıçdaroğlu bu yüzden Millet İttifakını kurdu ve ysk ya adaylık başvurusunu yaparken Millet İttifakı olarak yaptıkları protokolü ysk ya verdi
Ülkemizin yeni tayyiplere değil, parlamenter demokrasiye ihtiyacı var. Bu ucube sistem değişmezse hiç bir şey düzelmez. O yüzden Millet İttifakından başkasına oy verilmez, ülkeye ihanet olur bu
00 Yorumla
+1 yıl"Demiş" mi "dedi" mi 🤔
Millet poposundan uydurup birilerinin fotoğrafı altında yazılar yazmaya bayılır da. İnsan haberlerin dopruluklarına inanamıyor pek 😂
Bu arada seçmen yaşı 18 olarak iyi. Seçmen yaşı değil reşit olma yaşında düzenleme yapılabilir ama o da 15 e inmez.20 Yorumla
+1 yılEvet, dedi..
Bunu derken ki amacı oy kullanma yaşının 15'e düşmesini istemesi değildi ama. örnek verdi orada, " Benim oylarımın %50'si gençlerden geliyor, oy kullanma yaşı 15 olsa ilk turda alırım " dedi.
bunda neden art niyet aranıyor, onu anlamadım. (senin için demiyorum, Twitter'da da troller iş başına geçmiş, onları kastediyorum)
20 Yorumla
+1 yılben oy verme kriterlerinin arttırılmasını düşünüyorum. eğitim düzeyi belli bi seviyede olan ve maddi imkanı belli bir miktar olan ayrıca kazananların seçmen statüsüne girebilecekleri sadece matematik ve türkçeden oluşan bir sınav tasarlanmalı.
10 YorumlaABİ tm indircen de bunu kim s*kine takıcak ya. Ülkede her şey çok güzel de bir bu mu kalmıştı yapılması gerekip eksik olan. Allah aşkına adam akıllı icraat söyleyin. Muharrem bey sana oy vermeyi düşünüyom ama lütfen sen bâri mantıklı ol rica ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılBu da abarttı artık. Ama bir yandan haklı 15 yaşında henüz beyin ve kişilik gelişimini tamamlayamamış ergenlik çağındaki depresif melankolik kore fanı liseliler buna oy verir ancak. 15 yaşındaki çocuklardan medet umana kadar adam olun ülkeye faydalı olun herkes oyunu size versin.
10 Yorumla- Gündem konusunda 912 cevap paylaştı.
+1 yılBu resmen kendisini embesil ergenlerin takip ettiğinin ikrarından başka bir şey değil.
Bu çapsız herif cb adayıyken annemle kavga etmiştim bir de ben. O ara çok gaza getirdi Chplileri ''Bu Erdoğan'ın solcu versiyonu'' demiştim, ergenlere oynayacağım diye o damarı bile bıraktı ulusalcı, içki içen Devlet Bahçeli'ye dönüştü00 Yorumla Bu adam artık amacının dışına çıktı bence. Tamam güzel düşünüp konuşuyorsun ama bu kadarda muhalefet karşısı olunmaz, sen iktidarı eleştirmek yerine seni aday göstermiş kin duyduğun eski partine bu yaptıkların doğru değil. Oy falan alamayacaksın çünkü herkes gerçek yüzünü gördü senin.
00 YorumlaMuharremle dalga geçiyorlar Kuzenimde sey diyordu sırf o dansı içim veririm diye. Sana oy veren kesime bak aklı basında mı? 15 yasındaki bireyin kafası sağlıklı düşündüğünü zannetmiyorum hatta ben 18 de bile hayatı pek anlamadım o sokla hala atamadım üzerimden 19 umda olgunlastım
00 Yorumla
+1 yılHayir dusmemeli. Aksine 25 e cikarilmali. 60 yasindan buyuklerde oy vermemeli. Ayrıca oy verebilme belgesi almak zaruri olmali tıpkı araba kullanabilmek icin alinan ehliyet gibi. Kişi genel kultur ve gundem hakimiyeti sinavina girmeli. 100 uzerinden miminum 70 alamayanlar oy kullanmamali. Oy vermeyi kucumsuyorlar ama cok ciddi bir konu.
00 Yorumla
+1 yılbu adamın ciddi bir siyasal iletişim uzmanına ihtiyacı var. böyle bir laf edilir mi, alay konusu olursun. işin kala kala çocukların oyuna mı kaldın. sonra sosyal medyada tv karşısında çizgi film seyreden çocukların fotoğrafını paylaşırlar menmleket partisi gençlik kolları diye dalga geçerler.
00 YorumlaVarya Tayyip Erdoğanı düşürmek için yollarını şaşırmış çakal sürüsü bunlar. 6 lı masa nın birinci vaadi Erdoğanı düşüreceğiz. Muharrem ince nin birinci vaadi Erdoğanı düşüreceğiz. Ülkede gerçekten aklı başında siyaset yapan tek adam Erdoğan. Sırf meclise girebilmek için vaade bak. Ulan 15 yaşındaki çocuğun daha kendine hayrı yok ne oyu ne seçimi. Biraz akıl mantık ya. Bazı yönetim politikalarını beğenmesemde yine kötü nün iyisi diyip Erdoğan a vericem.
00 Yorumla
+1 yılHayır oy kullanma yaşının düşürülmesi için reşit olma yaşının da düşürülmesi gerekir. Çünkü birinin birey olduğunun ispatı önemlidir. 15 yaşında genç kendi iradesiyle değil ailesinin ve yakın çevresinin etkisi ile oy kullanır. Reşit olan kişi birey kabul edildiği için oy kullanabilmelidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOy verme yaşını aksine yükseltilmeli 18 yaşına gelipte hala konuşmayı beceremeyen bir çok genç var ve bunlar düşünüldüğünde oy verme yaşı 25 olmalı çünkü bu yaşın altı kişilerin bir çoğu aklı selim düşünce yapısına sahip değil.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılghdhdh kendi de biliyo ergenlerden başka destekçisi olmadıgını. Böyle bi şey tabi ki olmaz saçma. 15 yasında insanın daha aklı oturmamış oluyo siyasette olanları anlayacak kapasite mi var onlarda. Hakaret anlamında demiyorum o yaşta bizim de yoktu 18 yasındaki genç bile siyaset için yeterince olgun degil bence
420 Yorumla- +1 yıl
Siyasetçi görmek istiyorsanız 13 yaşında tahta geçen Sultan Mehmed'e bakın. Koltuk sevdalisi politikacılardan bahsediyorsak: Onlar yaslarini buyultur, kucultur ama bir turlu emekli olmak istemezler...
Cevap sahibi+1 yıl@Jetcontack O zaman öyleymiş seçimle mi gelmiş napalım bu devirde de 13 yasında cocuk mu seçelim neyle neyi kıyaslıyosunuz. Evet bu kadar yaşlıların da olmaması lazım ama elimizde bunlar var olanın içinden seçicez bi zahmet coluk cocuk karar vermesin buna
- +1 yıl
Affedin... Neyle, klarneti mi kiyasliyormusum? Hangi ara doktun o koskoca toplari da, 21 yasinda koskoca Konstantinapol'u İslambul yaptin.
Cevap sahibi+1 yıl@Jetcontack yav ne diyosun ne klarneti ne istambulu boş boş konuşma yaa ne istiyosun 15 yasında ergenliğe girmemiş bebeler oy mu kullansın aklı mı sürüyo onların cocuk oyuncağı mı bu işler. Senin gibiler de kullanamasa keşke
- +1 yıl
:) Baska bi dua etseymişsiniz keşke. Çunku; ben oy kullanmiyorum. Hicte kullanmadim. Bu sistem devam ettiği muddetcede kullanmiyacağım. Lakin siz 15 yasindaki genclerin coğuna haksizlik ediyorsunuz. Aile terbiyesi alip, kucuk yaslarda iyi egitimle birlikte sorumluluk bilinci asilanmis 15 yasindan bile daha kucuk gencler sizden daha kaliteli dusunup, davraniyorlar.
- +1 yıl
@Jetcontack Sultan Mehmet siyasetçi falan değildi yalnız. Sanıyorsunuz ki padişah tahta çıkıyor, kafasına göre devlet yönetiyor falan.
- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Aynen, falan-filan.
Tek başına yurdu kurtaran Atamız da var bizim.
Cevap sahibi+1 yıl@Jetcontack Daha vatandaşlık görevini yerine getirmeyen vatan haini bana ders veriyo nhjfbhfb s git o zaman osmanlı yalakası
- +1 yıl
@Jetcontack Olayı sulandırma. Padişah dediğin oradaki askeri elitin konumunu meşrulaştıran bir primus inter pares. Hadi Fatih falan proaktif adamlardı
Çoğu padişah yönetici bile değil, kukla
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok Ya sen gerçekten aptal mısın numara mı yapıyosun dediklerime alakasız alakasız cevaplar veriyosun konuyu sen getirdin buralara padişah ne alaka a q. Osmanlıda mıyız günümüz şartlarına göre konuşuyoruz devlet memuru seçiyoruz padişah değil çağa ayak uyduramıyo musun şu anki partilerle padişahları mı kıyaslıyoruz ne alak boş boş yorum yapıyosun. Ben geleceğimi 15 yaşında aklı ermeyen ergene emanet etmem bu kadar basit. kendin oy kullanmayıp onların oy kullanmasını savunman da ayrı şuursuzluk
- +1 yıl
Sen yenisin galiba buralarda, sayfanın formatını dahi kavramamışsın hedefini dikkatli seç
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok Yoo en eskilerdenim formatı da gayet iyi biliyorum. Benim görüşüme alakasız bi cevapla dalan sensin bu mu format
- +1 yıl
Evet. Yukarıdaki embesil padişah bilmem ne diye kendince uyduruk Osmanlı padişahı övüyor
Bunlar bir anlamadılar, Osmanlı padişahlarından bir halt olmuyordu. Hepsi bu halkın sırtından geçinen, dionysos gibi yaşayan işe yaramaz monarklardı. 500 yıl önce üç beş tanesi büyük askeri başarılar elde ettiyse bana ne yani? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Senin ne dediginde beni hic entrese etmiyor. Tarihe gecersen 500 yil sonra senide konusurlar belki. Tabi senin gibi tarihe karsi saygidan yoksun bir nesil olmazlarsa.
- +1 yıl
Idrak zaten yokta, okumayi bari doğru yapabilseydiniz. İstambul mu yazıyor orada?
- +1 yıl
@Jetcontack Hitler de tarihe geçti, ama ateşi bulan adam geçmedi
Tarihe saygıymış, kendine tarihten mastürbasyon malzemesi koparmaya çalışan 40 IQ milliyetçilerin saygıyı konsept olarak anlama ihtimali dahi yok - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Oraya 40 IQ yazinca akademisyen mi oldun. Tanimadan yargi yapan, saygının tarifi tekelinde ama zerresine sahip olamayan, beynen garib-i gurebâ.. Aklı apis arasinda , yazik anasina, babasina..
- +1 yıl
@Jetcontack Akademisyenlerin %80'i hele ki bu ülkede lafına itibar edilecek adamlar değiller zaten.
Düğmesi var gibi bunların bir de, otomaton gibi ahlakçılık taslıyorlar. Beynen garib-i gurebaymış ona günümüzde ''embesil'' deniyor, desiktirlo
Ayrıca iki tane kadın görse aklı yerinden çıkar, nereden mi biliyorum? Kel alaka yerden, hiç konu bile olmamasına rağmen apış arası muhabbetleri yapıyor.
Malum kendi fikri neyse karşı tarafa yansıtır bunlar - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Tesekkurler.
Size minnettarim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılGençlerin g. den haberi yok. Onlar o akılla yaşadıklarına şükretsin bir de oy veriyorlar. Şimdiki nesile 18 bile erken. Bir halttan haberleri yok, sosyal medyadan ülke yönetildiğini sanıyorlar o yarım akıllarıyla. Bu da ancak onlardan oy alır zaten. Nasıl da farkında ona oy verecek olanın akılsız olması gerektiğinin.
10 YorumlaDüşmemeli aksine yükseltilmeli… ülkenin geleceğine aklı başında insanlar karar vermeli. 15 yaşındaki adama sana çikolat alayım bana oy ver desen oyunu alırsın. Gerçi makarna için oy verenleride unutmamak lazım 😅
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılo zaman oy böleceğine bir dahaki seçimi bekleseymiş bir zahmet. hem 15 yaşındakilerin seçmen yaşı gelirdi, hem de tek bir oyun bile önemli olduğu ölüm-kalım seçimini tehlikeye sokmazdı. millet anlamamakta direniyor. bu normal bir seçim değil. akp bu seçimi alırsa bu ülkede yaşam cehennemden bin beter olacak. hizbullahçılar çoluğumuzu çocuğumuzu sokak ortasında boğazlamaya başladığında aklımız başımıza gelir belki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle katılmıyorum oy alabilmek için gençleri kullanıyorlar hatta çocukları, 15 yasında ne oy kullanmasi cocuklar daha dünyaya, hayata dair hiçbirsey bilmiyor, daha kendinin farkinda degil, çocuklarin beynini yikamak kolay tabi cocuklar verir anca zaten oy
00 YorumlaGündem konusunda 360 cevap paylaştı. Yok 10 yapalım tam olsun jfhfhfh 60 - 65 üstü oy kullanmasın asıl, söylediğin fikre ve tercihe bile dil uzatılıyor. Kaç kere sokak röportajlarında denk geldim Abul subuk daha konuyu bile anlamadan ortasından dalıp laf ebeliği yapma peşinde
10 YorumlaGündem konusunda 506 cevap paylaştı. O kadar da düşmemeli. 18 yeter. Ama belli bir yaşın üstünün raporla oy kullanması gerekir. 65 yal üstü rapor almadan ev bile satamazken, ülke yönetimini seçebiliyor. Ayrıca başkan adayının tüm yaşlara kulaklara hitap etmesi gerekir.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynısını geçen gün ben evdekilere demiştim
Alır çünkü yeni nesili kendi tarafına çekmeyi başardı 18 yaşındaki z kuşağı olarak iyi bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum ama daha yeterli güce sahip değil bu yüzen oy vereceğimi sanmıyorum ama cidden kral adam
00 YorumlaEğer haklıysa şu anki durumda ilk turda %40 hatta %45 civarı bir oy alması lazım. Bekleyip görelim.
Seçmenlik yaşı 18 olarak kalmalı tabi ki, yanlış ve olmayacak işlere kafa yormayalım bence.
00 Yorumlaizledim ben bu yayını tam olarak öyle demedi ama sen görüş almak için böyle diyosan bişe diyemeyiz :D düşürülmemeli :D ayrıca 15-16 yasındaki gencler de her seyin farkında direkt sorunu cevaplayacak olursak.
00 Yorumla
+1 yılÖnceki seçimde Muharrem İnce'ye oy vermiş biri olarak şunu söylemek istiyorum: Oy kullanma yaşı 15'e düşürülürse BTS cumhurbaşkanlığına adaylığını koysa seçimi farkla kazanır... 😂
00 Yorumla
+1 yılNe saçmalıyor bunlar şimdide ergen masum çocuklara mi göz diktiler? Baktılar ki diğerleri gibi oy toplayamicam küçüklere yöneldiler. Bari onları rahat bırakın be
00 Yorumla- Gündem konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılTiktok izleyerek manipüle olup ülkenin geleceğine karar vermek kadar saçma bir şey duymadım
Oy kullanma yaşı 20 ve 60 yaş arası olsun diyorum ben de.00 Yorumla Kesinlikle düşmemeli, sorgulama analiz etme ve öngörü yetişkin bireylerde bile doğru düzgün yok ülkede. Küçük yaş grubu çok kolay etki altına alınabilir.
00 Yorumla- Gündem konusunda 345 cevap paylaştı.
u +1 yılSosyal medya da hakımıyet kurma derdindeler.
Kıcını yıkayamayan ınsanların oylarına göz dikmişler yaw 15 yasında cocuk ne anlar sıyasetten
00 Yorumla Alt sınırı düşürmeye lüzum yok. Üst sınır konulup yaşayacağı 10-20 sene olan onda da doğru dürüst etkilenmeyecek dinozorlar oy kullanmamalı. Görüşü önemli değil.
00 YorumlaEvet gençlerden ilgi destek görüyor ama bence 18 bile oy kullanma yaşı olmamalı 20 veya üzeri olmalı çünkü sağlıklı kararlar verilmekten ziyade bir fan gibi davranıyorlar
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Ne içiyor bu adam?
Gtünü yıkamayı bilmeyen ergene oy kullandırıp, seni de başımıza kral yapalım öyle mi? Sen evvela bı aynaya bak, bu ülkenin 2. bir Rizeliye tahammülü var mı acaba?
01 Yorumla- +1 yıl
Tahammulu yok ama S-S kanunu var.
+1 yılBence kesinlikle düşmemeli. Kesin irade gücüne kavuşmamış çocukların oy kullanmarını sağlamak kötü sonuçlara yol açabilir.
10 YorumlaGündem konusunda 384 cevap paylaştı. Bu kendini iyice deli gibi bir şey yaptı artık üzülüyorum kendine ve gerçekten psikoloğa falan gitmeli.
10 Yorumla
+1 yılMemleketin kaderini mültecilerin oylarıyla belirlemek yetmiyormuş gibi birde çoluk çocuklamı belirlicez. Oy için iyice saçmaladılar
10 YorumlaGündem konusunda 355 cevap paylaştı. 2. turu göremicen zaten showmenin teki oyları bölme derdinde büyük bir ihtimalllede diğer taraftan finanse ediliyodur.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu memlekette meshur olma sevdasina ne insanlar ziyan oldu. Meşhur olmak kolay değil.
- Gündem konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılEvet düşürülsün ama 45-50 yaş üstü kullanamasın mesela? En azından şu eski nesil allaha kavuşana kadar
18 Yorumla- +1 yıl
Sorma 😂😂
- +1 yıl
- +1 yıl
Yaşla ilgili sıkıntının olmadığının kaynağı nedir? Boş yapmayalım lütfen...
- +1 yıl
ahahahah ne iddası yahu? Seni ikna etme gibi bi amacımız olduğuna nereden kapıldın? Neler yaşıyorsunuz yaa kafalara bak rica ediyorum kafa ütülemeyin. iyi akşamlar
Bu kamilce söylemi Ümit faşisti yapmıştı, aynı hataya niye düşüyorsun lan Muharrem
22 Yorumla- +1 yıl
Bana anca 15'likler verir der gibi... Gerçekten kalitesizce
- Gündem konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılEvet zaten kendisinin hitap edebileceği max kitle o kadar
20 Yorumla Seçilemez sonraki seçimde de 10 yaşa indirelim der. Ancak bebeleri kandırır.
20 Yorumla- Gündem konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılbence direk 8'e düşürsünler oy kullanma yaşını
seçim propagandası adına çikolata falan dağıtırlarsa biz de nasipleniriz
00 Yorumla
+1 yıl18 yaşındakilerin bile iradeli bi şekilde siyasetten anlamadığını düşünüyorum. Oy kullanma yaşı 22-24 arasında olmalı diye düşünüyorum.
01 YorumlaYani hep mal mal çocuklar sırf iki dans etti diye oy verir buna. Haklı yani 15e düşürürlerse kazanır gerçekten
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇoluk çocugu kandirabiliyorum onlardan oy alir kazanirim yoluma bakarim demis senin neyini anlasinlar anlasalar zsten sana oy vermezler
00 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki 15 yaşında ki bir çocuğa rey kullandırmakta neymiş bence , 18 yaş bile arttırılmalı en az 20 olmalı rey kullanma yaşı...
00 Yorumla
+1 yılBence oy kullanma yaşı 21 olmalı. 18 yaşındakiler daha hayatın ne olduğunu bilmiyor ki oy kullansınlar.
00 Yorumla- Gündem konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yıl8 yaparsak tek başına iktidar olur tek dans ile kazanacaksa çocukları resmen kullanıyor gençleri de hiçe sayıyor inceyi severim de ayıp
00 Yorumla
+1 yılÇocuklar siyasetten ne anlasın Allah aşkına ya. Sınıf başkanı seçiyoruz sanki. Devleti yönetecek adamı seçiyoruz.
00 Yorumla
+1 yıl15 yaş henüz mantıklı kararlar almak için uygun bir yaş değil o yüzden düşmemeli ama 60 yaş üstüne oy kullanmayı yasaklayarak ilk turda kazanırız😎
00 YorumlaHayır düşmemeli oy kullanan insanların belli bir oldunluğa ermesi lazım başka bir deyişle bişeyler görmüş olması lazım
00 Yorumla
+1 yılBizim insanımız 30 yaşında zor bela akıl sahibi oluyor.
15 oy kullanma yaşı olması aşırı saçma olur00 Yorumla
+1 yılYok daha neler oy kullanmak o kadar basit iş değil zaten sen seçilmiş kuklasın oyları bölme niyetindesin senin amacın yok
00 YorumlaHayır düşmemeli
Ama Muharrem İnce kazanmalı
bu değirmenin ekmeğini hep aynı insanlar yememeli
00 Yorumla
+1 yılMuharrem İnce çocuk akıllı olduğunu burada belli etmiş işte. O ancak çocuk kesime hitap edebilen ülke yönetme yetkisi asla olmayan biri
00 Yorumla- Devamını Gör (186)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat