Madem 18 yaşında biri milletvekili olabiliyor 15 yaşında biri de oy kullanabilir demektir. Oy kullanma yaşını da düşürsünler madem. Haksız mıyım? #Wimpy
Milletvekili seçilme yaşı 18 oluyorsa oy kullanma yaşı 15 olmalı mı?
Meclis lav edilmeli. Lise üniversite mezunları gibi yetersiz eğitimli insanlar yerine. Bebeklikden itibaren yetiştirilen 10dan aşağıya dil bilmeyen. Vatanına ihanet etmeyen. Vatanından başka hiçbir akrabası ve kimsesi olmayan. Fizik, matematik, geometri gibi birçok ilim ve bilim eğitimleri aynı zamanda tüm fiziksel eğitimleriyle tam donanımlı insanlar yetiştirilmeli. Bu insanlar bakan, başkan olmalı. İşte o zaman yanılgızı bir başarı sağlarız. Üstün bir başarı. Mükemmel bir başarı. Zayıflara yer yok.
mantıklı aslında dediğin ama o yetiştirdiklerimize yazık olur suikast olur habire ülkede ayrıca çıkarları bozulan siyasetçiler asla kabul etmezler bunu
adalet aramıyorum ki zaten artık dünyada. zengin olan azınlık daha fazla kazansın diye tüm dünyaya eziyet ediliyor. Adalet aramak için doğru bir yer değil sanırım bu dünya
Malesef abim. Nefsine yenik düşen insanoğlu. Kardeşini ezmekten başka birşey yapmıyor. Habil kabili kıskanmakla başladı buna. Kıyamete kadarda böyle gider..
18 yaşında biri milletvekili olmamali bence henüz yeteri olgunluga sahip degil milletvekilliginin bir ağırlığı olmalı ama bizde o da yok kac yaşında adamlar kadınlar birbirine giriyor tekme tokat hic yakışmıyor yani neremiz düzgün ki bu da tam düzgün olsun
18 yaşında aklı başında milleti temsil edecek insanlar var da biz bilmiyoruz sanırım. Bakanların yakınlarında vardır belki. Ama oy kullanma yaşı düşünülebilir diğer ülkeleri göz bulundurursak. Hem zaten yaşını başını almışların da 15lik çocuktan farkı yok bu aralar.
Aleyna'yla dalga geçtiniz 16 yaşındaki ergen şarkıcı olmuş diye ama farketmediğiniz bir şey vardı oda artık 18 yaşında bile milletvekili olunacağıydı...
Yaşını basını almış okuma yazması olanlar dahi baskanlık sistemini bilmezken ve öğrenmeye calısmazken Bu ulkenin içten fethedilmiş kalesi olan gençlik mi oy kullanacak?
Siz öyle düşünebilirsiniz ama fark olduguna inanıyorum ben Adölesan dönem baslangıcı 12/13 yaslarıdır bu döneme yeni girmiş sayılan 15 yasındaki birey hala yeni rol modelleri deniyor olması muhtemeldir Fakat adolesan dönemin sonu sayılan 18 yasta genelde bir kimlik benimsenmiş ve ahlaki yapı olusmustur (zamanla gelişir tabi)
ironi sevmiyorum ben soruyu dalga geçmek için sordum yalnızca ama yakında bu da teklif edilecektir tabii :D sizin söylediğinize savunma olarak 16 yaşında oy kullanmanın serbest olduğu ülkeler gösterilebilir. ben bilerek 15 dedim zaten
Dsö ve gelişim kuramcılarına göre konustum ben Bildiğim seyi savundun bir seyin uygulanıyor olması onu doğru yapmaz (bunun en güzel örnekleri ülkemizde mevcut baska ülkeye ne hacet)
sonuç itibari ile bunu ben söylediğimde savunman işe yarayabilir ama Cumhurbaşkanı çıkıp söylediğinde kimseyi ikna edemezsin :D Bugün burada buna karşı çıkanlar yarın destekleyip alkışlarlar. Tabii herkesten bahsetmiyorum. Yani bazı insanlar için önemli olan fikir değildir fikrin nereden çıktığıdır. doğruluğunun ya da yanlışlığının bir önemi yok zaten :D
15 yaşımdaki halim gelse karşına , ben değilim diye reddederim.15 yaşında çocuğun tek derdi sınav olur. Bir de platonik ilk aşkı heyecanı falan.. Gerçi hoş , ülkeyi yönetenlerin de ArapçılIk faaliyeti dışında bir derdi yok da neyse...
Açıkcası ben daha 18 olanların bile bir kısmının doğru düzgün aklı başında oy kullandığını düşünmyorum. Kaldi ki 15. Hatta 18 değil 28 48... Bazi insanlar neyin ne olduğunu kendi doğrularına göre oy kullanmadığı sürece yaşın önemi yok gerçekten
Haksızsın. 15 yaşı devlet meselelerinden anlanabilecek bir yaş değil. Bu yüzden görüyor ve arttırıyorum madem 15 e düşürücekler seçme yaşını , o zaman içme yaşını 6 aya düşürsünler.
Düşürsünler onu da. 18 yaşındaki adam zaten liseden yeni çıkmış oluyor lise 1 ile lise 4 arasında fark yok zaten. biri ülke hakkında önemli karar alabiliyorsa öteki de ülkenin kaderine karar verecek oyu atabilmeli
bir sürü hiçbir halttan anlamayan hala sevgilileriyle olan saçma sorunlarını dert edebilen 18 yaşındaki bebelere oy kullandırıp illa başkan yaptıracak bu adam kendini.
Ne alaka seçmeye gelirken 18 yaşındaki kişi oy atıyorsa bunu kabul etmişler oyunu geçerli sayıyorsan, bu kişi seçilmek şstediğinde neden 18 olmasın. Ayrıca 18 yaş da kanunen tam sorumlu olunan yaştır
Mesela 15 yaşındaki üniversite sınavına giremiyor !!! Mesela 18 yaş altı suç işlediğinde çocuk sayılıyor? Mesela 18 yaşında çalışma hayatı isterse sigorta girişi başlıyor üretime katılıyor Vs vs. Bireyleri küçümsememek gerek bence ama abartıp da ayağa düşünmemek gerek 15 erken
15 yaşında da sigortalı çalışabiliyorlar yalnız biliyorsun değil mi? normal sigorta olmuyor bir adı vardı hatırlamıyorum şimdi. Çocuk işçiliğinin önünü açıyor diye tartışılmıştı baya
Çocuk işçiliği değil emekliliğine etki etmiyor şartları var 4857 sayılı İş Kanununun 71 nci maddesinde “Onbeş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılmasının yasak olduğu, ondört yaşını doldurmuş ve ilköğretimi tamamlamış olan çocuklar, bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenlerin okullarına devamına engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilecekleri” hükmünün belirtildiği doğrudur Olay budur. Lisede okurken staj da bir şekilde çalışmadır
sonuç itibari ile çocuk çalıştırmak daha karlı oluyor işveren için. Aile de çalıştırabilecek bir yol bulmuş oluyor. Bu nedenle çocuk işçiliğine teşvik diye eleştiriyorlardı işte
Sonuç iyşbariyle 12 yıl eğitim zorunluluğu varken arada buldukları boşlukta yazları çalışmasında hayatı öğrenmesinde bir sakınca yok. Bu duruma çocuk işçi de denmez çırak denir
Kötğ örneklerden genelleme yapılmaz. Görülen yanlışlar ilgili yere bildirilince konulan düzenleme kanun dğzen çalışır bana ne Ada'm sende demediğimiz Zaman bu örnekler azalacak
yasal sonuçta şikayet etsen de bir şey değişmez. çocuğu okula kaydederler belki bu sefer de aile göndermez devamsızlıktan sınıfta bırakır dururlar :D nasıl bir sistem kurarsan öyle gider. Mesela çalışma gerekli ise yalnızca okul bağlantılı staj gibi yapılır isteyen çalışır tüm sorun ortadan kaybolur ya da okulda üretim yapan sistemler var mesela. Ama bu sistemin yönelttiği yer belli. Ben insanları değil sistemi eleştiriyorum
Ben hata yapan bilip de buna engel olmayan kişiler ve görevini düzgün yapmayan kurumları eleştiririm. Toptan kötüleme tü kaka durumları bu ülkede herkesin yaptığı genelleme. Herkes de fırsatını bulunca kendine yontmaya başkasının Hakkı'nı gasp etmeye çok meyilli bencil. Sonrada sistem kötü sorunca. Sistemi kuran da işleten de insanlar. Herşey birey de biter sistem çalışmıyorsa sorumlusu insandır eksiğini gediğini kapatıp iyileştirecek düzeltecek olan insandır. Sistemin öznesi de yüklemi de insandır.
sistemi kuran yöneten insan ama bizim bunu değiştirme şansımız yok pek. Hani ancak siyasete gireceksin belki anca öyle bir şeyleri değiştireceksin. Kuralları biz koymadık sonuçta bizden önceki kaç nesil koydu. Bu bizi eleştirmeden yaşamaya mahkum bırakmamalı. Eleştiriyi kötüleyenleri de ben anlamıyorum. Bir eleştiri varsa bir sorun vardır. Sorunu tartışmak yerine çözümü tartışmak daha mantıklı değil mi? Sonuçta eleştiri bir sistemi mükemmelleştirebilir ancak aksi halde paslanıp yıkılmaya mahkumdur zaten
İstersen Amerika'da dünyanın en şleri ülkesi neyse ordan toptan al koy kuralları bizim ülkeye. Sence ne değişir? Bence hiçbirşey. Herşey insanda bitiyor.
Ceza ceza ceza. Avrupa'da acımasız her ihlalin cezası Ypksek bir yapan bir daha yapmaz en ufak trafik suçu direk cep yakıyor Sürekli denetim. Hata yapanı ayıklamak
Ben katilmiyorum. 18 yas demek lise egitimi bitmis demek ve ergenlik cagi da bitmis demek genel konusuyorum. Yani daha akli basinda olunan bir yas 15 e gore.
adamlar kendilerini bıraktı artık cocuklarınıda vekil yapcak aklı gelişmemiş bir ergenmi mceliste olcak adam kendini counter oynuyom sanıp savaş açmaya kalkar
En İyi Cevaplar