Oy kullanmak için 18 yaşını gün olarak mı doldurmak şart yoksa yıl olarak 18 yaşının doldurulması gerekir mi? Ben yıl olarak 18 yaşına girince oy kullanabilir miyim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Oy kullanmak için 18 yaşını gün olarak mı doldurmak şart yoksa yıl olarak 18 yaşının doldurulması gerekir mi? Ben yıl olarak 18 yaşına girince oy kullanabilir miyim?

1996 doğumlu olduğunu farzedelim 2014-1996=18 yaşındasın doğum günün gelmemişse gün olarak girmemiş oluyosun doğum gününden sonra günün günüe 18 yaşına giriyosun yani artık dolu dolu tam 18 yaşında oluyosun diğer bir tabir ile doldurmuş oluyosun. Yıl olarak değil gün olarak 18 yaşına gireceksin.
Doğum gününden sonra 19girdikten sonra 18oluyo gerçek yaş odur mesela günün geldi 18 diğer doğum gününde doldurmuş oluyosun sen kafanda bu böyle kur yaş doldurma olarak yani 1e girdik say12ay sonra doldurmuş oluyosun yeni bebek doğduğu zaman 0sıfırsın 12 ay sonra 1 doldurmuş olmıyosun 12aylıkken 1 oluyosun24 aylığa kadar 1 sayılıyosun 24. ay geldiği zaman dolu dolu 1 sin yani çok basit
Reşit sayılman için öncelikle yıl veya gün olarak doldurmak diye bir kural yok. 17 yaşını dolduran oy kullanabilir mi? Diye soruyorsan bu yasal olarak mümkün değil.
Öncelikle 18 yaş ne zaman doldurulur? Sorusunu cevaplamak gerekir. 18 yaşını dolduran herkes oy kullanabilir. Oy kullanmak için yaş hesaplama yaparak öğrenebilirsin. Ayrıca seçmen kağıtlarını da kontrol edebilirsin.

Yaş hesaplama durumunu bir örnekle anlatmak gerekirse; 2005 yılında doğan ve seçim gününe kadar doğum gününü geçirenler oy kullanabiliyor. Bu durumu en iyi şekilde askıya çıkan seçmen listelerini kontrol ederek de öğrenebilirsin.
Yıl olarak doldurmak gün olarak doldurmak diye birşey yok.
Örnek 1 Kasım 1995 yılında doğan bir kişi 1 Kasım 2013 de 18 yaşını doldurur. 2 Kasım 2013 de 19 yaşından 1 gün almış olur.
Seçimler için soruyorsanız 2014 yılındaki seçimler de 1996 doğumlu çocuklardan seçim tarihine kadar doğumgününü kutlamış olanlar 18 yaşını doldurmuş oluyor.
Hayrola kime oy atmak istiyorsunuz?
Merak ettim sadece kim oy atılabilirki türkiyede
Cevap
19Cevap
cok ufak bir ayrıntı kullanma boşver biz atıyozda noluyo ben kendime vercem oyu bu seçimde :D
2005 yılı Mayıs 14 ve öncesinde doğduysan kullanabilirsin.
@Leomesiiw e devletten baksana oy kullanacaklar belli
@Leomesiiw e devlet seçmen kaydı de çıkması lazım
Gün-ay-yıl yaş hesaplamayı biliyor musun? bunların hepsi tutmak zorunda.
gün olarak değil yıl olarak mesela 20 yaşında girdiğin sene askere gidiyorsun.doğum günün ekimde diye ekimde yollamıyorlar mesela erkenden de gidebiliyorsun ?
Günü gününe doldurman lazım sene hesabı devlette işlemiyor :)
Gün olarak diye biliyorum
Teşekkür ederim
2005 13 Mayıs öncesi doğduysan kullanabilirsin.
Ben 14 Ekim 1999 tarihinde doğdum 16 Nisan seçimlerinde 17 yaşımı doldurmuş, 18 den gün almış olucam. Oy kullanma hakkım varmı?
Ben Şubat 2001 doğumluyum oy kullana bilecekmişim 31 martta
Şimdi ben 16 Nisan 1999 luyum peki ben 26 nisanda ki seçimde oyumu kullanabilicekmiyim?
18 yaşına resmi olarak girmen gerekiyor.
18 bitecek diye biliyorum19 dan gön alcan
oy kullanmak için mantık lazım :D
Desene sen hiç oy kullanamıcaksın
18 yaşını doldurup 19 'dan gün almış olman lazım
santimetre olarak
senin zekan kadar küçük bir santim sanırım
Klişe olucak ama bilmemek ayıp değil sonuçta bilmiyorumki soruyorum labali cevaplar vericeğine insan gibi bildiğini yazsaydın madem çok biliyorsan
Gunu gunune
Saniye olarak.
Sene olarak
evet
selam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?