Evet
Nötr
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kemal Kılıçdaroğlunu da ülkemi de seviyorum ve bu yüzden oyum Kılıçdaroğluna olacak. Binlerce sebep var ona oy vermem için ama her şeyden önce güvenilir ve dürüst olduğu için ve bu ucube tek adam sisteminden kurtulacağımız için.
Bir düşünün neden Millet İttifakı içindeki Karamollaoğlu, Babacan, Davutoğlu ve Uysal en başından beri hep Kılıçdaroğlu aday olsun istediler? Bu ucube tek adam sisteminde seçilen kişi eğer isterse seçildikten sonra her şeyi yapar, ittifak içinde olduklarına sırtını dönebilir, tüm güç onda oluyor çünkü, kim engel olabilir ki buna? İşte bu yüzden seçilecek kişinin gerçekten dürüst ve güvenilir olması gerekiyor ki seçimi kazandıktan sonra bu ucube sistemden çıkıp parlamenter demokrasiye geçelim, hukuk devleti olalım, kuvvetler ayrılığı olsun, yargı bağımsızlığı olsun.
İttifaktaki bu saydığım isimler, siyasi zihniyet ve yapı olarak Kılıçdaroğluyla tamamen zıt olmalarına rağmen onu desteklemelerinin tek nedeni dürüst ve güvenilir olması, seçimi kazandıktan sonra parlamenter demokrasiye geçecek olmamızdır. Çünkü gerçekten demokrat olan, adam satmayacak, iki yüzlü olmayan, dürüst ve güvenilir olan tek liderdir Kılıçdaroğlu
Bunların "Bay Kemal" denesinin nedeni, Osmanlıdan kalmadır. Gayrımüslimlerin bahsi geçerlen "Kemal bey" demek yerine "Bay kemal" demeye başlarlar son zamanlarda. "Yorgo efendi" gibi bir şey değil bu. Mesela Fransız elçisi falan geldiğinde denen bir şey.
Dinci gericilerin böyle "ince" karalayıcı söylemleri vardır. Yani Kılıçdaroğlu'nu "yabancı", "ecnebi" olarak tanımlamaya çalışıyor.
Tabi CHP ahalisi bile bunun farkında değildir.
Şunu unutmayın, İslâmcı için uzlaşma yoktur, sadece düşmanlık vardır. Yurttaş yoktur, ümmet vardır. Türkiye'yi kutuplaştıran aslında İslamcılardır
Hayır, Osmanlıda gayrim müslimler... Efendi diye anılırdı. Alakasız yerden vurmuşsun.
Bay bilmemne tabiri batı dillerinin gramer yapısından kaynaklanır. Bay Kemal sözü ilk ağızdan çıkarken böyle bir gönderme eminim yoktu.
Ayrıca Türklerde soyadı veya sülale aile adları önce söylenirdi, Karaosmanoğlu Mehmet gibi. Ama batılılaşmak için onlara benzedik
Osmanlıda osmanlı tebasındaki gayrımüslimler için denirdi efendi. Yukarıda onun gibi olmadığını belirttim.
Tğrkçede sıfatlar hep isimden sonra gelir. Atatürk'ün yazdığı mektupta "Lenin Yoldaş" demesi gibi.
"Monsieur Kemal" der gibi "Bay Kemal" diyor bu. Neo-Osmanlıcı ağzı olarak kullanıyor.
Sıfatın ne demek olduğunu bilmediğin belli, ismi tanımlamak nitelemek için kullanılan şey ondan sonra gelmez Türkçede.
Ben sana Atatürkün el yazmalarını da gösteririm, bugünkü TDKya aykırı olan kelimelerle dolu, kutlulamak gibi.
Ayrıca bizim solcular Yoldaş Stalin diyor, elalemin dediğine göre mi hareket edecez
Cevap
14Cevap
Ben ülkemin aşiğiyım a şahsı b şahsı önemli değil yeter ki gelen insan namusuyla şerefiyle bu ülkeye hizmet etsin.
Siyasete düşmüş insanlari istesem de sevemem, içim almaz.
uzun adamdan nefret ettiğim kadar kendisinden nefret etmiyorum
Nötr çokta umurumda değil arada açıp gülüyorum o kadar.
Yaratılanı severiz Yaradandan ötürü😇
İktidar değişecek
👍
Adı üstüne keMAL... Sevilecek neresi ver?
Heç hazetmem ama komik
Adam komik lekmdme
Dürüstlüğünü seviyorum
Buna oy vericeğime erdiğana veririm
Kemal Sunal dan sonra en çok güldüren adam beni
Hayır
severiz bay Kemal'i
Hayır
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?