Gündem konusunda 631 cevap paylaştı. Mülteciler ülkelerine dönecek.
İmar ve şehirleşmeye devasa yenilik yapılacak. Şehir dağ, tepe gibi yerlerin eteklerine kurulacak, düzlük alanlar ticaret merkezleri olacak.
Maaşlar iyileştirilip refah seviyesi yükseltilecek. Asgari ücret 30 bin, en düşük memur maaşı 55 bin, en düşük memur emeklisi maaşı 48 bin TL olacak. Açlık ve yoksulluk sınırları 20 bin TL'ye düşürülecek. İşsize, engelliye, yaşlıya asgari ücret değerinde aylık bağlanacak.
Enflasyon tek haneye düşürülecek, fahiş fiyatlara şu anki yaptırımlardan minimum 2,5 kat fazla yaptırım uygulardım. 1 sene içinde ödeyemezlerse ertesi sene (1 yılı doldurur doldurmaz) işletmesi derhal mühürlenip kapatılır, şahıs en az 10 yıl hapis cezasına çarptırılır.
Vergi sistemine devasa değişikliğe geçerdim. Her şeye KDV'yi yüzde 1 yapardım. Gümrük vergileri %2 olacak.
Kiralara fahiş fiyat uygulayan ev sahiplerine ağır yaptırımlar gelecek. İkiden fazla evi varsa ve her evden çok yüksek kira bedeli alıyorsa, aldığı son evinin değeri kadar para cezasına çarptırılacak. 1 senede ödeyemezse, mevcut 2 evi dışındaki tüm evleri elinden alınıp, ihale yoluyla başkalarına satılacak. El konulan evi geri alamaz.
Satılık ev fiyatları her kesimin alabileceği seviyelere düşürülecek. Asgari ücretli maksimum 150 ay taksitle ev sahibi olabilecek. Taksit miktarı, asgari ücretin %25'ini aşamaz. Aynı şekilde düşük ve orta gelirliler için de geçerli olacak.
Her gelen müteahhit olamayacak. Müteahhit olmanın şartlarını katılaştıracağım. 400 bin civarındaki müteahhit sayısı 10 bine düşecek. (Alman modeli)
Araba fiyatlarında büyük değişim olacak. En ucuz 450 bin liralık sıfır araba 180 bin liraya düşecek. Vergisi, kaskosu, sigortası çok uygun fiyatlarda olacak. İkinci el arabalar çok ucuz olacak. 2005 model en lüks (BMW 7) arabanın fiyatı 40 bin, 1985 model Tofaş Murat 131 8 bin TL olacak. 15 yaşından büyük arabalara hurda teşviği verilecek. İsteyen sıfır, isteyen 10 yaşından küçük arabaya hurda teşviği ile rahatlıkla alabilecek.
Adalet sistemi değiştirilecek. Kadına ve hayvana şiddete 25 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezasına çarptırılacak. Katiller, uyuşturucu kullananlar ömür boyu hapis cezasına çarptırılacak. Basit yaralamalara 10 yıla varan hapis cezası verilecek. Para cezası ve denetimli serbestlik kaldırılacak. En ufak suça bile hapis cezası verilecek. Asker ve cezaevi kaçakları ev ev gezilerek yakalanıp hapse atılacak. Aranan şahıs/şahıslar yurt dışına kaçmışsa, o ülkenin polisiyle iletişime geçilip yakalatılacak, derhal Türkiye'ye getirilecek.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Büyük türk devletleri birliğini kurmak olabilir kısa zamanla nato ya yetişiriz hem ırkdaş olduğumuz için daha güvenli olurdu zamanla doğu türkistanı kurtarma yollarını izlerdim çok zorlu olurdu ama büyük ihtimalle en as hasa4ı türkiye alırdı mimari sistemlerin gelişimi ve daire sistemini kaldırıp müstakil evler yerleşimi yapardım ilkdefa ev alacak birisi için devlet yardım amaçlı ücretin yarısını öderdi ama evlilik şartıyla evlenen ve bi süre zaman geçirmiş veya çocuğu olanlara yardım bollu getirirdim ve sadece türk ırkı için geçerli olacak olan para yardı ları yeni evlenecek olan kişilere 1 sene boyunca indirim kartı verir doğurulan her çocuk için 300 tl haftalık verirdim adalet saraylarını hakimleri avukatlsrı düzenli olarak gözlemletir yenş yasalar koyar ve geliştirirdim ayrıca halka türk dövüş sanatlatını bedavadan veririm bor gaz vb türü şeylerin rlde edilmesini hızlandırır ve maden sistemini geliştirmek için 6 büyük danışmanımla fikr alış verişi yapadım ama en çok gizliliğe ve silah sanayiye ve eğitim sistemine önem verirdim osmanlıca öğrenimini türkler için zorunlu kılar onu yanında göktürkçe öğretimini sağlar isteğe göre eğitimi verilirdi pek çok yeni askeri birimin gelişimini sağlar ve yeni bir türk dövüş sanatı bulmak için çaba harcardım ve büyük bir yasa getiririm söylediklerimi yapmaz ve halkı sömğren bir hayvam olma ihtimalime karşı bana sadık bir örgüt kurardımyalılan 3 büyük hatada beni öldür elerini ama beni her daim uyarmalarını emrederdim ve bu örgüte sadece o örgütün üyelerinin evlatları üye olur ve zorunlu olrudu başkanlık sistemini zamanla kaldırıp kağanlık sistemine benzer ve içerisinde eklenen yeni görüşler bulunan bir sistem getirirdim ve yönetim babadan opula aktarılır ama türk anneden olmak şartoyla ve türk kağan larının yabancı kadınlarla evlenmeleri ve birlikte olmalarını yasaklardım devletler ne şeytanlıklar yaptırıo o kadınlara çine tam anlamıyla hükmetmek için nüfüs ve bilgi artkşına önem verir bunun yanında kişisel gelişim ve yardımlar okullarrda ücretsiz olarak ilk okuldan itibaren başlıyacak ayrıca ödül ceza sistemini liseye kadar kaldırıp gelecekneslin özgüveninş korurum ev ödevini az verirdim ve ev ödevi olarak kitaplat dağıtır 1 hafta içerisindebitirlmesini söyler ve konunun özetini yazılı isterdim sınav lar zorlu olurdu ama verilen süre uzun devlet okullaarını özel okullardan daha iyi yapma çabasına girerdim yalan söylemeyi guruplara ayırır ve ona göre bir kanun çıkarırım aldatma veya evliykem bir aşkasıyla flörtleşenler evli evsiz taciz edenlerin tespitinin şüphesiz olduğunda suçluyu ceza veriridim aldatama 15/30 yıl arası bir ceza tacizci ve pedofilik tacizcilereyse hemen hüküm vermem bu işte uzun bir süreç koyarım bu sürecin içinde daha rahat bir bina inşa ettirir ve o ları orada bekletirdim 1 2 senelik araştırma sonucu verilen jükü e göre masumsa göz altına alır salarım ve 1 2 senelim kazancını adama verirdim ama eğer suçluysa 30 yaştan 50 yaş arası kitlenin gözü önünde (tabi duyarlı olanlar alınmayacak) o kişiyinin penisini kollarını bacaklarını ve kafadından asardım ailesi varsa onlara destek çıkardım çocuklsrının okul ve psikiyatri ücretlerini devletimiz öderdi halka zorunlu terapiler verilir bu tip şeylerin normal olduğunu anşamalarını sağlrdım kendime belirli yardımcılar atardım ve bunlarla veraber belirli günlerde fiziksel ve zihinsel eğitim alordım ayroca yenilenen okul sisteminde hem öğretmen hem öğrenci olurdum halkımın ve düşman toplumlsrın arasına ajan yerleştiridim halkın iyiliği düşmanın yımılışı için eğer gaddar veya vahşi gibi isimlerle çağırılmaya başlarsam onlra tarihlerini batırlatırım halka herzaman iylik yaparım ama onları zorlarımda sürekli denebilecek şekilde harp yaparım ve doğan her türkü asker olarak yetiştieir bi yaş aralağında ise isterlerse askerlik yapmaya bilirker askerlerle birlikte savaş ortamında bulunur ama bunu gizlerdim türk olmayanlarada bunlar geçerlidir ama bazı şeylerden muaf tutulurlar türk vatandaşlığını sadece türklere veriri kürt lere türk lerin dosu olan kürt vatandaşı giibi bişey yapardım yahudi ve çinlilrrden herzaman temkinli yaklaşılmasını halka öğretirim dna sistemini v3 kimya biyoloji gibi wlwnlara çok önem verirdim ve tarihe osmanlıca yazılı eski tarihi kaynaklar wğrışıklı doğruluğı tespit edilen tarihçileri bulur ve onlardan çoğaltırdım ve yrrime çoktan en az 10 lişi hazırlamışımdır öldürülme ihtimaline karşı bozkır havası vermesi için belirli bölgeleri göçebe tarzında kurarım tl nin değerini artırmak için fabrikalar kurar ama bunları medeniyetten biraz uzak yerlerde yaparım arabası olmayana araç ve ehliyet yardımı arabası olana yakıt yardımı yapardım bunlar ilk vaatler siyaset sistemini zamanla safdışı bırakabilirim ama şehirler için bu aynı kalırdı yinede devlet tarafından sürekli gözlenilmek karşılığını göze alacaklar aile mahrumuyeti korunacaktır görüş bildirmede serbest olunacaktır tehtid terör örgütlerine karşı rahatlımla ağır silahlar kimyasallar kullanılacaktır kullanılmaması kabahat terör örgtleriyle bağı olan ülkeler insanlar (altaalttan destekçi olanlar) yok edilecektir
Bunlar olmuş olsa en az 300 sene ileri gideriz parayı kendine harcamaktansa devlete halka ve kaliteye harcaki kendine harcadığın parada asrteın halkta artan nüfus için toprak alımı şarttır ve eski osmanlı toprakları dahil zülüm gören insanları kourtarıcak onları yarı türk yapıcam afrikanın mümkünse tamamını almak için nesillerimce düşüncelerimş yayacak ve soykırım yapanları yok ediceğim halklarınıa anlaşma sunacak mevcut konumlarında kalabilmelerini sağlıyacam ama topraklar benim ve bir kağanın kanının aktığı o toprak (en az 3 damla) elde edilecektir adaletimizi geliştirip türkün adaleti ve kabiliyeti tüm dğnyaya yayacağm uzayda yaşayabilmek için nesillerden nesile aktarılan bir amaç daha olucak bu gizli amaç başarıya ulaştığında ayda hal talep edeceğiz
Uyduları ve uzay bilimine de önem verilecek ve uzay da bulunan parteküller özümseyip enerjidalgadı üreten bir uydu silahıda ii olur ama bukonudan anlamam ben türkçe ve diğer türklerin dillerini öğrenmesi daha kolay isteğe bağlı onlarda öğrenilebilir halktan vergi alınmaz mültecilerden alınır ve mülteci erkek ler ya çalıştırılır ya da ülkeleri için asler olurlar kadınlar ve çocuklar halktan uzakta kurulan şehirlerde bakılır ve insanlığa kadınlata ve yaşlılara saygı aşılanır ve sevgi karı kelimesimi kaldırırdım çğnkü karı kelimesi yaşlı kadın dan türetilmiştir karuu gktürkçe
10 Yorumla
+1 yılHer hangi ücret talep etmek istemem.
Parasız gönüllü adım atarım.Şeffaflık ilkem olur.
Hangi konu olursa olsun birbirinden bağımsız bilim insanları ile hareket ederim.
Tüm olasıkları, çıkarımları Türk Milleti ile paylaşırım. En iyi sonucu seçerim, gönlümden geçeni söylerim artısı ve eksisini anlatırım. İkna etmeye çalışır yine de seçimi onlara bırakırım hemen her konuyu. Sadece milli meseleler hariç.
Ekonomiyi rahatlatmak için devlet üzerindeki tüm yükü hafifletmeye, fazlalıkları atmaya çalıştırım.
Ülkenin, Devletin kazanımlarını kendi çıkarları için harcayan, sömüren, çalan kim varsa din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin adalet önünde yargılar var olan hakları yine hakkı olanlara teslim ederim.
Ülkeyi ve milleti şu anki muhalefetin yapmak istediği gibi dönüşüme yönelendirmeye çalıştım. Hem maddi, hem manevi. Zihinsel dönüşüm şart. İnançlı olsun olmasın ahlak, hak, doğruluk, dürüstlük, karekter zihinsel sıçrama yapmamız gerekmekte. Bu da devleti yönetenlerden başlamalı öncelikle. Kademe kademe halka yansıyacaktır zamanla. Baştan aşağı yenilenme olursa zaten kötülük yapmak istemeyecektir kimse. Kötülük ya da kötü bür şey yapan yadırganır, kimse bu ayıbı işlemek istemez. Ülkenin üst kademelerinde bunlar gözlemiyorsa halka yansıyanda bu oluyır zaten.
O nedenle ücret almadan şeffaflık ilkesi ile hareket ederim ilk. Benden başkaları ücret alacaksa ( ki hakettiği ölçüde almalı, hakkı sonuçta ama) şeffaf olmak zorunluluğu olacak.
Yararı olmayan hatta zararı bile dokunan kurumları ya da kurumların içinde ne kadar fazlalık varsa elerim bunları. Örneğin Diyanet. Bütçede en büyük desteği alıyor oysa toplumun İslam dininin öğretileri olan ahlaktan, sevgiden yoksun. Neredeyse yararı yok. Hem maddi, hem manevi zararı var. Bu ve benzeri kurumları hakkettiği özüne döndürmek isterim.
Bilim, akıl, ahlak, teknoloji, üretim, eğitim, sanat, ekonomi, özgürlük, tarih, vs ışıkları, yol göstermesi ile olması gereken “ Yüksel Türk senin için yükselmenin hududu yoktur “ parolası ile ülkeyi ve milleti 7’den 70’e mutlu, huzurlu bırakıp ve bizden sonraları için bu yolun devamlılığını esas alacak girişimler, Gençliğe Hitabede uyarılan gelecekte yine türeyecek içten dıştan olası tehditlere karşı önlemler alarak gerçekleştirmek ve zamanı gelince bu donanımlar ile yetişen yeni nesile devretmek olurdu tarihten gelen liderlerin emanetini 🇹🇷🤘
10 Yorumla
+1 yılVaat vermem direkt iş yaparım:
- Başkanlık sistemi kaldırılacak, parlamenter rejim güçlendirilecek.
- Bütün mülteciler geldikleri yere gönderilecek.
- Başta riskli bölgeler olmak üzere şehirler kentsel dönüşüme tabi tutulacak. İmar Affı Yasası kaldırılacak.
- Tüm cemaat ve tarikatlar kapatılacak.
- Torpille makam sahibi olmuş tüm yöneticiler azledilecek.
- Liyakate önem verilecek. İşini bilen insanlar tayin edilecek.
- Cami ve cemevi türevi ibadet mekânlarının devlet desteği kesilecek.
- Ayasofya eski ihtişamına yakışacak şekilde müzeye çevrilecek.
- Mevcut imam hatip liselerinin %80'i meslek liselerine çevrilecek.
- Seçkin üniversite dışındaki tüm üniversiteler kapatılıp hastaneye çevrilecek. Sadece çok çalışanlar üniversiteye girebilecek. Onun dışında ihracatın artması için meslek liselerine yönlendirilecek. (Kalite artar)
- Konya, Hollanda büyüklüğünde. Ancak Hollanda'nın tarım ve hayvancılık ihracatından geliri 100 milyar dolar üzerinde. İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi tarıma açılacak. Çiftçi desteklenecek.
- Bütün tarım ve sanayi alanları İç Anadolu ve Doğu Anadolu'ya nakledilecek. Buradaki iş istihdamı da İstanbul'da oturanlardan sağlanacak. Böylelikle İstanbul nüfusu da yarıya kadar düşürülecek.
- Yerli üretime dair her türlü faaliyet gösteren şirketler devlet tarafından desteklenecek. Faiz sürekli oynanmayacak. Yabancı yatırımın güveni kazanılacak ancak asla vergi indirimi yapılmayacak.
- İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek, nafaka tamamen kaldırılacak.
- 65 yaşından önce kimse emekli olamayacak.
38 Yorumla- +1 yıl
55 yaşındaki birisi yaşlı değildir. Bütün gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşı 65'tir. Hatta 70 olanlar bile var.
- +1 yıl
Ben yaşlılıktan bahsetmiyorum, 55 yaşında bir öğretmen 50 yaşında ki bir öğretmen kadar etkili bir anlatıma sahip olamaz
Ayrıca senin bahsettiğin ülkelerde refah seviyesi bizden katbe kat yüksek. Onlar bizde ki gibi kişiyi bedenen veya ruhen yipratıcı bir çalışma ortamında değiller
Bence kadın için 50, erkek için de 55 olmalı. - +1 yıl
55 yaşındaki bir öğretmen, 50 yaşındaki bir öğretmenden daha tecrübelidir. Anlatım yaşla olsa profesörlük genelde 50 yaşın üzerindeki insanlara verilmezdi.
Ama şu hususta katılıyorum, bizim işverenler çalışanını köle gibi çalıştırıp en az maaşı verdiği için bu tempoya belki 50 yaş üzeri dayanamayabilir. Bunu yazacaktım uzun olmasın diye ama haftalık çalışma saatleri hususunda da ciddi bir denetim getirilmeli zaten. - +1 yıl
Sen din düşmanı kâfirin birisin ne demek imam hatipler kapanacak
- +1 yıl
Yüzde 80'i kaldırılır dedim. Bu imam hatiplerin kalitesini de artırır. Her yere imam hatip açıp önüne geleni imam hatip liselerine doldurmak kaliteyi de düşürür. Din görevlisi olmayacak kimselerin meslek liselerine gidip zanaat becerisi kazanmaları daha iyidir.
- +1 yıl
Herkes okuyup memur, doktor, mühendis vs. Olmak istiyor zannat oranı az tamam haklısın ama İslam eğitimi de şart zaten bundan dolayı toplumumuz bozuk insanların hallerine baksana bütün haklar kadına verilmiş insanlar ne yaptıklarını bilmiyorlar bir yandan da İslamı bilenler hâlen pislik yapma peşinde o ayrı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılben ülkeyi cahillikten temizlemek isterdim ilk önce. eğitime daha çok ağırlık verirdim. diğer ülkeler ile olan ilişkileri gözden geçirirdim.
10 Yorumla
+1 yıl-İlk öncelikle adalet sistemini yenilerdim. Herkes hakketiğini alır. (İşçi hakkı özellikle )
- Suriyelileri göndermek.
-Destek yardımları arttırmak.
- Olası sel, deprem afetlere karşı tedbirleri arttırmak. ( Gerekilen tedbirleri yerine getirmek.)
- Hayvanlara yapılan en ufak bir hata da hapse tıkatmak.
- Ataması gelen vatandaşları mesleklerine atamak.
- Bir bu diyanet işleri bakanini görevden almak olurdu.. adam tam bir ampül yalakası bir o rozet eksik...
Şimdi size soruyorum başımızdaki zat bunların hangisini yaptı?
Bı paket sigara 3 dal milletin 17 si vergi kim bağımlı o mu? biz mi?
500 bin ₺ lik araba 230 bin vergisi 270 bin yahu böyle bir şey olur mu?
Verginin zammı mı olur?16 Yorumla- +1 yıl
Ama iyi düşünenler başa gelmez. Bu düzen böyle devam eder bu millet uyanmadikca.. 😊🖐️
- +1 yıl
https://youtu.be/s-oEQXbCuMQ
Şu şarkıyı her dinlediğimde duygulanıyorum - +1 yıl
Vay be o zamanlar ben 10 yaşında idim hayat o zaman ne güzeldi be şimdi evlendim bir çocuğum var işe gidiyorum. Depremi gördük şimdi de seli gördük. Hayata bak be eskiler güzeldi be brom niye büyür ki insan
- +1 yıl
Amin. İnşAllah. Şimdi insanlar hep birbirleri ile yarış halinde yüzleri soğuk güvenemiyorsun. Açıkçası ölmek isterdim valla bak bazı insanlar bunları kaldiramiyor ama sonra arkama bakıyorum eşim çocuğum felan aklıma geliyor vazgeçiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılMülteciler gidecek
Her ay 300 TL vatandaşlık desteği verilecek
Her ay 40 yaş altı genç nüfusa ayrıca 600 TL destek verilecek
Kentsel dönüşüm yapılacak ücretsiz olacak
Usulsüzlük son bulacak
Tüm ihaleler incelenecek bu Usulsüzlükleri yapanların malına mülküne el konulacak
Emeklilik yaşı erkekler için 54 kadınlar için 50 olacak
62 yaş son çalışma sınırı olacak
Tüm vergiler de yüzden 50 indirim
Her çocuk başı kadın aylık 150 TL erkek ise 150 TL alacak
Evlenenen her erkeğe 10 000 TL geri ödemesiz destek, kadına 5000 TL geri ödemesiz destek
Asgari ücret 12 000 TL olacak
Kiralar yüzde 30 mın düşecek
Emekli maaşı min 8000 TL olacak
30 yıl evliliği dolduran her kadın emekli olacak
Benim hayalim dekii ülke bu
Refah içinde bi ülke217 Yorumla- +1 yıl
Ben ikna oldum 😄
Cevap sahibi+1 yılAma ne yok ne yetkim ne param var
Cevap sahibi+1 yılGel 4 yıllık üniversite oku ilkokul mezunu ortaokul mezunu olanlar vekil olabilsin
Cevap sahibi+1 yılBoşu boşuna yıllarca okudum diyorum bazen
Cevap sahibi+1 yılOnca proje iş fikri sundum para yok diye red yedim usandım
- +1 yıl
Peki, bu vereceğin paraları nerden almayı düşünüyorsun?
Cevap sahibi+1 yılBir hayalim var
Kenevir
Kenevir den
kağıt
Tuvalet kağıdı
Kağıt havlu
Peçete
Tekstil ürünleri
Endüstriyel kağıt üretimi
Çuval
Ambalaj kağıdı
Biyo dizel yakıt üretimi yapacam
Kenevir den kendir yağı
Kendir yağından biyodizel yakıt yapacam
O yakıtı hem ısınmada hemde araç yakıtında kullanacam
Böylelikle artık doğalgaz, petrol, dizel e son
Full yerli yakıt
Kağıt üretiminde ise ülke bir numara olacak
Keten den tekstil ürünleri üretecem
Tekel fabrikalarını yeniden kuracam
Yerli tütün den sigaralar
Hayvancılık köyleri
Tarım köyleri kuracam
Torku gibi onlarca kuruluş kuracam
Cevap sahibi+1 yılPara burdan gelecek
Cevap sahibi+1 yılTüm özelleştirilmeler kamulaştırma olacak
Cevap sahibi+1 yılTüm yolsuzluk yapanların ve usulsüz Servet sahipleri nın , mafyanın malına mülküne el konulacak
Yabancı ya satılan her gayrimenkul , şirket kamulaştırma olacak
Parayla vatandaşlık satılmayacak
Cevap sahibi+1 yılAtatürk ün devletçilik politikası ile başaracam
Cevap sahibi+1 yılBu millet yeniden küllerinden doğacak
Cevap sahibi+1 yılVekil maaşları 30 000 TL'ye düşecek
Milletvekili olma şartı min ön lisans mezunu olma olacak
Vekillerin ayrılacağı kalkacak
Cumhurbaşkanı Çankaya köşkünde kalacak
Külliye üniversite olacak
Cevap sahibi+1 yılBunlar tabiki hep hayal projelerimi sundum her kapı yüzüme kapandı
Cevap sahibi+1 yılBu ülkede gençlere şans verilmez
+1 yıl1 mültecileri sınır dışı etmek
2 "Ananı da al git" diyene o lafı yedirmek
3 şu 128 milyar doların hesabını sormak
4 eğitimi ve adaleti yeniden bağımsız ve güçlü yapmak
5 kapatılan fabrikaları açmak, özelleştirmeleri yabancılarla değil kendi insanımızla yapmak
6 emeklilik için yaş sınırını kaldırmak
7 İstanbul sözleşmesini tekrar yürürlüğe koymak
8 meclisten şu bunakları atıp gençleri almak
9 idam yasası çıkarmak ve imralıdakini yok etmek
10 vergilendirme oranlarını malın/hizmetin değerine göre yapmak. Lüks yattan %1 alıp ekmekten %18 almak adil değil
11 yerli teknoloji girişimlerini arttırmak, olana değer katmak
12 telefon ve faturaların tamamından ÖTV'yi kaldırmak
13 YÖK kapatılacak
14 okullara andımızı geri getirmek
Daha çok var da yeter bu kadarını yazayım21 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca
15 polise vurma yetkisi vermek
16 kadına şiddet tecavüz vb suçları zindanda müebbet ile cezalandırmak
17 drift vb trafikteki eğlence cezalarını arttırıp peşin yapmak (eğlencenin taksidi olmaz)
18 milletvekilleri vs dokunulmazlıkları kaldırılacak (işini düzgün yapmayan yargılanacak)
19 tek katlı mustakil ev konsepti benimsenip kentsel dönüşümleri bu şekilde yapmaya teşvik etmek
20 İstanbul'un göç yükü hafifletilecek fabrikalar Anadolu'ya taşınıp ferahlatılacak ve Anadolu halkına iş imkanı çoğaltılacak
Ders müfredatı yenilenecek bilim derslerine önem verilecek 8. sınıftan itibaren çocuklar ilgialanına göre ağırlıklı ders alacak
21 her sektörde stokçuluk ve fahiş fiyat uygulayanların ticari ruhsatı 5 yıl iptal edilecek 2 yıl hapis yatacak
22 görevi biten siyasilerin 2 yıl yurt dışı çıkışı yasaklanacak (gerekirse görev sonrası yargılanmak için)
23 medya bağımsız hale getirilecek yazan çizen eleştiri yapabilecek (düşünce suçu diye bi suç olamaz)
24 tarım hayvancılık desteklenecek
25 gurbetçi vatandaşların oy kullanması yasaklanacak (kesintisiz 5 yıl Türkiye'de ikamet ettiğini ispat ederek oy hakkını geri alacak)
zübügün sevim vaadi varya tamda cuk diye oturmus , buraya memleketin en büyük camisini yapacam diyor 😁😁 taksim camii camlica camii , ulan millet ac fabrika yap üret sat , yok cami yapacaz edrafina lüx villalar camlica tepesi deniz görüyor cökecez oraya 🤮🤮
12 Yorumla
+1 yılİlk iş multecilerin sınır dışı edilmesi , iş sahalarının arttırılması ve kadına çocuğa hayvana tecavüz ve şiddet uygulayan mahlukatlarin ağır müebbet ile cezaya çarptırılmasi. Eğitim sisteminin baştan aşağı yenilenip tekrar düzenlenmesi ve öğrencilerin maddi anlamda desteğin artması sokak hayvanlarına mamaların ücretsiz dağıtımı bakımı ve beslenmesi alanında çalışmalar yapmak , gıda sektöründe denetimin arttırılması
20 YorumlaMültecileri göndermek, ezber eğitimi değiştirmek, atamaları yapmak, insanlara, hayvana çocuğa şiddet t@cize müebbet hapis verme kuralı koymak, diyaneti kapatmak, ülkenin yararına ücretsiz kurslar açmak, iş olanağı sağlamak, ülkemi ağaçlandırmak güzel yapılar yapmak…
20 YorumlaSuriyelileri afganları ıraklıları bilimum arapları ülkeden def etmek.
74 Yorumla- +1 yıl
Boş vaatler şu an kim gelse gönderemez kafana göre kimseyi gönderemiyorsun türkiye mültecileri alması için sözleşme yapıldı ve türkiye para aldı o parayı vermeden 1 tane bile suriyeli gönderemessin
- +1 yıl
@ibrahimfurkan34 Gönderemeyeceğimizi biliyoruz. Yorumlara baksana sen? Ne kadar uçuk hayalvari yorumlar var. Hepsi de sadece hayal kuruyor. Soru da hayal kurmak üzerine zaten. Biz yapmak istediklerimizi yazıyoruz. Yoksa o kadar arabın ülkeden gönderilemeyeceğini ahırdaki inek bile biliyor.
- +1 yıl
AB nin verdiği 6 milyar euroyu ödersek göndeririz belki
+1 yılBen çocuklara ve hayvanlara çalışırım full😂😂 ikisini de çok seviyorum herkese oyuncak şeker hayvanlara bedava mama et dağıtırdımm🥰
54 Yorumla- +1 yıl
Sevgi partisiii
- +1 yıl
Öyle birini getirtmezler başa ama olsaydı iyi olurdu. En çok mutluluğu onlar hak ediyor.
- +1 yıl
Bizim millete seven lazım (!)
+1 yılHerkes vaatte bulunmuş ama hepsinin içi boş vaatler. TL nın değerini arttırıcam diyor, nasıl yapıcaksın? senin doğal kaynağın var da biz mi bilmiyoruz... mültecileri göndericem diyorsun, nasıl göndericeksin? çikolata mı vereceksin... herkesi kovacam diyor, kim yapacak bu kadar işi, sen mi? burada birde vaatte bulunuyorlar ya.
10 Yorumla
+1 yılMultecileri sınır dışı etmek asgari ücreti bugünün 2 katı yükseltmek temel ihtiyaçlara zam getirmemek artık getirenlere müebbet hapis cezası aynı şekilde konutlara da yurtdisina çıkışı kolaylastirmak vize olayını kaldirmak cuzi rakamlarla gidişi sağlamak ülkenin heryerinde Atatürkü ve getirdiklerini tekrar tekrar hatırlatıcı faaliyetler düzenlemeler yapmak yasayı onun yaptıklarıyla kaldığı yerden devam ettirmek psikolog seansları ucretsiz hale getirmek psikiyatrilerinde ucretleri makul olsun ilaç paralarida bol bol eğitime önem özel ogretim kurumlarını kapatmak rehabilitasyon hariç onlarında ücretleri makul olsun çoğunu devlet karşılasın uretimi artırmak urettiginden çok kazandirip tuketimi kazandiginla yapmayi saglamak toplumun her kesimin maaş konusundada hemen hemen eşit para alması kadin hakları şiddet uygulayan tek bir el kaldıranın dahi müebbet hapse girmesi fuhusun yasaklanmasi onlarada müebbet hapis
10 Yorumla
+1 yılÜretime ağırlık verirdim ilk önce, az maliyetle daha çok üretimi nasıl sağlayabiliriz, bu konuda uzmanlarla çalışmak. Eğitim sistemini komple değiştirirdim, çocukların yeteneğini geliştirmeye yönelik sistemin araştırması, bunun üzerine çalışma. Turizm sektörünü doğaya uygun geliştirme. Mültecileri ülkelerine gönderme. Muhalefeti (ne kadar mümkün bilemem ama ortadan kaldırma) (illaki vardır bir yolu). Deprem konusunda uzmanlarla birlikte hızlandırılmış çalışma ve bir sürü şey daha.
10 Yorumla- Gündem konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılSiz verginizi vereceksiniz, ne istiyorsunuz dile getireceksiniz ben de gerçekleştiricem. Nasıl yönetilmek istiyorsanız o şekilde yöneticem merak etmeyin derim. Yardımcım olarak da besim beyi alırım yanıma
15 Yorumla- +1 yıl
Ben bu ülkeyi bakkal gibi yönetirim😂
- +1 yıl
Bu ksyi de satıcam!
- +1 yıl
Adam Ankara 'yı da satmak istiyor 😂
https://youtu.be/JI6tGryPXKk - +1 yıl
Yok o kadar değil😂
+1 yılÜlkenin zeka seviyesini arttiracagim 60 yaş üzeri ve gurbetçiler oykullanamayacak yabancı bir insan türk vatandaşı olmak isterse 7 susalesi araştırılacak
11 Yorumla- Gündem konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılİlk vaadim koltukta oturan herkesi ilk gün kovmak 😄 muhtarından bakanlığa kadar. her şey şeffaf bir seçimle ve liyakat sistemine göre gidecek ülke 3 ay içinde şahlanır
12 Yorumla- +1 yıl
Çürük binayı ne kadar uğraşsanda düzelmez. Yıkıp baştan yapmak gerek. Zahmetli ve masraflı olur ama kafan rahat eder 😄
- Gündem konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılBana bedava verseler siyasetçi yine olmam, parayla verseler yine olmam, zorla verseler vatandaşlıktan çıkarım 😄
22 Yorumla- +1 yıl
Deli miyim hayatımı yaşamak varken 😄
Gizli Üye(25-29)+1 yılMültecileri göndermek, doları düşürmek TL ye değer katmak, Yakalanan terorıstlerı direkt öldürmek.
Amed Sporu kapatmak, HDP yi kapatmak, Doları yasaklamak, tarıma önem vermek
Üretimlerimizi kendimiz gerçekleştirmek
Vergi vs azaltmak insanların rahat bir nefes alabilmesi için görevini iyi yapan adamları işe almak.
Çalışmayan insanları kovmak adaletli olmak
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeror ve küçük gruplarına ülkem de yer istemiyorum madem ülke lideri olacağım o iş adamları vs yandılar yani.
Ben Cumhur Başkanı olsam belki suikast düzenlemeye vs kalkarlar çünki çok sistem değiştiririm herkesin işine sokarım burnumu adam olacaklar işlerini güzel yapacaklar
Öyle rüşvet vs aman aman yalakalık yok.
Cevap sahibi+1 yılZaten Cumhur Başkanı olarak heyvan gibi para kazanıyoruz ya onuda kısarım zaten devlet benim yani
neyse millet vekili maaşlarını vs kısarım sayılarını düşürürüm öyle bu kadar vekile gerek yok
+1 yılHerkes mültecileri sınır dışı etmek demiş ama böyle birşeyi hiçkimse yapamaz avrupa birliğinden alınan 6 milyar euro yu öderseniz gönderirsiniz
12 Yorumla- +1 yıl
Bence ihtimal dışı gönderemez kimse
+1 yılİlk vaadim eğitim ve öğretim sistemini yenilemek olurdu, sistemi bizzat kendim kontrol eder öğretmenlere ayrı sınavlar düzenlettirirdim, öğretmen bilinçli ve öğreticiyse, öğrenciside bir o kadar bilgili ve akıllı yetişir.
10 YorumlaEğitim eğitim eğitim sistemi baştan kurmak güncellemek köklu değişim yapmak
11 Yorumla
u +1 yılHepinize Gucci, Prada çanta ve ayakkabı sjdj
12 Yorumla- +1 yıl
Haha 😂 tabii
+1 yılDokunulmazlık kavramını komple kaldırırdım halk nasılsa vekilde aynı statüde olmalı
15 Yorumla- +1 yıl
Milletvekili olma şartlarını düzenlerdim
- +1 yıl
Milletvekili adayı siyasi geçmişi olmayan sadece tek dönem şartıyla ikamet ettiği ilden aday olması gibi falan
- +1 yıl
Yani bir İzmirli gidip bolunun mv adayı olmasın o coğrafyayı iyi bilen kişiler aday olsun falan
- +1 yıl
Halkın kendi içinden olmalı milletvekili adayı
- Gündem konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılBir sürü iş istihdamları sağlardım... Bu arada annem tutturmuş milletvekili adayı ol diye:))
12 Yorumla- +1 yıl
MHP den olabilirdi. 😊
+1 yılistanbuldaki nüfus şirketler ve iş ağları bütün türkiyeye yayılacak ve istanbuldaki şirket ve insan sayısı azalırken bunlar anadolunun diğer illerine yayılacak. Nasıl mı uzaktan çalışma olabilen bütün sektörler uzaktan çalışmaya geçip İstanbul dışına gidene teşvik gelecek hem şirketine hem kendisine, böylece ülkenin tamamı kalkınacak
20 Yorumla
+1 yılEğitimi düzeltmek, özel üniversitelerin neredeyse hepsini kapatmak, 2 yıllık bütün bölümleri kapatmak gibi genellikle eğitim ile ilgili şeyler olurdu
10 YorumlaTacizci tecavüzcü şiddet gösteren herkes hak ettg cezayı alacak.
Ülkedeki yabancı mülteciler sınır dışı edilecek
Hayvanlara önem verilecek saldıran kişiler ağır cezalandirilacak10 Yorumla- Gündem konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılKafam siyasete çok basmıyor. Veremeyeceğim sözleri söylememeye dikkat ederdim sanırım. Zira yıllar sonra kayıtlara bakıp alay konusu olmayayım diye güven zor kazanılıyor ve kolay kaybediliyor
10 Yorumla
+1 yılSiyaseti sevmem yalan söylemeyi beceremem çünkü. Poli-tika eski Yunanca da Tatlı yalan anlamına geliyor.
10 Yorumla
+1 yılSeri katiller ve çocuklara yönelik işlenen bütün cinsel suçlar için giyotinle idam cezası getirirdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHerkese benden çay😂
Ve extra olarak vergi kaldırırdım19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSademi şekerlimi 😂😂
Cevap sahibi+1 yılTuzlu seviyonmu 🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılHahaha helal ya seni denedm neyseki ksdeki erkeklerin hepsi ayni degil tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılBaskasina diyince hemen atliyolar abazalar 1 2 mesaj sonrada cinsellige bagliyolar 😂😂
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Temizlik bitene kadar en az 20 yıl boyunca, demokrasiye ara vereceğim. Çünkü toplum fena halde kokuşmuş, kafa gitmiş.
11 Yorumla
+1 yılValla çok şey var ama ilki te * cavüzcülere ne olursa olsun hadım edilme ve ömür boyu daracık alanda ekmek su ile beslenme.
10 YorumlaBu güne kadar yaşadığınız tüm zorlukların aslında fragman olduğunu goreceksiniz derdim.. nasi olsa herşeye inanıyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGaz bulundu derdim herkes mutfakta oynardı sevinçten
14 Yorumla- +1 yıl
Şu eleman geldi aklıma
https://youtu.be/JtXv0bIwLIk
Cevap sahibi+1 yılAltını çizdik
Cevap sahibi+1 yılFazla yorum yok iyi günler kardeşim
+1 yılİlk iş Ankara da ki jelibon rezervlerini çıkartırdım kskdldl
10 Yorumla
+1 yılBağımsız yargı gelecek. Vatana ihanet eden kim varsa yargılanacak
10 Yorumla
+1 yılSöylenenin tersini yapıyorlar. Fakirleseceksiniz derdim.
10 Yorumla
+1 yılÜlkeye adalet huzur vaaderdim. İyi bir yaşam koşulları vaadederdim.
10 Yorumla
+1 yılSiyasetçiden ziyâde, belediye başkanı olmak isterdim. Aklımda deli fikirler var.
10 YorumlaGündem konusunda 699 cevap paylaştı. Malum partiyi kapatıp en tepedekinden çaycısına kadar herkesi yargılatırdım😄
10 Yorumla
+1 yılEğitimi ve ekonomi hakkında çalışmalar yapardım sadece şunu bunu yapicam diyip konuşmazdım
10 Yorumla
+1 yılMültecileri şehir dışı etmek, sarayıma vereceğim önemi topluma vereceğimi vaad ederim.
10 Yorumla
+1 yılBen batan ülkeyi sıvazlardım olmamam hepimiz için daha hayırlı 😄
10 Yorumla
+1 yılSuriyelileri yollicam.
Alım gücünü yükselticem.10 Yorumla- Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılArapları bu ülkeden göndermek ekonomiyi düzeltmek vs gibi şeyler
10 Yorumla Cocuk ve hayvana işkence edene idam veririm. Bikactane daha suça idam verilebilir
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tarikatlarin cemaatlerin kökünü kazımak, doğulu mültecileri göndermek
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMültecileri göndermek, Türkiye'de bir suru fabrika açmak, binaları yıkıp max 3 Katli bina inşa etmek, liseyi zorunlu hale getirmek,
10 Yorumlaallah kitap deyince zaten verirler fazla sosyolojik konuşmaya gerek yok gibi ya
10 Yorumla
+1 yıl1999'da çıkarılan emeklilik yasasını iptal edeceğim
10 Yorumla
+1 yılAklıma ilkokuldan ortaokuldan kalma okul başkanlığı vaadleri geldi uçak pisti yaptircaaam havuz yaptircaaamm😂
10 Yorumla
+1 yılYazarsam Silivriye giderim.
11 Yorumla
+1 yılRahmetlik Kemal Sunal gibi Kılıçdaroğlu'na çıkıyor Ben buraya niye çıktım kim çıkardı okula buraya diye millete soruyor
10 Yorumla
+1 yılÜlkenin yarısını vatandaşlıktan atmak.
14 Yorumla- +1 yıl
Adli sicil kaydı bozuk olan herkes.
- +1 yıl
En ufak suçu olan sadece kavga bile etmiş olsa gönder gitsin.
+1 yılBesim Tibuk ne dediyse o olurdu 🐬
11 Yorumla
+1 yılJapon müteahhitleri transfer ettirirdim turkiyeye ve yeni yapilan bütün binalara o sistemi koydurturdum
00 YorumlaHer seçim döneminde Bitlis'e havaalanı yapacam diyen ve kazandıktan sonra Bitlis otoyoluna uçak iner ne gerek var havaalanı yapmaya diyen kişi gibi derim koyunlar bana da oy verir 😉😉 koyunlara kurban olsun gerçi onlar da neyse
00 Yorumla
+1 yılInsan haklari, bagimsiz yargi, hukuk ve egitim. Bitti hepsi bu kdr. Tek sorun bu.
10 YorumlaFakir kelimesini kaldırırdım. Çünkü kimse fakir olmazdı
10 Yorumla
+1 yılEkonomii, hayvanlar ve evsiz barksiz insanlara eğitim hayatına calisirdim amblem bulamadimm
10 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat