2 3 komutan mi bi bak bakalım :) Ayrıca, orduyu kontrol edenler almanlar zaten. En başta genelkurmay başkanı Hans Von Seeckt bir alman komutan. Son Osmanlı genelkurmay başkanıdır.
Yani şimdi bütün dünyaya kafa tutan alman komutanlardı ve bizimkiler çekirdek çıtlattı ve izledi. Kendinize gelin, kim kime bedava bir şey yapar. Adamlar çekirdeği bırak ayakkabı yok içecek su yok öyle savaşmışlar ve sanada canlarıyla ödedikleri vatanı bıraktılar.
Ulan tabi ki bedava yapmıyor. Müttefiki Osmanlı. Enver Paşa tam bir Almanya hayranı ve savaşı onların kazanacağını düşündüğü için Almanlar'ın yanında savaşa soktu Osmanlı'yı. Çanakkale cephesi birinci dünya savaşının bir cephesi ve Almanya savaşın içinde olduğu için Çanakkale cephesinin için Osmanlı ülkesine komutan, silah ve para göndermiştir. Almanlar olmasa o cephenin kazanılması imkansızdı. Biraz tarih okuyun yahu. Ha bir de çok büyütmeyin bu Çanakkale'yi. Sonuçta Osmanlı savaşı kaybetti. Ve adamlar sonra geçilemez denilen Çanakkale'yi geçip İstanbul'a geldiler. Hamaset yapmaya üzerinize yok :)
Dostum bu dediklerim tarihi gerçekler. Hatta genelkurmayın arşivinde bile var bakabilirsin :) Siz okullarda hep kandırıldığınız için gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyor tabi 🤣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Keşke savaşın komutanları olan Almanlar'ı da ansanız
Bi faydası olmuşsa zafere katkısı Almanların tabiki.
Aksi taktirde verilen mücadeleyi basitleştirmek ise gayretin çok yazık.
Dostum savaşın bütün komutanları Almanlar. En baştaki komutan da Liman Von Sanders.
Dostum almanya kendi popon kurtarmak için Osmanlı’ya 2 3 komutan birtakım cephane gönderdi. Göndermeseydi keşke.
2 3 komutan mi bi bak bakalım :)
Ayrıca, orduyu kontrol edenler almanlar zaten. En başta genelkurmay başkanı Hans Von Seeckt bir alman komutan. Son Osmanlı genelkurmay başkanıdır.
Ayrıca öyle 2 3 tane falan değil. Hemen hemen bütün komutanları Almandır Çanakkale cephesinin.
Yani şimdi bütün dünyaya kafa tutan alman komutanlardı ve bizimkiler çekirdek çıtlattı ve izledi.
Kendinize gelin, kim kime bedava bir şey yapar. Adamlar çekirdeği bırak ayakkabı yok içecek su yok öyle savaşmışlar ve sanada canlarıyla ödedikleri vatanı bıraktılar.
Ulan tabi ki bedava yapmıyor. Müttefiki Osmanlı. Enver Paşa tam bir Almanya hayranı ve savaşı onların kazanacağını düşündüğü için Almanlar'ın yanında savaşa soktu Osmanlı'yı. Çanakkale cephesi birinci dünya savaşının bir cephesi ve Almanya savaşın içinde olduğu için Çanakkale cephesinin için Osmanlı ülkesine komutan, silah ve para göndermiştir. Almanlar olmasa o cephenin kazanılması imkansızdı. Biraz tarih okuyun yahu. Ha bir de çok büyütmeyin bu Çanakkale'yi. Sonuçta Osmanlı savaşı kaybetti. Ve adamlar sonra geçilemez denilen Çanakkale'yi geçip İstanbul'a geldiler. Hamaset yapmaya üzerinize yok :)
Yunan tohumu olduğun tescillenmiştir hadi yallah
Dostum bu dediklerim tarihi gerçekler. Hatta genelkurmayın arşivinde bile var bakabilirsin :)
Siz okullarda hep kandırıldığınız için gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyor tabi 🤣
Sen benim dostum olamazsın bana ikide bi dostum deme palikaryalı.
Öyle bi genelkurmayın arşivi de olamaz yalancı palikarya. Hadi yazma boş teneke.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!