Teskere bugün Meclis'de oylanacak
Vatan evlatlarını başka bir ülkenin iç savaşına dahil etmemin amacı ne?
Vatan evlatlarını başka bir ülkenin iç savaşına dahil etmemin amacı ne?
Sözle Doğu Akdeniz'i koruyacağız diyorlar. Aga yaparsın Libya'yla antlaşma birlik olursun korursun. Veya gemilerle korursun. Libya'nın içine asker gönderiyorlar Doğu Akdeniz'i koruyacağız. Kimden koruyacağız? Herşey ortada işte bas teknolojiyi al doğalgazı. Daha kendi ülkemizi koruyamıyoruz gidiyoruz Libya'da bir hiç uğruna şehit vermeye. Libya'nın %90'ı Çöl! Libya'da Suriye gibi olucak. Suriye'de bugüne kadar ne elde ettiysek orda da bir hiç elde edicez. Suriye'den sadece mülteci kazandık. Galiba 2020 ek pakediyle birlikte Libyalı mülteciler gelecek.2021 ek pakedini merak ediyorum bak :D
Libyaya asker göndermemizin nedeni Libya resmi hukumetiyle yaptigimiz deniz sahanlığı anlaşmasıdır. Bu anlaşma İsrail, Yunanistan, GKRY nin aralarında yaptığı MEB anlaşmasını aşağıdaki haritada gösterdiğim gibi kırmıştır

Ama libya resmi hükumeti düşerse BM nin onayıyla beraber Yunanistan, GKRY ve Mısırın MEB kararını onaylayıp bizi kendi denıs kıyılarımıza hapsetmek olacaktır.

Şimdi bu durumda libyaya asker göndermek çok büyük bir önem taşıyor. Şimdi siz düşünün, gönderilsin mi gönderilmesin mi...
ABD nin paralı askerlerine döndü askerlerimiz.
Milli bilinç çok farklı bir şey, başka bir ülkeye gitmeleri hele ki iç savaş olan; yönetimi sıkıntılı olan bir ülke ise...
Ne de olsa asker olacak adam çok!.
İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı..
Analar ağlamasın artık, içimizdeki hainler temizlendi nerdeyse, daha neden askerlerimizi sürüklüyoruz?
Afrinde, İdlibde, Rakkada verdiğimiz şehitler yetmedi mi?
Yurt dışı görevlerinde yer almasınlar artık (Ülkemiz için tehdit içeren unsur yoksa)
Bence askerlerimiz bile istemiyordur gitmek.
Savaşmak için değil koruma amaçlı ordayız demek için gidilecek, yani saldırırsanız askerime zarar gelirse bende sana saldırırım demek oluyor. Libyayı mecbur korumak zorundayız Akdeniz sınırları sebebiyle geniş bakmak gerekli. Evet askerimize zarar gelsin istemiyoruz istemeyiz ama yardım istediklerindede mecburi etmek durumundayız orası el değiştirirse bizim sınırlarımızda sıkıntı yaşanır.
Cevap
31Cevap
Hala osmanlı goygoyu yapan var, bu nasıl bir cehalettir. neyse libya'ya askerimiz gitsin diyenler gitsin libya'ya. pek tabii bunlara gidin deseniz, koşarak masa altına saklanır bu tipler!!.
libya da iç savaş var. askerimiz ise bu korkunç ortama gidecek. yine bu iç savaş için "ne işi var bm/nato'nun" diyen adam, abd kızınca "tabii oraya gidecek" demişti. amaç pek tabii ülke değil, amerika çıkarı!!:
Cok basit sikismis kur baskisini ortadan kaldirip kuru patlatmak (ayni abd li rahip olayinda oldugu gibi) bunu yaparkende uzerlerine sicratmamak kabahati baskalarina atmak 2 milletin dikkatini baska yone cekip ekonomik sikintiyi unutturmak yine buyuk devlet naralari 3 arablara sirin gozukme osmanli sevdasi ruyasi daha saymakla bitmez
jest yapıyor bizim hükümet anladığım kadarıyla, ne jesti dersen, Akdeniz'de doğalgaz/petrol arama olayında Libya ile yapılan anlaşmaya karşılık bir jest, benim düşüncem de Türk askerinin orada ne işi var şeklinde ama ülkeyi yönetenler farklı düşünüyor maalesef.
Yönetimi sevmiyorum ama orada bulunmasını doğru buluyorum. Libya ile mutakabat kurarak denizlerde olan egemenliğimiz artıyor ve Birleşik Arap Emirliklerinin (emperyalist amerikanın köpeği desem daha doğru olur) yapmak istediği plana taş koyuyor. Yönetimi gram sevmem ama beni gönderseler seve seve giderim.
Oylandı kabul edildi.
Sebebi ise kıta sahanlığı olarak gösteriliyor.
Bana kalırsa ÖSO gibi orada ki militanlara destek verip hükümeti zayıflatmak, sonrası İçinde Suriye, Katar, Lübnan, Libya vs gibi ülkelerin bulunduğu bir İslami Kanfederasyon kurmak.
Çok büyük olasılıkla önümüzde ki seçimlere yaklaşıldığında bu konfederasyon ilan edilip başına Türkiye getirilecek. Nereden biliyorum , nasıl bu kadar iddialı konuşuyorum, Irak savaşına ABD girmeden 60 yıl önce yazılıp çizilen , uygulanan ve uygulamaya devam edilecek olan projeler bütündür.
Çok ilginç ya geçmişini unutan bir durumumuz var maalesef Şanlı Osmanlı her yere adalet götürmüş mazlumun yanında olmuş zulüm görenlere sahip çıkmıştır. Gittiği her yere huzur götürmüş. Sen Türkiye’yi 783. km den ibaret sanırsın oysa ki gönül bağımız olan o kadar çok yer var ki huzur bulması gereken çok yer var oralar hep ata toprakları günümüz de bile birçok ülke Osmanlı’yı yadederken sizin ne işimiz var bizim oralarda demeniz ve diyenlerin çıkması demek ki birşeyleri unuttuğumuz anlamına geliyor. Dünya da huzur bekleyen çok yer var ve hepsi de bizi bekler
Türk askeri dediğin araplar için var. arapçı yönetim tarafından yönetiliyor Türk askeri
çomarlar eksilemiş ama ağzına sağlık, iyi dedin. bugün olan biten bu.
Bu soruna bir cevap verip 19 yaşında ki çocuklarla tartışmak istemiyorum. 19 yaşındaki insanları küçük görmüyorum. İçlerinde tabi araştıran ve bilgili insanlar var. Ama genellikle bu soruya cevap veren 19 yaşında ama araştırmadan ağzı olduğu için konuşan insanlardır.
Ama bu ülke için çok büyük bir başarı. Ve ülkemizin başarısı için ben canımı feda edebilirim. Çünkü biz "Vatan sana canım feda" naraları atarak buraya geldik.
dogu akdenizdeki menfaatlerini korumann tek yolu trablus hükümetnn yklmamasna bagli. Belki takip ettn münhast bölge mutakabatı imzaladılar bmde kabul etti. Akdeniz cok önemli biyer tabi libyada tarihsel dinsel kültürel bglar vr. 100 sene öncesine kadar bzmdi.
Gönül cografyasi kavramını bilmeyenler Turkiyeyi 783.562 km2den ibaret zannederler. Dünyada geri alınacak daha çok toprağımız var.
Bir tek Libya eksikti tam oldu onu bende pek çözemedim ama gitmemeleri gerekiyor üstelik sınırımızda değil bizi tehdit etmiyor
Tek adamın kararı ile mehmetçiklerimiz ateşe atılıyor. Yazıktır. Günahtır
Türk askeri savaşmıycak koruma egitim silahlandırma stratejik açıdan orada ve olmalı. Abd İsrail bae Türkiye düşmanı ülkeler Hafter diye kiralık katil cani darbeci yi destekliyor asker silah para veriyor masumu öldürsün Libya yı bölsün diye. Varsın bizimde işimiz olsun biraz çomak sokalım oyuna
Hem de sırf ihvancı diye libyanin sadece %6 sini kontrol eden bir yobaz için ve de %76 sini kontrol edene karşı
Amerikanın suriye de işi ne? Amerikanın ırak da işi ne? Amerikanın mısır da işi ne? Amerikanın Afganistan da işine NE?
Bu oylamayı yapan milletvekillerinin hiçbirinin çocuğu orda savaşmayacak
Suç bunlarda değil bunlara oy verende
Yönetim daha ne kadar kötüye gidebilir onu göstetme çabasından başka bir şey değil
Yasalarda da belirtildigi uzere Turkiye sınırlarında kendisini tehdit edici unsur görürse müdahale etme hakkına sahiptir inşallah sehitsiz atlatırız
Amaci cok elin adamı anasinin amindan geliyo burnunun dibine sence hoş biseymi burda bende varım diyeceksin ananizi severim bak bura benim çopluğüm diyeceksin
Türkiye nin fazla ömrü kalmadı , bu gidişle yıkılmaya yakın bir vaziyet alıyor...
Mesela akdeniz ondan orada işimiz var kardeşim..
#gentlemann34
Girmezsek suriye misali tüm libya ülkemize gelecek ülkenin bunu kaldıracak durumu yok
Senin hakim olmadığın yerde başka devletler söz sahibi olur. Libya petrol ülkesi..
Diger ulkelere bak bizde çikartma yapıyoruz. Bizde buradayız mesajı vermek amacli!!
Yanlış düşünüyorsunuz Erdoğan i sevmem ama başta Suriye'ye girmeliydik savaş başladığında bizi ceviriyorlar bilmem farkindamisiniz
Amerika için savaşıyoruz. Net.
Arap yalaması iktidar sağolsun.
Ar*p oldukları için ve oradan da mülteci gelecek
Hesap verecek kimse yok nasılsa...
Daha cok seditlerimiz olsun diye para icin
Bazi kişilerin güç gösterisi işte
Emin ol, Libya Türk olsaydı asker göndermezlerdi.
kardeş libya bizim kırmızı çizgimiz !
Başka ülkede kolumuzun olması iyi
Başka ülkelere kaptırmamak için
erdoğana sor
Mavi vatan için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar