- Gündem konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılOy kullanan sayısı her seçimde yenileniyor ama yıllarca koltuk başında maaş alıp duranlar değişmiyor yenilenmiyor. Tecrübe tecrübe deniyor bu önemli ama o değişmeyenlerin altında partilerde tüm ülkede onlardan tecrübe kazanmış bir sürü insan var. Birileri bırakıp yenileri gelmeli.
Kaldı ki koltuk sevdası olanlar bile altında onlarca kişiden yardım alarak duruyorlar.
Hep yenilik hep tazelik...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
45 yaş üstüne oy kullandırmasında, memleket de okumuş cahiller olduğu sürece bu ülke bir adım öte gidemez boşuna heveslenme,
1) ilk önce ahlaklı olmayı öğreteceksin öyle dini ahlak değil gerçek ahlak
2) hırsızlık rüşvet adam kayırma bunu yapanı ve diğer suçluları affetmeyeceksin, beslemeyeceksin
3) değil milletvekili, cumhurbaşkanıda olsan kimseye 30,000 tl den fazla maaş vermeyeceksin
4) beyaz saray gibi yediğinin içtiğinin, terzinin faturasını hemen maaşında tahsil edeceksin
5) insanları geçmişle değil gelecek teknolojilere yönlendireceksin 1300 lerdeki 1450 lerde ki dizilerle milleti uyutmayacaksın
00 Yorumla
+1 yıl18-60 arası ideal olur aslında. Belli bir yaştan sonra yaşlılığın verdiği etkiyle yanlış şeyler yapılabiliyor o yüzden 18-60 ideal. Bide yurt dışında yaşayanlarında oy kullanmaması lazım. Akıl var mantık var adamlar ülkemizde yaşamıyor bile ülkemize seçilecek iktidara nasıl karar verebiliyorlar aşırı saçma.
00 Yorumla
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılNefes alan her insanın yönetime katılma hakkı olan oy kullanmakla ilgili bu tür söylendiği çirkin buluyorum işte yok şununla benim oyum bir mi şunları oy kullanmasın gibi Sonuçta bir insan yaşıyorsa yaşama hakkına kadar kutsalsa onun hakkında o kadar kutsaldır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet bence Mantıklı
00 Yorumla Bunlar mantıksız ve gerçekleşmeyecek fikirler, bir defa insan haklarına aykırı şu yaştan büyük olanlar oy kullanmasın demek. Adam/kadın kamuda özelde çalışsın, devlete ekonomiye katkı sağlasın, vergisini ödesin, çocuk yetiştirsin ama oy vermesin demenin hiç bir mantığı yok. 50 yaş üzerine git sor, en az %30'u "25 yaşının altındakiler daha dünkü çocuk, dünü mü biliyorlar siyasileri mi tanıyorlar, kesinlikle oy vermesin" der. Hadi o zaman oy verme sınırını 25'e indirelim.
Burada tek kriter insanın akli melekelerinin yerinde olması ve hür irade ile karar verebilmesidir. Yaşı 80 olup senden benden daha aklı başında karar verebilen insanlar var.
71 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Siyaset öğrencisiyim ve sürekli tartışma yaratan bir konu. Bana kalırsa 45 yaş üstü veya 65 yaş üstü gibi bir kesimi hedef alıp oy kullanmalarını engellemeye çalışmak çok mantıksız. Çünkü onlar bu ülkenin vatandaşları ve emekli olduklarında ya da yaşlandıklarında da hâlâ bu ülkede yaşıyorlar kendi çıkarlarını gözetmeye devam etmeliler. Kendi çıkarlarını da siyasi katılım ile sağlamalılar. 18 yaş altı gençlerde ise ülkede reşitlik yaşı 18. 18 yaşımıza girene kadar bizim adımıza kararları ailemiz alır. 18 yaş altındaki bir genç hastaneye gittiğinde yanında illa bir ebeveyni, vasisi olması gerekir. Bu yüzden 18 yaş altı bir gencin hangi hükümet tarafından yönetileceğine, nasıl bir hayat yaşayacağına ailesi karar verir. Ne zamanki reşitlik yaşı daha aşağı çekilir o zaman da oy kullanma yaşında bir değişikliğe gidilebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru demişsiniz. Yalnız bu konunun tartışılır olması dahi akla aykırı. Paylaşımı ve soruyu ciddiyetten uzak buluyorum
+1 yılSorun yaşta değil... Japonya'da ilkokul mezunları oy kullanamazmis, gerekçesi ise: Kendini gelistirememis insanların bu devletin yönetiminde hak sahibi olması beklenemez... bizdeki kara cahilleri görünce... kadının biri dediki popon kılı olayım demişti. bu ne demek ya, hangi okumuş kafa böyle bir şey derki?
49 Yorumla- +1 yıl
Yanlış bilgi. Niçin araştırmadan her şeye inanıyorsunuz anlam veremiyorum? Cidden açıp bu bilginin doğruluğunu sorgulamak sadece 3-5 dakikanızı alırken, üstüne bir de birçok insanı yanlış bilgilendiriyorsunuz.
Japonya'da 18 yaşından itibaren okumuş okumamış herkes oy kullanma hakkına sahip. - +1 yıl
Kulaktan dolma bir bilgiydi onu da sosyalestada gördüm ve Google da tarattım az önce 2015 yılında 20 yaşından 18 e indirilmiş... ve kizitlama söz konusu değilmiş. Lakin bizdeki cahilleri düşününce keşke bizde olsa dememek Ör görünüyor
- +1 yıl
Okumamış insanları nasıl "cahil" ilân edebiliyorsunuz peki? Bana doğru gelmiyor. Bir insan okusa da okumasa da yaşanmışlıkları var, görmüşlükleri var. Benim fikriyatımda olmayan onlarca okumamış/okuyamamış insanlar var fakat hiçbiri hakkında böyle cahil vb. gibi düşünmedim, düşünmem de. Çünkü herkes ne yaşadıysa ne gördüyse onun üzerinden çıkarım yaparak oy kullanıyor.
- +1 yıl
Peki popon kılı olayım dedi teyzenin biri? Sence hangi akılla dedi bunu? cahil mi yooo değil...
- +1 yıl
Çok saçma sapan bir cümle, kafayı yemiş, sıyırmış derim ben ona.
- +1 yıl
Bunları ayiklamayazmiyiz peki toplumdan
- +1 yıl
Samanlıkta iğne aramaya benzer söylediğin. Bizim insanımızın farklı fikirleri de olsa birleştiği tek nokta fanatizm. Sağı da solu da normâl değil, bazıları aşırı fanatik. Futbol takımında olduğu gibi değiştirebiliyor musun fanatikleri? Değiştiremezsin, ayıklayamazsın. Normâl değil lâkin taktı mı takıyorlar.
- +1 yıl
2020'de ülke, %52,7 ile yüksek öğrenim görmüş 25 ila 64 yaşındakilerin yüzdesinde üçüncü sırada yer aldı. 25 ila 34 yaşlarındaki Japonların yaklaşık %61.5'i bir tür yükseköğretim yeterliliğine sahiptir ve lisans dereceleri 25 ila 64 yaşındaki Japonların %31,3'ünde bulunur ve OECD'de Güney Kore'den sonra ikinci sıradadır. Japon kadınların %59'unun üniversite diplomasına sahip olması ve Japon erkeklerin %52'sinin üniversite diplomasına sahip olması nedeniyle, Japon kadınları erkek meslektaşlarına kıyasla daha yüksek eğitimlidir. 15 yaşındaki Japonların bilgi ve becerilerini dünyanın en iyi üçüncü sıralamasında sıralıyor 1947 Temel Eğitim Yasası'ndan bu yana, Japonya'da zorunlu eğitim, birlikte dokuz yıl süren ilkokul ve ortaokuldan oluşur. Hemen hemen tüm çocuklar eğitimlerine üç yıllık bir lisede devam etmektedirler.
- +1 yıl
Okur-yazar oranının %99 olduğu Japonya'da
1. Japon Eğitim Felsefesi: Nihon No Kokoro (Kalbim Japonlarla)
Çocukları ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetiştirmek, onlara bilgi ve beceri kazandırmaktan daha önemlidir. Yaparak öğrenme, sistemin temel ilkesidir ve öğrenme, sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemlidir.
2. Zorunlu eğitim 9 yıldır.
6-3-3-4 Eğitim sistemi uygulanmaktadır. 6 yıl İlkokul, 3 yıl Ortaokul, 3 yıl Lise ve 4 yıl Üniversite eğitimi sürmektedir. Ortaokuldan sonra zorunlu eğitim sona erer.
3. Okul öncesi eğitim
Okul öncesi eğitim anaokulları (Yochien) ve gündüz bakımevlerinde (Hoikusho) verilir. Anaokulları 3-6 yaş çocukları, gündüz bakımevleri ise 0-5 yaş çocukları kabul eder. Japonya’da çalışan nüfus fazla olduğundan okul öncesi eğitim yaygındır. 3 yaşındaki çocukların %80’i, 4 yaşındaki çocukların %90’ı, 5 yaşındaki çocukların ise %98’i okul öncesi eğitim almaktadır.
- Gündem konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılAslında bana göre Türkiye'de uygulansın derim nasıl 65 yaşından sonra olanlardan herhangi bir imza için akıl sağlığı yerinde raporu alması isteniyorsa bana göre buda normal bir durum olur, bu ülkenin geleceğini kimler sahip çıkmalı yeni nesiller yani gençler artık yönetimlerde genç nesillere geçmeli, devlet yönetimleri dinamik kadrolardan oluşmalı koltukta değil her zaman sahada koşturan görevlerde bulunmalılar...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloy kullanım yaşı 23-60 arası olmalı. ne 18 yaşındaki çocuk anlar memleketin halinden ne'de ölmeye yüz tutmuş kocamışlar. oy kullanacakların tahsili en az lise olmalı. seçimden önce 25 soruluk genel kültür testine tabi tutulup öyle oy kullanmaları gerekir. her önüne gelen oy kullanırsa memleket bir adım ileri gidemez.
20 Yorumlapeki sen o yaşlara geldiğinde, çevrende de senin gibi çok aklı başında kişiler varken onların ve senin seçim hakkın elinden alınsa ne düşünürdün. bence yanlış olur. hani diyorsan bağnaz oluyorlar falan, yakın çevremde görüşleri tıpkı bir genç gibi değişen şekillenen çok insan gördüm
04 Yorumla- +1 yıl
o yüzden yaşlı veya okumamış diye sınıflandırmamak, cahil görmemek gerek. ben bir çok alanda iş yaptım, geçmişte cahildir diye küçümsediğim insanlar beni zekasıyla, erdemleriyle adeta utandırdılar. o zamandan beri farklı bakıyorum bu mevzulara. cahillik her şeyin doğrusunu ben biliyorum dediğin an başlar bana göre.
18-45 arası çok mu sağlıklı çoğu ya psikolojik sıkıntı yaşıyor. Bunu geçtim kıt beyinli insanlarda var bu aralıkta anca işi gücü karı kız/, koca para , ya da hayatının merkezine sadece seks'i getirmiş insan sayısının aralığında bunun içinde mantık olarak bence saçma
04 Yorumla- +1 yıl
18-45 aralığı daha fazla, ülkede çok ahmak, sapık insan var keşke olmasa, zaten olmasa bu kadar geride olmayız neyse konuya dönecek olursak genç kitle ve geçten çıkan kitlede dedim özellikler baş gösteriyor 18 altı desen daha beter. birilerin arkasından koyun gibi he diyip giden araştırmayan geneli boş tayfa
Mantıklı olarak bakılırsa her önemli işte diploma sartı aranıyor doktor öğretmen avukat mesela ama cumhurbaşkanı basbakan bakan milet vekli olmak için diploma sartı aranmıyor bunlar için diploma sartı aranmalı oy kullanma yası nasıl 18 yas sınırı varsa bir üşt yas olmalı
08 Yorumla- +1 yıl
Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.
- +1 yıl
@nomorebets35 doktor gidip mühendisliğin işine karısa biliyormu
burada aranması gereken sey diploma değil diploma alanı önemli siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler siyaset bilimi siyaset ve Kamu Yönetimi gibi alanlardan mezun cumhurbaşkanı başkanı bakan ve milet vekli lazım
Hata lisans değil yüksek lisans alınmaları lazım - +1 yıl
:) hayatimda duydugum en sacma gereklilikler kusura bakma :) dunyadaki butun buyuk liderlerin profiline bak ve kaci siyaset bilimciymis ogren lutfwn :)
- +1 yıl
@nomorebets35 hiç biri büyük ihtimalle
Benim dediğim doktor olmakla sağlık bakanlığı yönetilmez doktor diploması alan yüksek lisans onlarak siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler yapsın diyorum - +1 yıl
var boyle insanlarda :) bakin secilenler secimlerden ziyade :) devlet yapisi kurumlari ve burokrat sistemi onemlidir :) yani bu soylediginiz liyakat devlet memuriyetinde bize ulkeye cag atlatir ama mevcut sistemlede bu imkansiz
- +1 yıl
@nomorebets35 maalesef haklısın yapacak bir şey yok
- +1 yıl
kotu yonetiliyoruz maalesef sagol sohbet icin
- +1 yıl
@nomorebets35 bise değil
+1 yılBu soruda kendi üzerime alınmışlığın bir hali ile cevaplıyorum. 45 ve sonrası oy kullanamayacak... Hadi onu kabul etik ki aslında mantıksız.
Fakat 70 ve üstü tarafında yönetiliyoruz. Buna da vardır muhakkak bir cevabınız.
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşınız daha genç. Sağlıklar diliyorum. 40 lı yaşlara geldiğinizde dahada çok tecrübe edinmiş ve olaylara bakış açınızın dahada sakin olacağınızı anlayacaksınız..
Bunun yaş ile bir alakasından ziyade düşünce ya da kabuk diye ayırırsak daha iyi anlam katacağından eminim.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaw zaten oy veriyorsunuz da kime veriyorsunuz? ingilizin onunuze koydugu 3-5 secenekten 1 tanesini seciyorsunuz sizi kimin sömürecrgini seciyorsunuz. Oy kullanmayan bir kesim var ya iste o oran kadar biliclnçli. vatandas var bu ulkede. Digerlerinin al birini vur otekine.
00 Yorumla
+1 yıl18-27 yaş arasını da pek sağlıklı bulmuyorum. Çoğunluğun aklı hâlâ bir karış havada oluyor. 45 yaş ise çoğunluğu gayet genç, aklı selim insanların topluluğundan oluşuyor. İnsanın yaşı geçtikçe düşünceleri olgunlaşır, kendisi olgunlaşır.
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yani diyorsun ki Z- ombi jenerasyonu daha iyi karar verir öyle mi?
Onlar bilgisayar, telefondan ayrılıp düşünebilirler mi gerçekten?
54 yaşındayım ve onlara çoğu konuda tur bindiririm. Oy hakkımın alınması haksızlık olmaz mı?00 Yorumla
+1 yılBence, önce gençler ve diğer tüm yaştaki insanların doğruyu gerçeği görmesi lazım. Siyasi particiler önce konuşmada gençler!!! Diyor. Kimi nasıl kaldıracaklarını biliyorlar. Yaşa takılmıyorum. Onlarda kullanmali. Ama gerçeği görerek
00 Yorumla45 yaş saçmalama istersen, 65 yaş üstü kullanmasın sadece. Ayrıca 18-22 arasını da sağlıklı bulmuyorum, sosyal medya etkisinde kalan üç beş algı operasyonuyla çok rahat yönlendirilebilinecek z değil zort kuşağı resmen
00 Yorumla
+1 yılHe 18 yaşındaki insan her boktan anlıyormuş gibi devletin kaderini o belirleyecek demi 😂 hayır insanlar kendilerini niye bu kadar nimetten satıyorsunuz ki
012 Yorumla- +1 yıl
Aynen o insanlar olmasa 18 yaşındaki ler hiçbir şey den anlamaz tecrübe kolay elde edilmiyor
- +1 yıl
Sen kendini yargıla sonra başkalarını... Sen ne verdin de ne istiyorsun boş boş konuşmayın ya
- +1 yıl
Ben seni değil senin düşünceni yargılıyorum seni tanısam da seni zor yargılarım
- +1 yıl
Bide yazacaksan özelden yaz çok hzattın
- +1 yıl
Haklısın yanlış düşünce içindeyim at gözlüğü ile bakana ne diyebilirim ki
- +1 yıl
👍👍👍👍🤗🤗
+1 yılPeki noter bile alım satimlarda 60 yaş üstünden aklı melekeleri yerindedir diye sağlık raporu isterken şu anki meclise baktığında kaçı 60 yaş üzerinde?
02 Yorumla- +1 yıl
Ve devlet yönetiyorlar parti yönetiyorlar. Bunlardan neden istenmiyor bu durum :)
Aynen 45 yaş üstündekiler oy kullanmasın ama 60+ lık fosiller aday olsun onları seçelim fsdkf saçmalıklar ülkesinde yaşıyoruz mantıklı bir şey beklemek zor.
00 YorumlaOldu aklı başında olmayan tek derdi aşk ve eğlence olan ergenlerin oylarıyla seçim olsun. Yaşlılar da vermesin genç olgunlaşmamış ergenler de vermesin. 20-40 yaş arası en uygunudur bana göre
00 Yorumla
+1 yılYaş sınırı olabilir ama 45 yaş sınırı olması imkansız
Fakat herkes bu ülkenin bir parçası böyle yaş konusunda ayrıştırma yapmak toplum içinde sorunlara yol açabilir
00 Yorumla
+1 yılÜlkeyi tamamen çocuklara ve aklı basmayan gençlere mi emanet edelim. Geleceğimizi toy, tecrübesiz, akılsız hoppa insanlar mı tayin etsin.
010 Yorumla- +1 yıl
Bilim konuşsun istersen, 18-25 arası gençler siyaset ile ilgilenmez. İstatistikler bunu gösteriyor.
- +1 yıl
Popüler slogandan başka bir şey üretmeyen bu zihniyete ülke teslim mi edilsin?
- +1 yıl
O durum apayrı bir mesele. 45 yaş üstü insanların ülke yönetiminden el çektirmeleri ve seçme hakkını elinden almak demek anti demokratik bir zihniyettir.
Solcuların hep düştüğü bir hata. Çok sesli, farklı görüşte olan, çoğulcu bir yapıya asla tahammül edilmiyor. Bak sen de aynısını yaptın. Tecrübeyi sadece yatakta düşünmek ne büyük aldanış. - +1 yıl
Olgunluk deyince çoğu kişinin aklına sadece bu geliyor da ondan.
- +1 yıl
Teşekkürler
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılbutun siyasiler 45 yas ustu iken hemde :)
ustelik ulke genclerinin 18 - 25 araliginin bilgiye degil populerlige onem vermesine ragmen mi :)06 Yorumla- +1 yıl
hic bir siyasi partinin uyeligini yaptiniz mi?
veyahut bir secim calismasinda bulundunuz mu?
- +1 yıl
:)))) iste bir bulunun ortami gorun lazim olan vasiflara sonra karar verin :)
kaldi ki insanlarin esit oldugu tek yerdir secim sandigi :) bu yuzden şu olsun bu olmasin diye bir genelleme yapilamaz :)
emin olun en cahil dediginiz kesimin bile secim zamani bir fikri vardir size uyar uymaz bilinmez fakat o hakki elinden akil sagligi yoksunlugu olmadan kimse alamaz :) - +1 yıl
istisnai durumlar icin genelleme yapilamaz neyse :) size gunun kalani guzel olsun
+1 yılYaş sınırı 45 çok genç yahu, 60 max olabilir.
Fakat bu sadece seçmen için geçerli olmamalı, siyasetteki kişilerin de + 70 olması canımı sıkıyor. Buraya da bi’ el atılmalı00 Yorumla
+1 yılo zaman 45 yaş üstü insanlarda milletvekili, cumhurbaşkanı vb aday olmasın
06 Yorumla- +1 yıl
bence 45 yaş çıtasını yükseltın , kadın olsun erkek olsun en verimli yıllar olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
60 olsun. anlaştık
- +1 yıl
meclise tasarını getirde, oylansın
+1 yıl45 yaş üstündekiler siyaset yapmasa daha iyi tecrübe adı altında ülkenin içine ettiler...
01 Yorumla- Gündem konusunda 981 cevap paylaştı.
+1 yılBen yine senden insafliymisim, 45 değil ama 55 ya da 60 sınır olmalı, üstü bu ülkeye zarar veriyor o kesin...
00 Yorumla
+1 yılyurtdışındakiler ve 2x2-2 sorusunu bilemeyenler kullanmasın bence. oylamalarda güvenlik sorusu olsun, g*rizekalıların oyuna ihtiyacımız yok.
00 YorumlaGündem konusunda 557 cevap paylaştı. 75 yaşındaki adam ülkeyi yönetmeye aday olabiliyor ama?
01 YorumlaSenin mantığına göre 45 yaş üstü ülkeyi yonetmesin gibi bişey oluyor
02 Yorumla
+1 yıl45 yaş ne awk 15 yaşındaki mi kullansin. İyice m. ala bağladıniz.
10 Yorumla
+1 yıl65 desek yeter. Yasal olarak çalışma aralığında olmayan (18 altı ve 65 üstü) olarak adil bir düzen oluşturulmalı. Ayrıca emeklilik yaşını geçene siyaset komple yasaklanmalı.
02 Yorumla- +1 yıl
60 da olur
+1 yılBence üniversite mezunu olma şartı getirilmeli oy kullanmak için
00 Yorumla
+1 yılKimse de dememiş SEÇMENİN DEĞİL SEÇİLENİN YAŞI SORUN. Asıl kısıtlama buna getirilmeli diye.
00 Yorumla
+1 yıl18 yaşından küçükler ne alaka ödşdş saçma bir soru
00 Yorumla- Gündem konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yıl45 yas ustu daha tercubeli bence onlar oy kullanmalı
00 Yorumla 45 üstü olupta düşünce olarak üst segment bir cok insan tanıyorum
00 Yorumla
+1 yıl46 yaşında bir adam yaşlı değildir.60 yaş ve üstü vermemelidir bence
00 YorumlaNe kadarda sosyal devlet insanlarımız varmış.
Kendi aralarında anlaşamıyorlar.
Yazık.00 Yorumla
+1 yılBence herkes sırayla cumhurbaşkanlığı yapsın.
00 Yorumla
+1 yılDeğil vergi vermeyen oy kullanmasin 45 yaş üstü vergi veriyor
01 Yorumla- +1 yıl
Sen vergi veriyormsun
Yaşla hiç bir ilgisi yok cahil bir toplumda yaşamak kadar kötü bir şey yok
00 YorumlaUlkeyi yönetenler 45 yaş üstü.
00 Yorumla
+1 yılNe alakasi var 45 yaş üstü insanlar bu ülkede yaşamıyor mu vergi vermiyor mu? O insanlarin iradesi hiçe mi sayılsın saçma sapan konuşmayın
00 Yorumla
+1 yılEğitim seviyesi ile Akp oy potansiyeli arasında ters orantı var 😏
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaş sıkıntı değil bence asıl mesele eğitim. Oy kullanmak için en az lise mezunu olunmalı ve diğer bir mesele yurtdışında yaşayan Türkler, oy kullanma hakları kesinlikle kaldırılmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Buna katılıyorum evet ömür boyu yurt dışında yaşayıp oy kulanma hakkı olmaları çok saçma
Bence her yaş oyunu kullanmalı aklı başında olan her insan
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle katılıyorum sınır 45 Max 50 olmalı ✌️✌️
00 Yorumla
+1 yılDoğru değil bence
Aklı başında olan herkesin özgür hakkıdır oy kullanmak
ama elbette kriterler getirilebilir
Bazı ülkelerde sadece üniversite mezunları oy kullanabiliyor10 YorumlaDemokrasilerde dağdaki çobanla senin oyun bir kardeşim, ve böyle de olması gerekir, namaz kılmayanların ezanın Türkçe okunmasını istemesi kadar saçma bir olay bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeçilenler 45 yaş üstüyken seçenler niye 45 yaş altı olsun mk saçmalığa bak
00 Yorumla
+1 yılÖyle saçma şey mi olur herkes vatandaşlık hakkı gereği oyunu kullanmalı ama herkesin elini vicdanına koyup biz gençlerin geleceğini düşünerek oy atmalı kime verdikleri değil ne için verdikleri önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoş yapmışın sende o yaşa geleceksin elinden alınsa iyi mi
00 Yorumla
+1 yılBuna katılmıyorum. Yaşlı olup çok aklı başında olanlar var.
00 YorumlaAynen ama yaş aralığı hatalı 45 üstü vermeli. Altınin aklı beş karış havada
10 YorumlaMerhaba Şeyda Lüleburgazda mı yaşıyorsun? Eğer öyleyse bana bir ulaşabilirsen iyi olur
00 YorumlaVersin de o oyunda nereye gideceği anlaşılıyor gençler düşünülmeli emeklilik değil
00 YorumlaNe saçma ya 45 yaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuyormuyuz
00 Yorumla
+1 yılsonra yıne aynı kısıler kazansın demı :D
01 Yorumla- +1 yıl
Yoo ne alaka
+1 yıl45 değilde 65 olması daha iyi
10 YorumlaAsıl 60 yaş ve üzeri aday olamasın
10 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026