🇹🇷 Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde 1932 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Köpeklere karşı ittihaz edilecek tedbirler hakkındaki" tamimde kuduz şüpheli köpekler tarafından ısırılarak tedavihanelere sevk edilen eşhas adedinin çoğalması ve eksik olmayan ısırık vakalarının bu suretle artması nedeniyle köpeklere karşı umumi bir mücadele kararı alınmıştır.[34] Buna göre:
- Sahipsiz olan bütün köpekler itlâf edilecek,
- Şehir ve kasabalar dahilinde beslenen sahipli köpekler; hiç bir suretle başı boş olarak mahalle aralarında, çarşı ve pazarda dolaştırılmıyacak,
- Sahipli olduğu hâlde maskesiz dolaştığı görülen köpekler itlâf edilecek,
- Köylerde bulunan sahipli köpekler gündüzleri bir mahalde bağlı olarak bulundurulacak ve ancak geceleri bekçilik işini görebilmeleri için serbest bırakılacaklardır.
- Köpeklerin itlafında ise zehir kullanılmış ve kullanılacak zehir masrafı şehir ve kasabalar belediyeleri sorumluluğuna verilmiştir.
2004 yılında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile toplatılması yasaklanan[35] sokak köpeklerinin sayısı giderek artmış ve başıboş köpek sorunu bir iç güvenlik sorunu hâline gelmiştir.[36]
[Wikipedia]
YAPARSA AK PARTİ YAPAR! 💡🐑
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Atatürk döneminden bu zamana kadar koruma altına alınsaydı şimdi böyle uğraşmazdım canım atam ya ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmamış
Eskiden sokak köpekleri banada saldırıyordu şimdi yapmıyorlar sebebi benim onlar değil korkarsan saldırır
Canavar gibiler nasıl korkmayalım? Kurt cinsiler. Hadi seni beni geçtim çoluk çocuk nasıl korkmasın? Resmen köpek hayatına insan hayatından daha çok önem veriyorlar. Bu yüzden AKP başımızda olduğu sürece gelişmiş bir ülke olamayacağız. Gelişmiş ülkelerin hepsinde insan hayatı herşeyden önemlidir.
İnsanların kendisi canavar ama insanlar toplatılmıyor neden yeryüzünde insandan daha kötü mahluk yok ama toplatılmıyor insanlar için niye böyle demiyorsun kurtla anlaşan insanlar var demek ki sorun biz anlaşamayanlardanmış çocukta korkmasa çocuğuda saldırmaz küçük yeğenlerim korkmayın durun öylece bi bakıyorlar saldırmadan yanında geçiyorlar diğer korkan çocukları kovalıyorlar keşke insanlar hayvanlar gibi olsa nerede onlarda sadakatin zerresi insanda yok
İnsanlar değerlidir akıllıdır bak şu an elinde telefonla bunları yazabiliyorsan insanlar sayesinde. Evler telefonlar tüm teknoloji her şey insanlar sayesinde yapılmıştır. İnsan hayatı herşeyden önemlidir insanlar korkabilir çocuklar korkabilir. Neden gelişmiş ülkelerin hepsinde (örneğin Avrupa ya da ABD) bir tane bile sokak köpeği yok? Hepsinde toplatılıyor? Çünkü sokak köpekleri kurt cinsindendir. İnsan ise kendini savunamaz güçsüzdür zayıftır. Her yıl onlarca insan bu ülkede sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürülüyor, yüzlercesi sakat kalıyor. Bu kabul edilemez. Yeter.
Hiç sanmıyorum iktidar ve muhalefetin birlik olduğu tek konu
Haklısın.👏👏👏👏👏😉
Ne akpsi ya başlığa bak son cümleye bak
İroni yaptım son cümlede
Detayı okumadım knka
Atam ya Atamm
Herkesin kendi görüşü