Artık haberlerde neredeyse her gün denk geliyoruz. Başıboş sokak köpekleri önce kısırlaştırılmalı sonra barınaklar yapılmalı.
EVET.
HAYIR.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sokak canlıları elbette ki sahip çıkılması ve üzerine yerinde önlem alınması gereken bir konu. Fakat ülkemiz barınaklarının nasıl çalıştığını biliyoruz. (Bazılarını tenzi ederek söylüyorum). O yüzden sokakta olmaları benim için şu anlık daha iyi bir seçenekmiş gibi duruyor. Gerçekten güzel bakılacağını bilseydim eğer barınaklarda kalmalarını isterdim. Unutmayalım her canlı nasıl yetiştirilirse öyle olur. Sürekli insanlardan şiddet gören, hayatın sillesini bebekken sokağa atılarak yemiş bir canlının normal olmasını beklemek saçmalıktan başka bir şey olmayacaktır.
Hazır konusu açılmışken;
Sosyal medya da kendisini bir hayvansever olarak gösterip ilgi odağı olmak isteyen
Hayvan bakmanın zorluklarından bi haber olupta, geçici hevesi için hayvan sahiplenen
Sadece dış güzelliğe önem verdiği için büyük meblalar ödeyip hayvan satın alan (Bu sektöre ışık tutan)
Sadece yazlık bir macera arayıp işini gördükten sonra o canlıyı sokağa bırakan
İnsanları topunun köküne kibrit suyu, yatacak yeriniz yok vesselam.
Evet tehlike saçıyor ama belediyeler bu konuda yeterli değil hayvanlar toplanılmalı zararlı türler için önlem alınmali ama hayvanlar da gözetilerek bir çare bulunmalı ama sanmiyorum açıkcası biz daha insanların hayat şartlarini düzeltemiyoruz ki yanlış hatirlamiyorsam bir barinakta adamin biri yavru köpeklerin kuyrugunu kesip ölüme terk etmisyi barinakta sonra biri fark edip şikayet etmisti falan baya oldu hayvanlar barinaklara gönderilsin de diyemiyorum hayvanların derisini diri diri yuzup iskence edip agaca falan asan insanlar var hem hayvanlar hem de insanlar zararda toplatmak kisirlaştırmak şu an için yeterli bir çözüm degil bence hayvanlar icin zarar görmeden yaşayacagi yasam alanlarina dönüsturulmeli barinaklar sonrasinda toplatilma calismalari olmali bu şekilde hayvanlar da iyi yaşam sartlarina sahip olur hayvanlar da insanlara saldirmaz ama öncesinde hayvanlar için yaşam alanlari özellikle şu an barinak olarak kullanilan yerlerin denetlenip düzeltilmesi lazım onlar da canli biraz önce bahsettigim gibi barinaklarda hayvanlara eziyet olmamali ortak çözüm lazım bunun için de
Arkadaşlar köpekleri sokakta diye barınaklara tıkamayız. Olmaz. Barınakları hayvanlar için müthiş konforlu, hijyen saçan bir yer gibi düşünmeyin. O kafeslere tıkılan köpekler ölümü bekliyor kafesin içinde. Mama dersen, varsa yer, yoksa yapacak bir şey yok. Neden? Çünkü o sokak köpeği. Neden? Çünkü kimse onun sahibi olmak istemedi. Sokaktaki köpekleri kafesleri tıkmak yerine, imkanı olanlara sahiplendirilmeliler. Bahçeli evi olanlara, sitede yaşayıp sitenin köpeği olarak bakmak isteyenlere sahiplendirilmeliler. Barınaklarda hastalık kapıp, açlıktan ölmelerindense her canlı gibi eceliyle ölmesi daha iyi değil mi? Ya barınaklar iyileştirilsin ya da her bir yavru sahiplendirilsin. Evet tehlike saçıyor olabilirler, evet bir sürü kişinin ölümüne sebep olabilirler ancak çözüm açlıktan ölecekleri bir kafes değildir, olmamalı. Sığ düşüncelerinizden kurtulun artık.
Evet kesinlikle tehlikeli, belediyeler barınaklarda (tehlikeli türleri) kontrol altında tutmak zorunda.

2018 aralıkta KizlarSoruyor ve hacıseyit tatlıları ortak olarak mama dağıtımı yapmıştık. Vatandaşlar olarak gönüllü olarak yardımcı olacak çok insan var, fakat belediyeler bu konuda pekte hassas değiller. Sürekli haberlerde köpek saldırıları var.
Cevap
29Cevap
Hayvanı Kısır etmek Doğru Olmaz Hayvandan çok insan kısır edilsin bence neden mi Nüfus çok artıyor insanın Ne pislik şeref yoksunluğu varsa insandan geliyor maalesef Tecavüzü Cinayeti Darp Kimler yapıyor maalesef bizim turumuz insanlık Sokak köpekleri Evet gelelim bunlara Aslında sokak köpekleri durup dururken saldırmaz Ben çok sevdim hemde çok uysallar sokan köpeği bakın Şöyle ki hayvana kimse yemek vermezse öyle sokağa terk edilirse ee haliyle saldırgan olması gayet normal onlar bakım ilgi sevgi İstiyor beslersen seversen Oda Sevgi gösterir üstelik o severse korur da insanı devlet Şeref (siz Hayvanlara sıcak yuva lazım Sokağa terk edilmemeli
Başıboş köpekten daha çok trafikte kuralları hiçe sayanlar tehlike saçıyor.
Yaya için yeşil yanmasına rağmen adam hızını kesmeden geliyor, dönüş yaparken yol hakkı vermiyor, hatta sinyal bile vermiyor. Şehir içinde yaşayan birisinin saldırgan hayvana denk gelme ihtimali mi daha çok yoksa bu tarz sürücülere mi?
Eğer ki tehlikeli diye hayvanların toplanmasını istiyorsak, aynı şekilde bu tür insanların da bir yere toplanıp uyutulması gerekiyor. Ahlaki açıdan hiç bir farkı yok, ikisi de memeli canlı altı üstü. Yıllarca eğitim almasına rağmen kendi türüne saygısı olmayan canlı yaşamasa da olur bana göre.
sanırım mahraya ithafen sordunuz. saçmasaydı bu dünyalar güzeli hanım kız şimdi ölmüş olur muydu. o kadar üüzldüm ki tüylerim diken dken oldu. biz de başıboş köpek sorunundan ziyade başıboş hayvan taparlar tehlike saçıyor. bunlar hayvan sever değil hayvan tapar. hatta işi o kadar ileri götürmüşler ki bazıları o kızı sokak köğei değil kamyon öldürdü diyorlar. off Allahım medeniyet bu mu bunlar mı. umursamaz belediye başkanları ve yetkilileri mi. söz bir daha ki seçimlerde oyumu köpeklere vereceğim. nasıl olsa sokaklar onların bence daha iyi yönetirler
kanka çok güzel yazmışsın. bazı nokta atışlarını alıntı yapabilirim başka bir platformda. hakkını helal et.
@anonimbirsey hangi platformmuş o. ve hangi cümleler
Lafin gelişi soyledim
Hayvanlarin yeri sokaklardir gibi cahil mantigindan vazgecip
beslenmesini ve saglik sorunlarini devletin üstlenmesi sartiyla onlara sehirlerin disinda genis dogal yasam alanlari olusturulmali ve rehabilite edilmelidir..
Sokak hayvani besliyorum diyerek milletin kapisinin penceresinin önüne yagli kokmus yemekleri ya da mamalari dökmek akil mantik isi degil.
Ayrica sokak hayvani diye birsey olmaz, olmamali.
Ve en büyük sorun hayvan dernegi adi altinda milleti soyan kendileri lüks icinde yasayan dolandiricilar. Devlet bunlari biranönce yasaklamalidir!!!
Bizimkiler hayvan sever insan sevmez. Üniversite yıllarımda arkadaşımın yanından dönerken 20 ye yakın köpek tarafından kovalandım gece yarısı.. Geceleri çete gibi geziyorlar. Sokak hayvanlanları insanlara zarar verirken nerede hayvan sever arkadaşlar.
Evet tehlikeli hayvan belki 100'de 1 olabilir, ama her şey bitti de sorun köpekler mi şu an? Siz barınakta köpeklere bakıldığını mı sanıyorsunuz? Türkiye'de yaşıyoruz farkındaysanız, o köpekler ya öldürelecek ya barınakta tok karnına bile yaşamayacak ya da ormana bırakılacak. Biz böyle deyince ittapar oluyoruz. Evet hayvanların da hakkı olduğunu söylemek ittaparlık ise ben ittaparım.
Havlayan köpek ısırmaz hod dedin mi geri çekilir o hayvanları çok yanlış algı yapıyorlar haberlerde gördüklerinize inanmayın gördüğünüz videolar da bile sonrası var öncesi yok insanlarda bu yüzden algı oluşup köpekler kötü algısı oluşturuyor pitbullar için bişey demiyorum onlar tehlikeli ama normal sokak köpekleri tehlikeli değil
Kısırlaştırmak hayvanları agresifleştiriyor zaten ondan saldırıyorlar. Yıllarca bu sözde hayvansever hata yapıldı. Doğal yaşam alanları oluşturup adaptasyon eğitimi vermeliyiz. Elin almanı aslanları kaplanları bile tekrar doğaya adapte ediyor.
Medyayi istedikleri gibi kullaniyorlar boylelikle kitlesek bir fikir akimi cikariyorlar islerine geldikleri gibi. son zamanlarda cikan haberlerin yonlendirici oldugunu dusunuyorum ve tehlikeli hayvanlar cook cok nadir
hepsi toplatılsın.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama @anonimbirsey adlı arkadaş baya dar düşünüyor
@belamistiyon senin postunun altına tüm yorumlarımı yaptım. darı genişi geç sabit fikirli at gözlüklüler hariç yazıklarımı anlayacaktır.
Dostum belli ki hayvan sevmeyen cahilin tekisin o yüzden uzatmak istemiyorum sende çeneni kapatsan güzel olur
@belamistiyon ne biliyorsun da ne konuşuyorsun boş boş konuşup durma. kendi bahçemde canecorso besliyorum bir kere bile sokakta sçırtmadım adam gibi aşısını bakımını yaparım insandan ayırt etmeden besliyorum. sen konunun anafikrini daha kavrayamadan yorumalr yapıyorsun. biraz avrupada bu işler nasıl yürüyor araştır da ondan sonra bana yaz. hep avrupayı örnek alırsınız ya bu konuda da alın biraz.
Bende bu yaşıma kadar bir çok hayvan baktım hayvan bakmak çok sorumluluk isteyen bir iş bakıyorsak bizde aşısını herşeyini yaptırıyoruz herhalde boş boş konuşmayın bahçe ile evde bakmak arasında dağlar kadar fark var bu arada siz bizim söylemek istediklerimizi anlamıyorsunuz saçma sapan bir şekilde uzatıyorsunuz
@belamistiyon hayvanını sokakta gezdirirken bir kere bile eline bir poşet geçirip bkunu yerden alıp çöpe attın mı acaba merak ediyorum. inşallah yapmışsındır da haksız çıkarım. almanyada hayvanın pisliğini bırakana yazdıkları cezaları araştırmanı da öneririm.
Almanya beni bağlamıyor şu an maalesef ayrıca kedi bakıyorum kumuna yapıyor zaten hayvan köpek baksam da pisliğini sokakta bırakmayacağıma emin olabilirsin
Niye hayvanlara bu kadar karşısınız? Onlara kötü davranıp her boku yapanlar varken saldırmaları o kadar normal ki. Asıl tehlikeli insanoğlu. Onları kapatmaları lazım iken elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar aramızda.
Pitbul cinsi veya saldırgan olanlar evet de barınaklarda sağlıklı değilki açlıktan ilgisizlikten ölüyor hayvanlar ayrıca o hayvanların saldırgan olmasının sebebi yine insanlar hayvanın dili yok kim bilir ne zarar gördüde kendini öyle savunuyor
İsveç'te Sokakta bir tane kedi köpek yok hayvanlar toplanmalı bana mutlu olmalı Geçen hafta Türkiye'de yedim her duvar dibinde yemek artıkları sordum nedir bu dedim kedi köpek için döküyorlar köpek makarna mercimek nohut yer mi tanrı aşkına ya
Değişiyor aslinda bazen bakıyorum korkan benim ama o benden daha çok korkuyor o zamnda kıyamıyorum içimden diyorum korkma ben senden daha çok korkuyorum hayvanla ri seviyorum ama dokunamıyorum civcivi bile alamıyorum elime ürkeklik diz boyu
daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor gerekli önlemlerin alınması için bir eve daha ateş evlat acısı düştü hayvan düşmanı değilim ama bunların bir çaresine bakılmalı barınakmı olur ne olursa artık yeter Eşi ölene dul, anası ölene öksüz babası ölene yetim denir...
Peki ya evladi ölene ne denir ki... Oannenin yerine koyun biraz kendinizi
Rabbim dayanma gücü versin
Ne büyük bir imtihan Allah yar ve yardımcısı olsun İNŞALLAH 🤲🤲🤲😥😥
Ülkede tehlike saçanlar belli cahil zihniyet uçkuru elinde gezen sapıklar ahlak bekçileri vs. diye devam ediyor
Hayvan dostlarımız kendi dünyalarında yaşıyor kimseye karışmadan
sokak hiçbir canlının kendi dünyası değildir. sokak insanı tabiri normal mi de sokak hayvanını normalleştiriyorsunuz. barınaklarda olmalılar.
Yer yüzünde hiç kimse bir canlının özgürlüğünü yaşam alanını kısıtlayamaz buna hakkı yok yasayabiliyorsan sen kendini dört duvar arasına alıp bir dene bakalım yasayabiliyormusun?
Yaptığım yorumlara gereksiz boş yorum yapmayın gereksiz yere bir birimizin kalbini kirmayalim 2 günlük dünya için
Başı dolu köpekler ve onların sahipleri daha tehlikeli, onlar sokak köpeği üretme makinesi gibi gezerken ve bu vahşi sektörü beslerken bir yandan da medya cehalet pompalarken bu memlelet daha çok sokak köpeği, daha çok istismar, daha çok acı görür efendim. Ne bir üretici ne de profesyonel (!) bu işe el atmaz, tatlı su hayvan severleri de her zaman olduğu gibi...
Gerçekten dogru bi konuya deginmissiniz daha bugun yasadigim yerde bir kiz cocugu melek oldu. Gecen haftalarda kopeklerden kacarken yola cikiyor be yolda kamyon carpiyor ve haftalardir hastaneydi bugun artik o kucuk bedeni dayanamis ve melek olmus😢 ve belediye hala hocbirsey yapmiyor kac kere imza topladilar bir barinak yapin diye bu kadar zor olamaz bir barinak yapmak
Maalesef ama bunun sebebi aç olmaları. Hayvanları zehirlemek çok yanlış. Belediyeler sahip çıksa, süngün barınaklar kurulsa bunların hiçbiri olmayacak.
köpekle göz teması kurmadın mı gelip de saldırmaz. bakıyorsun yiyecek vercen zannediyor vermeyince aç hayvan sinirlenip bi ısırık alıyor bunda ne var yani
Asya ülkelerinde bu gecerli.. Benelux ulkelerde hayatta bulamazsiniz. Sokak hayvanlari toplanilmali.. Fazla gelen'i uyutulmalidir.
Az önce geçti evin önünde ben diyeyim 20 o desin 30 kadar köpek çetesi herşeye havlaya havlaya gittiler çok tehlikeli...
Evet özellikle kış aylarında aşırı saldırgan oluyorlar sokakta yürürken korkuyoruz biryerden çıkacaklar diye
Ülkedeki başı boş eli kanlı katiller daha çok tehlike saçıyor. Keşke barinaklarla yer degistirseler.
Saçıyor tabi her gün yol uzatıyorum köpekler saldırmasın diye bıktım valla
En tehlikeli hayvan yine insandır.. diğer hayvanlardan korkmam
Bugün başı boş bir köpek yüzünden 9 yaşında bir kızcağız mezara kondu.
Çok abartmıyalım ya, oyun istiyorlar onlar (!)
https://www.youtube.com/embed/QtK39_H7gm4Barınakta o hayvanlara çok mu iyi bakıldığını sanıyorsunuz
sokaklardan daha iyi olacağı kesin.
Bu kadar emin olma bence
@anonimbirsey evet toplatıp öldürmek daha iyi değil mi? Evet haklısınız barınakta olmalılar ama Türkiye'de barınak algısı toplayıp öldürmek gözümle gördüm sığ bir yerde öldürülüp gömülen köpekleri aralarında hâlâ can çekişen de var, köpeklerin bu halleri birkaç insana zarar vermesinden daha az konuşuluyor.
sokaklardaki artık kokmuş çürümüş yemek artıkları ile beslemeye çalışmaktan hepsi uyuz olmuş durumda. gerçi kime ne anlatıyorum ki. şu sokataki başı boş hayvanların sokakta kalması için kendinizi yırtacağınız kadar barınakların iyileştirilmesi için kendinizi yırtsanız hayvanların on numara barınak ortamı olurdu
adı üzerinde sokak hayvanı diyorsunuz bir de. sokakta canlı mı olur arkadaş sokak insanı terimi normal mi de sokak hayvanı normal olsun.
Çürümüş yemek yiyorlar diyorsun insanımız da beyin ahlak denen bişey mi var sanki durduk yere sokaklardaki mama kaplarını bozuyorlar birşeyler yapıyorlar hayvanlarla senin gibi derdi olan çok yani sen çok dar düşünüyorsun hayvanların da duyguları hisleri var onları barınağa kapatınca elinden birçok şeyi almış oluyorsun ama kime ne anlatıyoruz ki bende sokağa çıkıyorum ama nedense bu başı boş hayvanlar hiç korkmuyorum acaba sıkıntı bende mi
arkadaş daha dün yoğutlu makarna koymuşlar yesinler diye hayvanlar pislik her yer. hayvansever adı altında hayvan holiganlığı yapmayın. sen seviyorum dediğin canlıyı sokağa teredip orada yaşamasını istiyorsan zaten neden sana laf anlatıyorum ki.
Kaç defa barınak ziyaret ettiniz merak ediyorum
Zaten ben barınakların iyileştirilmesini istiyorum ama burası Türkiye, barınaklar iyileşse evet herkes ister barınakta olmalarını, anlayıp da hiddetlenin lütfen, ve de evet Türkiye'de hayvanlar sokakta barınaktan daya iyi durumdalar maalesef ki, zaten ben hayvan haklarının savunmasını destekliyorum iyi bir barınak iyi bir bakım ama Türkiye'de nasıl gerçekleşir bu meçhul. Siz böyle köpekler tehlikeli dedikçe barınaklar iyileştirilecek mi sanıyorsunuz? Hepsi öldürülecek.
Ayrıca bir hayvana bakarak tüm hayvanları baz alamazsın kurunun yanında yaşta yanıyor böyle
@shisui-kun barınakta kısrlaştıkça azalma da olacak. y. dışından misafirlerimiz geldi iş için geçtiğimiz ay. kadın diyor ki kendisi alman. ben hayatımda ilk defa bu kadar çok kedi ve köpek gördüm. sokaklarda her yer kedi ve köpek. neden bu kadar çoklar bunun önelemi neden alınmıyor. hatta ekledi iyi burada yaşarken hasta olmuyorsunuz. bende dedim ki bizim bünyemiz artık bağışıklık kazandı millet olarak birer hayvan olma yolunda ilerliyoruz. y. dışında sokakalrda bir tane bile evet bir tane bile başıboş hayvan göremezsin. hatta avuustralyada değil petşoptan hayvan almak kayıtsız papağan bile besleyemezsin. bu yüzden 3. dünya ülkesi olmaktan çıkamadık. körlemesine hayvanlara dokunma dokunma diyerek rezil oluyoruz.
Ben mi anlatamıyorum? Siz mi anlamıyorsunuz, anlamadım ki? Evet ben de biliyorum Almanya'daki oradaki buradaki durumu. Ama burası Türkiye kusura bakmayın da Türkiye neye önem veriyor ki barınaklar versin, ben de isterdim öyle olmasını. Aynı şeyden yakınıyoruz. Ama sizin yakınma nızı dile getirme şekliniz yanlış, ben bunu dediğimde ittapar oluyorum. Barınaklar iyileşsin tabii ama sanmıyorum pek. Ben hayvanlara dokunmayın demiyorum, hiçbir hayvanın yaşamına son verme gibi bir yetkimizin olmadığını savunuyorum.
Türkiye'deki önlem alma şekli zararlı, zararsız her hayvanı öldürmek canice bir şekilde. Çoğunu ölmeden gömüyorlar bir de. Kusura bakmayın da ben buna sessiz kalamam, buna göz yumamam. Barınakları ziyaret ediniz veyatta Türkiye'de şikayet edilen hayvanlara ne yapılıyor bir bakınız isterseniz.
@shisui-kun burası türkiye diye sokaklarda mı çeteleşsinler. millete mi saldırsınlar hastalık mı yaysınlar sokaklar yemek artıkları ile mi koksun. saçmalıyorsun. barınakta tplansın kısırlaştırılsın. zaten 10 sene sonra barınakta hayvan kalmayacak herkesin evindekiler kalacak. ayrıca bir tane daha sokakta hayvanını sçırtan ve o hayvanın bkunu almayan birini görürsem fotoğraflayıp belediyeye şikayet edeceğim. milletin evindeki hayvanın pislğine basmak zorunda da değiliz.
Neyse size laf anlatan elime yazık deyip susuyorum umarım, bir şeyleri anlayarak okuma yetisi kazanırsınız.
@shisui-kun işine glemeyince kişisel sakdırı yapma hakkın da yok. okuma yetisini sen kazan bence yazdıklarımı oku ve iyi idrak et. hayvanların sokakta rezil rüsva olmasını destekleyene kadar barınakların iyileştirilmesini destekleyerek hayvanları rezil olmaktan kurtar. doğal olarak insanlar da rahat eder.
Zaten destekliyorum diyorum, on defa da tekrarladım. Tamam, ben kazanırım yetiyi.
Daha dün bir kız çocuğu öldü sokak köpekleri yüzünden.
bir an önce tüm köpek ve kedilerin barınaklara toplanması gerekiyor.
Buradaki insanlar çok acımasızlar bize göre fazla savunmasızlar
Daha bu hafta bi çocuk öldü köpekten kaçarken tırın altında kaldı
Küçüklükten travmam var resmen. Saldırgan bir köpekten kaçarken cam kırıklarının içine düştüm. Her yerim.. Bunu atlatamıyorum mesela korkulu rüyam oldu köpekler.
Evet tabi ki daha kaç çocuğun ölmesi lazım bişeyler yapmaları için!
C sürü haline geldiklerinde tehlike saçıyolar.
özellikle sürü lideri sldırgan biriyse o zaman daha tehlikeliler.
Kontrol altına alınması lazım
Başıboş insandan daha tehlikeli olamaz!
Tehlike yaratıyorlar. Çözüm bulunmalı
Evet terör estiriyorlar
Hayır :)
Hayır başıboş insanlar daha çok saçıyor tehlike
Saçıyor.
bazilari evet
Evet tehlikeliler
Evet
Hyr bence ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?