Ben şu an yazlıktayım ve buralar terk edilmiş cins kedi ve köpeklerle dolu. Kış günü hayvanlar aç, insanlara saldırıyorlar. Ha evladını atmışsın ha evcil hayvanını. Ne fark eder? Bu caniliği nasıl yapabiliyorlar! Petshopların kapanması gerektiğini düşünüyorum. Hayvan sahibi olmak isteyenler barınaklardan sahiplenmeli.
Evcil hayvan alıp sonrasında sokağa bırakanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kapatılmalı fakat öncelikle şunu sormalıyız neden bu kadar hayvan sokakta? Cevaba gelelim. 1- Geçici bir hevesle alınıp sıkılma, bakması zor gelmesi veya yavruyken tatlı ama büyüyünce çirkinleştiği görüşüyle işime yaramaz düşüncesiyle dışarı bırakılıyorlar. 2- Üniversitede özellikle çok görüyorum erkekler kedi köpek alıyorlar ne için? Sırf kızlarla arkadaşlık kurmak kızlarla tanışmak onlarla sevgili olmak gibi sebeplerden ötürü. Kedi veya köpekle işi bitince onları dışarı salıyorlar umurlarında dahi olmuyor. Umurlarında oldukları tek şey kız bulmak tek o kedi köpek sevdiklerinden değil. bir ara okulda hayvanları koruyalım diye bir grup açıldı faceden ünililer arasında neyse konuşmaları duyuyorum 2 erkek arasında bende alacam bir tane yavru köpek gruba atar paylaşırım biraz hatun düşürürüm oradan diyor okula da getiririm manita yaparım falan filan boş boş konuşuyordu.
Şimdi böyle insanlar varken haliyle sokakta hayvan çok olur.
Nasıl önüne geçilebilir benim görüşüme göre.
Öncelikle hayvan alımı resmileştirilmeli misal kedi mi alıyorsun resmi işlem yapılacak sen 1 kedi aldıysan eğer her sene o kediyi devletin kontrolü altında muayneye getirilecek. Kedinin belirtilen ortalama ömründen önce eğer kedi ölürse kedinin sahibi suçlu kılanacak ve büyük bir oranda para cezası kesilecek caydırıcılık manasında. Kedi kaybolma vb. olaylarda da aynı şey geçerlidir. Arkadaşa vs. verilirse arkadaşı da gelip aynı işlem kaldığı yerden arkadaşı için geçerli olacak vaziyette işlem yapılacak. Ayrıca hayvan alımına sınır getirilecek. Örneğin kedi aldın fakat belirtilen ortalama ömründen önce öldü ne yapılacak bu kişiye en az 5 yıl boyunca hayvan almama cezası verilecek para cezasının yanında. Ayrıca petshoplar kapatılacak hayvanların bakımı iyi ortam sunulması için gerekli işlemler olacak barınaklar iyileştirilecek ve barınaklar resmileştirilip ona göre hayvan verilecektir. Bakımları muayneleri için belli aralıklarla gelinmesi istenilecek ayrıca getirmeyenlere cezalar uygulanacak.
Özelikle yazlık da daha belli oluyor değil mi? Insan sayısı az araçlar yok sessiz sedasız bir yerde göze çarpıyor. Modernist ahmaklarin heveslerinin gösterilerinin sonucudur bu. O insanlar sahiplenmiyorlar sayın alıyorlar o nedenle de parasıyla değilmicilik yüzünden hemen vazgeçebiliyorlar. Bu insanlar için kolaydır. Hayvaların barinaklardan sahiplenilmesininde sana katılıyorum ama petshopların kapatılmasında pek katılmıyorum onun yerine petshoplarda hayvan satışının yasaklanması gerekiyor diye düşünüyorum bir uzman değilim ama petshoplarda hayvan bakım, yiyecek aksesuar tasma yatak hayvan sağlığı ürünleri satılıyor buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum yani demem o ki kapatılması yerine hayvan satışı yasaklanabilir ki bunda da sokağa atılabilme ihtimali olan hayvan kategorisine göre de yapabilirler mesela kedi köpek kolaylıkla atılabilecek canlılar ama kuş balık kaplumbağa gibi biraz daha şüpheliyim. Çünkü kuşu balığı kaplumbağayı atan caniler henüz hiç görmedim. Birde bu açıdan bakmak lazım.
Evet, kapatılmalı. Böyle vicdansızlığı nasıl yaptıklarını ben de anlayamıyorum. Alıyorsun, bakıyorsun, bir süreliğine canın, ciğerin oluyor ama sonra çöp gibi atıyor ve arkana bile bakmıyorsun. Tamam, arkalarına bakmasınlar ama o hayvanın sürekli arkasına baktığını, beni gelip, alacak ve kurtaracak diye beklediğini nasıl görmemezlikten, duymamazlıktan gelebiliyorlar gerçekten aklım almıyor. Hayvanlar, evlat gibidir. Alındıysa ya da sahiplenildiyse atamazlar. Öyle bir hakları yok ama yapıyorlar. O hayvanı düşünmeden yapıyorlar. Daha diyecek hiçbir şeyim yok. Allah hepsini bildiği gibi yapsın, o miniklerin de yanında olsun.
Aynen öyle, kapatılsın. hayvanlar'ın sağlık durumuna bakmadan kötü şartlar altında çiftlestirip para kazanıyorlar. Üstelik sırf hava atmak için, yavruluk döneminde seviyorlar ve büyüyünce gittikleri tatil yerlerinde hayvanları terk edip bırakıyorlar (özellikle Bodrumda kaynıyor, sahipsiz kedi, köpekler). Yazık günah ya.
Sahipsiz hayvanlar görüldüğünde, uygun platformlara resimleri ve konumu atılırsa, hayvan severler sahip çıkıyor. Arkadaşlarla yeni yavrulayan sokak köpeğinin tüm yavrularına sosyal medya üzerinden sahipler bulduk. 150 km yol gelip alan oldu. Anneye biz bakmaya başlamıştık, birisi en son anne olan köpeğide isteyip aldı. Biraz çaba ile oluyor. Olmadığı yerlerde de vatandaşların park gibi yerlere halka açık barınaklar yapılması talebi olmalı. Halka açık diyorum, çünkü insanların buna benzer barınaklardan hayvanları görüp, aşılı ve gönül rahatlığı ile sahiplenmesi daha kolay olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnternetin karanlık yüzü olarak bilinen deepweb adlı platform üzerinden yayın yapan eski bir CİA ajanının 2018 kehanetleri ortalığı karıştıracak.
Bu ajan 11 eylül'ü , obama ve trump'un başkan seçileceğini , suriye ırak ve afganistan gibi karışıklıkları aylar öncesinden deepweb'den duyuran kişi...
2018 hakkında ise 18 kasımda ABD'nde başgösterecek bir dizi olaylar silsilesinin sonunda, yıllardır yürütülen bilimsel gizli bir hastalığın dünyaya yayılmaya başlayacağını açıkladı...
DEEPWEB BLOGERININ SÖYLEDİKLERİNİN OLMA İHTİMALİ NEDİR SİZCE?
ZOMBİ SALDIRISI GERÇEK OLABİLİR Mİ
DÜNYANIN NÜFUSU 1 YILDA %20'YE, TÜRKİYE'NİN NÜFUSU İSE SADECE 250.000'E DÜŞECEĞİ TAHMİN EDİLMEKTE
Sahiplendirmeyi akıl etmiyor mu bu beyinsizler? Bence hayvan alım satımı yapılmamalı. Cocuk evlat edinirken ne kadar zorlanıyorsa insanlar, evcil hayvan sahipleblnirken deno zor aşamalardan gecmeliler, ama para ile alamamalilar.
Daha kendilerine doğru düzgün bakamayan insanlar gelip hayvan bakacağım diye bir “heves” uğruna bu güzellere kıyıyor. Sonu da sokaklarda açlıktan kıvranan hayvanlar oluyor.
Baktığın hayvan bırıkılır mı ya bizim onlarca yıldır köpeğimiz oldu hiçbirini bırakmadık. Kalp bağı kurduğun bir hayvanı nasıl bırakabiliyorsun resmen merhametsizlik. Evcil hayvan bakımı için kurallar getirilmeli hatta belge verilmeli ve sadece belgesi olanlar bakmalı
Evcil hayvan satışına karşı değilim ama yasalarla desteklenmiş ağır bir denetime tabi tutulması şartıyla. Bu şartlar sağlanmadığı taktirde ben de satışa karşıyım. Evcil hayvan sahiplenmenin hayvan sahiplenecek kişinin maddi durumunun ve psikolojik durumunun incelenmesine dayanan yasal bir prosedürü olması lazım hayan sahiplendirildikten sonra da belirli aralıklarla hayvanın ve hayvan sahibinin denetlenmesi lazım. Bu denetlemelerden geçemeyenlere ceza verilmelidir.
Hayvan satışı yapan yerler en az 15 günde 1 denetlenmeli sağlıksız, hijyenik olmayan ve satılan hayvanın ihtiyaçlarını sağlamayan işletmeler kapatılmalı.
Hayvanlari seviyorum ama sunuda soylim kirliligi gurultusu surekli bakim istemekte ve bir kedi 9 yavru dogurabiliyor kopekte fazla dogum yapip cogalabiliyor 1 kediyle baslar bu isler bakarsin 10 kedin olmus bu durumda dusunulmeli bence petshoplatda sadece kedi kopek satilmaz
Hehh!! işte tam da bu yüzden hayvan sever diye geçinen... ları (diyecek kelime bulunamadı : ) sevmiyorum. Evcil hayvanı bir sosyalleşme itemi olarak gören bu cahill toplum sinirlerimi bozuyor. Daha kendine bakamıyor sakat beyinli bide hayvan alıyor. Gene iyi 10.000i sokağa bırakılıyor, ondan daha fazlası ise bakan kişinin dikkatsizliği veya cahilliği yüzünden ölüyordur.
Ahh bir benim elime vermediler şu dünyayı ben yapacağımı bilirdim onlara
Bir veteriner hekim olarak petshop gibi saçma bir şey olmadığını düşünüyorum. Çünkü sokakta onca sahipsiz hayvan var onları sahiplensek daha bir etik davranış yapmış oluruz hayvan severiz güya sokaklardaki hayvanların suratına bakan yok sahiplenmeyi geçtim o kadar eziyet ediyoruz haberlere çıkıyo. Aldığım güçlü bir kaynağa göre petshoplar kapanıyor bu konuyu çarşamba günü kongrede sayın bakanla konuşacam saygılar
Zaten yaşayan bir canlının hapiste gibi reyona konulup köle gibi alınıp satılması kadar acınası bir durum daha varsa ona onları orada tutan insanoğludur
Hayvan bir kere satılmasın artık. Petshop diye bir şey olmasın. Pazarlanacak bir şey değil. Yenilen hayvanlar dışında hayvanları özgür bıraksınlar artık, iyice ticarete döndü. Doğal dengeyi bozmakta üstümüze yok.
sokakta birsürü sahipsiz aç hayvan varken, evcil hayvan diye parayla hayvan alınması bana mantıklı gelmiyor. benim de kedim var ama sokakta buldum çaresizdi aldım baktım büyüttüm ve asla bırakmam altı yıldır bakıyorum benden bir parça oldu
kesınlıkle kapansın dıcemde kapanmaz cunku rant var malesef para hırsı ıste keske kapansa ama
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Karşı değilim. Sonuçta sıcak ve kapalı yerlerde satılıyor. Insanlar binbir hevesle alıyorlar bakamayıp sokağa bırakıyorlar. O zaman aynı mantık barınaklarda kapatılsın. Hayvan beslenmek ayrı bir özveri istiyor bence.
petshoplara bişi diyemem ama hayvan barınaklarından hayvan sahip edindirmek için daha çok çaba gösterilebilir hayvan barınakları ne kadar ön plana çıkarsa petshoplar yavaş yavaş kendiliğinden kapancaktır zaten !!!
Yarım hayvanseversin cinse takıksın hayvan gösterişli olmadıgı zaman bakılmayada değer olmuyo gozunde hayvansever oldugunu mu iddia ediyosun şidmi? Tıpkı ustunde kürk varken hayvanlatı korıyalım sevelim demek gibimsi bişiy
En İyi Cevaplar