Çok değişik değil mi? 2000'den sonra doğan herkes Erdoğan ve Akp'yi gördü. Hiç diğer partilerin diğer başkanların yönetimlerini görmediler. Hep Erdoğan yönetiminde yetiştiler. Amerika'da 4 cumhurbaşkanı değişirken Avrupa'da 1-2 başkan değişirken Türkiye'yi 20 yıl boyunca tek bir adam yönetti.
Ve böyle durumlarda halkta bir korku yaşanır o giderse ülke çökecek felakete sürüklenicek gibi. Fakat 4-5 yıl sonra farklı aday seçme şansı vardır. Yani demokrasi yaşanılan ve verilen performansa göre halkın aday seçtiği bir sistemdir. Seçersin adam 10 üzerinden 6 puan çıkar çekmek zorundasın çilesini seçersin 10 üzerinden 9 çıkar.
Yani demokrasi açıkçası hesap sorabilme yeridir. Adamı seçersin vaatlerini yerine getirmedi yapması gerekenleri yapmadı ekonomik gücün daraldı bir sonraki seçimde başkasını başa geçirirsin ve şöyle hissedersin; Al a. mina koyim he nolduu, yvşakk. Gibi hisler içine girersin. Bir sonraki aday öncekinden daha kötüyse peki? Eee 4-5 yıl beklersin seçim zamanı onuda indirirsin. Yani birisinin 30-40 yıl yönetmesinden iyidir tanrılaştırmazsın. Düşünsenize 20 yılda Türkiye 4 cumhurbaşkanı değiştirseydi nolurdu? 21. yüzyılda 5 yılda çok şey yapabilirsin.
Başa geçenleri beğenmediğinizde bir sonraki seçimde değiştirecek toplumsal bilince sahip olmalıyız.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Böyle durumda şöyle bir korku vardır?
Bu korkuyu Erdoğan'ı gören kesim yaşamıyor, önceki zavallı hükümetleri görenler yaşıyor.
Ayrıca tekrar seçiliyor olması beğendiklerini gösterir ve Erdoğan'ın oy ortalaması neredeyse %50'lerde sabit. Yani beğenmiyorum ama zorunlu seçiyorum gibi bir düşünce yok. En başından beri sevmeyenler hala sevmemeye devam ediyor olan bu.
Doğrudur sevenler tekrar atabilir ama bir aday 20 yılda yapacağı şeylerin kralını yapması lazım. 2 seçim dönemi dolduysa krallar gibi çekilmesi ya da başka birini aday göstermesi lazım koltuktan düşmemek için çırpınıyorsa demokrasiyi kavrayamamış demektir.. Erdoğan Selçuk Bayraktar'ı aday gösterseydi her şey daha farklı olabilirdi. Demek istediğim demokrasi kültürü yok ülkede. Bütün gücü yetkiyi eline alan adam 4 yılda çok büyük projeler başarabilir. Yarım kalsa bile bir sonraki devam ettirmeli.
Ben de bir senede 3 farklı başbakan gördüm. Fakirlikten milletin ağzı kokardi. B.. k gibi yıllardı.
En azından 50 kuruşa 1-2 kilo patates, domates alabiliyordun. 10 liraya etle sucuk alabiliyordun. O sistem çok zengin ailelerde çıkardı. Şimdiki ailelerde kraliyet ailesi maşallah. Hocam valla monarşiyi sevdiysen tekrar atabilirsin.
Fakirlikten mi yollar araba dolu , onun için mi devlet bir yılda 2.1 trilyon vergi topluyor. Fakirlikten mi bankada 9 trilyon lira milletin mevduatı var , fakirlikten mi memurlar çalışırken, emekliliği beklemeden ev araba alıyor, fakirlikten mi yastık altinda 500 milyar liralık altın var , fakirlikten mi merkez bankasında ki altın miktarı 20 kat arttı, fakirlikten mi ultra şeritli yollarda geziyoruz , fakirlikten mi uçak yapıyoruz , fakirlikten mi devasa bir depremin bir ay ardından yeni ev temmelleri kazmaya başlıyoruz
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!