Altılı masanın bugün toplantısı vardı. Az önce resmi olarak açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Altılı masanın bugün toplantısı vardı. Az önce resmi olarak açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Kimin kime oy vereceği sorgulanmamalı bence. İnsanları kutuplaştıran en önemli etkenlerden biri de bu. Kime oy vereceksin? Söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten oylarımızı alenen kullanırdık. Kullanımı gizli yapıyorsak oy verdiğimiz kişi de bize kalmalı, seçim olmadan kutuplaşmaya yönelmemeliyiz.
yani böyle bi sosyal mecradan vercem vermicem demek istemiyorum gerek yok. onun yerine yorumları okumak bence daha iyi. benim kararım belli ama en azından 2. tur icin. zaten 2 tura kalırsa kemal ve recep bey kalıyor illaki birine atıcaz ya da atmıcaz o zaman oyumuz yüzdesel olarak sanırım dagılıcaktır. o noktada birine atarım cunku birine ozellikle yüzde 1 bile gitmesini istemediğimden. 1. turda ise biraz bekliyorum eğer bir sekilde vereceğim parti lideri amiyane tabirler s*cmazsa ona vercem ki cok s*cacak gibi duruyor. ama yine de verebilirim bilmiyorum acelem yok gergin değilim. her türlü bence 2. tura kalıcaktır bu iş. illaki 3. 4. ittifaklar olcaktır ve onlar yüzde 3 5 oy alsa işler sıkısıyor ki belli de olmaz ya. bakalım gorcez ilk turda biri secilirse de üzülmem oyum ıcın. bende durum bu
Çok değişik parametreler var şu an herkes eşit Erdoğan da Kılıçdaroğlu eşit sadece öncenin hiç şansı yok seçimi kazandıracak HDP tavrı. Gerçekten kürt vatandaşlarının hakkını hukukunu kimliğini verirse CHP alır. Bu ülkenin kurucu halkı olarak anadilde eğitim, 2. Resmi dil ve sanat, kültür ve medya da rahat bir şekilde ifade etmek farklılıklarimiz zenginliktir ama ayrıştırıcı bir dil kullanılırsa olmaz Bir vizyon çizmeli gerçekten tüm hakları kapsayacak gönlünü alacak bir plan program çizilmeli
Valla kurtlerin hakki eskiden yeniyodurdu simdi muzigini dinlemek isteyen dinliyor konusmak isteyen konusuyor ortada boyle bir sorun yok
İşte zannettiğin gibi değil dün ki Bursaspor taraftarı arasında Vanlı olduğu için Kürt olduğu için linç edildi. Geçen sene konya da Kürt bir aile katledildi. Yine dün Bursaspor taraftarları kardeş dediğiniz Kürt halkına yoksul Kürt halkını yok eden mafya adamları ve Toros pankartları gösterilmedi mı birçok gazeteci siyasetçi cezaevinde onu geçtim ben 24 yaşında bir Kürt olarak sokakta Kürtçe konuştuğum için dıslanıyorum hor bakılıyorum geçen hafta komşumuzun mahkemesi vardı adamcağız Türkçe bilmiyor Kürtçe kendini ifade etmek istedi hakim böyle bir dil Yok dinlenmeden yargıladı hangi Türkiye de yasıyorsun? At gözlüklerinizi bir kenara atın
Bende telegram grubumuzda kurtce konusanlara hicbisey demiyorum ama uyuz oluyorum sonucta kendi aralarinda muhabbet donduruyolar sen benim ne konustugumu acik acik anliyosun ama ben sen ne konusuyosun anlamiyorum sacma sapan oluyor kendi aranizda konusun kimsenin hicbisey dedigi yok bazi kurtlerde cok masum degil bunuda kabul ediceksin
Bence çok yanlış düşünüyorsun İngilizce Arapça yazıp konuşulduğunda kimsenin sesi yok Kürtçe konuşulduğunda sorun oluyor herkes kendi anadilini istediği zaman konuşur kimsenin buna hakkı Son cümlenize gelince kürt halkını kültürünü dilini bayrağını asimile etmek unutturmak istiyorsunuz kendinize biat etmeyene yalakalık etmeyene terörist diyorsunuz nerede insanlık işte bu tavırlar mahsumce değil kardeşliğe yakışmaz
Oy verebilirim ancak verdiğim oydan pişman olursam memnun olmazsam bir daha oy vermem başka birisini denerim. İlla birisine oy verdim diye hareketlerini tasvip etmezsem yine de vermek zorundayım diye bir şey yok. Mantıklı olan bu. Tatmin etmezse güç halkın elinde ister başa getirirsin ister indirirsin.
Cevap
192Cevap
Akp hariç hepsi olur benim için
Kendisini zaten oldu bitti sevmiyorum, CHP'li de değilim bu yüzden kendisine şartta olursa olsun oy vermem, ama şu hdpyle birleşmesi cumhuriyet halk partisine olan düşmanlığımı bin kat artırdı.. şimdi diyorlar ki Erdoğan karşısında kim olursa olsun veririrm diyorlar, onu diyenlerin bizzat kendiside HDP yandaşı vatan haini şehitlerimizin kanını hiçe sayan, İslamiyet düşmanlığını bizzat destekleyendir benim gözümde... Aday olması çok iyi oldu reis her türlü götürücek.. bay bay Kemal'de gram akıl yok aday olarak bunu da kanıtladı ama diyorum ya çokta iyi oldu... Oy mu gebersem yine vermem.. bin oyum olsa bini de AKP'ye... bu bay kemale oy verenlerle de, Geçmişi bilip bilmemezlikten gelen, kulaktan dolma bilgilerle Erdoğan'a düşmanlık etmeye devam edenler 14 Mayıs'ta görüşürüz...
@Büşra9316 Aslında özellikle çok gençlere komik geliyor bazı laflar ancak bu Hak ile batılın savaşı ve Hak kın kaybettiği görülmemiştir. karşı taraf batıl mı komik olma diyecekler. Ancak 6 tane birbirinden farklı grup ne için birleşir. Ayrıca seçimi kazandıklarında Chp güçlü parti olarak çok şey isteyecek karşı çıkanlar diğer 5 küçük grup olacak. Sonra erken seçim. Adam gitsin düşüncesi çok çok yanlış. Ayrıca Meral hanım bu akşam çok karamsar bakıyordu. Yani bu oluşumun geleceği yok gibi.
@Büşra9316 dindar diye sevmenize ne demeli peki önce kendinizden başlayın aslanım sağa sola sallamaktan ziyade
Arkadaşlar bırakın oylarını versin PKK'lılara... Görüşeceğiz elbet içiniz rahat olsun
@Büşra9316 açık açık söylemesenizde belli ettiğiniz bariz belli sen git makarna kemir kardeş daha iyi
@Büşra9316 kapiş yavrum kapişsınız zaten :)
@Büşra9316 🖕🏿🖕🏿
@alevlerinicinde58 maks Sivas’lı
Boşuna gürültü yapıyorsunuz HDPli yandaşlar,, 14 Mayıs'ta burada buluşalım... Şu görüşümü beğenen yiğitlere selam olsun
İşine bak eren
Senin oyunu zaten reise vermen lazım 🥰
Hiç bir cacık olmaz hem de. yorumlara bakıyorum da neden bu durumda olduğumuza şaşırmamak lazım. Söylediği şeyin altı bomboş ezber etmişler bir yerden. Hiç bir siyasi olayın evveliyatını, ardını arkasını bilmeden atıp tutuyorlar. Bir adama körü körüne tapıyorlar ve bu çok talihsiz ya. bu çok baş ağrıtıcı. Yazık çok yazık.
@Erens19 Hayal kurmaya devam et Baya bariz şekilde oynayacak seçimi Allahın izniyle kararsız seçmen belirlemiş olacak. Adı üstünde kararsız seçmen Bu insanların fanatik ideolojik oy kullanmadığı anlamına gelir. Yani senin gibi yeter ki gitsin hdp yede veririm arapcılık tarzı saplantılı alakasız dusunceleri yok Kimin daha iyi olduğuna göre karar verecek Kendi aralarında anlaşmazlık yaşayan tutarsız davranan hiçbir gelecek vaad etmeyenleri eleyecek Bu kitle zaten erdoğandan kopanlar Şimdi yine oraya geri döndüler. Sonuç geldiğinde zoruna gitmesin diye diyorum İstersen fanatik ideolojik bakmaya devam et
@BALAT34 Yanlışı kim yapıyor Allah aşkına Tuvalet terliği bile olsa oy veririm. Diyenler mi? Erdoğanın nefretinden Bütün akıl mantık doğru değerlendirme Yetinizi kaybetmişsiniz ki Bunu söyleyebiliyorsunuz. Adam ne diyor duymuyormusun Hdp ye oy veririm diyor. Bu gün hdp tescilli pkk partisi ayan beyan Ve muhalefet savunma bakanlığını vericeğini söylüyor. Pkk partisine savunmayı emanet etmek Daha geleceğe dair hiçbir umit vaad etmediklerini zaten soyledim. Erdoğan süper harika muhteşem demiyoruz. Onunda hataları oldu. Ama adam en azından ülkesini mudafa edip çıkarlarını müdafa ediyor. Geleceğe dönük yerli üretim ve doğal kaynaklara yonelerek birseyler sunuyor. Ve istikrarlı bir yapı söz konusu Hal buyken gidip Tuvalet terligıde olsa oy veririm demenin Mantıği?
Sizlere kim ne vaadediyor? Ya da vaadlerden hangi biri yerine geldi ki siz ikna oldunuz bu insanlar tarafından bana söyleyin? Bugün beğenmediğiniz adam geldiği günden beri binlerce iş yaptı bunlar ezber değil gördüğüm, vaadlerden yerine gelenler! Sizin istediğiniz güzel bir yönetim değil, geleceği düşünmek değil ülkeyi birilerine peşkeş çekmek! Bana cahillikten cehaletten bahsediyorsunuz ama Erdoğan karşısında tuvalet pompası olsa da oy veririm diyorsunuz, bu yönetim böyle devan edeceğine gider HDPye atarım diyorsunuz, bumu sizin savunduğunuz ya da doğru bulduğunuz mantık şekli? İnanın polemiğe giremem sizlerle çünkü sizin hakkı savunacak, söylediklerimi anlayacak kapasiteniz yok, iki lafı bir araya getiremeyen, başa geldiğinde ilk işi Selahattin Demirtaşı içerden çıkarmak olacak olan bu şahsiyete verin oyunuzu bizler bunlara bişey demiyoruz karşı çıkmıyoruz sadece bekleyin görün diyoruz.. Daha fazla ama şunu bilin ki umduğunuzu bulamayacaksınız...
Ya ne ezber cümleler bunlar ya. Erdoğan bir çok şey yapmış. Ne yaptı ya hizmet etmekten başka fark yaratan ne icraati var arkadaşım. Biz Kılıçdaroğlu aşığı falan değiliz artık yeniliğe ihtiyaç var, güç zehirlenmesi yaşayan ve tek bildiği sağa sola hakaretler tehditler savurmak olan biriyle olmuyor yürümüyor. Yürümedi işte görüyoruz ya. Bunca yolsuzluk liyakatsizliğe gözünüzü kapatıp, bu adamlar dışındaki herkese tü kaka diyorsanız sizi kim niye ciddiye alsın. Kapasitemiz yetmezmiş yahu sen de ne kadar kapasite var ya. Allah aşkına konuşmaya başlasam cevap veremez zırvalarsın ancak. Allah size akıl fikir ve vicdan versin. Kıssadan hisse diyor ve Hdp'yi meclise sokan kişiye tepki ver diyorum madem bu kadar nefret dolusun, bu asıl kimlelerin sorumluluğu biraz araştırmanı öneririm. Dağdan davul zurnayla inen terör örgütüne kim ön ayak oldu onu da araştır hatta. Sonra gel işine gelmeyen yorumlar yapan arkadaşlara kapasiteni göster.
@Troiaan35 Kankam görmezler işlerine gelmez. çünkü onlar işlerine gelen konular üzerinden siyaset yapmayı seviyorlar. Kapasiteleri bu kadar :D
@Troiaan35 Kapasitesi arşa çıkmış olan @alevlerinicinde58 arkadaş cevaplar birazdan. Siyaset konusunda epey bilgili ve vicdanlı bir arkadaş kendileri 🤣🤣
@Troiaan35 buradaki herkes boşa tartışıyor boş insanlarla munakaşaya girmeyin
@Erens19 İstanbul seçiminde bile Türkiye genelinde yine akp kazandı %52 ikiyle sečmenin mantığını okumakdan acizsiniz. Bu bir hadi bakalım ne yapacaksın oyuydu. Zaten bu yüzden meclisde yine bir çok semtte akp ye oy gitti Seçimin karışmasının tekrarlanmasının sebebini unuttun mu? Belediye başkanlığında Aynı insanlar ekreme verirken neden belediye meclisinde bize vermiş diye Seçime sahibe dustu Burdan anlayacağın üzere seçmen denemek amaçlı imamoğluna verdi. Sonucuda gördük
@BALAT34 Ezberden bahsedim bizzat ezberin dibine düştün Ne yaptı diyebilecek kadar. Bunca zamandır Yapılan alt yapı hizmetleri dışında nicesini tekrar sayacak değilim Bunun yanında %20 olan savunma sanayisini bu gün %80 e kadar milleştirdi. Çıkmış bide bunlar anlamaz işte edebiyatı yap Ulan kim anlamayıp görmezden geliyor. Ve geldik yine davul zurna edebiyatına YAA CİDDEN SORUYORUM🤣 sen bana mı ezber konuşmaktan bahsediyorsun😄 Çözüm sürecinin maksadını Algıda sečicilik yaparak olayı silahsız barışı sağlamakdan çıkarıp Pkkyı destekleme algısına çeviren sizlersiniz. Devletin maksadı Sükünetle olayı çözmekti Pkk yı desteklemek değil. Bunu yalanlayacaksanız. O zaman madem öyleyse Hdp sizi neden destekliyor. Pkk lı isimler İstanbul seçimlerinde neden akp yi değilde Ekremi chp yi destekledi. Devlet neden güney doğuda suriyenin sınırında operasyon yapıyor. Madem maksatları bunları desteklemekse BU ÇELİŞKİ NİYE? Demek ki maksat başkaymış değil mi? İki de bir Davul zurna edebiyatından bıktık Bu sürecin sayesinde bu gün mit Sözde eleman listesine ulaştı daha bu ay örgütün sözde bolge sorumlularını paketledi. Sadece görmek istediğinizi görün Bütün gün muhalif kanallarda dolaşın siz
@Milabeni Dostum Hdp'yi meclise sokan ve ardından oylarını kazanmak için çeşitli şirinlikler yapan hatta Osman Öcalan kırmızı bültenle aranırken Trt'ye çıkaran kim. Hiç bir şey yapmadı demiyorum Rte, ama zaten 22 yıldan bahsediyoruz yahu. 22 yılda yapabilecekleri yanında yaptıkları bence hiç bir anlam ifade etmiyor. Ben günün sonunda yıllarca okuduğum yüksek lisans yaptığım bir ülkede kendime bir şey alırken 10 kez düşünür oldum. Üniversite öğrencisiyken haftada 3 4 kez dışarı çıkardım, şu an ayda 2 3 kez çıksam bütçem darmadağın oluyor. Öncelik vatandaşın konforu ve alım gücüdür. Ekonomik gücün yoksa savunma sanayin sana bir cacık kazandırmaz ve seni gram korumaz. Ayrıca ben artık senin ve benim görüşümün çatışmadığı ortak bir dil istiyorum. Hdpyi de gram desteklemiyor ve eline yetki almasını istemiyorum, ama şunu da çok iyi biliyorum Hdp Rte'nin siyasi bir stratejisinin ürünüdür ve sırf oy uğruna sahneye çıkarılmıştır. Aksini de kimse iddia edemez. yine aynı Rte algı yönetimiyle sırf saf değiştirdi diye Hdp üzerinden diğer partileri vurma peşinde. Ya daha neler neler be dostum. Benim abim sırf akp yandaşı değil diye Kpss'de daha yüksek puan aldığı insanlara ezdirildi. 4 yıl önce kuzenimle kredi çekip borca girip e ticarete başladık ve bi alman markasının kozmetik ürünlerini satmaya başladık. Tüm izinlerimizi aldık ve markanın Türkiye'de ki distribütörü olduk, günün sonunda başka bir firma bizimle aynı malları satmaya başladı mahkemeye taşıdık durumu ve e ticaret sayfalarımız kapatıldı haklı biz olduğumuz halde. Olayın derinlerine indiğimizde ne bulduk dersin? AKP. %100 haklı ve mağdur taraf olmamıza rağmen 22 yıldır kurdukları bu yolsuzluk düzeni sayesinde ekmeğimize kan doğrandı. Daha bir sürü örnek veririm sana. Yani kimse bana bir şey anlatmasın ben bunların ne mal olduğunu biliyorum. Saolsunlar 22 yılda ezber ettirdiler.
Arkadaşlar isteyen istediği yere oyunu versin kimse kimseye bişey demiyor siyasi görüştür saygı duyarım ben CHP'yi sevmem HDP desteği aldığı iyice battı benim gözümde sadece kendi şahsi fikirlerimi söyledim. Ben 20 yıldır İzmirdeyim 20 yıldır taş üstüne taş koymadı Chp yenilik diyorsunuz ya alın size yenilik alsın ülkeyi de yönetsin gücü yeterse alsın kazansın madem öyle. İzmir, Ankara , İstanbul görüyoruz yani bunları. Sizin içten içe düşmanlık ettiğiniz şeyi bizler çok iyi biliyoruz derdiniz yenilik falan değil kime neyi anlatıyorsunuz ki.. konuşmaya başlarsa cevap veremezmişim, hadi ya? Gel ver cevabını bak bakalım karşılıksız kalıyor mu? İşinize bakın, ben bir görüş paylaştım altına üşüşen siz oldunuz.. görüşlerin bir çoğuna göz attım, nerde K. K'yı olumsuz yorumlayan varsa altında siz yandaşları var, Erdoğan'a laf edenlerin altında bizlerin yorumları yok.. zorunuza giden sizlersiniz, önce saygı duymayı öğrenin oldu mu?
@BALAT34 Hdp yi mecliste tutan barajı yükseltme çağrısında bulunan ve hdp ye oy verip meclise sokan chpdir kardeşim akp değil Hdpnin ilk sahaya çıktığı zamanlarda Pkk ile ilişkisini ortada değildi. Kürt partisi soylemiyle çıkmıştı. Yine aynı şekilde devlet Kürt meselesini çözmek için orada ki seçmenle bağ kuran parti yani hdp olduğu için onunla görüştü Tekrar söylüyorum O zamanlar hdp renk vermiş değildi. Sonradan süreci sabote etti Osman öcalan konusuda aynı kürt seçmeni hdpden çekmek içindi. Ve Osman öcalanda devletin çizgisinde söylemlerde bulunuyordu. Keza bu hamle saçmaydı Asla tasvip etmedik Kimsede onaylamadı Akpnin tabanı başta tepki gösterdi. Ancak bu gün devletin eylemlerine ve pkk hdplilerin eyilimlerine bakınca mesele hayet iyi anlaşılıyor. Dediğin gibi olsa şu an hdp cumhur ittifakından yana tavır alırdı. Ekonomiue gelirsek dünyada hiçbir devlet ve onun Hükümeti yok ki kendisi için bu kadar dezavantajlı duruma neden olduğunu bile bile kendini bu duruma sokup Ayağına sıkıp dursun Bunun mantık neresinde dertleri çalıp çırpmaksa bunu kendine niye yapsınlar. Asıl ezber burada başlıyor. Bunun için devlet yerli üretime destek verip Doğal kaynak arayışında Bütün bunlarla boğuşurken Chp ve ittifakı Eleśtirip habire heykel dikmekten başka ne yaptı. Ben daha öncede söyledim. Erdoğan süper hatasız diyen yok. Daha iyisi çıksada oy vermem diyende Yok. Sen istediğin kadar sorunlardan proglemlerden bahset günün sonunda bunları çözmeye en yakın İttifak belli zaten Yani Özetle diyorsun ki Bak Yağmur yağıyor Islanıyoruz. Bende diyorum ki evet farkındayım bende ıslanıyorum. Sonra diyorsun bak şu tarafda Dolu yağıyor Gel oraya gidelim. Ulan. ben daha kötü bir tercihde neden bulunayım Hiçbir projesi fikri çabası olmayan anca eleştirip laf atan İcraati olmayan bin kere seçim kaybetmiş. Yürüyen merdivene bile ters binen Birine sırf erdoğan gitsin diye oy verilir mi? beterin daha beteri Bu ölümü gösterip Sıtmaya rağzı etmekten başka ne işe yarar aynı mantık.
@Milabeni uzun lafın kısası ben Rte gitsin istiyorum kimsenin fanatiği değilim. En desteklediğim siyasi hata yapsın onu da bir kalemde silerim bize hizmet için varlar fazlası değiller. İkimizde yazar yazar dururuz sabaha kadar. Bazı durumlar vardır tek bir haklı çıkmaz oradan belki bu da öyle bir şey. Kal sağlıcakla umarım hepimiz için hayırlı ve aydınlık günler yakındır. Tek dileğim bu.
@aerolite Siyasete girmem siyaseti sevmem ama objektif olacak olursak Ankara ve İstanbul belediye seçimlerinde başkanlar CHP li ancak meclis çoğunluğu hangi partide ona da bakın derim. Ak parti seçmenlerinin çoğu zaten bu vatandaşlara oy verdi ki denemek için. Başkanlığa CHP ye oy kullanırken, meclis için Akparti den yana kullandılar.
D. m atta bu tartismayi noktalayim. Ddsjsj
Hadis şerif "Küfür tek millettir" Bunu kabul edip mahiyetini bilmek ise çok çok farklıdır. Tane tane güzel ifade etsenizde karşınızda ki Ne hadis şerifin manasında ne Hakikati göreyim derdinde. Elbette yönetenlerin yanlışlarını herkes görüyor. Ancak asıl düşmanların da nerede durduğunu görmek lazım. Ağzınıza sağlık.
Partili Cumhurbaskani olmasin diyorlardi. Altı partili, iki de belediye baskanı olan "Cumhurbaskanligi sisteminde anlasip, bizlerden oy istiyorlar simdi.
Gizi ortak HDP yi de katarsak dokuz oluyorlar.
6+2+1 9 kisi ülkemizi yonetmeye talipler.
Allah bu ahmaqlara fırsat vermesin
13. cumhurbaskani catlasaniz da patlasaniz da Kemal Kılıçdaroğlu
Cumhurbaskani Kılıçdaroğlu'dur net
@infiniterelationship Bu çatlayıp patlamak ile alakalı değil. Şişirilmiş bir oluşum. Kesinlikle muhalefet iyi ve sağlam olmalı. Ancak 6 farklı düşünce inan çok çok zor. kaldı ki kk zoraki aday. Yani Halk ekonomik olarak çok zorlansa da belirsizlik istemiyor.
@infiniterelationship o çapsız, abd mandacısu, pkk y. alamasına bu devleti teslim eden kanı bozuktur
Arkadaslar dün haber kanallarini gezdim. Sosyal medya'yı gezdim. Kemal Kılıçdaroglunun adayligina gercek anlamda tek sevinenler. Hdp li siyasiler, pkk sempatizanlari.
KS mizde de ayni sekilde.
Yaa artık herkes biraz akıllı olsun. Mevzu artık bu iktidar ve tek adam rejiminden kurtulmak ve bundan sonraki süreçte kimseyi öyle yıllarca o koltukta tutmamak. İnce, Kılıçdaroğlu fark etmez. O koltuğa oturan hakkını veremezse anında onu oradan indirecek bir halk görmeli karşısında. Tayyar gitmeli artık. Ben oy bölünmemesi için Kılıçdaroğlu'na vereceğim ve biraz mantıklı düşünen ve Tayyarın gitmesini isteyen herkes öyle yapar. Bölmeyin şu oyları ekmeğine yağ sürmeyin şu adamların. Kılıçdaroğluna bayılmıyorum, ama getirmek istediği sistem gayet desteklediğim ve yapıcı bir sistem. Ayrışmaya çok alıştırdı 22 yıllık karanlık iktidar bizi gelmeyin artık oyuna.
Mansur Yavaş’ın aday olmasını isterdim daha çok. Ama tayyip’le de olmaz. Gönlümüz tam anlamıyla el vermese de Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz. Muharrem Ince’de desteklerse çok daha güzel olur.
Yalnız ne yazık ki ilerleyen süreçte belirsizlikler var çok. hdp ile görüşüp, anayasayı kenara atacak öneri, adımlar atacak mı? Bop’un devamı bunlarla yürüyecek mi? Yani çok belirsizlikler var. Yine de olası sorunlarda örneğin deprem oldu ilk 30 saat beklenen hareket istenildiği şekilde yönetirlemedi. En azından belirsizlikler olsa da yönetim şekli tayyip’ten daha iyi olacak.
Mansur Yavaş aday olup kazandaydı gönül rahatlığı olurdu her konuda.
Ya resmen ülkeyi zerre düşünmüyorlar ya!!! Hep kendilerini düşünüyorlar!! Ülkedeki insanlari zerre kadar olsalardı kimse kk nin aday olmasını ülkede hiç kimse istemiyor buna onem verip onu aday çıkarmazlardı. Kendini düşündüğü, koltuk sevdalısı olup sadece kendi isteklerini çıkarları düşündüğü buradan belli oluyor!! Gel de buna oy ver. Bu adamı sevmiyorum ben. Herkesin sevdiği Mansur yavaş çıksaydı da görseydik deneseydik bakalım sevilen bir adamla nasıl olacak ülke. Allah belanızı versin sizden bi bok olmaz.
Bunlar oyuncak eder ülkeyi ben oy vermem bu adama.
@Canımbennnremmnurr Ne kadar cahil eğitimsiz bir kitlenin ürünüsünüz siz
@MtAydın1907 aynı sen. Sanane kime oy vereceğimi sana mı soracağım? Hepiniz boşsunuz
@Canımbennnremmnurr Hala cahilsin
Senin kime oy vereceğine dair bir kelime etmedim
Çok cahilsinsiz çoooookkk
@MtAydın1907 kendi cahilliğine bak. Sktrin gidin lan yorumundan bana cevap vermeyin yavsklar. Bıktım sizin gibi amiplerden her yorumumun altına bir şeyler yaziyonuz yazmayın
@MtAydın1907 böyle iki üç yorumundan benim cahil olduğumu cikariyorsan asıl sen cahilin önde gidenisindir. Allahin malı
Ağzı bozuk
Tartışamayan
Aysun Kayacıyı haklı çıkaran idraksızsın işte
Seninle benim oyum aynı işte
Dağdaki çoban sen oluyorsun bu arada
Ağzı çöp tenekesi
Cahilsin Nokta
@MtAydın1907 canim ben herkese hakkettiği şekilde cevap veririm. Güzel bir şekilde de tartışabiliyorsa ama hakedenle. Benim bu dediklerime cahil diyorsan sen cahilin önde gidenisindir. Şimdi soruyorum, benim bu yazdigimin neresinden hangi cümlesinden cahillik çıkardın hangisi cahillik söyle bakalım.
@MtAydın1907 lan hadi cevap versene neresi cahil öyle deyip geçmekle olmaz neresi cahilmis açıklayacaksın
Söyliyeyim
Cahil kardeşim
Senin herkes istemiyor dediğin kim
San Anadoluyu gezdin de tek tek sordunmu?
Medyanın yöneltmeleri ile bu yapman senin hiç bir şeyden haberinin olmadığını gösteriyor
Mansur Yavaş
Adam Mhp kökenli Mhp liler bu adamı untmuş bir kenara atmışken
K. K Belediye başkan adayı yaptı
Ne oldu ilkini kaybetti Mansur Yavaş
Bir sonraki belediye seçimlerinde Tüm Chp lilerin baskısına rağmen bir daha Aday gösterdi.
Sen şimdi utanmadan sıkılmadan Daha üç sene öncesine kadar Mansur Yavaşın Adını dahi bilmeden
Ben bu adamı sevmiyorum saygısını bile göstermiyorsun
Panik yapma
Küfür etme sen sor ben anlatayım
Ben. Cahilsem
S.. ktir o zaman edersin
Yok değilsem haklı yanların bar dersin
Yaşın 18 daha bir tane oy kullanmamışsın
Şu laflara bak
Lan lun
Üzülüyorum
@MtAydın1907 çoğu kişi istiyor? İstiyor mu? Herkes olmadığının farkındayız herhalde mutlaka tek tük vardır isteyen. Herkes dediğimiz çoğunluktan bahsediyoruz. Ben boyle dedim diye cahil olmam. %20 yi geçmez koca ülkede o adamı isteyen. Yani daha iki elle tutulur bir şey soyleyememissin. Resmen söylemek için söylemişsin.
2 dediğinde de daha iki kelimeyi bir araya getirememişsin. Bir kere ne alaka? Kk onu belediye başkanı yaptı diye o adamı sevmek zorunda miyim? Daha ne yazmak istediğin bile belli değil. Senin gibilere oy kullandiriyorlar bir de yazık.
@Canımbennnremmnurr
Lafa bak!!!
Herkes olmadığının farkındayız!!!
Tek tük vardır elbet!!!
Ya sen neyse!!!
Oran bile veriyorsun%20
Tamam ben cahilim
Kestim
Etme cahille sohbet küstürürsün
Sime g. tünü cam kırığıyla kestirirsin.
@MtAydın1907 maşallah sen oy kullanmissin dediğine göre de cahil demekten başka bir şey diyemiyorsun. Açıkla diyoruz elle tutulur cevap veremiyorsun.
Qhhaha tamam O yüzden meral aksener dedi ona halkı dinleyelim kk yi aday gostermeyelim Mansur yavaş istiyor millet diye o yüzden masadan kalktı deni he biz cahiliz sen haklısın Türkiyenin %80 k. k. yi istiyor demi aynen sen haklısın. Ahhaahh cok komiksin sen ya.
@MtAydın1907 halk sana göre çoğu kesim k. k. yi istiyorsa o zaman neden meral aksener k. k. yı millet istemiyor onu çıkarmayalım Mansur yavaş inceyi istiyorlar diye masadan kalktı acikla o zaman.
Benim bir şey yazmama gerek yok
Bütün ülkeyi dolaşmış gibi
Konuşman herkes istemiyor demen Cahillik
Kaç şehir gezdin? kaç kasaba gördün?
Kaç defa yurt dışına çıktın
Çıktında pasaportun yüzünden gördüğün muameleyi gördünmü
Sen söyle
Sosayal medyadan fasa fiso haberler ile konuşma lütfen
Şimdi beğenmdeğini neye kıyasla beğenmediğnin farkında olsan
Utanırsın
@MtAydın1907 bunu bir tek ben değil meral aksener diyor k. k. yi halk istemiyor diyor buna ne diyeceksin? Meral aksener de cahil hepimiz cahiliz sen aydının demi. Ay pardon ne gezen bilir ne okuyan en çok cahil bilir o da sen oluyorsun cahille tartışmadan gerektiğini unutmuşum pardon.
Meral Akşenerde Cahil
Evet
Git biraz Siyasal ilimler ve iletişim ile ilgili
Kitap oku sonra gel
@MtAydın1907 😂😂 eveet cahil olduğun tescillenmis oldu ya git dakikalarimi harcatma bana. İşin gücün anca boş laf. Senin gibi kafalar bir de oy kullanıyor YAZIK
Sen kitap "okumuşsun" maşallah daha neyin cahil olduğunu bile anlatamadin. Anca ee üü ettin.
Allahin koyun bay kemalcisi
Gül gül ağlanacak haline gül
Milleti aşağıla
Cebin de beş kuruş paran olmasın
Bir telefon almak için dünyanın parasını dök
Gel önce Meral Akşener Böyle diyor de
Sonra bana da cahil de
@MtAydın1907 kimi asagiladim pardon? burada milleti aşağılayan ben değilim sensin. Kilicdaroglu başa geçince çok bir şeyler yapacak ülke muasır medeniyetler seviyesine yükselecek, Avrupa bizi kıskanacak aynen kanka 🤠 sen harbi cahil bay Kemal koyunuymussun. Yazik k. k. dan medet umuyor bence sen git ağlanacak haline gül.
Bu arada sırf kemali sevmiyorum diye de cahil diyecek kadar dusukmussun ortada cahillikle alakalı bir şey yok yani sonra ülke neden gelişmiyor.
Ya kızım sen cahilsin nokta
Git sen kendi haline ağla
Doğdum büyüdün
Yaşın kaç bilmiyorum
Kaç şehir kaç ülke gezdin
Onu yaz
Kaç defa oy kullandın onu yaz
Aylık kazancın sana yetiyormu onu yaz
Sonra deki iki yüzlü herifler
Siz cahilsiniz bulmuşsunu bunuyorsunuz
Konu Ahmet Mehmet Kemal değil
Hala idrak edemiyorsun
Kemal de Kemal
Cebine üç kuruş para koy
Bir Türk vatandaşı olrak
Yurt dışına. Çık git gör onlarmı insan senmi insansın
Kes artık ve yazma
@MtAydın1907 ahaha kendisi derviş sanki. Suanki ekonomi kötü diye bu o adamın daha iyi olacağı anlamına gelmez yağmurdan kaçarken doluya tutulma da 😃 bunun böyle olacağını düşünüyorsan sen cahilsin. Ben suanki iktidarı da savunmuyorum bundan bu çıkarımı yapacak kadar da cahilsin. Kemal iktidara geçsin de gününü gör ağlamıyor musun sonra
Ben rte iyi demiyorum. şu an iyi durumdayız demiyorum. Sen bunu idrak edemiyorsun. Sadece şua kötü olması diğerinin iyi olacağı anlamına gelmez diyorum. şu an kötü diyorsun da k. k. da acaba cebinde para bulabilecek misin.
Yahu seni yaşın kaç
Kimi gördünde konuşuyorsun
Kaç başbakan gördün
Enflasyon nedir var mı bilgin
Kaç para kazandın hayatın boyunca
Kaç para kaybettin
Hiç bankadan kredi çektinmi
ya da çektinde verdilermi?
Vergi veriyormusun
Yani sen yaşıyormusun
Sen bu hayatın içindemisin
Yoksa dışındamısın
@MtAydın1907 ya anca yaştan vuruyorsun. Suanki ölümüne akpyi savunan telefonunu çıkar diyen dedelerden bir farkın yok. Hala enflasyon diyorsun ya ben onu az once açıkladım zaten gerçekten cahilsin.
Pufffff
@MtAydın1907 sana puff gercekten.
@MtAydın1907 şu yorumlardaki insanlardan bile anlayabilirsin. Akp düşmanları bile k. k. yi sevmiyor. Sen hala neyin derdindesin. Çünkü biliyor insanlar sen gibi cahil değil.
Ok
Yinede kırıcı konuştuysam
Kusura bakma
Ülkemin ve bir vatandaş olarak
Bizlerin bu halini gördükçe ister istemez sinirleniyoruz
Oyunu umarım kendine ve herkese faydalı bir şekilde kullanırsın
Nediyim söylenecek söz yok
Şu anki kokuşuk sokuk düzeni kabul edip bundan memnun olan bedeviler çok tuhafsınız gerçekten size değil çocuklarınıza üzülüyorum.
Abi, siz düşünmeyen yaratıkları hak edecek ne yapmış olabilirler 🤦🏻♂️
Güzel olan ne varsa siz örümcekgiller içine zıçtınız Allahınızı severseniz bir kafataslarınızı açın bir hava alsın gerçekten çok kötü insanlarsınız.
Eskiden hümanisttim ama siz aktroller yüzünden birçok seyden soğudum.
Ben parti tutmuyorum sadece aydınlığı destekliyorum ve bunun için karanlığın karşısında kim varsa ben onu desteklerim, her beyni olanın yapması gerektiği gibi.
Komik çocuk
Elbette ki oyum Kılıçdaroğluna.
Tutupta bölücübaşı, bebek katili öcalanın kardeşini devletin televizyon kanalına çıkartıp oy istetenlere oy verecek değilim herhalde...

Herkes birbirine düşmüş yorumlarda. Ama işin özü şu: ne yazık ki ülkede oy verilecek bir tane adam yok. Hepsi birbirinden beter. 6lı masaya da hiç güvenmiyorum. Ama yapılacak en doğru (aslen doğru değil) şey 6lı masaya oy vermek. Mecburen oy vereceğim. Ama aslında Kemal'i aday çıkarmaları bile oy vermeyin bize demek gibi bir şey bence.
Hatta bence bu 6Lı masa oturdu konuştu. "Bu ülke ülke olmaktan çıktı. Ülkeyi bitirdiler iktidar olursak kabak bizim başımıza patlar biz en iyisi gelin birlik olalım. İktidar olmayalım." Demişler.
Tabi ki Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim. Ne mevcut iktidara ne de muhalefetin oyunu bölen küçük ittifaklara oy vermeyeceğim.
başkanlık sisteminde oy bölme yok ki çoklu aday vardır eski sistemde kaldı o
İktidara kurban ol sen
@tavuk_vicdanlı Kastettiğim muhalefete muhaliflik yaparak adayı yıpratmak idi. Bu küçük partilerin ikinci tur olursa kalamayacağı belli zaten. Ama insanların 2. tur için sandığa gitme motivasyonlarını düşürdüklerini düşünüyorum.
@Rebelradio Ben kimseye kurban olmam, kimsenin kulluğunu yapmam. Kendinizle karıştırmayın beni. Medeni tartışma ortamını bozmayın.
Hdpye bakanlık vereceğiz ve demirtasi hapisten çıkaracağız diyen de bay kemaldi haberin var mı?
@Rebelradio Her parti bakanlık alabilir, bunda yanlış bir şey göremedim. Kazanıldığı vakit Demirtaş’ın suçlu mu suçsuz mu olduğuna karar verilir; ben karar merci değilim, bilemem. Ayrıca Apo’nun kardeşini trt’ye çıkaran Kılıçdaroğlu değildi sanıyorum.. Her neyse, söyleyeceklerim bu kadardı.
muhalefete muhalefetlikte yapılır eleştirilirde hükümet eleştirildiği gibi mesela kimse kılıçdaroğlunun aday olmasını istemiyordu bu konuda kılıçdaroğlunu eleştiririm halk her zaman patrondur o masadakiler değil neyse artık iş işten geçmişir millet ittifakına başarılar diliyorum
@Rebelradio https://www.youtube.com/watch?v=doQFJm9eFpQ&t=175s sıkıyorsa buna cevap ver bakalım cevap veremezsin kıyamazsın savunduklarına
@Rebelradio cevabın bu kadar mı :) savunduklarında masum değil bu konuda https://www.youtube.com/watch?v=O9AFWYZJStI iktidarda masum değil
@tavuk_vicdanlı Bu arada kaynadı arada ama eleştiri tabi ki olmalı. Ama demokratik bir ortamda değilsek bu sağlanana kadar eleştiriyi bir kenara bırakıp karşı taraf gibi topyekun durmalıyız. Demek istediğim buydu. Yoksa bir diktatör gitsin öbürü gelsin değil.
yanlışa yanlış doğruya doğru dememiz lazım muhalefete muhalefetlik etmek muhalefet edilen muhalefete daha gaz vermiş oluyorsun güçlü enerji oluyorlar muhalefete muhalefetlik edenler yine nazik bir şekilde eleştiriyorlar öbür kanatta böyle iletişim yok halktan kopuklar böyle düşün bide :D
@tavuk_vicdanlı Maalesef nazik şekilde eleştirilmiyor.😅 Halk manipülasyona çok açık ve eleştirilerin tamamı yapıcı değil, eleştirenlerin tamamı gerçekten muhalif değil. Muhalefetin yaşlı kesimden çok da umudu yok. Ama böyle söylemler nedeniyle gençleri de ellerinden kaçırıyorlar.
neyse bu konu uzar ya yorumunu fazla meşgul etmek istemiyorum :)
@tavuk_vicdanlı Aynen, uzatmanın anlamı yok. Göreceğiz zaten 2 ay sonra. İyi günler dilerim.:)
seninle her saat nezaketen siyasileri tartışırım ama siyaset demek savaş demek şunu söyliyim düne kadar bahçeli erdoğana muhalifti şimdi kol kolalar , babacan akp ye ekonomi bakanlığğı yaptı ahmet davutoğlu akp ye başbakanlık yaptı , davutoğlu yüzünden suriyeliler doldu bu ülkeye o masanın cok eleştiri alma sebebi davutoğlu ile babacan , kılıçdaroğlu değil ben bu saydığım 2 isme güvenmiyorum siyasetçiler olarak ama siyaset diyip geçiyorum
iyi günler mi iyi geceler :D
@tavuk_vicdanlı Açıkçası ben de güvenmiyorum. En güvenilir bulduğum isim bile masadan kalkıp geri oturmuşken üstelik. Ama yapacak bir şey yok, her şey zafer için..
o saydığım 2 isim 2017 referandumunu destekleyen erdoğanın tek adam rejimini savunan isimler kılıçdaroğlu bunlarla oturarak çok yanlış yaptığını düşünüyorum iyi geceler :)
@XoxBurak Kime dedin bunu?
@XoxBurak selahattin demirtaş o cümleyi tam 12 Kasım 2012 yılında kullandı o zaman akp çözüm sürecinde değil miydi? ben mi yanlış biliyorum demirtaş bu cesareti nasıl aldı da meydanlarda söyledi?
Tuvalet terliği kafalılardan degilim. Kimine göre dogru kimine göre yanlış ama asla çizgisini bozmadan çizdiği idolojide yürüyen Erdoğan'la devam ederiz umarım. Bukelamun gibi her an renk degiştiren, hep beraber SAĞA DÖN dediğinde yarısı sola dönüp kavgaya tutuşan zevzeklerden kimseye fayda gelmez bundan adım gibi eminim!
2. resimde sanatçı, seçildiğinde millete sokacağı şeyi tarfi ederken görsellenmiş :)
Eğer dediğin gibi tuvalet terliği kafalı değil isen ülkeye bu kadar ne b. k olduğu belli olmayan Arap, Afgan ve Pakistanlı sübyancı sapık tecavüzcüleri ülkeye alan adamlarla birlikte olmazsın eğer diyorsan ki ben terlik kafalıyım buyur devam et. İşin komiği, bukelamun gibi her an renk değiştirenlerle birlikte olmam demişsin fakat bir gün HDP ye terörist diyen öteki gün TRT ye Osman Öcalanı çıkaran adamlara bir şey demiyorsun.. sence bu bukelamunluk değil mi?
Tayyip yeterki gitsin kopege bile oy veririm mantigi ile kemale oy verip ulkeyi ıq seviyesi kopek ile ayni olan adama emanet etmek, akp secmenine koyun diyenlerin asil koyun olduklarinin gostergesidir. Tayyip karsisinda 1 kere secim kaybetmis inceyi yerin dibine sokup 15 kere seçim kaybetmis adama oy verecekler. Ben ikisinede vermeyecem bir egitimci olan inceye dır oyum
Gerçekten mantıklı düşünuyorsun 15 kere seçim kaybetmiş koltuk sevdalısı birinde bukadar ısrarcı olan halkı anlayamıyorum
Halk onda israrci degil bir kismi partizan oldugu icin başında kim olursa olsun oy veriyor bir kismida sirtf tayyip gitsin diye verecek. Onda israrci olan 4 ünü toplasan yuzde 1 oyu olmayan adamlara ulke yonetmek icin soz hakki verdigi adamlar teşekkür icin onu aday gosterdiler.
İncenin vaatleri projeleri gayet iyiydi 6 masadan hiç mantıklı bisey duymadim 7 8 aydır Bi aday bile belirleyemediler analsamiyolar yarın cb olduğunda kimbilir je sorunlar cikicak gerci herkes tayyipten bikti düşünecek halde bile degiliz
Umarim ince daha çok oy alır sence 2. Tura ince kalirmi
Umarim kalır kk için risk almak gereksiz
İşte bakın bu bir kayıp daha. Kılıçdaroğlu 20 senede sayısız kere seçim kaybetti. CHP nin yalnız başına olan %23 oy oranı şimdi 6 Parti'nin ortak oyu olacak. Hadi bilemedin %30. Akp nin hiç seçim çalışması yapmasına gerek kalmadı. Otomatik bir şekilde şimdiden kazandi
Bi s.. git
Cahilsin zorlama sırıtıyorsunuz
Dünyadan bir haber
@MtAydın1907 işte bu kadar görüyorsun büyük resmi. 2000 yılından beri Kılıçdaroğlu sürekli kaybetti bu ısrar hem CHP yi bitiriyor hem de Kılıçdaroğlu'nun.. 6 koskoca 6 tane parti yine onu aday gösteriyorsa akp direk kazançlı cikacak. Eğer okuduğunu anlamıyorsan bir anlayana okuttur. Sana anlatsın. Akp kazansın demiyorum yanlış adam tercihi akp yi yine kazandıracak diyorum. Ama sen çok zekisin ya bizim cahil fikrimiz basit görünüyor. İBB ve Ankara belediyesini kazanmış örnekler varken neden ısrarla Kılıçdaroğlu? Zekice bı cevap versene
Git Defalarca seçim kaybetmiş Abraham Lincol hayatımı oku sonra. gel
Kendisini sevmem ama parlamenter sisteme geciste cumhurbaskanligini birakmasiyla ilgili maddey okuyunca olabilir dedim... bu cumhurbaskanligi eski parlamenter sisteme gecis icin basbakanlik secimleriyle eski siteme gecis yaparken ulkeyi yonetecekler
Çok mu güzeldi koalisyonlu darbeli parlemanter sistem igreniyorum bir tarihçi olarak o sistemden milletvekillerinin futbolcu gibi alındığı sistem
Darbeli parlementer sistemden mi bahsediyorum sence
Bu iş bitti Realist bakmak gerek. Kararsızlar gurubu partisine geri döndü. Bunlardan bir şey olmaz diye düşündükleri için Ama ben hiç şaşırmadım Tr nin Kualisyon dönemlerinden bir örnek gördük. Eskiden de böyleydi. Hükümet krizleri anlaşmazlıklar Bu ülkede bu kadar farklı ses birleşemez. Hadi diyelim seçildiler anlaşamazlar gine dagilip erken secime gideriz Bunun boyle olacağı belliydi. Yani her türlü Adam kazanıyordu.
Çevremde gördüğüm tüm 6 lı masaya umut bağlayanlar tek şey söylüyor,
"Belki parti oyum değişmez ama cb oyum İnce ye"
2. Tura Erdoğan ve İnce kalır, benim aldığım hava bu.
İmamoğlu ve Yavaş a güvenenler 4 günde onları da silmişler. Cesaret işiydi beceremediler diyorlar.
Büyük bir enkaz devraldık sözünü söyleyecek, geçen 20 yılda yapılmış her haksızlığın hesabını soramayacak hiç kimseye oy yok. Sadece Kılıçdaroğlu ve Akşener olsa tamam 6lı ne❗️Bu seçimde bana göre tek aday Muharrem ince ve 5yıl sonra parlamenter sisteme geçme sözünü verirse ona oy veririm.
Erdoğanın karşısında tuvalet pompası olsa oy veririm
Beyler ben küfürlü yorumlarınızı silmekten yoruldum, siz yorulmadınız. Kime oy veriyorsanız verin, gidin başka yerde küfürleşin
Biz malûm şahsın karşısında ıslak banyo terliği olsa ona bile oy veririz diyoruz hala oy verecek misiniz diye soruyorlar😄 Ama yerelde TİP benim favori partim olacak ❤️
Yorumları eğlenceli buldum, güzel soru.
Tek söyleyeceğim ben 26 yaşındayım yatağa kafamı koyduğumda son 8 senedir gelecek kaygısı oluşuyorsa doğdum doğalı yönetildiğim hükümetten kaynaklıdır çabuk unutan bir toplumuz. Ekmeğin sütün fiyatını depremi Kızılay'ı. Herşeyi güzel güldüm hayalperest insanlar her daim olacaklar. Özgürler. Ama fazla komik olmasınlar.
Kazanır kazanamaz bilmem ama Muharrem İnce'ye oy vereceğim ypg mı pyd mı herneyse teröriste terörist diyemiyor aponun heykelini dikeceğiz diyen terör seviciye terörle arasına mesefa koymuş saygın siyasetçi diyen sskyı batırıp bide şikayet eden dünya seçim kaybetme rekortmeni bi adama oy vereceğimi düşünmüyorum tayip olsun bu herifler yine olmasın Türklük tanımı sorgulamaya açan iha sihayı sorgulayanları desteklemiyorum..
Millet Erdoğana laf ediyor da ondan iyi yönetebilecek adam mı var mecliste? Kemale verseniz adamın kendine hayrı yok neyin tribidir bu?
Mansur yavaş diyorlardı o da cesaret edemedi reisin karşısına çıkmaya
Ya cidden Erdoğan'ı beğenmiyor millet ama diğerlerine oy vereninde aklı yoktur NET
Millet beğenmiyor ama içten içe de biliyor adamın iyi yönettiğini özellikle dış siyasette
Bencede yediremiyorlar kendilerine ataturkun partisi diye bunları destekliyorlar ama bunlar Allah korusun başımıza geçse içimizden geçerler sonra da bu günleri mumla ararlar
Kesinlikle öyle atatürkçü olunca illa kemale oy atma zorunluluğu yok inceye atsınlar
Valla Kemal neyse ince o imamoğlu da o mansur da akşener de o hepsi aynı yerden çıkma hepsine karşı bir tiksintim var hiç samimi gelmiyorlar zaten Erdoğan gibi sözünün eri bir insanı istemeyip de bu samimiyetsizleri başımıza istemek ne kadar zeka belirtisi bilemem ama hayırlısı olsun herkesin kendi kararı tabi ki
Ben de zaten büyük ihtimal erdoğana atcam ama bir ihtimal de ince
Yahu ne anlatıyorsunuz siz be? Yorumlarınız bana göre saçma geldi nedeni ise kemal kılıçdaroğlu'nu sevmiyorsunuz veya beğenmediğinizden olabilir ki bende pek beğenmiyorum ama mevcut iktidara da oy vermem. Niye vermem? Çünkü deprem konusunda ne kadar rezalet bir yönetim olduğunu herkes gördü artı o kızılay'ın başında ki h. aini görevden alacağına sahip çıktılar! Bu seçimin öneminin farkında olmadığınız belli. Ha bu arada muharrem ince'yi desteklerseniz lafım olmaz en azından bir değişim olması adına iyi bir alternatif olabilir ancak ikinci tura kemal kılıçdaroğlu ve erdoğan kalırsa kesinlikle beğenmesek bile kılıçdaroğlu'na vermek lazım sonuçta bu adamı hiç denemedik. Arkadaşlar fenerbahçe stadında bir grup taraftar hükümet istifa tezaruhatı yaptı diye 35 bin kişiye 6222'den statlara girme yasağı geldi bu adalet mi soruyorum size?
@Reykart2 10 defa kaybedip 11. kez şansını deneyen adama ben oy vermem
@Rebelradio Yahu vermeyebilirsiniz o senin görüşün saygı duyuyorum görüşüne. Ancak 35 bin taraftara bir grup taraftar hükümet istifa dedi diye ceza vermek adalet değil ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin hiç birinde hükümet istifa demek suç değil anayasal haktır, devam ediyorum... Bu kızılay'ın başında ki zat millet cadır ararken parayla ahbap veya afad'a çadır ve gıda skandaldır! Ve bu iktidar birde bu kızılay'a sahip çıktı ve neden o başında ki zat görevden alınmadı? Sonra okuyorum yazılanları herkes chp terörist hdp ile iş birliği yapıyor diyor ancak yanılmıyorsam iki ay önce falan akp heyeti hdp'nin ayağına gitti? Neden? Siyasi çıkar için ve kimse o zaman bunlar terörist demedi veya geçen seçimde bu osman öcalını trt'ye çıkartan kim? Onun için bu iktidara oy vermem kardeşim isterse karşında ki 10 seçim kaybetmiş olsun, ha bende ince'ye verebilirim ama ikinci tur inci erdoğan veya kemal kılıçdaroğlu erdoğan olursa kemal kılıçdaroğlu veya ince'ye veririm ama iktidar'a kesinlikle vermem...
Valla kimse kusura bakmasın ama bu derece büyük bir afetin hiç kimse bu kadar hakkından gelemezdi ayrıca ataturke hakaret eden ceza alırken iktidara da hakaret eden bir zahmet ceza alsın. Koskoca cumhurbaşkanı sonuçta düşünce özgürlüğü adı altında siz iktidara hakaret ediyorsunuz kapalı kadınları yobaz diye aşağılıyorsunuz ama muhalif partilere toz konmuyor ne hikmetse
Erdoğana hakaret edeni içeri alıyorlar zaten yiyorsa edebilen etsin
Hicbir gelişmiş ülkede bu yoktur demişsiniz ama avrupada ya da amerikada hükumete isyan edenler içeri tıkılıyor neden Avrupayi mükemmel gösterirken gerçekleri cımbızlıyorsunuz? Ben asla elestiremez demiyorum tabi ki eleştirmek hakkımız lakin insanlar saygılarını yitirmiş durumda nankörlük ediyorlar
Ayrica Kilicdaroglunu sevmiyorum demişsiniz fakat sırf Erdoğana olan kininizden dolayı sevmediğiniz bir insana ülke millet vatan namus emanet etmek ne kadar mantıklı bir hareket Erdoğan aşağı yukarı 10 senedir bu ülkenin başında ve ülke hala ayakta millet açım diye kameraya ağlıyor sırf hükümeti kötülemek için hiç aç görmesem inanicam millet drama queen drama king kesilmiş başımıza ülke gayet iyi durumda ekonomik kriz var diyorlar ama bir iktisatçının kızı olarak konuşuyorum ki ekonomi sandığınız kadar kötü değil adam bu ülkeye iyi dayanıyor cidden daha ne yapmasını bekliyorsunuz? Ondan önce çok mu mükemmeldi? Kendi ayaklarımızın üstünde durabiliyor muyduk? Söyle söyleyeyim 10 seçimdir kaybeden kılıçdaroğlu erdoganin tüm bu yaptıklarını yapabilecek mi? Ya da bir başkasını bunu yapabilecek mi? Allah'ın belediyesini emanet etti bu millet de onun bile hakkından gelmediler ülke mi emanet edilir bu insanlara?
@jasminlady cumhurbaşkanımızın şahsına hakaret eden kesinlikle ceza alsın ve bu sadece erdogan için değil kim olursa olsun o makamda ki hiç kimseye kimse hakaret edemez ve o hakka sahip değildir... Yalnız fenerbahçe taraftarı hükümet istifa tezaruhatı yaptı ve sadece bir grup taraftar herkes değil, kaldı hükümet istifa tezaruhatı bir hakaret değil. Ondan sonra başörtü konusunda benim ailemde başörtülü insanlar var, anne annem ve teyzelerim başörtülüdür ve kimsede onların başörtüsüne laf edemez kaldı ki benim aile tarzımda muhafazakardır ve bende öyle her tarafını açıp saçan kişileri tasvip etmem ancak herkes istediği gibi yaşadığı için sevmesemde saygı duymak zorundayım. Depreme gelince ne kadar büyük felaket olduğunu tartışacak değil ve seninle aynı fikirdeyim ancak bazı enkazlara 3-4-5 gün kimse müdahele etmedi yardım ekiplerinin az sayıda olmasından dolayı ve çoğu insanımız maalesef yardımın gecikmesinden dolayı hayatını kaybetti...
Cok haklısınız iktidarda chp dahi olsa hakaret eden ceza almalı bu konuda hemfikiriz. Hükümet istifa hakaret değildir elbette. Ama böyle ortalığı velveleye verip show yapmak yerine seçimi bekleyip oyunu başkasına kullanmak daha erdemlice değil midir? Aksi takdirde bu hükümete saygısızlıktır kaldı ki başımızdaki de insan. Duyhusal bakarsak olaya kendinizi onun yerine koymayı denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Ayrıca depreme yardım falan da gecikmedi 10 il milyonlarca insan hepsine aynı anda nasıl yetisilecek? Firmalar markalar millet yardım etmek zorunda burada her iş devlete bakamaz ataturk özel sektöre ihtiyaç vardır diyorsa bu da kastettigi şeyden birisidir diye düşünüyorum.
Kapalıları sevmek zorunda değilsin bende çıplak sevmiyorum ama arımla durup kimseye dil uzatmıyorum en azından bunu yapabilirsiniz belki adamlığınıza çok gelmezse ve ataturklr erdogani da kiyaslamiyorum sonuçta ikisi de cumhurbaşkanı Turgut Özal ile de kıyaslasam aynı sonuca veririm ecevitle de kiyaslasam aynı sonuca veririm hepsinin tek bir özelliği var o da cumhurbaşkanı olmaları. Bende şunu söyleyeyim diğer fikirlere kulağını tıkayıp gözünü kapatman ve insanı BOŞ adı altında yargilaman da senin harbi aptal olduğunu gösteriyor bence vakit kaybı da sensin. Ülkeden sürme hayallerini rüyanda bile göremezsin zaten de neyse güleyim de boşa gitmesin bari ülkeye fazlalık sizsiniz beğenmiyorsan git o zaman
@jasminlady Ülke bence iyi durumda değil. Resmi rakamlara göre yüzde 80% enflasyon olan ülkenin ekonomisi nasıl iyi diyebilirsin? Avrupa'da hükümet istifa diyebilirsin ve seni bunun için içeri falanda almazlar, ha hakaret edersen tamam o zaman farklı olur. Ondan sonra avrupa'da enflasyon ortalama yüzde 10% olarak açıklanıyor ki o da yalan oralarda enflasyon bu sene yüzde 25-30'larda bizde 80 diyoruz ama bence 150% falan yani herkes rakamları çarptırıyor... Artı erdoğan 20 yıldır görevde ve allah'ı var ilk 10 yıl çok iyi yönetti ve özellikle bu son 4-5 yıldır cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinden beri ekonomi maalesef kötüye gitti. Iyiken nasıl sorumlu iktidarsa ve alkışı alıyorsa iyi olmadığı zamanda eleştirmek en doğal hakkımız ve bence bu seçim değişmesi lazım artık... Evet kemal kılıçdaroğlu'nu beğenmiyorum ama birde onlar yönetsin 5 yıl, ha eğer muharrem ince ikinci tura kalırsa muharrem'e veririm ama mevcut iktidar'a kesinlikle oy vermem...
Valla ne desem bilemiyorum kimseyi kararından döndüremem sonucta ve kendimi de burada açıklamak zorunda değilim herkesin kendi fikri karisamam herkesin doğrusu en doğrudur hayırlı geceler
He he aynen sen de boş vaatler ya da lAiKliĞi saVuNaCaaAağĞz adlı şiiri dinleyebilirsin
@jasminlady Bende spor'un içinde siyasetin olmasından yana değilim ve insanlar orada hükümet istifa diyeceğine sandığı bekleyip oy kullansın kesinlikle haklısın. Ancak bir grup taraftar hükümet istifa tezaruhatı yaptı diye 6222'den stata giriş yasağı alması adalet değil. O zaman beden devlet bahçeli lehine bu hafta karagümrük maçında tezaruhat yapan taraftarlara spor'a siyaset karıştırıyorlar diye 6222'den işlem yapılmadı? Yani lehte tezaruhat olunca sorun yok, alehte olunca ceza var işte ben buna karşıyım. Iktidar gücünü böyle işlere kullanmamalı, veya enerjisini problemlerimze harcamalı. Bu kızılay'ın başında ki zat neden hala görevde kimse bunu sormuyor. Işte değişim istememin sadece bir kaç tane nedeni budur...
Ama şöyle düşün bir de bu taraftarları içeri almadı 2 gün sonra başka bir isyan çıkacak devleti hizaya almak istiyorsan birkaç kişiyi feda etmelisin bu eski bir siyaset stratejisidir bunların kökünü kurutmazlarsa çok afedersiniz ama ota boka isyan çıkar sonra bloklasmalar olur ve devlet içerden yıkılır şu an o yolda gidiyoruz zaten devletin bunu bir şekilde kontrole alması lazım
Lan oğlum profilini biraz kurcalayinca ne kadar saygısız ve seviyesiz bir herif olduğun belli kendi fikrin dışındakilere köpekleniyorsun neyin tribi lan bu ergen misin anasını satayım
Eğer devlet bahçeli lehine tezaruhat eden karagümrük taraftarına da 6222'den işlem yapılsaydı iktadarın aldığı kararı doğru bulur ve gerçektende spor'a siyasetin karışmasını engellemek istiyor derdim ama lehte olunca sorun yok ama alehte olunca ceza işte öyle olmaz. Veya şöyle düşün bu taraftarlar muhalefet alehine tezaruhat yapsa yine 6222'den işlem yapılırmıydı sence? Zannetmiyorum çünkü işlerine gelirdi... Artı fenerbahçe taraftarlarına kayserispor maçında neden taraftar yasağı geldi herkes biliyor ve güvenlik falan bahaneydi hedef o tezaruhatları yapan fenerbahçe taraftarını cezalandırmaktı ve mahkeme kararı bozmasına rağmen alel acele ikinci karar çıkartılıp yasak getirildi yine türkiye'de adalet kavramı ciddi şekilde zarar gördü...
Cidden konu taraftarlar mi şu an 🤨 bence konu gereksiz uzadı sohbet için teşekkürler hayırlı akşamlar
@jasminlady
Sen cahilsin bu kadar yazma
Git ver oyunu
Aydın arkadaslarim bu koyunlara laf anlatmayin bunlarin hayalleri yok yukselme hedefleri yok siyaset bilgileri yok liyakatten haberleri yok gozlerini acipta baska ulkelere baksalar bizdeki yanlislari gorecekler ama bakmazlar koyunluk boyle bisey optum bye
Ülkeyi batıran adamlara mi oy verelim?
Koyun sizsiniz be bi b o k yapamayan heriflerin yıllardır peşinden gidiyorsunuz cahiller gözünüzün önündekini görmekten acizsiniz kendinizi aydın sanıyorsunuz acıyorum size inşallah doğru yolu bulursunuz ne diyim ayrıca beğenmiyorsaniz da kapı orada defolup gidebilirsiniz memleket iki üç cahil cüheladan kurtulur
@naberbebeyiim başka ülkede yaşa o zaman memnun değilsen kimseyi zorla tutan yok herkes istediği yere defolup gidebilir?
Kudurmuş köpek gibi saldırmaya başlamış 🤣🤣🤣 kudur kudur daha çok kuduracaksiniz...
Kaybetmeye dewamke
20 yıldır akp ye veriyordum 🤣🤣🤣 artık vermiycem ve değişecek...
Vurdum gol oldu 🤣🤣🤣
Defolup gitmek istiyorsun sanırım gidebilirsin. ülkemi seviyorum bir yere gitmem. Ama gidecek olan çok kişi var yakında göreceksin sende... inanmaya bilirsin ama gerçek bu... 50 kişilik aile buzamana kadar akp veriyorduk artık 1 tane oy gitmeyecek...
Kudurma niye kudurmuş köpek gibi saldırgansin🤣🤣
@crazy-_-man ben gitmem memnunum sen git memnun değilsen
Ülkemi seviyorum gidecek olanlar düşünsün 🤣🤣🤣
Tabi ki vereceğim. Erdoğan rejiminden kurtulmalı bu ülke
Kesinlikle vereceğim kazanacağına inanıyorum artık aday seçme yok Erdoğan'ın karşısında kim olursa olsun desteklerim bu zulüm düzenini bitirecek kim olursa olsun oyum ona
Hayır asla vermeyeceğim
Kukla gibi Cumhurbaşkanına oy vermek aptallık olur
Diğer ülkelerin Cumhurbaşkanı olan kişilerine baktığım zaman Kılıçdaroğlu çok pasif bir şahsiyet
Daha kendi içinde anlaşamayan bu kişilere oy vermek aşırı mantıksız olur
Ben oyumu beni ve ülkemi alt seviyeye indirecek birine değil yükseltecek bir kişiye veririm
Tayyip erdoğan karşısında tek seçenek olursa mecbur vericez yapacak bir şey yok. Mülteciler burada kalacak diyene oy tabi ki vermiyorum.
6’lı masa çok büyük sıkıntı, iktidara geldikten sonra her ayrı düşmede ülkede yer yerinden oynar. Hepsi birbirinden farklı gruplar illaki anlaşmazlık olacak zaten daha seçim gelmeden bir bomba patlattılar.
Seçilirse bile ülkeyi tek partinin yönetmesi taraftarıyım
Ancak Bay Bay Kemal olur iyi oldu bunun aday olmasi Tayyibin kazanacaginin garantisini vermis oldu buna ancak 23 Nisan yakışır 23 Nisanda bir gun boyunca koltuga otursun hevesini alsın yeter
Evet oyum Kılıçdaroğlu'na çekemeyenler, düne kadar sırıtanlar kudursun :D
Altın tepside Tayyibe verdiler başkanlığı. Bu hırs, bu koltuk sevdası ülkeye fayda vermeyecek. Adam dünya siyaset literatürüne girecek, rekorlar kitabına adını yazdıracak yenilgiye doymadı diye.
Bencede buna asla veresim yok en kotu muharrem inceye
@naberbebeyiim Mansur adaylığını koysaydı keşke, siler süpürürdü. Ah Kemal ah yaktın bizi. Şu sıfata nasıl oy verelim yahu.
Ekrem ve Kemal Önce Ülkemin İstiklal Marşını Okumayı Öğrensinler, Sonra Çıksınlar Milletin Karşısına.
https://www.youtube.com/embed/Qk7hKppDcwkVarsayalım ki siyasetin içinde Erdoğan hiç olmadı. Ak parti diye bir parti yok. Bu adama oy yine vermem. CHP'nin koltuğunu zerre haketmeyen, vasıfsız birisi olarak görüyorum. Buna vereceğime Erdoğan'a oy veririm daha iyi.
ya erdoğana ya da inceye vereceğim oyumu. Hdp yle aynı masaya oturma ihtimali olan altı küçük partiye oy atacak değilim, en azından o kadar da... değilim.
Başka aday çıkmazsa veririm ama Muharrem ince veya ümit izdag gibi isimler de adaylığını açıklarsa büyük ihtimal onlardan birini seçerim. Ama şu an seçenekler dahilinde Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum.
erdoğanın karşısına köpek bile koysalar ona oy vericem. bu kadar ikinci sınıf hissedilmedim be bu ülkede. ülke özellikle de İstanbul yabancı, sığınmacı ve kaçaktan geçilmiyor. BARINAMIYORUZ...
Evet, sebeplerini buraya yazacak olursam sayfalar yetmez. Oyum Millet İttifaki'na, BAŞLIYORUZ...
Adamlar aylarca oturup kalktılar vardıkları nokta 40 tane cb yardımcısı. Vermeyeceğim. Beyni olanın da araştırıp vermemesini tavsiye ederim
Cumhurbaşkanı yardımcıları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olacağından dolayı, Kemal Kılıçdaroğluna vericem. Eğer böyle bir vaatle gelmeselerdi 1. turda oyum Muharrem İnceye olucaktı.
Vermeyecem !!! 7 başlı ejderha Başkanlık Ülkemizin vakit kaybıdır. Koalisyon daha seçilmeden ortada sofra yokken kavgaya başladı sofraya oturunca neler olacak neler.
😂 şahsen İstanbul'a hiç bir hayrı olmasa da imamoğlu buna göre biraz daha oy alırdı ama gel gör ki çhp 10. Cü golü yemek üzere. Nasıl bu hale düştü hayret
Asla devlet ve İslam düşmanı bunlar kendi ağızları ile açıkladılar iktidar olursa yapacaklarını altılı masa bunlar. musluman bile değil. Dış güçlerin piyonu.
Aday mansur yavas olmalıydı ya da imamoglu kılıcdaroğlu erdoğana hizmet edecek onu kazandırcak yine.. bu 6 lı masadan bişey çıkmayacağı belliydi..
İstenmemesine rağmen kasıtlı olarak aday olduğunu düşünüyorum. Eski bir chp li olarak kk hükümete hizmet ettiğini ispatlamış oldu bu tavrıyla. Ben inceye oy vereceğim çünkü kk ne yaparsa yapsın Erdoğan karşısında kazanamaz. En azından vicdanen rahat hissetmek için dürüstlüğüne inandığım adaya oy vereceğim sonra zaten kaybedeceğiz. Çünkü sorun sadece politikacılarda değil halkta da var.
Nasıl ki bazı dizilerde sürekli aynı kişileri görüyorsak siyasette de hep aynı kişiler. Bize sunulan bunlar. Neden hep aynı kişiler diye sorgulayan yok.
Bu adam bana istenmeyen ama hala kalmak için çabalayan birisini hatırlatıyor.. O yüzden pek verme taraftarı değilim ama şu an için en iyisi vermek olacak gibi. Bakalım..
Kılıçdaroğlunun karşısına tosuncuk çıksa ben tosuncuğu desteklerim 😂
kısa ve net asla oyumu vermem
Asla vermeyi düşünmüyorum benim oyum Recep Tayyip Erdoğan Çünkü bu 6'lı masa iktidara gelirse Türkiye'nin battığı gündür
Dün birbirlerine demedikleri kalmamıştı. Bugün yine birlikteler.. vay arkadaş 🤔
Oyum Erdoğan'a
Hayır mevcut iktidara vereceğim kaliteli bir muhalefet lideri göremiyorum ülkeyi yönetebileceğini düşündüğüm güçlü bir lider yok Erdoğanın karşısına çıkabilecek
Kılıçdaroğlu ve yandaşları kazansalar da bu ülkeyi yönetemezler, bir koltuğun bir sahibi olur 10 tane sahibi olmaz. Ben İnce ye oy vericem bana en mantıklısı o geliyor. Ki eğer 2. tura kalırsa Muharrem İnce çok rahat alır seçimi.
Bende trabzonluyum sorun yok :)
@aerolite o ne demek, kim neyi götürmüş. Ben Erdoğancı değilim ama şimdi İnce de rizeli diye ona neden oy vermim. Akıl kullanmak bu kadar zor olmamalı,
İkinci asamada erdoganin karsisina kim cikarsa veririm ancak birinci asamada asla ona oy vermem
Abisi ablası kardeşi olan hekes bilir evdekiler anlaşamazken 6 insan nasıl anlaşacak 5 parmağın biri bir değilken 6 farklı düşünce tek istek Recep Tayyip Erdoğan gitsin istiyor sonuç Kemal Kılıçdaroğlu aday oluyor yanlış aday.
Her zaman oyum Kılıçdaroğluna olur ölene kadar✌️
Hdp bu masanın gizli ortağıdır ak Parti'ye basacam seçimlerde
Bu ülkeyi bir an evvel terk etmem şart 4 sene daha erdoğan otokrasisini çekemem artık
Annemin katillerine oy vermicem ztn Erdoğana oy vereceğime ölürüm daha iyi
YouTube shortslarına göre ben oyumu veriyorum. Muharrem İnce yapılan editler daha bir hoşuma gitti bu yüzden Muharrem İnce
Asla vermeyeceğim kendisinin Erdoğan'dan hiçbir farkı yok yıllarca Cumhuriyet Halk partisinin koltuğunu işgal etmiştir bunca yenilgiye
kimseye oy vermeyeceğim kimseden umudum yok.. ama akp nin gitmesini isterim belki bu yüzden verebilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?