Yakin zamanda veya geçmiş zamanda büyük depremlere yakalanıp kendini dışarı atabilenlere sorum olucak. Oncelikle çok geçmis olsun, amacim asla o anları size hatirlatmak degil, kendimce bilgilenmek. Deprem aninda depremin durmasini bekleyip sonra mı kendinizi dışariya attiniz, yoksa o anki telaşla direkt olarak kactiniz mi? Sizce zemin kattakilerin depremin durmasini beklemedem kaçmalari mantikli mi?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Çok garip ama bunu biliyor olmama rağmen asla evde duramıyorum. Hafif bir sarsıntı bile olsa kaçıyorum ben djdj
Ben de oyleyim. Gece olunca ufak sallantilarda cıkmiyoruz evden ama ben o gece uyumuyorum. Gunduz olursa evde tekim zaten direkt kaciyorum bende
Merdivenler çok tehlikeli ama ya vaktim varsa düşüncesi oluyor hep kafamda.
Evet ya. Ozellikle yuksek katlarda oturanlar icin durum böyle. Kaçsam mı, saklansam mı ikilemde kaliyorsun. Hakkimizda hayirlisi
Umarım bir daha 5 den yukarı depremler görmez bu ülke çok çok amin ( bilim şaş pls)
30 - 40 saniye sürüyor, hadi 1 dk olsun
1 dk içinde çıkabilşyorsan çık
Merdiven ve asansör en tehlikeli yer
Onları kulllanmadan çık
Zemin kata tasiniyoruz bu ay. Balkonumuz direkt bahceye çıkıyor. Diş kapi da yakin. Eger evde yakalanirsak kaçarız yuksek ihtimalle
Binaya güvenmiyorsan zemin kattaysan ve zemin sıvılaşmaya müsaitse direkt kaçmalısın çünkü sıvılaşma da bina yerin dibine çöküyor.
Buyukcekmecedeyiz , tasinacagimiz bina yeni yapildi ama sonuc olarak sivilasmaya musait bir zemini var bu semtin. O yuzden evde yakalanirsak direkt balkondan veya dis kapidan kacariz
Deprem esnasında kaçamazsın canım deprem anlik saniyeler süren bir durum mecbur deprem esnasında yaşam üçgeni kurmak zorundasin
6 Şubat 4.17 de deprem anında dışarı kaçtığım için şu an hayattayım Allahın yardımıyla
Çok geçmiş olsun gercekten🙏Allah kurtarmis
Dışarı kaçtım ve bahçeden yola koşarken bina olduğu yere çöktü zemin katta oturuyor olmasaydım şansım yoktu
Allah ben ve aileme dışarı cikmamiz için süre verdi şükürler olsun demek istedigim su ki zemin kattaysanız çok hızlı hareket ederek dışarı çıkmalısınız
Dusuncesi bile kotü. Allahı'ma çok şükür ki ailecek disari cikabilmissiniz. Yikılan ev olsun yeter ki canıniz sag olsun. Allah sizi birbirinize bagislamis. Tekrardan cok cok geçmiş olsun.🙏
İstanbuldaki depremde nerede olacagimiz bilinmez, ama olur da evde yakalanirsak direkt olarak kendimizi disari atariz kesinlikle. Hepimizin hakkında hayirlisi olsun
Teşekkürler çok sağol amin evet hakkımızda hayırlısı
Ben kaçmak ile kacamamak arasnda kaldım ve yatağın yanma kapandm bina çöktü merdivendekiler kaçamadı yasamni yitirdi ben Enkazdan cktm
Çok geçmiş olsun gerçekten🙏 iyi ki o an yatağın kenarina kapanmissiniz
Deprem çantası şart içerisine protein içerikli şeyrn. koyun dolaptan uzak durun ben bir daha asla elbise dolabı almam
Bazen kapılar sıkısyr açılmyr dikkat edin
Ailecek bir bavul hazirladik camasiriydi kiyafetiydi islak mendil, vs var. Cadırimiz da var bir tane. Onunla birlikte arabanin bagajina koyduk. Sonucta depremden sonra bir sure kimse evlere giremiyor
Yeni eve tasinicaz. Zemin kat. Dolabımi da yatagimdan uzak yere koymayi planliyorum
Mükemmel yaptınız Allah kimseye yasatmasn
Evet kapilarin sıkişma ihtimaline karsi hic kapatmiyoruz zaten. Katta araya kalin kitaplar koyuyorum ki kapanmasin. Ama diş kapı sıkışirsa balkondan kacariz tabi
Amin inşallah. Tavsiyeleriniz icin de cok teşekkur ederim. Gecmis olsun tekrardan
Hakkımızda hayırlısı olsun umarım hiç yasanmaz
Tsekkur ederim sağlıcakla kalın Allah ysatmasn
Valla biz ölümü bekledik kaçmak istesekde kacamayacaktik cunku kaçmak en büyük hatadır bence deprem bitmeden kaçanların %99 öldü diye tahmin ediyorum
Biz zemin kattayız kaçmadık açıkçası ama kaçmak mantıklı gibi o an düşünemiyosun
Kesinlikle. Oncesinde her ne kadar "deprem olursa yatagin , koltugun kenarina kapanirim vs " diye dusunsen de o an bir anlik sasiriyosun. Ve direkt kaçmaya yoneliyor aklin. Normalde ust katlardaysa asla dogru degil ama zemin katta olup merdiven gerektirmeden disari cikabilecek pozisyondaysan kacmak en mantıklısı bence
Evet ama işte insan psikolojisi ilk olarak kaçmayı düşünüyor. Allah bir daha yaşatmasın diyeceğim de deprem ülkesiyiz. Bilinçlenme şart
Aynen öyle. Maalesef fay dolu ulkenin her yeri. Dediginiz gibi bilinçlenmek cok onemli
Bakalım neler olacak. İyi geceler size
Size de
Durmasını beklemen lazım