Icra takibine takipsizlik verilmiş E devlet den gördüm neden takipsizlik verilmiş bu ne anlama geliyor benim önüme yine çıkmaz mı bir yerde yani takipsizlik verilen icra
Karşı avukat dosyaya 1 yıl içinde işlem yapmamış dosya takipsizlikten düşmüş. Konu kapanmıştır. Önünüze bir daha çıkmaz
0
22 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama borcun tamamı kapanmamış Turkcell i aradığım da biraz borç gözüküyor diyor icra gözükmüyor ama kara listede gözüküyorsunuz diyor icra yeri herhalde tümden halletmemiş işi yarım bırakmış kapatırken
Dosyaya takipsizlik verilmişse dosyanın hükmü de borç da artık yok anlamındadır. Turkceli boşverin. Hiçbir yerede para yatırmayın. İcra sadece verilen parayı alır karşısı talep etmedğinsürece de ondan talep edemez. Turkceliin avukatı dosyayla ilgili herhangi bir işlem yapmamış dosya dava takipsizlikten düşmüş dava borç sonlanmıştır. Karaliste olayı da 2 yıl içerisinde bu dosya BDDK ya bildirilir ve karalisteden çıkartılır.
Anladım ama 1460 tl borç gözüküyor diyor hocam Turkcell müşteri hizmetleri bende dedim 2 data 1 normal hat borcu 9,40 9,70 10,35 kuruş olarak e devlet den gördüm kapanan icra haricinde bu 3 numara da olan rakamlar dedim hayır burada bu 3 numara toplamı olan rakam 1460tl dedi beni soymaya çalışıyor herhalde bu Turkcell ödeyelim 30 tl yi diyorum 1460tl çıkıyor ama hesap siz o zaman Turkcell şikayet oluşturan şikayet iletin size donerler diyor icra yerini arasam şimdi onlar tmiz kağıdı verir mi bilmiyom ortalığı da karıştırmak istemiyom icra zamanı Biraz borcu hafiflettim kalan az miktarı da ödemek istemedim çünkü fazladan haksız yere çıkarılmış rakamdı ne oldu bilmiyom icra sildi sandım yoksa bu 1460t dedikleri omu pek anlamam ama icra kapandı onu iyi biliyorum
Şikayet vs oluşturmanıza gerek yok kendileri dosyayı takip etmemişler dosya icradan otomatikman düşürülmüş. Sizin kimseye borcunuz yok. Turkcell elden ne koparabilseme gidiyor anlayacağınız. Sizin elinizde hukuki bir belge var artık. Turkcelle geçmiş olsun.
Anladım sağolun hocam güzel bilgiler için ama Turkcell den bir alışveriş yapamam yapmaya kalkışsam kara liste muhabbeti çıkar eminim oda sorun değil zaten alışveriş yapmayacağım
Takipsizlik kararı verilen icra dosyaları alacaklı veya vekilinin talebi doğrultusunda yenilenebiliyor arkadaşlar bilmedikleri için dosya kapanmış takip etmemişler borcun yok vs demişler ama dediğim gibi alacaklı veya vekili isterse dosya yenilenebilir aynı dosya üzerinden icra takibi devam eder yeni bir numara alarak
@bordoberee61 haklısınız. Soran kişi böyle bir bilgi de bulunmadığından cevabımız genel olmuştur. İzninizle bir hususta soru sormak isterim; 2020 yılına ait bir önce borca itiraz edilmiş sonrasında alacaklı varlık şirketinin borçluyla mutabakatı sonucu belirli bir ödeme gerçekleşmiş. Ödeme antlaşma metninde her türlü harç. masraf dahil anlaşılarak (7000) alacaklı avukatının hesabına yatırılmıştır. Fakat şirket artniyetli borçluya "tahsil harcı hariç ödeme yapılarak dosya kapanmıştır "yazısı göndermiş dosyayı icradan kapatmamış akabinde 2023 yılında ilk borç miktarı olan 28000 tl den dosyayı yenilemişler. Borçlu, bunun üzerine hemen icra dairesine mutabakat yazısı, banka dekontunu gönderip dosyanın kapanmasını istesede icradan red yemiştir.( Alacaklının ödemeyle ilgili herhangi bir beyanın ve tahsil harcının ödenmediği gerekçesiyle) Soru 1) ilk borca itirazım halen geçerli olduğundan itirazın iptali davası açmadıkça -ki açsalarda belgeler bizim lehimize-herhangi bir mal varlığımıza ipotek koydurabilirmi?
soru2) Bu varlık şirketini dosyayı kapatmaya nasıl zorlayabilirim? BDDK na mı şikayet etmeliyim yoksa daha keskin bir yolu varmıdır hocam?'
Öncelikle borca itiraz ettiğinizi ama sonrasında ödeme yaptığınızı beyan etmeniz sizin borcu kabullendiğiniz anlamını taşır. Sorularınıza gelince yenilenmiş dosyada size tebliğ edilen yenileme emrine itiraz etmeniz gerekir borca itirazınız var ise bu itirazın sonucunu görüşmek ve karar bağlamak ise mercinin görevidir icra memurunun degil icra memuru dosya üzerinde itiraz konularına karar verme yetkisine haiz değildir eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız dosyanızın icra memurluğundan onaylı bir suretini alarak memur hakkında şikayetç olabilirsiniz. Eğer memur icranın devamına karar verdiyse diğer dedikleriniz olur yani haciz vs işlermlerine alacaklı taraf devam edebilir çarpım şirketi sizin ödeme yaptığınız çarpım şirketimi? Bunu belirtmemişssiniz
@bordoberee61 2020 senesindeki borca itiraz 21000 üzerinden idi. İcra takibini durdurduk. Sonrasında varlık şirketi avukatıyla anlaşarak borcu 7000 tl indirdik ve alacaklı av. ıslak imzalı bir protokol metni tarafımıza yolladı. Buradaki metinde her türlü harç, masraf dahil olmak üzere 7000 tl nin ödenmesi halinde borcun kaldırılacağı yazıyordu. Gerekli ödemeyi avukatın metinde yazdığı hesaba yollayarak dekontumuzu aldık. Fakat alacaklı avukatı bize borcu yoktur kağıdını >>"tahsil harcı hariç<< dosyanın kapandığı şeklide yolladı. Acıkcası biz herhalde bir kelime hatası olduğunu sonuçta elimzde banka dekontu ve mutabakat metnimiz olduğundan kurcalamadık işi. şimdi tarafımıza sms gelince onlardan endevletten dosyaya dair hiçbir işlemin olmadığınıdosyanın kapatıpmadığını gördük. Karşı tarafı aradığımızda tahsil harcını ödememişsiniz dediler bizelümizde sizinle protokolumuzde anlaştığımızmiktar da her türlü harç, masraf dahil olmak ğzere borcumuzu ödedik desek te inceleyeceğiz dediler ama yine hiçbir işlem yapmadılar. Bizde elimizdeki belgeleri icraya gönderdik yine de ne olur ne olmaz diye. red cevabında << takibin borçlular yönünden daha önceden durdurulduğu ancak alacaklıtarafından dosyanın haricen tahsil edildiğinedair bir beyan ve tahsil harcı bulunmadığı>>>>gerekçesiyle takibin kapatılamayacağı cevabı geldi.
icra yönünden bizim elimizde ki dosyaya da sunduk her türlü belge mevcutsa bu artniyetli Varlık şirketinin bize zararı olur mu? Şu aşamada onları BDDK ya şilayet etmelimiyim? Bu konuda bilginiz varsa hocam yardımınızı ricaedeceğim
@bordoberee61 yok aynı dosya no. Yenilememişler ama Ödemeyi yaptığımız halde tahsil harcını yatırıp haricen biz paramızı aldık beyanı verip 2020 de kapatmamışlar dosyayı. 28000 den 3 yıllık faiziyle devam ediyor. Habire sms atıyor şirket kardeşime. Dediğim gibi bizim elimizde her türlü belge var bu konuda rahat olmalımıyım? Bunları BDDKya şikayet etsem bir sonuç alabilirmiyim?
Para koparmanın peşinde oldukları art niyetli oldukları kesin 2020 yılında yaptığımız itiraz dosya no değişmediğinden halen geçerli o halde. İtirazın iptalini elimizde mevcut belgelerimiz var olduğundan açamamışlar diye düşünüyorum. 3 yıl sonrasında da ye tutarsa hesabına sms atıyorlar zannımca. Ama tedirginlik yine de var hocam buhusuta ne tavsiye edersiniz🙏
Eğer dosya numaranız değişmediyse evet itirazınız devam ediyor demektir itirazınızın tebliğinden itibaren karşı taraf İçin bir itirazın iptali davası açmak İçin süre başlamış olur. Eğer bu süre de itirazın iptali davası açmazlarsa dosya İçin alacaklı taraf herhangi bir işlem yapamaz bundan sonrası İçin aynı alacak adı altında icra takibi de başlatamaz telefon etmeleri normal herkesi arıyorlardır o kadar çok borçlu varki ayırt etmesi bazı durumlarda gerçekten zor
@bordoberee61 hocam ilgili şirketi aradığımda borcu neden kapatmadınız sorduğumda tahsil harcı eksik ödeme yapmışsınız dediler. Anlaşma Protokolünü attım onlara halen daha inceleyecekler dönüş yapacaklar. Artniyetli oldukları kesin ya tutarsa hesabıyla bu varlık şirketleri insanları dolandırmanın peşinde. O zaman şu aşamada bize bir yaptırımları olamaz doğrumudur?
Dosyanın durumunu bilmediğim için sizin söylediklerinizden yola çıkarsak eğer yani dosya itirazla olduğunu ve itirazın süresi içiresinde yapılmış olduğunu düşünürsek evet olmaz.
@bordoberee61 mesleğiniz avukatlık mı bilmiyorumda çok teşekkür ediyorum kardeşim bilgilendirme için bir nebze rahatladım. Allah razı olsun. Hayırlı günler diliyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Karşı avukat dosyaya 1 yıl içinde işlem yapmamış dosya takipsizlikten düşmüş. Konu kapanmıştır. Önünüze bir daha çıkmaz
Ama borcun tamamı kapanmamış Turkcell i aradığım da biraz borç gözüküyor diyor icra gözükmüyor ama kara listede gözüküyorsunuz diyor icra yeri herhalde tümden halletmemiş işi yarım bırakmış kapatırken
Dosyaya takipsizlik verilmişse dosyanın hükmü de borç da artık yok anlamındadır. Turkceli boşverin. Hiçbir yerede para yatırmayın. İcra sadece verilen parayı alır karşısı talep etmedğinsürece de ondan talep edemez. Turkceliin avukatı dosyayla ilgili herhangi bir işlem yapmamış dosya dava takipsizlikten düşmüş dava borç sonlanmıştır. Karaliste olayı da 2 yıl içerisinde bu dosya BDDK ya bildirilir ve karalisteden çıkartılır.
Anladım ama 1460 tl borç gözüküyor diyor hocam Turkcell müşteri hizmetleri bende dedim 2 data 1 normal hat borcu 9,40 9,70 10,35 kuruş olarak e devlet den gördüm kapanan icra haricinde bu 3 numara da olan rakamlar dedim hayır burada bu 3 numara toplamı olan rakam 1460tl dedi beni soymaya çalışıyor herhalde bu Turkcell ödeyelim 30 tl yi diyorum 1460tl çıkıyor ama hesap siz o zaman Turkcell şikayet oluşturan şikayet iletin size donerler diyor icra yerini arasam şimdi onlar tmiz kağıdı verir mi bilmiyom ortalığı da karıştırmak istemiyom icra zamanı Biraz borcu hafiflettim kalan az miktarı da ödemek istemedim çünkü fazladan haksız yere çıkarılmış rakamdı ne oldu bilmiyom icra sildi sandım yoksa bu 1460t dedikleri omu pek anlamam ama icra kapandı onu iyi biliyorum
Şikayet vs oluşturmanıza gerek yok kendileri dosyayı takip etmemişler dosya icradan otomatikman düşürülmüş. Sizin kimseye borcunuz yok. Turkcell elden ne koparabilseme gidiyor anlayacağınız. Sizin elinizde hukuki bir belge var artık. Turkcelle geçmiş olsun.
Anladım sağolun hocam güzel bilgiler için ama Turkcell den bir alışveriş yapamam yapmaya kalkışsam kara liste muhabbeti çıkar eminim oda sorun değil zaten alışveriş yapmayacağım
Ama şu durum olabilir mi bankalar da vs onume çıkar mı bu Turkcell in beni koparmaya çalıştığı rakam onu merak ettim
Alakası yok bu turkcelin kendi içsel sorunu bankalardaki karalisteyle karıştırma o başka. İyi günler
Anladım hocam iyi günler sağolun
Takipsizlik kararı verilen icra dosyaları alacaklı veya vekilinin talebi doğrultusunda yenilenebiliyor arkadaşlar bilmedikleri için dosya kapanmış takip etmemişler borcun yok vs demişler ama dediğim gibi alacaklı veya vekili isterse dosya yenilenebilir aynı dosya üzerinden icra takibi devam eder yeni bir numara alarak
@bordoberee61 haklısınız. Soran kişi böyle bir bilgi de bulunmadığından cevabımız genel olmuştur.
İzninizle bir hususta soru sormak isterim; 2020 yılına ait bir önce borca itiraz edilmiş sonrasında alacaklı varlık şirketinin borçluyla mutabakatı sonucu belirli bir ödeme gerçekleşmiş. Ödeme antlaşma metninde her türlü harç. masraf dahil anlaşılarak (7000) alacaklı avukatının hesabına yatırılmıştır. Fakat şirket artniyetli borçluya "tahsil harcı hariç ödeme yapılarak dosya kapanmıştır "yazısı göndermiş dosyayı icradan kapatmamış akabinde 2023 yılında ilk borç miktarı olan 28000 tl den dosyayı yenilemişler.
Borçlu, bunun üzerine hemen icra dairesine mutabakat yazısı, banka dekontunu gönderip dosyanın kapanmasını istesede icradan red yemiştir.( Alacaklının ödemeyle ilgili herhangi bir beyanın ve tahsil harcının ödenmediği gerekçesiyle)
Soru 1) ilk borca itirazım halen geçerli olduğundan itirazın iptali davası açmadıkça -ki açsalarda belgeler bizim lehimize-herhangi bir mal varlığımıza ipotek koydurabilirmi?
soru2) Bu varlık şirketini dosyayı kapatmaya nasıl zorlayabilirim? BDDK na mı şikayet etmeliyim yoksa daha keskin bir yolu varmıdır hocam?'
Öncelikle borca itiraz ettiğinizi ama sonrasında ödeme yaptığınızı beyan etmeniz sizin borcu kabullendiğiniz anlamını taşır. Sorularınıza gelince yenilenmiş dosyada size tebliğ edilen yenileme emrine itiraz etmeniz gerekir borca itirazınız var ise bu itirazın sonucunu görüşmek ve karar bağlamak ise mercinin görevidir icra memurunun degil icra memuru dosya üzerinde itiraz konularına karar verme yetkisine haiz değildir eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız dosyanızın icra memurluğundan onaylı bir suretini alarak memur hakkında şikayetç olabilirsiniz. Eğer memur icranın devamına karar verdiyse diğer dedikleriniz olur yani haciz vs işlermlerine alacaklı taraf devam edebilir çarpım şirketi sizin ödeme yaptığınız çarpım şirketimi? Bunu belirtmemişssiniz
Çarpım degil varlık olacaktı klavye düzeltmiş kendince
@bordoberee61 2020 senesindeki borca itiraz 21000 üzerinden idi. İcra takibini durdurduk. Sonrasında varlık şirketi avukatıyla anlaşarak borcu 7000 tl indirdik ve alacaklı av. ıslak imzalı bir protokol metni tarafımıza yolladı. Buradaki metinde her türlü harç, masraf dahil olmak üzere 7000 tl nin ödenmesi halinde borcun kaldırılacağı yazıyordu. Gerekli ödemeyi avukatın metinde yazdığı hesaba yollayarak dekontumuzu aldık. Fakat alacaklı avukatı bize borcu yoktur kağıdını >>"tahsil harcı hariç<< dosyanın kapandığı şeklide yolladı. Acıkcası biz herhalde bir kelime hatası olduğunu sonuçta elimzde banka dekontu ve mutabakat metnimiz olduğundan kurcalamadık işi.
şimdi tarafımıza sms gelince onlardan endevletten dosyaya dair hiçbir işlemin olmadığınıdosyanın kapatıpmadığını gördük. Karşı tarafı aradığımızda tahsil harcını ödememişsiniz dediler bizelümizde sizinle protokolumuzde anlaştığımızmiktar da her türlü harç, masraf dahil olmak ğzere borcumuzu ödedik desek te inceleyeceğiz dediler ama yine hiçbir işlem yapmadılar. Bizde elimizdeki belgeleri icraya gönderdik yine de ne olur ne olmaz diye. red cevabında << takibin borçlular yönünden daha önceden durdurulduğu ancak alacaklıtarafından dosyanın haricen tahsil edildiğinedair bir beyan ve tahsil harcı bulunmadığı>>>>gerekçesiyle takibin kapatılamayacağı cevabı geldi.
icra yönünden bizim elimizde ki dosyaya da sunduk her türlü belge mevcutsa bu artniyetli Varlık şirketinin bize zararı olur mu? Şu aşamada onları BDDK ya şilayet etmelimiyim? Bu konuda bilginiz varsa hocam yardımınızı ricaedeceğim
Bize de elimize herhangi nir yenileme emri tebliği gelmedi ayrıca sadece lüzüm üzere e devletten bakınca dosyanın açık olduğunu gördük
Dosya numarası değişmiş mi? Yenileme yapılan dosya o yılın numarasını alır yani eski dosya numaran 2020/123 de yeni numaran 2023 / 567 olmuştur gibi
@bordoberee61 yok aynı dosya no. Yenilememişler ama Ödemeyi yaptığımız halde tahsil harcını yatırıp haricen biz paramızı aldık beyanı verip 2020 de kapatmamışlar dosyayı. 28000 den 3 yıllık faiziyle devam ediyor. Habire sms atıyor şirket kardeşime. Dediğim gibi bizim elimizde her türlü belge var bu konuda rahat olmalımıyım? Bunları BDDKya şikayet etsem bir sonuç alabilirmiyim?
Para koparmanın peşinde oldukları art niyetli oldukları kesin 2020 yılında yaptığımız itiraz dosya no değişmediğinden halen geçerli o halde. İtirazın iptalini elimizde mevcut belgelerimiz var olduğundan açamamışlar diye düşünüyorum. 3 yıl sonrasında da ye tutarsa hesabına sms atıyorlar zannımca. Ama tedirginlik yine de var hocam buhusuta ne tavsiye edersiniz🙏
Eğer dosya numaranız değişmediyse evet itirazınız devam ediyor demektir itirazınızın tebliğinden itibaren karşı taraf İçin bir itirazın iptali davası açmak İçin süre başlamış olur. Eğer bu süre de itirazın iptali davası açmazlarsa dosya İçin alacaklı taraf herhangi bir işlem yapamaz bundan sonrası İçin aynı alacak adı altında icra takibi de başlatamaz telefon etmeleri normal herkesi arıyorlardır o kadar çok borçlu varki ayırt etmesi bazı durumlarda gerçekten zor
@bordoberee61 hocam ilgili şirketi aradığımda borcu neden kapatmadınız sorduğumda tahsil harcı eksik ödeme yapmışsınız dediler. Anlaşma Protokolünü attım onlara halen daha inceleyecekler dönüş yapacaklar. Artniyetli oldukları kesin ya tutarsa hesabıyla bu varlık şirketleri insanları dolandırmanın peşinde. O zaman şu aşamada bize bir yaptırımları olamaz doğrumudur?
Dosyanın durumunu bilmediğim için sizin söylediklerinizden yola çıkarsak eğer yani dosya itirazla olduğunu ve itirazın süresi içiresinde yapılmış olduğunu düşünürsek evet olmaz.
@bordoberee61 mesleğiniz avukatlık mı bilmiyorumda çok teşekkür ediyorum kardeşim bilgilendirme için bir nebze rahatladım. Allah razı olsun. Hayırlı günler diliyorum.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!