10 yıldır 7. Katta bir evde yasiyoruz. Ve bina 99 oncesi yapilmiş. Eski ve yuksek ihtimalle riskli de bir yer. Bu ay oturdugumuz yerden taşınıyoruz. Buldugumuz yer 2019daki depremden sonra kentsel donusumle yeniden yapilmis bir bina. Amcamin orada evi var o yuzden yeni yapilan binanin proje ve insaat asamasi adım adım takip ettiler haliyle. Temeli derin yapilmiş, c40 beton kullanilmis vs. Tabi ne kadar dogru bilemeyiz. Sonuçta insanlar ceplerine biraz fazla girsin diye her seyi yaparlar.
Simdi soyle biz bu binanin bahçe katını kiraladık. Ev sahibi camlara korkuluk taktiracak. Mutfak balkonu açık, oraya da kapılı bir sey yaptiracagini soyledi. Evin kapisi da dış kapiya en fazla 5-6 adım uzaklikta. O yuzden depreme evde yakalanirsak direkt olarak balkondan veya kapıdan kaçmayı daha mantıklı buluyorum ben. Cunku balkondan kendini attigin gibi bahcedesin, ya da kapıdan cikip 5 adim sonra diş kapiya ulasiyorsun. Merdiven olsaydo asla boyle bir seyi dusunmezdim tabi ki de ama kendimizi saniyeler icinde disari atabilecegimiz icin kacmayi daha uygun goruyorum. Keza bazı arama kurtarma calisanlarindan da duydum bunu. Sizce nasil olmali peki?
Simdi soyle biz bu binanin bahçe katını kiraladık. Ev sahibi camlara korkuluk taktiracak. Mutfak balkonu açık, oraya da kapılı bir sey yaptiracagini soyledi. Evin kapisi da dış kapiya en fazla 5-6 adım uzaklikta. O yuzden depreme evde yakalanirsak direkt olarak balkondan veya kapıdan kaçmayı daha mantıklı buluyorum ben. Cunku balkondan kendini attigin gibi bahcedesin, ya da kapıdan cikip 5 adim sonra diş kapiya ulasiyorsun. Merdiven olsaydo asla boyle bir seyi dusunmezdim tabi ki de ama kendimizi saniyeler icinde disari atabilecegimiz icin kacmayi daha uygun goruyorum. Keza bazı arama kurtarma calisanlarindan da duydum bunu. Sizce nasil olmali peki?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şehir neresi
İstanbul
Valla bende istanbuldayım binamız 13 yıllık perde beton var deniliyor en üst kattayız ama ne olur ne yaparız bilmiyorum
Perde beton olmasi cok iyi diye biliyorum. Ayrica 99 sonrasinda yapilmis binani. Eger denildigi gibi perde betonsa bina hasar alsa da yıkilmaz bence. Ayrica boyle binalarda ust katlar daha avantajlı. Sizin yapacaginiz en iyi sey koltuk veya baza gibi saglam esyalarin yanina yatmak
Hangi semt bi arada
Şişlideyim kayalık bölgesi ve risksiz olarak geçiyor ama ne olacağını bilemem tabi
Dedikleri gibi yaptilarsa bir sıkıntı olmadan kurtulur binanizdakiler.
Sizin semt neresi
Büyükçekmece. Maalesef yuksek riskli bolgelerden biri. Ama tasinacagimiz icin icim biraz rahat. Cunku yukarda da anlattim. Allah korusun evde yakalanirsak balkondan ciktigimiz gibi bahcedeyiz. Hakkimizda hayirlisi
Hayırlısı olsun hakkımızda
Bencede