Nüfus belli noktada toplandığı içinde gelir dağılımı arasında fark bir nebze azabilir.
Trafik sorunu büyük ölçüde azalacaktır.
Şehirleşmenin getirdiği hastalıklar azalacak bazıları yok olacaktır.
İnsanlar daha insanca yaşamaya başlayacaktır.
Halkın %80'lik bölümünü Müstakil evlere yerleştirirsek depremin etkilerini minimuma indirmiş oluruz.
ülkedeki tüm mültecileri göndermek lazım. ülke nüfusunun yarısını yakaladılar. diğer türlü dediğin imkansız. depremse korkun japonyada 12 şiddetinde depremde yıkılmayan gökdelenler var. Yani uzun bina yıkılır diye bir şey yok. eğer ki müstakil evler sağlam olsaydı köy yerlerindeki gecekondular ve ahırlar kümesler yıkılmazdı.
Japonlar depremi hiç bir zaman 12 şiddetine göre yapmazlar. Çünkü 12 şiddetli deprem diye bir şey yoktur. Dünyada ölçülebilen en şiddetli deprem Şili'de 9.5 şiddetinde olmuştur. Zaten olabilecek maksimum şiddet ise 10'dır. 12 şiddetli bir deprem dünyayı parçalar. 12 şiddetli deprem olmayacağını gibi ona göre sağlam bir bina yapamazsınız. Japonya gibi deprem ülkeleri binaları 8-8,5 şiddetine göre inşa ederler. Sadece önlemleri sağlam binaya yapmakla kalmazlar. Deprem sırası ve sonrasındaki yapılacakları da yaparlar. 2011 Japonya oluşan 9.1 şiddetli depremde 45bin bina yıkılırken 200 bin bina ağır hasar aldı. Bu deprem sonrası ölüm sayısı ise 19.000. Bu depremle birlikte 40 metrelik tusunami dalgalarının da oluştuğunu belirtmekte fayda var.
Japonya'da yıllık ortalama 1500 adet deprem olurken, ülkemizde yaşanan depremin ardından 10binin üzerinde deprem yaşanmıştır.
Japonya güzellemesi yaparak bu işler yürümez.
Ayrıca; Müstakil ev sadece depreme karşı değil. insanca yaşamak için gerekli bir yapıdır. Apartmanlarda insanları üst üste bindirerek sağlıklı ve insanca yaşamasını bekleyemezsiniz.
Madem Japonya güzellemesi yapıyorsunuz, o zaman bide şu istatistiklere bakalım:
ABD müstakil ev oranı %80, İngiltere'de ise %70 civarındadır. Buralarda apartmanlarda çoğunlukla göçmenler oturur.
binalar yükseltmek yerine binaları coğrafyaya yayarsanız sadece depreme karşı önlem almazsınız, insanları insanca yaşamasını da sağlarsınız. İnsanlar tek bir noktada toplanmadığı için de gelir dağılımı nispeten biraz daha adil olur.
Marmara Bölgesindeki sanayi yani fabrikaları Anadolu'ya eşit şekilde dagitmaliyiz çalışanlarda oraya gitmeli böylece nüfus azalır ve yeniden inşaa edilebilir İstanbul müstakil ev seklinde
Cevap
4Cevap
Bence daha iyi olur ama çok alan kaplar
Webtekno bunun hakında videosu var
Yer yok o kadar tarım arazileri biter bu sefer halk köylere yönelse her şey düzelecekte
Geçenlerde bunu hesaplamışlardı komple müstakil ev yapılsa Muş kadar bir yer kaplıyormuş
bence insanlığın böyle bir lüksü yok
Daha fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?