Kan değerlerimden ötürü tavsiye edildi kan vermem. Yaş o vakitler 21, üniversite öğrencisiyim. Kızılay'a verdim kanı. Kan grubu da belli olsun istedim, sertifikalı sporcuydum öncesinde ama kaybettim grubumu. Kanı verdim ve bir sene sonra kanların satıldığını haberlerde izledim. Canım sıkıldı, her sene kan vermemden ötürü mesajlar atarlar, bir daha da gitmedim. Kan satılır mı?
O hesap, şu çadır olayına kimse tepki vermedi. Millet açlıktan kırılıyor o bölgelerde şu an, ben hayal etmeye utanıyorum oradaki durumlara, şu hâllere bakın...
Anlatamıyoruz abi, millet hâlâ siyaset yapıyor. Herkes konuyu saptırıyor. İktidar destekçileri Kızılay'ı kolluyor. Muhalifler ise Haluk Levent'i hükümetle karşı karşıya getirmeye çalışıyor.
Ben cehalete karşı lafz dökmeyi severim, olur ya birisi kalkar da '' ya bu hakikaten böyle olabilir mi?'' der diye, ama üzülerek söylüyorum ki umudum git gide azalıyor çünkü hala siyaset peşinde millet bu dönemde.
Yazık memleketime, bir taş kaldırıp yardım edene iyi bakmak dururken, dünyanın işine kalkışan insanlara sırf hükümet ile yan yana değiller diye küfür ediyor insanlar.
Sevmeyin, istemeyin, oy vermeyin, ayrı. Küfür edip, ardından konuşmak yakışır mı Müslüman'a? Çok üzücü...
Soyuyor yapıyor ediyor diyen ahmaklara söylüyorum. Ahbap da bi yardım kuruluşu Kızılay da ve diyeceğim su ki; kendiniz biraz empati yapın bireysel yardim yapmak için arabanızı eşya doldurdunuz insanların olduğu yere yardim yapmaya vardınız biri geldi ya su getirdiğin malzemeleri bana Verde ben dağıtayım dese ne dersiniz? Ve bu insanlar da sizi tanıyor biliyor bi beklentileri var. Yani durum şu ki kizilay ahbap a diyor ki tamam madem istiyorsun sen al bunları kazançtan ziyade maliyet bedelini ver biz yerine ham madde ve kumaş alıp yenisini üretelim. Burada hata var mı!!! Ahbapa hepimiz maddi yardımda bulunduk elbette o nakiti harcayacak. Havadan nem kapıp karalama yapmadan önce beyinlerimizi kullanmayı deneyelim RİCA EDİYORUM!!!
Kardeşim sen ne dediğinin farkında değilsin bu ne kadar mantıklı? 3 gün elinde saklamak neyin nesi? Ahbap almasa dağıtmayacaklardı. Ham madde parasının derdine mi düşmüşler? Saçmalama
Enkazdan sen ve ailen çıksaydınız da girecek bir çadırınız olmasaydı o zaman anlardın. Belki tepki gösterirdin 2050 çadırın neden 3 gün bekletildiğine.
Everkegi senin beynin varda ne ise yarıyor boş boş konuşuyorsun. Ne yaptın gidip yerinde yardımda mı bulundun veya ne kadar yardımcı oldun maddi olarak? Laf olsun torba dolsun misali boş yapma..
2050 çadır diyorsunuz o zamana kadar kurulmuş çadırlardan ziyade bu çadırları kurmak için organizasyon zaman ve ekip gerektiğini unutmayın, ha deyince kurulmuyor öyle.. bende malatyaliyim birçok akrabam kimisine devlet çadır verdi yok biz akrabalarımıza gideceğiz deyip girmediler bile.
Hadi ordan be hadi kardeşim be boş boş konuşuyorsun. Gayette dağıtmak için ekip var. Bu enkazdan insan kurtarma değil. Kızılay'ın kendi ekipleri veya gönüllüler bile yeterdi.