6,4 ve 5,8 şiddetinde gerçekleşen iki deprem için Hatay ve İskenderun'da yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sizce bahsi geçen bu büyük deprem gerçekleşir mi? Adana'da yaşıyorum, çok tedirginim inanın.

6,4 ve 5,8 şiddetinde gerçekleşen iki deprem için Hatay ve İskenderun'da yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sizce bahsi geçen bu büyük deprem gerçekleşir mi? Adana'da yaşıyorum, çok tedirginim inanın.

Naci GÖRÜR hoca, akademik veriler doğrultusunda konuşuyor.
Konu ne olursa olsun. Bilim aksini ispatlamadığı müddetçe, bilimin her dediği doğrudur.
Gelinen nokta itibarıyla Adana ve çevre illerde yaşayan insanların, imkanları varsa, bir süre bir kaç katlı evlerde ikamet etmeleri gerekiyor.
6 Şubatta yaşanan depremlerin şiddeti ve 20 Şubatta yaşanan depremlerin şiddeti ve ayrıca sıklığı itibarıyla Adana ve Kıbrıs'ta olması beklenen depremlerin yakın bir tarihte olacağı kanaatindeyim.
Not: Deprem bilimci vb değilim. Adana ve Kıbrıs depremlerini, basından takip ettiğim kadarıyla ve gözlemlerim itibarıyla söylüyorum.
Yıllar önce söylemiş zaten maraş'ta Hatay'da hiç ses seda yok bu deprem olacak demiş bari böyle insanları kaale alalım. Mümkünse orada yaşayanlar artık yaşamasın. Evet depremin daha şiddetli olması bekleniyor ve lütfen bunu dikkate alalım.
vallahi bu aramın dediği çıkıyor. daha adana Kıbrıs'ta da olacak diyor. Allah güzel ülkemi korusun. bu gece de artçı depremler olacakmış. Allah hepimizi korusun.
Cevap
9Cevap
Umarım haklı çıkmaz
İnşaAllah haklı çıkmaz. Ciddi anlamda psikoloji bırakmadı. Bu deprem de mersin daha çok hissetmiş denizden vurduğu için. Adana da, karataş ve yumurtalık çok şiddetli.
Şimdide adana ve İskenderundan bekliyormuş ben Adana'da diken üstündeyim uyuyamıyorum iki haftadır korkudan hep yarım yamalak uyuyorum ya hatayda ölü var mı bilginiz var mı
Ben barajyolu tarafındayım burada bir yer yıkıldı gürültü koptu ama ne bilmiyorum karanlık bide görünmüyor off 😥
inşallah olmaz psikolojimiz bozuldu artık diken üstündeyiz ülkece
maalesef ya Hatay'da bu akşam yaşanan deprem bizide vurdu adana halkı komple sokaklardayız umarım Hatay ve İskenderun'da yaşayanlar iyidir. Adana içinde deprem bekleniyor beraberinde İskenderun için uyuyamıyorum ya :(
maalesef hepimiz aynıyız ya hangi sehirdesiniz
Allah korusun demekten başka bir şey elimizden gelmiyor ki. En çok can sıkan da bu oluyor maalesef. Artık güzel günler gelsin ne olur.
Haklı çıkmamasını umut ediyorum diyebilirim. Çok çok geçmiş olsun... Sen iyi misin?
İyi değilim 😥
Halk bazı boş arazilere yönelmiş diye duydum sizin orada. Evde misin sen şu anda? İnan şu an çok zor bir durumun içinde olduğunuzun farkındayım ama keşke elimizden bir şey gelse. Dua etmekten başka bir şey yapamıyorum...
Adamın söylediği hurafe deği işin uzmanı o bilmeyecekte bizmi bileceğiz
O hat kırık değilse orada birikir. Beklemek normal ama zaman ne zaman acaba?
Bu adamin dedikleri hep cikiyor. Gecen hafta Hatayda deprem bekledigini soylemisti
Olabilir... olmayabilir. Nasipte yaşayabiliriz.
Ölmek istemiyorum:/
Herkes bir gun olebilir. Zamani olecem korkusuna haracayamam.
hocamıza katılıyorum ne dediyse çıktı sıra adanada
Ne Adana'da ne İskenderun'da nede başka illerde deprem olmasın hocamıza güveniyorum ne demek
adam bilimsel verilere dayanarak açıklama yapıyo hocamıza güveniyorum demedim katılıyorum dedim. dedikleri doğru ve olması beklenen şeyler. hepimiz olmasını istemiyoruz lakin olacağı gün gibi ortada. ona göre herkes tedbirini alsın dio adam daha ne desin? adana fayının kırılması bekleniyo ne yazıkki bu bir gerçek bilimsel bi dayanağı var.
O zaman bizde ölmüş olacağız adanalilar olarak ya da İskenderun diyor İskenderun'da komple yokmu olacak
sağlam olanlar ayakta kalacak çürük olanlar yıkılacak ne yazıkki. ayrıca kimin ölüp kimin kalacağını bilemeyiz. lakin adam uyarıyor işte herkes kendi çapında önlem alsın dio b bir gerçek çünki doğu anadolu fay hattı komple harekete geçti sadece bu da değil bingöl karlıova arasında da olacak 7 üzeri
Söylediklerine göre artçılar büyük depremi engelliyormuş. Hatay'da iki gündür artçı olmuyordu. Bu depremi beklemiyorduk. Evden yalın ayak çıkmışım onu bile farketmedim.
Hatayda artçı oluyordu Adana'da da oluyordu uygulamalardan gün içinde hep 3 şiddetinde 4 şiddetinde bildirim geldi özellikle Hatay'dan geldi yanlışınız var ama her ne olursa olsun son bulsun ve bu büyük deprem olmasın ya
Ben uygulama yüklememiştim ve artçıları da hissetmedim. O yüzden yanlışım olabilir.
umarım haklı çıkmaz. Dünyayı yaşanmaz hale getirip yaşayamaz olduk..
Eve geri geldik korkuyorum apartman 5 katlı arabada uyunmuyor
Bunlar jeolog tahmin ederler.
Bunu sadece o söylemiyor bir çok uzman hem fikir
Allah inşallah deprem meydana getirmez
Çiktı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?