K. maras ve Hatay için deprem öncesi uyarılarda bulunan ve maalesef pek kaideye alınmayan deprem uzmanı jeolog Naci Görür, İstanbul ilimiz için çağrıda bulundu. Deprem korkusu yaşıyor musunuz?

K. maras ve Hatay için deprem öncesi uyarılarda bulunan ve maalesef pek kaideye alınmayan deprem uzmanı jeolog Naci Görür, İstanbul ilimiz için çağrıda bulundu. Deprem korkusu yaşıyor musunuz?

Dikkate alınması zorunluluk, tedbir alınması zorunluluk, hazırlıklı olunması zorunluluk, dikkatle takip edilmesi zorunluluk vatandaşların kimseye güvenmeden şahsen ilgilenmesi bu konuyla ilgili tedbir kurtarıcı önlemleri talep etmesi de bir zorunluluk en önemlisi hayat insanlar koruma altına alınacak her şey istenmeli panik yapmadan yaptırmadan. Bırakılıp deprem çantası hazırlanarak bekletilerek beklenecek bir durum değil bu deprem gece gelebiliyor insanlar çıkamayabiliyor birsürü şey oluyor çok kısa bir zaman parçasında olanlar oluyor...
Cevap
4Cevap
Umarım deprem olmaz
İzmir hareketli sürekli deprem olur da faylar maksimum 6.8-7.0 arası üretir diye biliyorum ben. İzmşrde kısa küçük ama bol fay var.
Uzun bir süre İzmir'de şiddetli deprem beklentim yok, orta halli deprem olabilir oda can kaybına neden olacak seviyelerde olmaz dedi fakat Hatay ve Adana da yeniden deprem bekleniyor bu bölgelerdeki faylar kırılmamış
bu adam 3-4 sene maraş depremi konusunda çok ciddi uyarılarda bulunmuştu o nedenle ciddiye alınmasını tavsiye ederim şahsen İstanbul'da yaşamıyorum asla yaşamakta istemem o kadar kalabalığın içinde (nerede çokluk orada...)
Ya hoca bir dur ya zaten günlerdir perişanız bir de İstanbul depremini çekemeyiz
İstanbul'a geldim daha yeni bakalım ne olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?