bu psikolojiyi atlatamayacağız gerçekten.. tam yavaş yavaş unutma etkisine girsek insanlar orada yeniden depremle karşılaşıyor
Çok fena sallandık dostlar !
— Haluk Levent (@haluklevent) February 20, 2023

bu psikolojiyi atlatamayacağız gerçekten.. tam yavaş yavaş unutma etkisine girsek insanlar orada yeniden depremle karşılaşıyor
Çok fena sallandık dostlar !
— Haluk Levent (@haluklevent) February 20, 2023

Çok geçmiş olsun umarım yakında biter. yani bir türlü bu tarz kötü felaketler bitmiyor maalesef. umarım can kaybı olmamıştır, Artcı depremler daha olmaya da devam edecek. çünkü genel olarak ortaya çıkan enerji açığı bir süre daha devam ediyor. ama umarım en az hasar ile bu günlerde geride bırakabiliriz umarım.
Kurtlar Vadisi bir tanıtımında 2023 Amerika'nın Türkiye senaryosu kısmında Kahramanmaraş Diyarbakır Malatya taraflarına yani Güney Doğu tarafına Kürdistan devleti kurulmuş devlet içine devlet kurmuşlar
2023 İsrail'in Türkiye Senaryosunda Kürdistan yerine Büyük İsrail.. Büyük İsrail Projesi
Avrupa'nın Türkiye senaryosu Trabzon'da pontus devleti vb
Bizim senaryomuz ise dünyanın her yeri Türkiye'nin olması yani tüm her yer
Eğer doğruysa boşuna Türkiye Süper güç olacak demiyorum
Tek dünya da tek devlet Türkiye diye..
Kurtlar Vadisi gerçekten sadece bir dizi değil kanıtlıyor..

Depremler yüzyıllar önce de olmuş her sene oluyor ve bitmeyecek de. önemli olan tedbirler, önlemler, Çok üzücü olaylara bir daha fırsat verilmemesi. Ceplerini, parayı değil canlıların sağlığını, güvenliğini düşünmeleri.
Biz bir an toparlandık kyk ye geldik tam 5 gündür evdeyiz , evimize geldik dedik unuturuz depremi sandık bir 6 şiddetinde daha Yakalandık artık sinirden dokunsalar gerçekten ağlıcam, çok yıprandık psikolojik olarak
Cevap
99Cevap
maalesef bi süre daha devam edecek gibi
İlahi ikazdır
İnsanların isyandan vazgeçmesi için ilahi bir ikaz olan depremden ibret alınmalıdır. Sel, deprem, kuraklık gibi, ilahi musibetlerin ara sıra zuhur edişi, Allahü teâlânın sonsuz nimetlerine, lütuf ve ihsanına karşı isyanda olanları ikaz mahiyetindedir. Hiçbir nimet ve felaket sebepsiz değildir. Düşünebilenler için nice hikmetleri vardır. Günahların affına sebep olduğu gibi başka hikmetleri de vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ümmetim için depremler günahlarına kefaret olur.)
Gel de sen bunu insanlara anlat... Ellerinize sağlık
Dini bu tür konulara alet etmekten vazgeçin artık.
Fay hattı olmayan bölgelere, İslam dışı inançlara sahip yerlere Allah ilahi ikazı niye göndermiyor o zaman.
Allah her şeyi belirli bir düzene gıre yaratmıştır, doğal kanunlar yaratmıştır ve insanlara da her konuda önce çalışıp sonra tevekkül etmesi gerektiği buyrulmuştur.
Coğrafya bilen kişiler Türkiyenin 3. oluşum döneminde var olduğunu ve bu dönemde oluşan bölgelerin topraklarının verimli ama depremsel riskinin olduğunu bilir ve dini kendi kişisel fikirlerine alet etmez.
Orada ölen insanları da günahkar ilan ettiğin için utançtan insan içine çıkmamanız gerek.
@SporcuMan18013 insanların fikirlerine saygılı olmalısın.
İsteyen istediği gibi fikrini söyler görmek istediği gibi görür, isteyen inanır isteyen inanmaz
@Bizden_Söylemesi İsteyen istediğini her zaman söyleyemez.
Orada ölen insanlara, ailesini kaybedenlere günahlarından dolayı bu felaketler geliyor demek ve buna da dini alet etmek karakter bozukluğudur.
Orada ölen kişiler senin ailenden birileri olsaydı ve çıkıp da birileri günahlarından dolayı ölüyorlar deseydi bu fikir özgürlüğü mü diyecektin?
La , bak küfür ediyorum artık, Japonya dinsiz bak dinsiz, inançları yok... hoplaya zıplaya sallanıyorlar neredeyse hiç can kaybı yaşanmıyor.
Hadis-i şerif, Kuran-ı Kerim ayeti değildir...
Yer kabuğunun hareket etmesi, akışkanlar mekaniği, atmosferik olaylar, Newton'un çekim yasası, yerçekimi vs. vs. müspet ilim olmanın yanısıra Allah'ın koyduğu kurallardır. Ayrıca deprem başka, yıkılan binadan ölmek başka bir şey... Başımıza bir bela geliyorsa da sizin bu cahil, kendinizi şirk koşan, Allah'ın kelamını soytarılık için kullananlardan geliyordur. İzmir de bi deprem olsa bu başıkanıbozukların ne iftiralar atacağı belli değil.
@hotdog Ben İzmirliyim zamanında yaşanan depremde neler söylendiğini gördük yani bugün yine şehrimizde deprem olsa bu tip kişiler türeyip alınmayan önlemleri konuşmak yerine eminim şehrimizdeki insanları günahkarlıkla itham ederler.
Bazı insanlara ne desen de boş maalesef.
İslam oku, düşün öğüdü verirken dini kullanıp da bu öğütleri görmezden gelenler oldukça bu şekilde dini kendisine aklınca kalkan edip insanların acısına kılıf bulan bu kişiler olacaktır maalesef.
Ya bi zittirin gidin lan! Yeter be yeter! Zorla dininize mi sövdürmeye çalışıyorsunuz nedir sizin derdiniz?
Ulan benim günahım için 3 yaşında çocuğu enkaz altında 10 gün süründürüp açlıktan, soğuktan öldüren Allah varsa, bence boşuna kendisine yaltaklanmayın sonuçta eğlencesine size de kitabında yazdığı gibi irin içirip kızgın demirle işkence edebilir
Niye Japonya'da bundan daha büyük depremler varken bu kadar yıkım olmuyor? California en büyük deprem bölgelerinden, sen hiç Los Angeles'ta, San Francisco'da böyle bir şey gördün mü?
Varsa yoksa bizim çapsız müminlerin başına geliyor bu
Ya bu Allah adaletsiz, ya da bizden hususi olarak nefret ediyor.
İnsanların dinsizilkte master degree olduğu İzlanda'da depremle bir gecede adalar oluşurken kimsenin burnu kanamıyor, ama bizde her şey Allah'ın gazabıyla alakalı he mi?
Sizin bu zihniyetinizi bu ülkeden silmedikçe asla düzlüğe çıkamayacağız
O bölgedeki insanların diğer yerlerdeki insanlardan fazladan nasıl bir günahı olabilir ki? Kaba etinizden uydurup din diye halka anlatıp duruyorsunuz.
Adam İsrailde bir sürü insan öldürsün, Avrupa nın yüzde 99 u kafir olsun, Çinde insan ve hayvan katliamı yapılsın, Rusya ve Ukraynada savaşlarda hiç için çocuklar öldürülsün Allah bunlara hiç bakmasın diğer dünyada onları cezalandıracam desin gelsin Maraşta ne günah işlediği belli olmayan müslüman halkı mı helak etsin?
Orada ölen insan yakınlarına saygısızlık edip gelip burada fetva vermeyin bıktık sizdende dininizdende
Türkiye fay hatlarının üstünde olan bir ülke deprem ülkesi. Bu depremler hiçbir zaman bitmeyecek maalesef ki devam eder yani mutlaka.
Ama bu depremlerden etkilenmeyecek şekilde evler yapılabilir önlemler alınabilir.
İşte kıyamet kopacak öleceğiz filan diyorlar ama şu an sadece bunlar Türkiye’de oluyor bakıyorum Almanya Londra kanada Amerika böyle yerlerde hiçbir sıkıntı yok hayat çok güzel devam ediyor ama Türkiye deprem ülkesi olmasına rağmen evler çok basit çok baştan savma bir şekilde yapılıyor doğru düzgün malzeme bile kullanmıyorlar aralarına köpük sıkarak ev yapıyorlar tek sorun şu deprem ülkesinde yaşadığımızı unutuyoruz evler buna göre yapılsa önlemler buna göre alınsa hemen bir şeyler unutulmasa sıkıntı olmayacak aslında.
Ağzına sağlık
Verimli topraklara sahibiz ama bu coğrafyanın da en büyük sorunu maalesef fay hatları üzerinde bulunmamız.
Dünya üzerindeki genç oluşum durumunda olan bir kara parçasının üzerindeyiz ve her an deprem tehlikesinin olduğu bilimsel olarak bilinen bir coğrafyadayız.
Yapabileceğimiz tek şey gerçekten doğru şekilde önlemler alıp bazı şeylerden ders çıkarmak olacaktır. Bu depremden sonra bütün şehirlerde kentler doğru şekilde yapılanmalı ve maliyeti artsa dahi sismik izalatörlü binalar yaygınlaşmalıdır aynı zamanda çoluk çocuk ayrımı yapılmadan her sene okullarda deprem eğitimi verilmelidir. Çünkü bu topraklarda yaşayacaksak bilinçli olmak zorundayız maalesef.
@Elif9559 İstanbul, Türkiye ekonomisinin yanlış bilmiyorsam yaklaşık %55-60 civarına yakınının karşılandığı şehir durumunda diye biliyorum.
Bu da Allah göstermesin büyük bir felaket durumunda yaraları sarabileceğimiz herhangi ekonomik bir güce sahip olamayacağımıza işarettir tabiki nüfus göz önünde bulundururlursa arama kurtarma faaliyetleri de inanılmaz güç durumda olacaktır bu yüzden bugün zararın neresinden dökülürse kârdır denilip bütün şehirler başta da İstanbul olmak üzere doğru şekilde yapılanmalıdır.
Fabrikalar, iş yerleri şehirlere mümkün mertebe homojen şekilde dağılmalı ki bir şehirde yığılma olmasın.
Bu deprem dışı göçler konusunda da bazı şehirlere yığılmanın önüne geçilmesini sağlar aynı zamanda.
*dönülürse
Bu fay hatta çok dolmuş vaziyette. Çok yüklü bir enerji var. Akıl erdiremeyiz yerin altında ne bittiğine fakat bayağ yoğun bir enerji var. Türkiye ise yeni oluşmuş bir toprak parçası olduğu için çok hareketli bir bölgedeyiz. Topraklar henüz pasif değil. Duyduğuma göre Antakya civarlarında en büyük depremler MS 100'ler MS 300'ler MS 500'lerde meydana gelmiş diye biliyorum. 2000 bin yılın ardından bayağ büyük depremler oluyor.
Maraş depreminden bu yana bölgede 4bine yakın artçı oldu. Yerin altı kaynıyor yeni inşaatlara 1 Martta başlanacak. Nasıl iş olacak bilmiyorum. İnşallah depremler biter. Güvende oluruz.
Bence Hatay tamamen boşaltmaları lazım, görevliler hariçi giriş yasaklanmalı..!
Heme önyargının karşılığı cevap vermek istiyorum.
Covid19 döneminde bi kaç gün içerisinde hastane yapıldı.
Ve şu an bağış rekorları kırıldı ve hastaneyi bi kaç gün içerisinde yapan, yaptıran kişi, depremzadeleri için güvenilir bölgeye sığınma evleri yapamaz mı yaptıramazmı...
Kader diyip geçmemek lazım...
Ve yüreği yanan bi anaya sarılmakla bitmiyor..
Geçmiş olsun Türkiyem
Depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum ve Allah'tan sabır diliyorum 🤲🤲
Ben de şimdi videoları izledim. Muhabirlerin çoğu o an video alıyormuş. Ne kadar üzücü ya.. İstanbul'da 5 büyüklüğünde olduğunda bile yataklar sağa sola kaymıştı resmen. İnsanlar o kadar büyük depremden sonra resmen benzerini yaşıyorlar. :( Umarım kötü haberler almaya devam etmeyiz.
1 yıl kadar sürer bu depremler, kırılan faylar ayarlanıyor tekrar aşağıda,6.4 ilk depremin yanında çok çok küçük sayılabilecek bir deprem, sonuçta 400-500 yıllık enerji birikiminin boşalmasından bahsediyoruz. Bu millete depremden korkmayı öğretenler utansın, Japonlar deprem olunca salıncağa biniyormus gibi keyif yapıyor çünkü oturdukları binalarına çok güveniyorlar.
bu depremlerin bir şekilde tetiklendiğini düşünüyorum çünkü 5 bilemedin 5.5 üstü depremler büyük sınıfına giriyor ve 6.4 ilk depremde hasar görmüş bir çok binayı yıkmıştır. Diyelim 7 şiddetindeki depremde yaşam üçgeni kurdun bir artçı deprem oldu o üçgende yok oldu ya da üzerine yan bina yıkıldı vs vs. çok kötü bir dönemdeyiz. depremler mülteciler gıdada hile hormon petrol atığından kıyafetler vs vs
yaşadığımız çağın boktan bir çağ olduğunu vurguladım ama bunu anlayamıyorsan vay haline. 3. dünya savaşı yediğin yiyecekteki kimyalsal ile seni aptallaştırarak yapılıyor.
@D4RKANG3L bir çok uzman depremlerin yapay bir şekilde fay hatlarını tetiklemelerinden kaynaklandığını söylüyorlar. uzaydan metal çubuk bırakldı diyen var. petrol ve doğalgaz kuyularında bomba patlatıldı diyen var doğalgaz arayan gemilerle denizlerde tetiklenme var diyen var. amerikan savaş gemisi yaptı diyen var harp teknolojisi diyen var varda var yani. bence de bir tetiklenme var çünkü fay hattında biriken enerji 1 kere kırılınca bu derece şiddetli artçı depremler oluşmaz. bunu tetikleyenler gıdadaki hileden tut her şeyi yapan kişiler. buda 3. dünya savaşının başladığını ve tank tüfek asker kullanmadan bir devleti ele geçirebileceklerini gösteriyor. en basiti çeşme suyundaki kireç bile beyin fonksiyonlarının çalışmasını engelliyor yaşlılarda kireçleme yürüyememe gibi sorunlar oluşturuyor vs vs. şimdi beynini kullanamazsan erken ölürsen yaşarken hastalıklarla mücadele edersen ne olur koyun gibi yaşamış olursun. bu depremdeki evleri de bile isteye alanların koyundan ne farkı var?
@D4RKANG3L ülkede ekonomi ve cehalet problemi var. bu sebeple hiç bir şey değişmiyor
Geçmiş olsun umarım iyisinizdir. Deprem bir doğa olayıdır. Maalesef biz insanlar ahlaktan ve bilimden uzaklaşarak bu doğa olayını bir felakete çeviriyoruz. Deprem değil binalar öldürür. Deprem Türkiye'nin bir gerçeğidir hep vardı ve olmaya devam edecek.
Birçok ilde hissedilmiş, Ankara 'da bile.. Nasıl bir şey anlamıyorum.. Allah gercekten sonumuzu hayir etsin. Bizler burada korku ve üzüntü icindeyiz o bolgelerdekiler umutsuz.. Cok zor donemler...
Evet ya çok şiddetli sarsıldık. Tamda evimize gitmek için hazırlanıyorken. Keşke bitse artık🤦🏻♀️😬
Ölen yoktur İnşAllah çok geçmiş olsun be güzelim neydi başınıza gelenler "başımıza" hem de...
Teşekkür ederim. Hiç sorma şansımıza. Hatayda bir arakadaşımın evi yıkılmış zor kurtulmuşlar onu biliyorum sadece :/
Yarım adayız, kıtalar oynuyor, tüm kıtları bağlayan konumdayız. En çok deprem olan 15 ülkenin içindeyiz bu seneden öncede o listede yer alıyorduk. Deprem bizim büyük meselemiz. Bu konuda dikkatli olmamız lazım.
Japonları koruyan Allah Türkleri nedem koruyamadı?
Çün ki japonları japonya ana yasası ve kanunları korudu Allah değil🤔
O yüzden tc anayasası depreme dayanıklı binalar inşa ettircek bu kadar basit.
Depremin, eşcinsellik nedeniyle Allah'ın insanları cezalandırma yöntemi olduğunu zanneden zırcahiller olduğu sürece daha çok insanımız çürük binaların altında ölür. Cehaletle savaşmak yerine bilimi görmezden gelirsek daha çok enkaz kaldırırız.
İlk duyduğumda dedim inşallah bir problem yoktur 😔 Zaten 1 sene boyunca sürecek depremler olma ihtimali var demişlerdi. Ancak bu denli şiddette değil de böyle en fazla 4 olur sanıyordum ama yanılmışım. Allah herkese sabır ve güç versin.
günlerdir kafami toparlayamiyorum deprem bölgelerinde tanidigim insanlar var yakin arkadaslarim var erkek arkadasim var aklim cikiyor birine bir sey olucak kötü bir haber alirim diye nasil atlatilir bilmiyorum
Artcı depremler daha olmayada devam edecek faylar kırıldıkca bir diğerini tetikleyip duruyor Eski Osmanlı döneminde İstanbul'da ki devasa depremde de kaynaklara göre defalarca aylar boyunca artcı deoremler olmuş
Ortalama 100 yıldır kilometrelerce uyuyan bir fay ne yazıkki tek depremde enerji boşaltmaz. Bunların devam edeceği söyleniyor. Allah yardımcıları olsun
7.6 ve 7.4 şiddetinde iki büyük depremden sonra 1 derece küçüğü yani 6.7 6.4 şiddetinde deprem olabilir demişti profesörler. 6 ay 1 yıl içerisinde maalesef ki depremler devam edecektir
bunların daha büyüklerini de görücez maalesef
Şimdi arkadaşlarım söyledi ya ne kadar üzücü.. Bir tane kameraman canlı yayında yakalanmış, onu izledim. Kamera ne biçim sallanıyor :( Allah oradakilerin yardımcısı olsun cidden.
Deprem bölgesindeyim tam bugün eve girmeye cesaret ettim. Yine deprem oldu. Zor çıktım dışarı ya gerçekten çaresizlik böyle bir şey
3 Z gözle görülür şekilde arttığında ilahi güç tarafından yeryüzüne ikaz gönderilir. Zulum Zina ve Zihar yani zehir.
Bitmeyecek. Deprem bilgi sistemi uygulamasini indirin. Her yarim saatte artçi oluyor 6 subattan beri ve hepsi adiyaman malatya hatay maraş bu şehirlerde ben takip ediyorum. Şu an icin en tehlikeli hatay ve bingöl bingöldekiler lütfen dikkat etsin.
öncelikle geçmiş olsun.. çevrede artçılar olacağı ve devam edileceği söyleniyordu.. panik yapmayın
Fay hatları çok hareketli her ne pahasına olursa olsun evlere girilmemeli geçmiş olsun bölge halkına.
Orada bir deprem bekleniyormuş ama Kahramanmaraş'taki olan iki depremden 2 hafta sonra olması gerçekten hayret edilecek bir şey diye düşünüyorum.
İstanbul'da ben deprem psikolojisiyle saat başı gözümü açıyorum orada insanların neler yaşadığını çok iyi anlıyorum umarım son bulur en kısa zamanda
Ben çok korktum şiddetli oldu artık psikolojikmen çökmüş durumdayız deprem yokken bile yer sallanıyor gibi geliyor bize düzelmemiz çok zor
Geçmiş olsun hanımefendi Karaman'dayım hissettim
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun
Sizin için çok zor gerçekten ben şöyle bir sarsıldım otururken ama üzülmeyin eskisinden daha güzel olacak Hatay
Bu gençlik 99 depremi gördü, tavuk gribi, domuz gribi, kovid, yangın, sel vb birçok olaylar şahitlik etti Rabbim herkese güç versin
Dünyanın sonu geliyor galiba Allah korusun yarabbim
Depremler bitmez, bitmesi gereken insanların doymazlığı, bozgunculuğu
Mersinde bizde bıktık psikoloji falanda kalmadı zaten 1 yıl daha sürebilir diyorlar.
Artık tövbe etmenin zamanı geldi ölümden kaçış yok 😢
Himmm
Birsure daha sürecekmis.. korkuyoruz çünkü her defasında bizde de hissediyorz:(
Niye unutuyoruz kardeşim? Zaten bu felaket unutma huyumuz yüzünden bu kadar büyümedi mi?
Deprem bitmez ama kayıpları bitirmek bizim elimizde.
Oradaki fay daha enerjisini atamamış. 6 ay 1 yıl mı ne artçı sallantılar olur diyorlardı.
Allaha bağlıyor çoğu kişi ama bence bu doğa ananın ilahi testi gibi... Toprağı çevreyi mahfediyorsunuz bakalım buna değicek yapılar da üretiliyor musunuz? sorusunu soruyor sanki doğa.
meraba
oncelikle depremzede ve tüm halkımıza geçmiş olsun diyorum
Diyarbakır halkı olarak depremi baya hissettik biz kimse evlerine girmiyor burada
Daha ana deprem değilmiş bunlar diye bir açıklama gördüm
Allah herkesin yardımcısı olsun nasıl seneler geçiriyoruz ya.
Hayır uzun zaman böyle devam edecek 1-2 yıl diyen bile var
Off psikoloji kalmadı yaz olsaydı sokakta parkta biryerde yatardim.. Allah'ım sen Koru hepimizi
Kesinlikle. Bide Marmara depremi bekleniyor. Yandik biz...
bu coğrafyada deprem bitmez. depremle yaşamayı öğreneceğiz
Ben adana'dayım çok fena sallandık uzun da sürdü. Hatayı tahmin bile edemiyorum. Umarım son olur bu.
Amin amin inşallah hepimizin
Hatayda risk bitmiş adana riskliymis şu an
Hatay bitti ama
Hatay bitti yok oldu demek istedim
Ben demiyorum bittiğini ayrıca
Hakarete geçmiş bir fayın hareketini tamamlaması 1 yılı bulabilir. Durması biraz zor.
Bir de bize sor perişan olduk artık ramak kaldı delireceğiz
Kayseri'den hissettik 20 saniye filan sürdü. Allah yardımcımız olsun
1 yıl sürer diyorlar depremle yaşamayı öğrenmek lazım artık
@_nil_irem korona zırvalığın danıskasıydı ama deprem bir hakikat bunu özümsemek gerek ona göre önlemleri almalıyız maalesef öğrenemiyoruz toplum özellikle devlet olarak sınıfta kalıyoruz devlet olarak öğrendiğimiz zaman hiç bir sorun kalmayacak japonya en somut örnek
Allah yardımcıları olsun bir sene sürer diyorlardı demekki doğruymuş
Allah'ım orada yaşayan insanlara sabır versin cidden çok zor bi durum geçmiş olsun hatay 😔
Halada muhabirler deprem konuşuyor umarım diger illerde ilçelerdede deprem olmaz..
maalesef bitmeyecek bizde hissettik biran önce bitsin inşallah
yine çok geçmiş olsun can kaybı yoktur inşallah
15 gündür sürekli deprem oluyor halada devam ediyor bitmez
Evet bildirim geldi maalesef yine oldu Allah yardım etsin 😔😔🙏🙏
Kandillinin uygulamasını kullanıyorsunuz sanırım hanımefendi
Evet rasathane uygulaması
Ben de onu kullanıyorum güzel bir uygulama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?