bana göre en az 2 yılı var eski haline dönebilmesi için :( tabi canlarımızı geri getiremeyeceğiz..

bana göre en az 2 yılı var eski haline dönebilmesi için :( tabi canlarımızı geri getiremeyeceğiz..

Antakya tarih boyunca depremden dolayı en çok yıkılan şehirlerden biridir. 540'lı yıllarda Antakya'da büyük bir deprem olmuştu. O dönem Bizanslılardan Procopius gibi bazı yazarlar bu felaketleri anlatmışlardı. Kitapları Türkçeye çevrilmiştir hatta. Antakya'da deprem olma sıklığı fazla. Sadece 300 yıl içinde 10'dan fazla deprem oldu orada. Onlar da kaydedilen depremler. Bazen öyle depremler oldu ki, Antakya'daki insanların çoğu öldü. Tabii bunlar eski dönemler.
Ancak bundan sonra da deprem olacak orada. Kaçınılmaz. Antakya yeniden inşa edilecek. Yapılacak yeni evler artık en fazla birkaç kat yüksekliğinde olacak. Yatay mimariye geçecekler tıpkı Kocaeli'deki gibi. Burada 1999'da deprem olduğunda her yer yıkılmıştı. Şu an evler en fazla 3-4 kat. Onun üzeri yok. Özellikle Gölcük ve Başiskele tarafları.
1999 Gölcük Depremi'nden sonra oralar kısa sürede kalkındı. Ancak birçok insan arsasını çok ucuz fiyata satıp gitti. O arsaları çok uygun fiyatlardan alanlar şu an milyoner. O yüzden Antakya halkı arsasını satmasın. Şehir yeniden ihya edilecektir. Bu 1999'dan sonra da yapıldı. Modern teknoloji sayesinde daha da hızlı olacaktır. Musibet sonrası ders alan bir millet olduğumuz için orada inşa edilecek evler çok daha sağlam yapılacaktır.
Yani 10 tane il diye baktığın zaman büyük gözüküyor ama bu ülkede de bir sürü iş makinesi müteahhit var. Hepsi birden bu işe girdiği zaman rahatlıkla yapılabilir. Aslında yapılmasından ziyade düzgün yapılması önemli tekrar bu acıları yaşamamak önemli.
Böyle bugün ki gibi yıkılmaya devam etmezsen İnşallah 1 yıl içinde hallolur da halen devam ediyor depremler ve artçılar. Umarım ki son olur ve her şey yoluna girer.
Depremzedeler adına elbet aciliyetinin farkındayım fakat hızlı hareket tekrarında felakete yol açabilir. Zemin, fay Hatları, denetim mekanizmaları üzerine detaylıca Plan oluşturmadan Şehri tekrar kurmak ihmal olur..
Cevap
30Cevap
Uzun sürecek gibi maalesef
Umarım yakın zamanda sürer yeniden toparlanmak
Göçe zorladıkları şehir halkının yerine Suriyelileri yerleştirerek mi ihya edecekler acaba. Renk falan kalmadı Hatay'da, depremden önce solmustu o renkler, evini barkini bırakmayan yerleşik halk ve kaçaklar vardı en son.
Zaten Suriye kökenli ordaki türklerde bilmem tarih okudun mu? Hatayda Türk falan yok
@LeeCooper2002 Yapma ya, verelim o zaman hatayı suriyeye, siz ne tür bir cahilsiniz, adam Hatay türk değil, zaten Suriye kökenli diyor. Senin tarih hocana şimdi bişey diyeceğim olmayacak.
Benim tarih hocam değil dünya tarihinde orada Suriyeliler yaşıyor istediğin kadar konuş gerçek değişmez, nasıl ki burası rusya ırak iran da olsa halkı Türktür değişmez, hatayda araptır o kadar kasmana kıvırmana gerek yok yani.
@LeeCooper2002 1938 de Türkiye ye katılmadan önce orada %40 dan fazla etnik olarak türk nüfus vardı. Bu oran cumhuriyet tarihi boyunca dahada yükseldi. Mal mal konuşup benim sinirimi bozma şimdi de hadi ordan git, soysuz herif, tarih bilginede, tarih hocanada şimdi ağzımı bozdurma bana.
Eski yerli halkların nerelere ev yaptığına, sonradan kurumuş göl, yumuşak zeminlerden uzak sağlam yerlere 2 kattan fazla olmayıp kalite denetime uygun yaparlar umarım..
hatay suriyecdn Türkiyeye geçerse saçlarımızı kesip paspas atacaz demiş hataylı kadınlar Türkiyeye geçince saçlarını kesip karakola paspas atmışlar
tamam 2 yıl sürsün ne bu aceleniz oldukça normalleştikçe kısım kısım dönücez memlekete ki biz haftaya ordayız mesela yaşanılabilir kılmak bizim elimizde biraz da, her şeyi devletten beklememek gerekir
İlk defa duyarlı bir yorum gördüm yüreğine sağlık
Tarihi eser onarımları çok zor ve uzun sürüyor bina yapmaktan daha zor ve yavaş 3 yılda bitiremezler ama bu işin doğası gereği boyle
Asıl şimdi gitmesi lazım, karadenizli müteahhitler tarafından talan edilmesini istemiyorum Hatay'ın bunca şeyden sonra
Yeter ki istedim bu zamana kadar ne istediyse yaptı...
Eski haline dönmesi mi? 🤣 kahkaha attım "eski hali" diyorlar 🤣🤣
2 yılda hayatın çeyreğini inşa edemezler. Eskisi gibi olması için en az 10 sene lazım
3 yılı vardır son depremlerden sonra hatay yok olmuş durumda
Sadece sehir planlamasi 2 yil surer. Although insaatlari ,3-4 yil sonra ust yapi.
Hatay tarih boyunca çok çekti. 1 yılda düzelir kabaca
Erdoğan ne dediyse yaptı bunu da yapar tüm Türkiye biliyor yiğidi öldür hakkını yeme...
Ne kadar sürede yaptıkları degil, nasıl yaptıklarıdır önemli olan.
Her şeyiyle birlikte tam kapsamlı imar edilmesi 5 seneden aşağı olmaz gibime geliyor. Süreç kolay değil. Yeniden bir ili il yapmak ayağa kaldırmak okadar kolay değil. Ama olacak inşAllah. Sadece sabır.
Hatay Antakyalı bir depremzedeyim en az 3 4 yila ihtiyaç var
Üç dört seneyi bulur tamamen bitmesi iyi çalışılırsa İnşallah...
Afad çadırları gibi derme çatma yaparlarsa o kadar bile sürmez bence
ülkede yapılan restore çalışmaları bile birbirinden rezaletken bir de sıfırdan ihya edilmesi çok kötü olabilir.
3 yıl civarı sürebilir çalışma sıklığına bağlı umarım güzel sonuçlar elde edilir
Ben hatayda yaşıyordum gözlerimle gördüm 3-4 yılı var
her şey yavaş yavaş halledilir
Reis 1 yıl dedi o dediyse 1 yılda olacaktır bu iş
Atatürk bizim de şahsi meselemiz değil...
Ve tabi ki hep iktidarda olacağını sanıyor...
Evet dediğin gibi bence de en az bir 3 4 yılı var
Yapmaz ki inanmıyorum
İnşallah ona gerek kalmaz
En az iki sen en az oda
4-5 yıl en iyimser ihtimalle.
10 sene en az
para olduktan sonra her şey olur
2 yılı var
Orasını Allah bilir
Umarım en kısa zamanda olur artık
5 yıl sürer
Beş yıl
3-4 yıl
Boş konuşmuş
Çok yıllar alır
22 olsa gerek
En kötü 5 yıl bence
Calmaktan kalirsa
Emin ol savunduklariniz kadar calmadilar calsalardi 1 yıl sözü olmaz yapılan işler hep yarıda kalırdı, doğru ama hırsız suçunu başka birinin üstüne atmak için her şeyi yaparmış tabi sizinkile yıllarca çaldı ondan calamadiklari için hep böyle yalan yanlış uydurma oh ne güzel
Tabi tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?